THUMB
P&C op Meir sluit de deuren net voor Kerstmis, Damart verhuist: “Sector zit in een crisis”
Bron:GVA / wetenschap

(07-11-2019 05:00)


Wie nog een keer wil gaan shoppen bij kledingketen Peek & Cloppenburg op de Meir, zal snel moeten zijn. Op 23 december sluit de winkel onherroepelijk. Ondergoedicoon Damart verhuist dan weer naar een nabije plek. Onder meer door het internet beweegt er heel wat op de retailmarkt, zegt vastgoedexpert Gregoire Dupont.
THUMB
47% extra passagiers voor luchthaven van Deurne
Bron:GVA / wetenschap

(06-11-2019 05:00)


De luchthaven van Deurne heeft in oktober van dit jaar bijna 47% meer passagiers ontvangen dan in oktober vorig jaar. Luchtvaartmaatschappij TUI fly schaft intussen de vluchten naar Lublin in Polen af.
THUMB
Antwerps bedrijf Boortmalt levert mout voor 100 miljard pintjes: grootste moutgroep ter wereld na ov
Bron:GVA / wetenschap

(05-11-2019 11:45)


Het bedrijf Boortmalt in de Antwerpse haven koopt Cargill Malt over en wordt zo de grootste moutgroep ter wereld. De fusiegroep telt 27 mouterijen op vijf continenten en produceert jaarlijks drie miljoen ton mout. Het hoofdkantoor ligt aan het Zesde Havendok op de rechteroever, niet ver van de vroegere Opel-site.
THUMB
Vlaamse havens behandelen 2% meer trafiek dan vorig jaar
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 19:00)


De vier grote Vlaamse havens hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar 2,04% meer trafiek behandeld tegenover dezelfde periode in 2018. Vooral het resultaat van Zeebrugge springt in het oog.
THUMB
De beste restaurants volgens Gault&Millau: volg hier de bekendmaking
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 15:00)


De zeventiende editie van de gastronomische gids Gault&Millau wordt maandagnamiddag voorgesteld in de AED Studios in Lint. De gids bekroont elk jaar de beste restaurants. Volg hier welke zaken uit de regio dit jaar in de prijzen vallen.
THUMB
Cursisten mobiele opleidingen schoonmaak vinden meteen werk
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 09:14)


In Boom en Turnhout werden zopas getuigschriften uitgereikt, in Wijnegem, Herentals en Lier volgt nog een traject dit jaar. Met de mobiele opleidingen schoonmaak wil VDAB in samenwerking met lokale besturen, bedrijven en andere partners een antwoord bieden op het grote tekort aan poetshulp dat in de hele provincie heerst.
THUMB
Alweer recordschip in Antwerpse haven: hoelang blijft dat nog duren?
Bron:GVA / wetenschap

(03-11-2019 19:25)


De Antwerpse haven verwelkomt zondagavond alweer een nieuw recordschip. Nog geen maand nadat de MSC Isabella als grootste schip ooit in Antwerpen werd gevierd, is die zijn ereplaats alweer kwijt aan de MSC Leni. Hoelang blijft dat nog duren met deze recordschepen in Antwerpen? “Volgens mij niet meer heel lang”, zegt de directeur van MSC in België.
THUMB
Proximus-storing in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant opgelost
Bron:GVA / wetenschap

(03-11-2019 14:28)


De storing bij het vaste internet van Telecomoperator Proximus is opnieuw opgelost. Proximus-klanten in provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant hadden zondagmiddag een tijd problemen met hun vaste internet. Maar volgens Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke was de storing op minder dan een uur tijd opgelost.
THUMB
Samsung opent eerste ‘Experience Store’ van Vlaanderen in Wijnegem Shopping Center
Bron:GVA / wetenschap

(02-11-2019 05:00)


Zaterdag opent Samsung nog maar zijn tweede Belgische ‘Experience Store’ in het Wijnegem Shopping Center. “Na drie jaar proefdraaien in Brussel kunnen mensen nu ook hier terecht om op de meest uitgebreide manier kennis te maken met onze mobiele innovaties”, aldus marketingdirecteur Serge Vandriessche.
THUMB
Theorie over 17de-eeuwse liefdesdriehoek: “Van Dyck had relatie met vrouw van Rubens”
Bron:GVA / wetenschap

(02-11-2019 05:00)


Een zeventiende-eeuwse liefdesdriehoek met in de hoofdrol twee van Vlaanderens grootste schilders. Al sinds de negentiende eeuw doet het gerucht de ronde dat Antoon van Dyck een buitenechtelijke relatie had met de eerste vrouw van Peter Paul Rubens. Een Brits academicus zegt nu nieuwe aanwijzingen te hebben.
THUMB
Antwerpse haven komt met vervolgplan in strijd tegen plastic korrels
Bron:GVA / wetenschap

