Nieuwsbron | : GVA |
Categorie | : Wetenschap |
Gepubliceerd | : Zondag 17 November 2019 om 19:00 |
Hoofdbarman Stef Michiels van Bar Burbure in Antwerpen proeft voor ons negen chips met picklessmaak. Hij gaat op zoek naar lekker krokante chips waarin je duidelijk het pittige karakter van echte pickles kan proeven.
Gerelateerd Nieuws:
**
Getest: dit is de beste rauwe Belgische ham uit de supermarkt
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Meester-beenhouwer Luc De Laet proeft voor ons 10 keer rauwe Belgische ham uit de supermarkt. Hij is op zoek naar de perfect gedroogde ham met die unieke smaakcombinatie van zoet en zout waar we allemaal dol op zijn, maar blijft op zijn honger.
DE GROTE TEST. Meesterslager op zoek naar de beste mortadella
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Meesterslager Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove en Antwerpen proeft voor ons tien keer mortadella uit de supermarkt. Hij is op zoek naar die heel verfijnde en unieke smaak – met of zonder pistachenootjes.
Wie proeft: Antwerpen of Puurs?
Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
Het culinaire evenement Antwerpen Proeft plant een rechtszaak tegen de gemeente Puurs. Op 16 september vindt daar voor het eerst Puurs Proeft plaats. Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. "De indruk wordt gewekt dat het evenement in Puurs gelinkt is aan het evenement of de bvba Antwerpen Proeft, wat totaal niet het geval is", zegt Ward Ramaekers, directeur van Antw
GETEST. Macaroni met kaas en ham uit de supermarkt: “Deze ruikt niet fris”
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Tweesterrenchef Tim Boury van Restaurant Boury in Roeselare proeft samen met vrouw Inge en dochters Félice en Anaëlle tien keer macaroni met kaas en ham. Ze gaan op zoek naar warme en volle smaken maar ontdekken vooral veel bloem en zachte ham zonder karakter. Mousseham noemt Tim ze.
GETEST. Macaroni met kaas en ham uit de supermarkt: “Deze ruikt niet fris”
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Tweesterrenchef Tim Boury van Restaurant Boury in Roeselare proeft samen met vrouw Inge en dochters Félice en Anaëlle tien keer macaroni met kaas en ham. Ze gaan op zoek naar warme en volle smaken maar ontdekken vooral veel bloem en zachte ham zonder karakter. Mousseham noemt Tim ze.
Antwerpen Proeft plant rechtszaak tegen Puurs Proeft
Nieuwsbron:De Morgen / binnenland
Het culinaire evenement Antwerpen Proeft heeft de gemeente Puurs in gebreke gesteld. Op 16 september vindt daar voor het eerst Puurs Proeft plaats. Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. "De indruk wordt gewekt ...
Antwerpen Proeft in de clinch met Puurs Proeft
Nieuwsbron:De Morgen / binnenland
Het culinaire evenement Antwerpen Proeft heeft de gemeente Puurs in gebreke gesteld. Op 16 september vindt daar voor het eerst Puurs Proeft plaats. Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. "De indruk wordt gewekt ...
Student en je koopt alleen een zak chips? Dan krijg je in deze supermarkt voorrang
Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
De Carrefour-supermarkt op de Grote Ring in Hasselt opent voortaan twee studentenkassa’s tijdens de lunchpauze. Het experiment moet toelaten om de massa jongeren met zak chips snel te bedienen. Andere klanten zijn blij dat ze niet in zo’n lange file studenten belanden.
GETEST. Wat is de beste falafel uit de supermarkt?
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Falafel is een prima opstapje voor wie nog niet vertrouwd is met de veggiewereld. Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan serveert het graag als aperitiefhapje, en was aangenaam verrast door de tien soorten uit de supermarkt die we hem voorschotelden.
GETEST. Dit is de beste chocolade (met zout)
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Een snuifje zout in de chocolade is trendy tegenwoordig. Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke proeft voor ons twaalf variëteiten. Hij is op zoek naar de perfecte match tussen zout en chocolade, maar vindt vooral veel zoet.
