THUMB
“Samsung lanceert opvouwbare smartphone mogelijk in juni”
Bron:GVA / wetenschap

(15-05-2019 07:40)


Samsung overweegt om zijn opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, volgende maand opnieuw te lanceren. Dat meldt persbureau Yonhap op basis van ingewijden.
THUMB
2,7 miljoen euro verlies voor Comics Station
Bron:GVA / wetenschap

(15-05-2019 05:00)


Ook 2018 blijkt een annus horribilis te zijn voor Comics Station, het indoorpretpark rond Belgische stripfiguren achter in het station Antwerpen-Centraal. Vorig jaar, zo blijkt uit de pas gepubliceerde jaarrekening, werd 2,7 miljoen euro verlies gemaakt, nog 0,8 miljoen euro meer dan in 2017.
THUMB
Agfa-Gevaert maakt zichzelf een kopje kleiner
Bron:GVA / wetenschap

(14-05-2019 19:00)


Het Mortselse beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert wil in de tweede helft van dit jaar een deel van zijn gezondheidszorgafdeling verkopen. Vooral werknemers in het buitenlandse filiaal in de Duitse stad Bonn zullen daardoor binnenkort een andere werkgever krijgen.
THUMB
Antwerps reisbureau stuurt eerste reiziger mee op containerschip
Bron:GVA / wetenschap

(14-05-2019 18:34)


Het Antwerpse reisbureau, Cptnzeppos, stuurt woensdag zijn eerste reiziger mee op een containerschip. Ward Hulselmans, de scenarist van onder andere de reeks “Stille Waters” vertrekt dan voor 7 dagen op een reis die hem van Antwerpen naar Ierland en terug zal brengen.
THUMB
U heeft 7 jaar lang te veel betaald voor uw pint
Bron:GVA / wetenschap

(14-05-2019 05:00)


Slecht nieuws voor wie graag Jupiler drinkt. Met enkele lepe trucjes verhinderde brouwer AB InBev dat er goedkoper Jupiler-bier vanuit Nederland naar België kwam. Gevolg: jarenlang betaalden wij te veel voor onze pintjes. Volgens Handelsfederatie Comeos is Jupiler geen alleenstaand geval.
THUMB
Antwerpse zeilers kunnen zeldzame dolfijnen filmen: “Een van onze mooiste ervaringen ooit op zee”
Bron:GVA / wetenschap

(13-05-2019 21:00)


Zeldzame witsnuitdolfijnen hebben afgelopen zaterdag even een groep Antwerpse zeilers vergezeld tijdens hun tocht op de Noordzee. De Antwerpenaren maakten een oversteek van Engeland naar Oostende. Op zo’n 80 kilometer voor de Belgische kust kreeg de groep een indrukwekkende privéshow van zes tuimelende witsnuitdolfijnen.
THUMB
Vlaming ontdekt Duits vastgoed: “Ik zou nooit nog investeren in vastgoed in Antwerpen”
Bron:GVA / wetenschap

(13-05-2019 11:00)


De Vlaming steekt zijn centen steeds vaker in Duits vastgoed. De voornaamste redenen zijn de grote huurmarkt, de strenge regels voor huurders en de aankoopprijs van de panden. U vindt er al een studio vanaf 50.000 euro. “Ik zou nooit nog investeren in vastgoed in Antwerpen”, zegt een Antwerpse die een appartement verhuurt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.
THUMB
Europa-Park: een continent vol pret in Duitsland
Bron:GVA / wetenschap

(12-05-2019 18:29)


U wilt héél Europa zien, proeven en meemaken, maar heeft geen zin om grote afstanden af te leggen? Dat kan in Rust, een dorpje vijftig kilometer voorbij Straatsburg. Je kunt er speels of in een rotvaart door vijftien Europese landen denderen. Het is namelijk de thuis van Europa-Park, op dat land bij Parijs na het grootste pretpark van Europa, en wellicht het beste van de wereld.
THUMB
Vlaams Belang zoekt stemmen over de taalgrens met pamfletten over Theo Francken en Marc Dutroux
Bron:GVA / wetenschap

(11-05-2019 19:20)


Vlaams Belang kiest voor een opvallende strategie in aanloop naar de verkiezingen. De Vlaams-nationalisten proberen stemmen te ronselen in Wallonië. Ze pakken daarbij uit met een pamflet over Dutroux en nemen N-VA-kopstuk Theo Francken in het vizier.
THUMB
Bewaking voor buiten uitgetest
Bron:GVA / wetenschap

(11-05-2019 16:00)


Zeker als u binnenkort op vakantie vertrekt, is het geruststellend om te weten dat uw slimme securitycamera de klok rond een oogje in het zeil houdt. Zo weet en ziet u direct dat er een ongewenste gast aan uw voordeur of tuinraam opduikt. Wij bekeken twee kwalitatieve bewakingscamera’s voor buiten: de Nest Cam IQ Outdoor en de Netgear ARLO Ultra.
THUMB
Facebook verstrengt gebruik van livestreams na aanslag Christchurch
Bron:GVA / wetenschap

