THUMB
Coup de théâtre bij modebedrijf FNG in Mechelen: vakbonden willen top weg
Bron:GVA / wetenschap

(30-06-2020 16:30)


Coup de théâtre op de ondernemingsraad van FNG, het moederbedrijf van onder meer Brantano met hoofdzetel in Mechelen. De vakbonden willen de top van FNG naar huis sturen en vragen de rechtbank om tijdelijke bewindvoerders aan te stellen. Dat bericht onze zusterkrant De Standaard.
THUMB
Topman ING België stapt op
Bron:GVA / wetenschap

(29-06-2020 22:58)


Na drie jaar vertrekt Erik Van Den Eynden als CEO van ING België. Het zou gaan om een persoonlijk besluit. Financieel directeur Hans De Muynck wordt als interim-CEO aangeduid in afwachting van een vervanger.
THUMB
Belgische ‘schoenendozen’ gaan de ruimte in
Bron:GVA / wetenschap

(29-06-2020 06:00)


‘Derde keer, goede keer’ bleek even niet te kloppen, dus hoopt de Belgische ruimtevaart op een succesvolle vierde poging. Nadat de lancering door keer op keer ongunstige weeromstandigheden boven de basis in Frans Guyana al driemaal werd uitgesteld, zou de raket met de twee Belgische satellieten SIMBA en PICASSO aan boord afgelopen nacht dan toch vertrokken zijn.
THUMB
Malinwa-voorzitter Dieter Penninckx over malaise bij modebedrijf FNG: “Coronacrisis legt onze zwakte
Bron:GVA / wetenschap

(28-06-2020 05:00)


Bij het grote publiek is hij vooral bekend als voorzitter van voetbalclub KV Mechelen. Maar tot voor kort was Dieter Penninckx in de eerste plaats CEO van modegroep FNG in Mechelen, het moederbedrijf van Brantano waar hij medeoprichter van is. Het bedrijf stevent nu af op een herstructurering.
THUMB
Facebook zwicht voor kritiek en reageert scherper op racistische reclame
Bron:GVA / wetenschap

(27-06-2020 10:11)


Facebook zal strenger optreden tegen reclamecampagnes die een racistische of discriminerende ondertoon hebben. Het sociale netwerk reageert daarmee op de kritiek die het de afgelopen weken kreeg.
THUMB
ING-econoom Peter Vanden Houte: “België zal pas in 2023 uit deze crisis geraken”
Bron:GVA / wetenschap

(23-06-2020 17:30)


De Belgische economie bereikt pas in de tweede helft van 2023 het niveau van voor de coronacrisis. Dat zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING België. Ons land zal volgens hem minder snel herstellen dan Nederland en Duitsland.
THUMB
Coronacrisis slaat diepe wonden in eventsector, maar ook tekenen van hoop
Bron:GVA / wetenschap

(23-06-2020 11:20)


De voorbije drie maanden zag 3 op de 10 organisaties in de evenementensector in ons land zich genoodzaakt om personeel te ontslaan. 6 op de 10 verwacht in de komende drie maanden mensen te moeten ontslaan. Dat blijkt uit een nationale bevraging van het KdG-expertisecentrum Publieke Impact.
THUMB
“We hadden gehoopt dat niet alle Fred & Gingers dichtgingen”
Bron:GVA / wetenschap

(23-06-2020 05:00)


Slecht nieuws voor kledingketen Fred & Ginger. Alle zeventien winkels gaan dicht, kondigde moedergroep FNG aan. Antwerpen kent twee F&G-winkels, vlak bij elkaar.
THUMB
Is corona erger dan de griep?
Bron:GVA / wetenschap

(22-06-2020 17:00)


Van de Belgen die buiten het rusthuis met het coronavirus besmet geraken, sterft één op de 233. Voor vrouwen is dat ‘maar’ één op de 333. Is het nieuwe coronavirus dan echt erger dan de griep?
THUMB
Modegroep FNG, moederbedrijf van Brantano, wil tot 47 winkels sluiten: 287 jobs bedreigd
Bron:GVA / wetenschap

(22-06-2020 09:45)


De directie van FNG wil een collectief ontslag doorvoeren voor maximaal 287 van zijn medewerkers in België, circa een kwart van het personeelsbestand. Het financieel noodlijdende modebedrijf wil tot 47 winkels sluiten, en vraagt bij de rechtbank bescherming tegen zijn schuldeisers.
THUMB
Bedrijfswagenparadijs: dubbel zo veel salariswagens in ons land als in rest van Europa
Bron:GVA / wetenschap

