Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Schuldenlast Thomas Cook maakt Belgische reizigers ongerust
Bron:GVA / wetenschap

(21-09-2019 05:00)


De Belgische afdeling van de Britse reisorganisator Thomas Cook krijgt veel vragen van ongeruste klanten, nadat bekend is geraakt dat het bedrijf een grote schuldenlast heeft.
THUMB
Proximus-topvrouw in nauwe schoentjes: “KPN benaderde Leroy al in juni”
Bron:GVA / wetenschap

(21-09-2019 05:00)


Dominique Leroy zou volgens de Nederlandse krant NRC Handelsblad al in juni gesprekken hebben gehad over een overstap naar KPN, dus voordat ze haar aandelen van Proximus van de hand deed.
THUMB
H2O House: coworken met zicht op de Schelde
Bron:GVA / wetenschap

(20-09-2019 06:35)


H2O Invest Group heeft de gebouwen van Argex en Hye langs de Schelde in Kruibeke heringericht als coworkingplek met de naam H2O House. De bedoeling is om de kantoorruimtes te verhuren.
THUMB
Albert Heijn, Kentucky Fried Chicken en Samsung openen winkel in Wijnegem Shopping Center, Blokker s
Bron:GVA / wetenschap

(20-09-2019 05:00)


Het is nu officieel. Albert Heijn opent in december of januari een winkel in Wijnegem Shopping Center. Die zal ook zondag open zijn, net als de allereerste Kentucky Fried Chicken van ons land, die recht tegenover Albert Heijn in november al de eerste krokante kippenvleugeltjes zal verkopen.
THUMB
Waarom een keeper in fluo écht meer ballen stopt
Bron:GVA / wetenschap

(18-09-2019 11:29)


Hot topic in Extra Time: Antwerpspeler Kevin Mirallas kopte zondag een gigantische kans recht in de armen van Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge. “Dat is omdat hij daar in fluo staat”, zei analist Filip Joos. Een vreemde redenering, toch? “Er zijn zeker aanwijzingen dat dat een spits afleidt”, zegt neuroloog en topdokter Chris van der Linden.
THUMB
Verpleegkundigen bewandelen atypisch carrièrepad
Bron:GVA / wetenschap

(17-09-2019 09:25)


Dat je als verpleegkundige niet een hele carrière in hetzelfde harnas hoeft blijven te zitten, is nog te weinig geweten. Met de achtergrond en werkervaring zijn ook totaal andere, atypische functies mogelijk, terwijl toch nog altijd die passie voor het zorgen voor de medemens er ingebakken zit.
THUMB
VN: “Rohingya worden nog altijd bedreigd met genocide in Myanmar”
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 17:20)


De ongeveer 600.000 Rohingya die nog in Myanmar verblijven, worden nog steeds bedreigd met “genocide”. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de Verenigde Naties maandag. Zij vragen dat de verantwoordelijken voor het Internationaal Strafhof (ICC) gedaagd worden.
THUMB
Sterkste prijsstijging ooit van ruwe olie na droneaanval: wat betekent dat voor u?
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 13:38)


De internationale markt reageert fors op een droneaanval op de grootste olieraffinaderij ter wereld. Analisten noteerden de sterkste prijsstijging ooit gezien voor ruwe olie. Maar gaat de consument de droneaanval na een tankbeurt voelen in zijn porte
THUMB
STANDPUNT. Overheid moet geen smartphones verkopen
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 05:00)


Dominique Leroy verlaat telecombedrijf Proximus al op vrijdag 20 september. Normaal zou de topvrouw, die overstapt naar de Nederlandse sectorgenoot KPN, tot 1 december blijven. Maar onder druk van de vakbonden verlaat ze Proximus vroeger. Zo kunnen de herstructureringsplannen, waarbij zo’n 1.
THUMB
“Ik ben teruggekeerd om voor mijn ouders te zorgen”
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 05:00)


Jacek Todorczuk (42) werkte van 2006 tot en met eind augustus 2019 in België. Maar sinds begin deze maand is hij teruggegaan naar zijn geboorteland Polen, om in het bedrijf van zijn schoonvader te werken.
THUMB
Wereldprimeur voor Antwerpse haven: sleepboot op waterstof
Bron:GVA / wetenschap

