THUMB
Nieuwe brug van 1.042 ton in plaats van Antwerpse Boudewijnbrug
Bron:GVA / wetenschap

(17-07-2018 03:00)


De Boudewijnbrug, een van de grotere bruggen in de Antwerpse haven, zal helemaal worden afgebroken en vervangen. Dat gebeurt na terugkerende problemen met het wegdek en de balans ervan.
THUMB
Antwerpse brandstoffenspecialist Maes koopt tankstations Octa+
Bron:GVA / wetenschap

(16-07-2018 17:18)


Energieleverancier Octa+ verkoopt zijn 156 tankstations aan de Antwerpse brandstoffenspecialist Maes Energy & Mobility. Voor deze laatste betekent de transactie meer dan een verdubbeling van zijn netwerk, en hij zet meteen zijn eerste stappen in Brussel en Wallonië.
THUMB
Waarom uitzonderlijke beestjes en planten spotten zo populair is
Bron:De Morgen / wetenschap

(16-07-2018 11:14)


Waarnemingen.be, waar je opmerkelijk natuurschoon kan melden, explodeert. Het aantal waarnemers is bijna vertienvoudigd. "Natuur is waardevoller dan ooit. Een grote weerschijnvlinder ontdekken is wonderlijk en rustgevend."
THUMB
16 doelpunten, dus krijgen Krëfel-klanten hun tv terugbetaald
Bron:GVA / wetenschap

(14-07-2018 17:47)


Elektroketen Krëfel beloofde in de aanloop naar het WK aan alle klanten die een nieuwe televisie kochten dat ze hun geld zouden terugkrijgen als de Rode Duivels in Rusland meer dan 15 doelpunten maakten. Wel, met het vroege doelpunt van Thomas Meunier in de troostfinale tegen Engeland en dat van Eden Hazard na rust is het zover.
THUMB
Jongen (17) vermist na zwempartij in meer van Bütgenbach: “We verwachten het ergste”
Bron:GVA / wetenschap

(14-07-2018 12:16)


Een jongeman van 17 uit Verviers is sinds vrijdagavond vermist in het meer van Bütgenbach, in Duitstalig België. Dat bevestigt burgemeester Emil Dannemark. De jongen was op het moment van zijn verdwijning buiten de bewaakte zone terug naar de oever aan het zwemmen.
THUMB
Waarom 'Jaws' slecht nieuws was voor de grote witte haai
Bron:De Morgen / wetenschap

(14-07-2018 06:00)


Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Shark Awareness Day.
THUMB
Wereldwijd werden er deze week ontelbare hitterecords verbroken. En dat is geen goed nieuws
Bron:De Morgen / wetenschap

(13-07-2018 21:50)


Wereldwijd lagen stegen de temperaturen afgelopen week tot ongekende hoogtes. De ongewone en langdurige hittegolf richt het debat onvermijdelijk op de verandering van het klimaat.
THUMB
Fortis-gedupeerden krijgen na bijna tien jaar schadevergoeding
Bron:GVA / wetenschap

(13-07-2018 19:29)


Bijna tien jaar na de val van de beursgenoteerde Fortisbank, kunnen de aandeelhouders van toen eindelijk een deel van hun koersverliezen recupereren. Het gerechtshof in Amsterdam zette hiervoor vrijdagavond het licht op groen, door de “Fortis-schikking” bindend te verklaren.
THUMB
Pop-up massagebar voor baby's in Koning Albertpark
Bron:GVA / wetenschap

(13-07-2018 18:32)


Het Koning Albertpark was vandaag een ontspanningsoord voor baby's. Vroedvrouwen Fleur en Tine hebben er deze middag voor het eerst een pop-up massagebar georganiseerd voor ouders. Heel de zomer lang plannen ze er evenementen voor mama's en papa's. Zo kunnen ze kennismaken met andere ouders en kunnen ze even genieten van qualitytime met hun kleine spruit.
THUMB
Personeel Ryanair aan reizigers: “We hebben veel respect voor u, onze werkgever niet voor ons”
Bron:GVA / wetenschap

(13-07-2018 10:16)