(30-06-2020 05:00)


Belgische bedrijven geven bijna dubbel zo veel salariswagens aan hun werknemers als in andere Europese landen. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging. De voornaamste reden: de voordelige fiscaliteit in ons land.
THUMB
Cirque du Soleil vraagt bescherming tegen schuldeisers
Bron:GVA / wetenschap

(29-06-2020 19:04)


Het wereldspektakel Cirque du Soleil zit in slechte papieren en heeft bescherming gevraagd tegen schuldeisers. Zo hoopt men een faillissement te vermijden.
THUMB
Bedrijven maken werk van diversiteit: 57 CEO’s ondertekenen charter
Bron:GVA / wetenschap

(29-06-2020 05:00)


57 CEO’s van grote en kleine bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland willen meer diversiteit op de werkvloer, bijvoorbeeld door meer mensen met een migratieachtergrond aan te werven. Ze hebben daarvoor een charter ondertekend.
THUMB
Zwangere vrouwen dan toch zwaarder ziek door corona dan niet-zwangere vrouwen
Bron:GVA / wetenschap

(27-06-2020 10:14)


Een nieuwe Amerikaanse studie heeft de gezondheidssituatie van 8.200 zwangere vrouwen geanalyseerd en 83.200 niet-zwangere vrouwen. Alle vrouwen hadden positief getest op Covid-19 . Uit die gegevens blijkt dat de zwangere vrouwen zwaarder ziek werden.
THUMB
Bedrijven verwachten in najaar golf van faillissementen en herstructureringen door coronacrisis
Bron:GVA / wetenschap

(27-06-2020 05:00)


Bedrijven verwachten een golf van faillissementen en herstructureringen in het najaar. Als we een herhaling van de oliecrisis willen vermijden, hebben we een krachtige regering nodig, zegt het VBO. “Met gratis treinritten komen we er niet.”
THUMB
Staking bij Brantano-winkels nipt vermeden
Bron:GVA / wetenschap

(23-06-2020 14:28)


Een staking in enkele Brantano-winkels, waar moederbedrijf FNG maandag een herstructurering aankondigde, is dinsdagnamiddag nipt vermeden. Volgens de vakbonden had de directie enkele vestigingen gevraagd om de hele kledingvoorraad naar het hoofdkantoor te sturen, wat tot paniek leidde bij het personeel.
THUMB
Ontslagen bij 3 op de 10 eventorganisaties, nog grotere ontslaggolf dreigt
Bron:GVA / wetenschap

(23-06-2020 10:12)


De voorbije drie maanden hebben drie op de tien organisaties in de eventsector personeel moeten laten vertrekken. Dat blijkt uit een nationale sectorbevraging van het expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool (KdG). Zes op de tien organisaties verwachten bovendien dat ze (ook) in de komende drie maanden mensen zullen moeten ontslaan.
THUMB
Duikvlucht Lufthansa slecht nieuws voor Brussels Airlines
Bron:GVA / wetenschap

(23-06-2020 05:00)


Het aandeel van Lufthansa is in Frankfurt de nieuwe week begonnen met een duikvlucht van 9%. Bij de slotbel stond er nog een verlies van 3,17% op de tabellen. Heinz-Hermann Thiele, de grootste aandeelhouder, dreigt het reddingsplan door de Duitse overheid te blokkeren omdat zijn belang sterk verwatert.
THUMB
Pas op voor oplichting met coronapremie en belastingaangifte: “Cybercriminelen spelen altijd in op d
Bron:GVA / wetenschap

(22-06-2020 15:56)


De jongste weken zijn er heel veel fraudeurs actief die u mailen of sms’en om zo aan uw bankgegevens te komen. In het kader van de belastingaangifte en het coronavirus vragen ze openstaande schulden te betalen, of beloven ze net een coronapremie.
THUMB
Staat op uw smartphone ook plots een optie om blootstelling aan Covid-19 te volgen? Neen, dit is nie
Bron:GVA / wetenschap

(21-06-2020 09:00)


In alle stilte hebben Apple en Google instellingen toegevoegd aan hun besturingssystemen die het mogelijk maken om je blootstelling aan personen met Covid-19 te monitoren. Op sociale media duiken berichten op van mensen die ongerust zijn om hun privacy, maar dat is onterecht: de nieuwe instellingen doen niets zolang er geen contact tracing-app geïnstalleerd is.
9 Juli 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]