(06-11-2019 17:51)


Met een nieuw actieplan willen producenten, logistieke bedrijven en transporteurs in de Antwerpse haven voorkomen dat er nog plastic pellets - korreltjes die de grondstof vormen voor allerlei kunststofproducten - in de Schelde of de natuur terechtkomen.
THUMB
OPROEP. Heb jij al een kerstboom staan thuis? “Het maakt geluksgevoelens los”
Bron:GVA / wetenschap

(05-11-2019 13:23)


Wie vroeg een kerstboom en -versiering in huis haalt, kan daar gelukkiger van worden – zo blijkt. Het Amerikaanse ABC News haalt er zelfs een psychotherapeut bij: “Je huis in het kerstthema versieren, doet mensen denken aan hun kindertijd. Het maakt geluksgevoelens los.
THUMB
Vlaamse havens behandelen 2% meer trafiek dan vorig jaar
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 19:52)


Antwerpen / Gent / Zeebrugge / Oostende. De vier grote Vlaamse havens hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar 2,04% meer trafiek behandeld tegenover dezelfde periode in 2018. Vooral het resultaat van Zeebrugge springt in het oog.
THUMB
500.000 treffers door slimme camera’s, maar met helft daarvan niets gedaan
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 15:15)


Met de helft van alle 539.949 signalementen van het nationaal cameraschild gebeurde in de afgelopen twaalf maanden niets. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) rekent op een betere opvolging met de hulp van de lokale politie, maar “een snelle interceptie hoeft niet altijd”.
THUMB
Prins Frits, de uitdager van Jef Colruyt
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 11:30)


Prins Carnaval. Schlagerzanger. Baas van Wout van Aert. Race­piloot. En vanaf deze week ook de te duchten concurrent van Jef Colruyt en alle andere supermarktbazen in ons land. Maak kennis met Nederlander Frits van Eerd (54), duivel-doet-al en de excentrieke CEO van warenhuis Jumbo, dat woensdag zijn eerste Belgische winkel opent.
THUMB
Nieuwe brochure waarschuwt reizende Belgen voor spionage
Bron:GVA / wetenschap

(04-11-2019 02:00)


Voor de eerste keer brengt de Staatsveiligheid een brochure uit om Belgen specifiek te waarschuwen voor spionage en beïnvloeding vanuit het buitenland. “De doelgroep zijn reizende Belgen met enige functie in de publieke sector of in het bedrijfsleven.
THUMB
Vrijwilligers meten vervuiling van plastic ‘keutels’ op Schelde-oevers
Bron:GVA / wetenschap

(03-11-2019 19:00)


Een honderdtal vrijwilligers schuimde zondagmiddag in guur weer de oevers van de Schelde af op zoek naar plastic keutels. Daarmee wilden ze een beeld krijgen van de vervuiling en de druk opvoeren op de petrochemie om die zogenaamde pellets beter op te ruimen.
THUMB
Elk hart klopt 800.000.000 keer, behalve het uwe
Bron:GVA / wetenschap

(03-11-2019 05:00)


De Amerikaanse Brit Bill Bryson neemt u in zijn nieuwste boek Het lichaam, een reisgids op zijn kenmerkende humoristische wijze op sleeptouw door uw eigen lijf, een leerrijke trip met ontelbare wetenswaardigheden en verbluffende cijfers.
THUMB
Wereldberoemd op Instagram: Antwerpse Helen Verhelst laat 11.000 volgers in haar kookpotten kijken
Bron:GVA / wetenschap

(02-11-2019 05:00)


Helen Verhelst (24) uit Antwerpen toont haar passie voor voeding op haar Instagramaccount @Helenkookt. Meer dan elfduizend volgers kunnen bij haar terecht voor makkelijke en snelle recepten. “Ik wil tonen dat koken wel leuk kan zijn én dat het ook snel kan”, zegt ze.
THUMB
DEME-topman Luc Vandenbulcke over de groene ambities van zijn bedrijf: “Kijken verder dan alleen win
Bron:GVA / wetenschap

(02-11-2019 05:00)


Luc Vandenbulcke (48) heeft zijn eerste jaar als algemeen directeur (CEO) van het bagger- en groene-energiebedrijf DEME in Zwijndrecht er bijna opzitten. Tijd voor een gesprek over de klimaatopwarming, een vaartuig dat plastic gaat vangen in de Schelde en een Vlaamse robot die in de Stille Oceaan naar grondstoffen voor elektrische wagens zoekt.
15 November 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]