thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Wetenschap
Gepubliceerd: Woensdag 1 November 2017 om 05:06

Er werden in Vlaanderen dit jaar al zo’n 1.000 everzwijnen geschoten, waarvan ruim 800 in Limburg, maar toch is het merendeel van het everzwijnenvlees dat in de warenhuizen ligt en op restaurant wordt geserveerd nog altijd geïmporteerd. “De meeste everzwijnen die we schieten, belanden in onze eigen frigo’s, omdat je amper geld krijgt voor het vlees”, zegt Ludo Fastré, voorzitter van de Limburgse jagersvereniging. “Daarnaast is er in Vlaanderen geen enkel wildverwerkingsbedrijf meer dat zelf everzwijnen verwerkt wegens te veel kosten en de strenge regelgeving.”

Lees het volledige artikel



Gerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
28 Mei 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]