“We hebben veel respect voor de passagiers, maar onze werkgever heeft geen respect voor ons.” Dat schrijven de bemanningsleden van Ryanair in een open brief, verspreid door de christelijke vakbond LBC/CEN aan de reizigers. Ze hebben het in die brief onder meer over “een grotere en grotere druk” die ze ervaren om, in de plaats van de veiligheid en het comfort van de reiziger te garanderen, “de focus te leggen op de verkoop van producten”.
THUMB
"NASA ontdekte 40 jaar geleden al sporen die konden wijzen op leven op Mars, maar verbrandde ze"
Bron:De Morgen / wetenschap

(16-07-2018 20:57)


Het was groot nieuws toen de Marsrover Curiosity van de NASA vorige maand meldde dat hij organische moleculen op Mars gevonden had. In de late jaren 70 had de ruimtevaartorganisatie al gezocht naar sporen van leven op de rode planeet, maar zonder resultaat.
THUMB
Droogte maakt Vlaams verleden zichtbaar: archeologie kan ook vanuit de lucht
Bron:GVA / wetenschap

(16-07-2018 13:49)


Door de stress die gewassen ondervinden van de droogte, komen op akkers en velden de contouren van eeuwenoude grachten, muren en andere begraven structuren tevoorschijn. Archeologen brengen ze vanuit de lucht in kaart.
THUMB
Waarom is de rode roos zo’n romantische bloem?
Bron:De Morgen / wetenschap

(16-07-2018 06:00)


Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Dag van de Roos.
THUMB
Waarom krijgen we kippevel van mooie muziek?
Bron:De Morgen / wetenschap

(14-07-2018 15:39)


Voor sommigen is het een overgang in Cello Suite No. 1 van Johann Sebastian Bach, voor anderen het refrein van een hit van Jan Smit. Waarom krijgen we kippevel van mooie muziek?
THUMB
Zonnebrand tot begin volgende week
Bron:GVA / wetenschap

(14-07-2018 11:59)


Het zonnige terrasjesweer blijft nog zeker aanhouden tot begin volgende week. Vanaf dinsdag wordt het wisselvalliger en krijgen we hier en daar buien of een onweer, meldt het KMI.
THUMB
Worden we ziek van LED-verlichting?
Bron:De Morgen / wetenschap

(13-07-2018 23:00)


De laatste jaren wordt energievretende straatverlichting steeds vaker vervangen voor een energiezuinige LED-lamp. Ondertussen is het blauwe licht van de smartphone niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Is dat wel zo gezond?
THUMB
Informaticaproblemen leggen MPET-terminal lam
Bron:GVA / wetenschap

(13-07-2018 19:39)


Verschillende vrachtwagens en binnenvaartschepen liepen vrijdag vertraging op door informaticaproblemen op de MPET-terminal in het Deurganckdok.
THUMB
Man zwaar verbrand na incident in Waaslandhaven
Bron:GVA / wetenschap

(13-07-2018 19:21)


Bij het chemische bedrijf De Neef Chemical Proscessing in de Waaslandhaven is een werknemer ernstig verbrand geraakt vanmiddag. Er brak brand uit bij het vullen van een tankwagen met licht ontvlambaar product. De vrachtwagen liep eerst over. Toen de procesoperator de toevoer dichtdraaide volgde een ontsteking en vloog het goedje in brand.
THUMB
Muggenmythes: muggenstekker en citroenplant helpen écht niet
Bron:De Morgen / wetenschap

(13-07-2018 15:06)


Zon, zee,… zzzjjjjiiiiiii! Tijd voor een opfriscursus over Culex pipiens, de mug. Want nee: ze komen niet af op licht, en er is géén bewijs dat uw muggenspul helpt tegen de jeuk.
THUMB
Ötzi’s laatste maal was behoorlijk vet
Bron:De Morgen / wetenschap

(13-07-2018 09:00)


Wetenschappers hebben de maaginhoud onderzocht van Ötzi, Europa’s beroemdste mummie. Hij bleek veel vetrijk voedsel in zijn maag te hebben, plus deeltjes van een giftige varen.
18 Juli 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]