Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Transport en logistiek: sectorale onderhandelingen voor arbeiders afgesprongen
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 22:28)


De sectorale onderhandelingen voor de arbeiders uit de logistiek en transport zijn donderdag afgesprongen. Dat berichten de vakbonden en wordt bevestigd bij de werkgevers. Beide partijen wijzen wel met een beschuldigende vinger naar elkaar. Volgende donderdag staat een nieuwe ontmoeting gepland.
THUMB
Sociaal akkoord bereikt bij Valéron
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 21:30)


De werknemers van Valéron Strength Films in Nieuwmoer verzamelden gisteren opnieuw aan de poort voor een vierde stakingsdag. Het bedrijf, dat voornamelijk plasticfolie produceert, kondigde op 21 mei al aan dat 20% van alle arbeiders en bedienden wordt ontslagen.
THUMB
Advertenties op dozen kunnen thuisleveringen gratis maken
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 17:24)


Maarten Thys (26) uit Vorselaar heeft in Lier een ideeënwedstrijd gewonnen. Hij werkte enkele formules uit om thuisleveringen voor de consument gratis te maken.
THUMB
Thomas Cook stopt met aanbieden van skivakanties
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 13:09)


Thomas Cook biedt niet langer skivakanties aan, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en het nieuws wordt bevestigd door woordvoerster Leen Segers. Het gaat volgens haar om een strategische beslissing die enkele maanden geleden werd genomen, omdat het bedrijf zich wil focussen op waar het goed in is.
THUMB
Duikers, klimmers en drones ingezet in zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18)
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 09:17)


In de zoektocht naar de al bijna drie weken vermiste Belgische toerist Théo Hayez (18) heeft de politie in de Australische kuststad Byron Bay donderdag duikers ingezet.
THUMB
Ook vragen bij niet-betaling van provinciebelasting door luchthaven Deurne
Bron:GVA / wetenschap

(19-06-2019 18:08)


Groen vermoedt dat Egis, de Franse uitbater van de luchthaven van Deurne, nog nooit een euro aan provinciebelasting heeft betaald. De partij wil tekst en uitleg van het provinciebestuur.
THUMB
Tien vragen over de Facebook-munt ‘Libra’: “Op den duur zal een lening bij Facebook ook mogelijk zij
Bron:GVA / wetenschap

(19-06-2019 11:19)


Facebook heeft zijn plan uit de doeken gedaan voor de nieuwe cryptomunt die ze volgend jaar samen met een 30-tal andere multinationals lanceren: de Libra. Maar wat zul je daarmee kunnen kopen? Hoeveel zal die waard zijn? Of waarom wil Facebook in godsnaam een eigen munt? Tien vragen over de Facebookmunt.
THUMB
Vlaamse fiscale regularisatie flopt over de hele lijn
Bron:GVA / wetenschap

(19-06-2019 07:59)


Vlaanderen hoopte jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan ontdoken belastingen te innen om de hervorming van de erfenisrechten te financieren. Maar dat is niet gelukt. Dat is slecht nieuws voor de volgende Vlaamse regering, schrijft De Tijd woensdag.
THUMB
Telenet waarschuwt voor nieuwe manier van oplichting: “Zeer inventief en hardnekkig”
Bron:GVA / wetenschap

(18-06-2019 20:41)


Zowel Telenet als het Centrum voor Cybersecurity België waarschuwen voor een nieuwe manier van phishing: malvertising. Daarbij kopen criminelen op drukbezochte websites pop-up advertenties die ze manipuleren en waarbij ze de schijn wekken dat ze van echte bedrijven zijn in de hoop je geld of bankgegevens te ontfutselen.
THUMB
Maandag droog, zonnig en tot 25 graden
Bron:GVA / wetenschap

(17-06-2019 06:39)


We starten de week met droog, zonnig en vrij warm weer met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak uit zuid tot zuidoost en wordt in de namiddag matig uit zuid tot zuidwest.
THUMB
Europees Ruimtevaartagentschap plant spectaculaire missie naar “nieuwe komeet”
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 21:40)