Viki Geunes: "Antwerpen Proeft is het Tomorrowland van de gastronomie"
Nieuwsbron:De Morgen / binnenland
Foodies opgelet: van 14 tot en met 17 mei kan je naar de intussen al 9de editie van Antwerpen Proeft, het mekka voor liefhebbers van gastronomie. Een van de restaurateurs is Viki Geunes: als chef van 't Zilte én ere-ambassadeur van Antwerpen Proeft kan hij als geen ander de succesformule verklaren.
Jan Vandenplas uit Leuven is beste tapper van België
Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
Jan Vandenplas (24) van Bar Nine is gisteren in brouwerij De Hoorn uitgeroepen tot beste tapper van het land. Dat gebeurde op de finale van de Belgian Draught Masters, een wedstrijd georganiseerd door Stella Artois waarbij de deelnemers het unieke schenkingsritueel van Stella, bestaande uit negen stappen, om ter best moesten uitvoeren. Jan moest het in de finale opnemen tegen Britt Mosselmans van
Man wil beste wijn kiezen, en proeft dan maar eerst van tiental flessen
Nieuwsbron:GVA / cultuur
Geef toe, u koopt vaak wijn omdat u het etiket wel mooi vindt. Of omdat hij niet té duur of niet té goedkoop is. Deze kerel in Thailand pakt het anders aan, hij doet de fles gewoon ter plekke open en lurkt eens flink aan de fles. De uitgeprobeerde flessen zet hij in een rijtje op de grond. En meneer neemt zijn tijd: de negende fles die hij opendoet, blijkt uiteindelijk de goede, die hij dan ook
Huisdiercampagne moet baasjes wakker schudden: “Dieren zijn geen zakken chips, die je uit de rayon p
Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
Vlaams Dierenminister Ben Weyts wil dat er minder huisdieren terechtkomen in asielen omdat ze niet de juiste zorg krijgen van hun baasjes. De minister lanceert daarom een campagne om (kandidaat-)eigenaars te sensibiliseren. “Dieren zijn geen zakken chips, die je uit de rayon plukt in de supermarkt.”
Waarom ik van het Bollekesfeest hou, maar niet van Antwerpen Proeft
Nieuwsbron:De Morgen / opinie
Blogger, marketeer en consultant Guido Everaert bezocht Bollekesfeest en Antwerpen Proeft. Dat leidde tot een aantal bedenkingen over authenticiteit en het ontbreken daarvan. Ik ben niet van Antwerpen. Ik heb wel bijzonder veel sympathie voor de ...
Waarom ik van het Bollekesfeest hou, maar niet van Antwerpen Proeft
Nieuwsbron:De Morgen / opinie
Blogger, marketeer en consultant Guido Everaert bezocht Bollekesfeest en Antwerpen Proeft. Dat leidde tot een aantal bedenkingen over authenticiteit en het ontbreken daarvan. Ik ben niet van Antwerpen. Ik heb wel bijzonder veel sympathie voor de ...
Onze barbecuechef test BBQ-specialiteiten uit de supermarkt en proeft verrassend veel lekkers
Nieuwsbron:GVA / wetenschap
Grillmaster Peter De Clercq boog zich voor ons over nieuwe of trendy specialiteiten uit de barbecuerayons van de supermarkt. Diepvries of vers, gemarineerd of puur, klassiek of verrassend: kiezen is niet evident. Peter roosterde diverse producten, van vlees over vis tot vegetarisch, en kwam tot de prettige vaststelling dat er redelijk wat lekkers tussen het aanbod zat. Eline Maeyens, foto’s Wim
Antwerpen Proeft en Bollekesfeest van start onder stralende zon
Nieuwsbron:De Morgen / cultuur
Op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken hebben sterrenchefs Viki Geunes (restaurant 't Zilte) en Roger Van Damme (Het Gebaar, ook bekend van kookzender njam!) vandaag het officiële startschot gegeven van de zesde editie van Antwerpen Proeft. ...
Antwerpen Proeft en Bollekesfeest van start onder stralende zon
Nieuwsbron:De Morgen / cultuur
Op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken hebben sterrenchefs Viki Geunes (restaurant 't Zilte) en Roger Van Damme (Het Gebaar, ook bekend van kookzender njam!) vandaag het officiële startschot gegeven van de zesde editie van Antwerpen Proeft. ...