(15-05-2019 06:49)


Twee maanden nadat een livestream van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch te zien was op Facebook, kondigt het onlinenetwerk nieuwe restricties voor Facebook Live aan. Gebruikers die zich niet aan de regels houden, zullen voor “een lange tijd” geen livevideo’s meer kunnen posten, meldt Facebook woensdag.
THUMB
Rosada Fashion Outlet verandert naam in Designer Outlet Roosendaal
Bron:GVA / wetenschap

(15-05-2019 05:00)


McArthurGlen, de grootste ontwikkelaar van outletcentra in Europa, nam in 2017 Rosada Fashion Outlet in het Nederlandse Roosendaal over. McArthurGlen veranderde de naam nu in ‘Designer Outlet Roosendaal’.
THUMB
Wie huis koopt, krijgt huurgeld terug
Bron:GVA / wetenschap

(14-05-2019 19:00)


Jarenlang een woning huren, die daarna kopen en de betaalde huurgelden als korting krijgen op de aankoopprijs: dat is de samenvatting van ‘hamsterhuren’. Deze nieuwe vorm van huren duikt nu ook op in de provincie Antwerpen. Vastgoedmakelaar Canius Real Estate past het principe toe in Deurne en Willebroek.
THUMB
WhatsApp waarschuwt gebruikers voor nieuwe vorm van hacking: “Update de app zo snel mogelijk”
Bron:GVA / wetenschap

(14-05-2019 15:17)


WhatsApp vraagt alle gebruikers van de app om zo snel mogelijk de laatste update te installeren. Aanleiding is een veiligheidslek dat eerder deze week ontdekt werd, waardoor spyware op de smartphone van gebruikers geïnstalleerd kon worden zonder dat ze er iets van wisten.
THUMB
België Europees kampioen in uitvinden geneesmiddelen
Bron:GVA / wetenschap

(14-05-2019 05:00)


De Kempense geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica gaat enkele honderdduizenden nieuwe vaccins tegen ebola exporteren naar Congo. De vaccins werden onder meer in Beerse ontwikkeld. Volgens een studie van beleggingsspecialist KBC Securities is België in Europa koploper in de uitvinding van nieuwe geneesmiddelen.
THUMB
Antwerpse zeilers spotten zeldzame groep dolfijnen in Noordzee: “Unieke belevenis"
Bron:GVA / wetenschap

(13-05-2019 15:52)


Een groep van acht Antwerpse zeilers die afgelopen zaterdag met een zeiljacht de oversteek maakte van Engeland naar Oostende kreeg op zijn tocht het gezelschap van een zestal dolfijnen. Het ging om eerder zeldzame witsnuitdolfijnen, die minutenlang rond de boot kwamen zwemmen.
THUMB
Politie rukt uit voor zware vechtpartij, maar vechtersbazen keren zich tegen agenten
Bron:GVA / wetenschap

(12-05-2019 21:18)


Bij een zware vechtpartij in de uitgaansbuurt in Aalst is in de nacht van vrijdag op zaterdag een agent gewond geraakt. De politie was er opgeroepen voor een caféruzie, maar kreeg er de amokmakers tegen zich. Een patrouille die de collega’s kwam versterken, raakte onderweg betrokken bij een ongeval.
THUMB
Zo maak je de mooiste bloembakken
Bron:GVA / wetenschap

(11-05-2019 21:10)


Het heeft de afgelopen week hier en daar nog gevroren, maar dat waren de laatste stuiptrekkingen van de winter. Schrob je bloembakken schoon, haal potgrond en maak van jouw bakken de mooiste van de straat.
THUMB
Gewapende mannen vallen luxehotel in Pakistan binnen: daders verwikkeld in vuurgevecht met politie
Bron:GVA / wetenschap

(11-05-2019 19:19)


Gewapende mannen hebben een vijfsterrenhotel in de Pakistaanse havenstad Gwadar aangevallen. Daarop brak een vuurgevecht uit tussen de aanvallers en de veiligheidsdiensten. Dat meldden verschillende Pakistaanse overheidsinstanties zaterdag. Een bewakingsagent kwam om het leven bij de start van de aanval.
THUMB
Eén op de drie werkzoekenden komt uit provincie Antwerpen
Bron:GVA / wetenschap

(11-05-2019 05:00)


Eén op de drie werkzoekenden in Vlaanderen komt uit de provincie Antwerpen. Eén op de zes komt uit de stad Antwerpen. “We zijn streng in het activeren van die mensen. Maar we kunnen niet iedereen verplichten om een job te zoeken”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur van de VDAB in Antwerpen.
20 Mei 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]