Het Europese Ruimtevaartagentschap ESA heeft de Comet Interceptor-ruimtemissie gekozen als zijn volgende grote project. Het gaat om een vervolg op de spectaculaire missie Rosetta die in 2014-2016 de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko bezocht en er het landertje Philae op neerzette.
THUMB
Vlees 25 procent duurder in België dan elders in EU
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 19:52)


Denemarken is het duurste land voor voeding en niet-alcoholische dranken in Europa maar ook België zit in de groep van de duurdere landen. Vooral vlees springt er bij ons uit, blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat.
THUMB
Meerdere verdachte pakketten gevonden op sporen: treinverkeer tussen Jette en Asse onderbroken
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 14:14)


Het spoorverkeer op de lijn tussen Jette en Asse is onderbroken omdat er een halfuur geleden op de sporen meerdere twee verdachte pakketten zijn gevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zowel het treinverkeer tussen Asse en Jette als het treinverkeer tussen Jette en Denderleeuw is daardoor onderbroken.
THUMB
Helft van Belgen twijfelt over aankoop auto door verwarring over taksen en subsidies
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 09:39)


De helft van de Belgen twijfelt over de aankoop van een nieuwe auto door de onduidelijkheid over taksen en subsidies voor de verschillende brandstoftypes. Eén op de zes stelt zijn beslissing zelfs uit, zo blijkt uit een onderzoek bij bijna 2.000 Belgen en Luxemburgers door de Universiteit Gent in opdracht van automobielfederatie Febiac.
THUMB
Toespraak voor uw personeel? Dat is een taak voor uw hologram
Bron:GVA / wetenschap

(20-06-2019 05:00)


Het Mechelse Soulmade introduceert iets nieuws op bedrijfsfeesten en conferenties: hologrammen. In de muziekwereld is het intussen heel gewoon dat overleden sterren als levensechte digitale versie van zichzelf de wereld rondreizen. Binnenkort kan ook uw baas, weliswaar tegen een goedkopere prijs, zijn toespraken in de digitale versie van zichzelf houden.
THUMB
Nederlanders investeren 200 miljoen euro in Antwerpse haven en beloven tot 40 jobs te creëren
Bron:GVA / wetenschap

(19-06-2019 16:07)


Het Nederlandse bedrijf Standic investeert 200 miljoen euro in de Antwerpse haven. Standic gaat tegen begin 2021 op Rechteroever, vlakbij de Noordkasteelbrug, een opslagterminal voor chemische producten bouwen.
THUMB
DISCUSSIE. Luchthaven weigert belastingen aan stad Antwerpen te betalen… wat nu?
Bron:GVA / wetenschap

(19-06-2019 09:28)


De stad Antwerpen eist 233.668 euro aan achterstallige vestigingstaks van de luchthaven van Deurne. Exploitant Egis betwist de taxatie en stapt naar de rechtbank. Wat moet er volgens jou gebeuren? Vind je dat de luchthaven nu nog recht heeft op overh
THUMB
Grote groep Belgen zit nog niet op trein van online bankieren
Bron:GVA / wetenschap

(19-06-2019 06:41)


Hoewel banken massaal de kaart van de digitalisering trekken, is een hele groep niet mee met die evolutie. Rondvraag leert dat bij ING een kleine 40 procent van de klanten nog niet online bankiert. Bij KBC doet een kwart zijn bankzaken alleen via het kantoor, schrijft De Morgen woensdag.
THUMB
Nog 6.000 klanten van failliete reisorganisator Travelbird wachten op geld
Bron:GVA / wetenschap

(17-06-2019 16:58)


Sinds het faillissement van de Nederlandse reisorganisator Travelbird zijn er dertigduizend schadeclaims afgewerkt. Toch wachten nog zesduizend klanten, bij wie ook heel wat Vlamingen, op een terugbetaling.
THUMB
Smeltend zee-ijs bedreigt ijsberen: aantal slinkt tegen 2050 met een derde
Bron:GVA / wetenschap

(16-06-2019 05:00)


Dierenrechtenorganisaties plannen vandaag, zondag, een betoging tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza. Maar hoe precair is de situatie van deze iconische reuzen, die eenzaam op hun ijsschots ongewild het symbool van de klimaatverandering werde
21 Juni 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]