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(17-02-2019 10:00 )
Meester-beenhouwer Luc De Laet proeft voor ons 10 keer rauwe Belgische ham uit de supermarkt. Hij is op zoek naar de perfect gedroogde ham met die unieke smaakcombinatie van zoet en zout waar we allemaal dol op zijn, maar blijft op zijn honger.

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(16-03-2019 22:57 )
Meesterslager Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove en Antwerpen proeft voor ons tien keer mortadella uit de supermarkt. Hij is op zoek naar die heel verfijnde en unieke smaak – met of zonder pistachenootjes.

Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
(07-09-2012 23:21 )
Het culinaire evenement Antwerpen Proeft plant een rechtszaak tegen de gemeente Puurs. Op 16 september vindt daar voor het eerst Puurs Proeft plaats. Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. "De indruk wordt gewekt dat het evenement in Puurs gelinkt is aan het evenement of de bvba Antwerpen Proeft, wat totaal niet het geval is", zegt Ward Ramaekers, directeur van Antw

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(25-01-2019 08:00 )
Tweesterrenchef Tim Boury van Restaurant Boury in Roeselare proeft samen met vrouw Inge en dochters Félice en Anaëlle tien keer macaroni met kaas en ham. Ze gaan op zoek naar warme en volle smaken maar ontdekken vooral veel bloem en zachte ham zonder karakter. Mousseham noemt Tim ze.

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(27-01-2019 08:00 )
Tweesterrenchef Tim Boury van Restaurant Boury in Roeselare proeft samen met vrouw Inge en dochters Félice en Anaëlle tien keer macaroni met kaas en ham. Ze gaan op zoek naar warme en volle smaken maar ontdekken vooral veel bloem en zachte ham zonder karakter. Mousseham noemt Tim ze.

Nieuwsbron:De Morgen / binnenland
(07-09-2012 23:51 )
Het culinaire evenement Antwerpen Proeft heeft de gemeente Puurs in gebreke gesteld. Op 16 september vindt daar voor het eerst Puurs Proeft plaats. Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. "De indruk wordt gewekt ...

Nieuwsbron:De Morgen / binnenland
(07-09-2012 23:51 )
Het culinaire evenement Antwerpen Proeft heeft de gemeente Puurs in gebreke gesteld. Op 16 september vindt daar voor het eerst Puurs Proeft plaats. Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. "De indruk wordt gewekt ...

Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
(10-03-2018 14:21 )
De Carrefour-supermarkt op de Grote Ring in Hasselt opent voortaan twee studentenkassa’s tijdens de lunchpauze. Het experiment moet toelaten om de massa jongeren met zak chips snel te bedienen. Andere klanten zijn blij dat ze niet in zo’n lange file studenten belanden.

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(07-04-2018 23:26 )
Falafel is een prima opstapje voor wie nog niet vertrouwd is met de veggiewereld. Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan serveert het graag als aperitiefhapje, en was aangenaam verrast door de tien soorten uit de supermarkt die we hem voorschotelden.

