thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Wetenschap
Gepubliceerd: Donderdag 23 Mei 2013 om 21:35

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België geeft een warmtegevoelige postzegel uit naar aanleiding van haar honderdste verjaardag. Die werd gecreëerd door het postbedrijf bpost. Dat meldt het instituut vandaag.

Het KMI ontstond in 1913 en viert dit jaar haar honderdjarig bestaan met verschillende activiteiten. Komend weekend openen de drie instituten in Ukkel de deuren voor het grote publiek. In juni start in het Planetarium van Brussel een tentoonstelling over de geschiedenis en werking van het KMI. Er zal ook een kleinere expositie in Luik zijn, er komt een meerdaagse conferentie en de website van het instituut zal stukje bij beetje de geschiedenis van de meteorologie schetsen.

De verjaardag inspireerde bpost tot het aanmaken van een warmtegevoelige postzegel, die volgens woordvoerder Fred Lens "vermoedelijk" een wereldprimeur is. Zowel de Belgische posterijen als het KMI zijn immers steeds op zoek naar technologische innovatie, luidde het donderdag op een persconferentie. Bpost pakte eerder al uit met reflectie-, geur- en smaakzegels.

De KMI-verjaardagszegels worden met temperatuurgevoelige inkt bedrukt, maar bij aanraking verdwijnt het bovenste laagje en komt een boom tevoorschijn. De kostprijs is vijf euro en vijftien cent en het papiertje kan enkel gebruikt worden binnen Europa. De verkoop start op 25 juni.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
30 Maart 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]