(21-09-2019 05:00)


De Antwerpse rederij Compagnie Maritime Belge (CMB) heeft de eerste sleepboot ter wereld ontworpen die grotendeels op waterstof vaart. Over twee jaar zou de milieuvriendelijke boot klaar zijn.
THUMB
De beelden zijn echt maar wat de ‘ufo’s’ zijn weten de Amerikanen ook niet
Bron:GVA / wetenschap

(20-09-2019 09:57)


De Amerikaanse marine heeft toegegeven dat drie video’s die al een tijdje circuleren op het internet, authentieke beelden zijn, gemaakt vanuit de cockpit van gevechtsvliegtuigen. Op de filmpjes zijn unidentified aerial phenomena (UAP) te zien, de militaire term voor ufo’s.
THUMB
Meubelwinkel Walco Meubelen legt de boeken neer
Bron:GVA / wetenschap

(20-09-2019 05:00)


Meubelzaak Walco Meubelen in de Blijkerijstraat in Oostmalle heeft de boeken neergelegd. Klanten die al meubelen besteld en betaald hebben, zijn nu ongerust dat ze hun geld kwijt zijn.
THUMB
DISCUSSIE. Lachgas is niet om mee te lachen… dan maar volledig verbieden?
Bron:GVA / wetenschap

(19-09-2019 16:11)


Hoe pak je de kwalijke trend aan van jongeren die de - legale - lachgaspatronen opsnuiven om er high van te worden? Nu specialisten nog maar eens wijzen op de risico’s, klinkt de vraag luider om te verbieden. Maar hoe doe je dat?
THUMB
Uw krant test het nut van fijnstofmaskers: gebakken (vervuilde) lucht
Bron:GVA / wetenschap

(18-09-2019 10:23)


De luchtkwaliteit in Antwerpen is erbarmelijk slecht. Volgens een rapport van Greenpeace vorig jaar is Antwerpen een van de meest vervuilde regio’s in Europa en dat heeft een rechtstreeks impact op onze gezondheid. De luchtkwaliteit eigenhandig verbeteren is moeilijk, maar kunnen we ons beschermen tegen schadelijke stoffen in de stad? Producenten van hippe mondmaskers beweren van wel.
THUMB
Denen willen Kempense sigarenfabriek met 300 werknemers overnemen: “Personeel is ongerust”
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 19:00)


Royal Agio Cigars, de op drie na grootste sigarenproducent ter wereld met vestiging in Oevel (Westerlo), komt in Deense handen. Scandinavian Tobacco Group bereikte een principeakkoord om het Nederlandse familiebedrijf volledig over te nemen. De deal zou over een halfjaar rond moeten zijn.
THUMB
Woensdag nieuwe staking bij KLM: “De medewerkers pikken het niet meer”
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 17:17)


Grondpersoneel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM legt komende woensdagmiddag voor de derde keer in twee weken het werk neer vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. Bij de twee vorige acties van vakbond FNV was er veel overlast voor reizigers in de vorm van annuleringen en vertragingen.
THUMB
Deboosere stopt met fietsen door artrose en hij is geen uitzondering
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 08:40)


Frank Deboosere fietst (tijdelijk) niet meer. De weerman heeft te veel artrose en kan lange verplaatsingen met de fiets niet meer aan. Hij is niet de enige: artrose is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen in ons land en het wordt nog erger.
THUMB
Waarom sinds 2016 elk jaar meer inwoners van België naar Polen emigreren dan omgekeerd
Bron:GVA / wetenschap

(16-09-2019 05:00)


Sinds 2016 emigreren elk jaar meer inwoners van België naar Polen, dan omgekeerd. Dat komt onder meer door de betere Poolse economie. “In Polen liggen de lonen nog steeds lager dan in België, maar het verschil is minder groot geworden”, zegt Aldona Kuczynska, medewerker van de dienst Grensarbeiders bij de christelijke vakbond ACV.
22 September 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]