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(19-01-2019 20:24 )
Een snuifje zout in de chocolade is trendy tegenwoordig. Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke proeft voor ons twaalf variëteiten. Hij is op zoek naar de perfecte match tussen zout en chocolade, maar vindt vooral veel zoet.
Nieuwsbron:De Morgen / binnenland
(12-05-2015 17:22 )
Foodies opgelet: van 14 tot en met 17 mei kan je naar de intussen al 9de editie van Antwerpen Proeft, het mekka voor liefhebbers van gastronomie. Een van de restaurateurs is Viki Geunes: als chef van 't Zilte én ere-ambassadeur van Antwerpen Proeft kan hij als geen ander de succesformule verklaren.

Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
(04-06-2015 02:09 )
Jan Vandenplas (24) van Bar Nine is gisteren in brouwerij De Hoorn uitgeroepen tot beste tapper van het land. Dat gebeurde op de finale van de Belgian Draught Masters, een wedstrijd georganiseerd door Stella Artois waarbij de deelnemers het unieke schenkingsritueel van Stella, bestaande uit negen stappen, om ter best moesten uitvoeren. Jan moest het in de finale opnemen tegen Britt Mosselmans van

Nieuwsbron:GVA / cultuur
(08-11-2019 03:00 )
Geef toe, u koopt vaak wijn omdat u het etiket wel mooi vindt. Of omdat hij niet té duur of niet té goedkoop is. Deze kerel in Thailand pakt het anders aan, hij doet de fles gewoon ter plekke open en lurkt eens flink aan de fles. De uitgeprobeerde flessen zet hij in een rijtje op de grond. En meneer neemt zijn tijd: de negende fles die hij opendoet, blijkt uiteindelijk de goede, die hij dan ook

Nieuwsbron:NieuwsBlad / binnenland
(04-04-2018 17:12 )
Vlaams Dierenminister Ben Weyts wil dat er minder huisdieren terechtkomen in asielen omdat ze niet de juiste zorg krijgen van hun baasjes. De minister lanceert daarom een campagne om (kandidaat-)eigenaars te sensibiliseren. “Dieren zijn geen zakken chips, die je uit de rayon plukt in de supermarkt.”

Nieuwsbron:De Morgen / opinie
(22-08-2012 03:30 )
Blogger, marketeer en consultant Guido Everaert bezocht Bollekesfeest en Antwerpen Proeft. Dat leidde tot een aantal bedenkingen over authenticiteit en het ontbreken daarvan. Ik ben niet van Antwerpen. Ik heb wel bijzonder veel sympathie voor de ...

Nieuwsbron:De Morgen / opinie
(22-08-2012 03:30 )
Blogger, marketeer en consultant Guido Everaert bezocht Bollekesfeest en Antwerpen Proeft. Dat leidde tot een aantal bedenkingen over authenticiteit en het ontbreken daarvan. Ik ben niet van Antwerpen. Ik heb wel bijzonder veel sympathie voor de ...

Nieuwsbron:GVA / wetenschap
(08-07-2018 11:00 )
Grillmaster Peter De Clercq boog zich voor ons over nieuwe of trendy specialiteiten uit de barbecuerayons van de supermarkt. Diepvries of vers, gemarineerd of puur, klassiek of verrassend: kiezen is niet evident. Peter roosterde diverse producten, van vlees over vis tot vegetarisch, en kwam tot de prettige vaststelling dat er redelijk wat lekkers tussen het aanbod zat. Eline Maeyens, foto’s Wim

Nieuwsbron:De Morgen / cultuur
(17-08-2012 05:07 )
Op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken hebben sterrenchefs Viki Geunes (restaurant 't Zilte) en Roger Van Damme (Het Gebaar, ook bekend van kookzender njam!) vandaag het officiële startschot gegeven van de zesde editie van Antwerpen Proeft. ...

Nieuwsbron:De Morgen / cultuur
(17-08-2012 05:07 )
Op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken hebben sterrenchefs Viki Geunes (restaurant 't Zilte) en Roger Van Damme (Het Gebaar, ook bekend van kookzender njam!) vandaag het officiële startschot gegeven van de zesde editie van Antwerpen Proeft. ...
Meest Gelezen Nieuws:

