THUMB
Kans is klein dat lente coronavirus zal stoppen
Bron:GVA / wetenschap

(18-03-2020 16:00)


Wordt de corona­pandemie straks vanzelf afgeremd, als het buiten wat warmer wordt? De kans is klein, aldus wetenschappers. Het virus is nog te nieuw, en bovendien spelen nog heel wat onbekende factoren.
THUMB
Start People en Easi zijn beste werkgevers
Bron:GVA / wetenschap

(18-03-2020 11:11)


Een recordaantal van 45 bedrijven mogen zich ‘geweldige werkgever’ of ‘great place to work’ noemen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Great Place to Work Institute Belgium. Tijdens de virtuele uitreiking werden uitzendbedrijf Start People en softwarebedrijf EASI uitgeroepen tot winnaars.
THUMB
Winkels Schoenen Torfs sluiten minstens tot en met weekend: 600 werknemers móéten thuisblijven
Bron:GVA / wetenschap

(16-03-2020 18:11)


De winkels van Schoenen Torfs blijven minstens tot en met het weekend dicht. “Dit gaat ons veel geld kosten, maar we zijn in de eerste plaats bekommerd om de gezondheid van onze medewerkers en klanten”, zegt algemeen directeur Wouter Torfs.
THUMB
Al uw corona-vragen beantwoord door experts
Bron:GVA / wetenschap

(16-03-2020 05:00)


Het coronavirus houdt ons land en de rest van de wereld in zijn greep. De afgelopen weken is er enorm veel over de ziekte geschreven. Maar wat is het virus nu eigenlijk precies? Hoe raak je besmet? En hoe bescherm je jezelf. Een overzicht.
THUMB
Belgische onderzoekers ontdekken dat dag vroeger halfuur korter was
Bron:GVA / wetenschap

(15-03-2020 05:00)


Een dag duurt nu 24 uur, maar 70 miljoen jaar geleden was dat nog een half uur korter. Dat hebben Belgische wetenschappers ontdekt door heel secuur de groeiringen van een fossiele schelp te tellen.
THUMB
Haven blijft volledig operationeel
Bron:GVA / wetenschap

(14-03-2020 05:00)


Dat er de komende tijd in ons land voldoende eten en andere consumentengoederen zijn, komt mee door de Antwerpse haven, de belangrijkste logistieke spil in het land. “We doen er alles aan om de goede havenwerking te garanderen”, zegt het Havenbedrijf Antwerpen.
THUMB
Groot glas doet meer wijn drinken
Bron:GVA / wetenschap

(14-03-2020 05:00)


Wie op café of restaurant een glaasje wijn bestelt, krijgt nu vaak een kolossaal glas. Amerikaanse onderzoekers wilden nagaan in hoeverre de glasgrootte invloed heeft op het alcoholgebruik. Op café bleek er geen verschil te zijn in de wijnverkoop, maar op restaurant dronken de klanten met glazen van 370 milliliter wel gemiddeld 7% meer wijn dan bij glazen van 300 milliliter.
THUMB
Ruimtesla gezonder dan aardsla
Bron:GVA / wetenschap

(14-03-2020 05:00)


De astronauten in het internationale ruimtestation ISS kweekten rode Romeinse sla in een speciale groeikas, waarna op aarde een identiek kweekproces werd gevolgd. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat de twee slasoorten een vergelijkbaar aantal antioxidanten en dezelfde micro-organismes bevatten.
THUMB
Trump: “Europeanen mogen gedurende 30 dagen VS niet meer in”
Bron:GVA / wetenschap

(12-03-2020 06:20)


Reizen vanuit Europa naar de VS worden voor 30 dagen opgeschort. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag bekendgemaakt. De bedoeling is om op die manier de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel gaat vanaf vrijdag in.
THUMB
Geen diploma, migrant of 55-plusser? Dan vindt u nu (iets) makkelijker een job
Bron:GVA / wetenschap

(12-03-2020 05:00)


In vier jaar tijd hebben meer dan vijfhonderd mensen uit kansengroepen in de provincie Antwerpen een vast contract gekregen bij een bedrijf omdat er niet werd gekeken naar diploma’s of afkomst, maar wel naar hun talenten. Meer dan duizend kwetsbare mensen hebben een stage of eerste werkervaring opgedaan.
THUMB
Oogst asperges en aardbeien dreigt te mislukken door tekort aan seizoensarbeiders
Bron:GVA / wetenschap

(18-03-2020 11:30)


De aspergetelers zitten met de handen in het haar omdat ze geen seizoenarbeiders zien opdagen. Door de maatregelen tegen corona geraken de meeste stekers uit Roemenië, Bulgarije en Polen niet meer hier. Voor de aardbeien, die binnenkort ook geoogst moeten worden, dreigt hetzelfde probleem.
THUMB
Ook kappers vragen om compensatie bij sluiting: “Gezondheid belangrijker dan economie”
Bron:GVA / wetenschap

(17-03-2020 05:00)


De Unie van Belgische Kappers (UBK) wil dat alle kapperszaken tot en met 3 april de deuren sluiten. “Maar dan moet de regering ons wel een compensatie van 4.000 euro geven, net zoals de horeca krijgt”, zegt Jef Vermeulen, bestuurslid van UBK.
THUMB
Jobstudenten gezocht vanwege coronavirus
Bron:GVA / wetenschap

(16-03-2020 14:43)


Uitzendkantoren krijgen erg veel aanvragen naar jobstudenten. “We hadden een daling verwacht, maar de vraag stijgt erg sterk”, zegt Lieven Van Nieuwenhuyze van Accent Jobs. “We worden overspoeld door aanvragen van warenhuizen”, bevestigt Jeroen Poels van Deltaworx.
THUMB
Transportsector zoekt 5.000 chauffeurs voor “avontuurlijke job”
Bron:GVA / wetenschap

(16-03-2020 05:00)


Terwijl Vlaanderen zich druk maakt over wc-papier, blijven de truckers rondrijden. Maar de sector kampt al jaren met een tekort aan chauffeurs, en lanceert nu een groot offensief. “Het is een avontuurlijke job”, zegt Geert Heylen voor het sectorfonds SFTL.
THUMB
Onbeperkt downloaden, extra data en gratis films: telecomoperatoren doen geste in coronatijden
Bron:GVA / wetenschap

(14-03-2020 18:17)


Telecomoperatoren Proximus, Telenet, Orange en Scarlet willen klanten tegemoetkomen die thuiswerken, online lessen volgen of meer contacten houden op afstand door het coronavirus. Zo laten ze klanten gratis bellen naar vaste lijnen of bieden ze gratis extra mobiel datavolume aan.
THUMB
Plastiek ruikt te lekker voor zeedieren
Bron:GVA / wetenschap

(14-03-2020 05:00)


In oceanen en op stranden worden onthutsend vaak onfortuinlijke schildpadden aangetroffen die verstrikt zijn geraakt in plastiekafval en dat niet altijd overleven. Nu blijkt dat de dieren niet door het uitzicht van plastiek worden aangetrokken (een zak zou op een kwal lijken), maar juist door de geur ervan, waardoor ze denken dat het voedsel is.
THUMB
Corona bezorgt diamantsector ‘dieprood’ februari
Bron:GVA / wetenschap

(14-03-2020 05:00)


Het coronavirus treft ook de Antwerpse diamant, zo meldt diamantfederatie AWDC. In januari hoopte de sector nog op voorzichtig herstel na een moeilijk 2019, met al een vijfde minder producten. Maar de cijfers in februari kleurden dieprood.
THUMB
Gat in de begroting bijna 14 miljard en budgettaire rampspoed door coronacrisis nog niet voorbij: ho
Bron:GVA / wetenschap

(13-03-2020 05:00)


Een tekort van zo’n 14 miljard. De cijferspecialisten van de regering komen vrijdag met een nieuw rapport over de rampzalige situatie van onze begroting. Het tekort zou ondertussen al aanschurken tegen de symbolische grens van 3 procent. Maar het kan nog erger, want met de economische gevolgen van de coronacrisis is zelfs nog geen rekening gehouden.
THUMB
Gsm’s en laptops moeten makkelijker herstelbaar worden, want we recycleren minder dan 40%
Bron:GVA / wetenschap

(12-03-2020 05:00)


De consument moet het ‘recht op herstelling’ krijgen voor zijn elektronica, zodat zijn gsm of laptop langer meegaat en de afvalberg kleiner wordt. De Europese Commissie lanceert volgend jaar een voorstel.
THUMB
Woonkrediet was nog nooit zo goedkoop
Bron:GVA / wetenschap

(11-03-2020 05:00)


Geld lenen voor de aankoop van een huis of appartement was volgens de Immotheker nog nooit zo goedkoop, zeker als je voldoende eigen middelen kan inbrengen. Opvallend: een stijging zit er ook nu nog niet meteen in.
30 Maart 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]