Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Emmaüs is HR-ambassadeur 2019
Bron:GVA / wetenschap

(23-10-2019 10:55)


Het HR-team van zorgbedrijf Emmaüs werd verkozen tot HR-ambassadeur 2019. Een eretitel die het een jaar lang mag dragen.
THUMB
Chemie- en farmafederatie wil werknemers voor de klas zetten: “We moeten kloof tussen onderwijs en i
Bron:GVA / wetenschap

(23-10-2019 05:00)


De chemie- en farmasector wil werknemers enkele uren per week voor de klas zetten, zodat de kloof tussen het onderwijs en de industrie wordt gedicht. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt dat een goed idee.
THUMB
Slimme sticker voor lopers moet sporthorloge vervangen: “Veel gemakkelijker te interpreteren”
Bron:GVA / wetenschap

(21-10-2019 03:00)


Een sticker die van kleur verandert als je te snel loopt of een slechte loophouding hebt. De Vlaamse prof Steven Vos ontwikkelt een slimme patch die lopers toont of ze wel goed bezig zijn. “Veel lopers hebben geen idee hoe ze hun sporthorloge moeten interpreteren.
THUMB
STANDPUNT. Alleen ego’s kunnen fusie tussen Antwerpen en Zeebrugge nekken
Bron:GVA / wetenschap

(19-10-2019 05:00)


De havens van Antwerpen en Zeebrugge starten formele gesprekken over een fusie tussen de twee economische slagaders van Vlaanderen. Deze simpele mededeling, die vrijdag in een simultaan verstuurde persmededeling werd bekendgemaakt, betekent het begin van een lange en ongetwijfeld moeizame onderhandelingsslag tussen de beide havens.
THUMB
Van deze Antwerpse lingerie worden ook de filmsterren wild
Bron:GVA / wetenschap

(19-10-2019 03:00)


Monica Bellucci en, dichter bij huis, Evi Hanssen en Ella-June Henrard toonden zich al fan van de luxueuze couturelingerie van Judith Van Herck (36). De Antwerpse ontwerpster opende recent een tijdelijke winkel in hartje Antwerpen. Die shop is volgens Judith de ideale manier om haar gloednieuwe collectie ‘Black & White Water’ aan het grote publiek te tonen.
THUMB
Rijden op hout, watergas, elektriciteit of methanol: wat is de brandstof van de toekomst?
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2019 11:19)


Een olieconcern gaat vanaf 2021 biobrandstof voor auto’s maken van houtafval uit een Zweedse zagerij. Het moet een minder vervuilende aandrijving zijn dan fossiele brandstoffen. Maar welke brandstof heeft de toekomst?
THUMB
Ga eens aan de slag via try & hire
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2019 09:22)


Peter Jamée (45) is aan de slag als IT-specialist bij Attentia. Hij is de eerste die dat deed via de try & hire-formule van ElmosExpert uit Mechelen. Met deze formule kunnen kandidaten en werkgevers uitproberen of het klikt. ElmosExpert zoekt zo naar de perfecte match.
THUMB
Europese leiders steunen Brexit-akkoord: “Deur staat open voor terugkeer”
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2019 19:04)


Alle Europese staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie ondersteunen het ontwerpakkoord met de Britse regering over het echtscheidingsakkoord. Dat heeft voorzitter Donald Tusk donderdag aangekondigd.
THUMB
Kmo’s moeten niet meer bij een bank lenen: EMF geeft voorschotten op betalingen van klanten met bank
Bron:GVA / wetenschap

(16-10-2019 20:08)


Het bedrijf European Merchant Finance (EMF) lanceert in de provincie Antwerpen microkredieten voor kmo’s. Handelaars moeten niet meer lenen bij een bank, maar krijgen een lening tot 50.000 euro met een maximale rente van 15%.
THUMB
Soudal-eigenaar Vic Swerts investeert miljoenen in Antwerps bedrijf
Bron:GVA / wetenschap

(16-10-2019 11:49)


Vic Swerts, de eigenaar van de Turnhoutse lijmen- en siliconenfabrikant Soudal, investeert enkele miljoenen in het Antwerpse technologiebedrijf Rombit. “De ondernemersgeest van dit bedrijf spreekt me aan”, zegt Vic Swerts.
THUMB
Snapchat krijgt er miljoenen gebruikers bij
Bron:GVA / wetenschap

(23-10-2019 09:09)


Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, is het afgelopen kwartaal opnieuw hard gegroeid. Er kwamen wederom miljoenen gebruikers bij en de omzet liep stevig op.
THUMB
Discussie over zondagswerk legt onderhandelingen bij KBC lam
Bron:GVA / wetenschap

(22-10-2019 19:00)


De bijna veertienduizend werknemers van KBC dreigen volgend jaar zonder een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) te zitten, omdat de liberale vakbond niet over zondagswerk wil praten. “Wij begrijpen die houding niet”, zegt Vic Van Kerrebroeck, secretaris van de christelijke vakbond ACV.
THUMB
Belgen zijn een pak gieriger dan Nederlanders: hoe komt dat eigenlijk?
Bron:GVA / wetenschap

(19-10-2019 12:00)


Nederlanders houden van kaas, dragen klompen en tellen vooral naarstig hun rosse eurocentjes. Dat is toch het cliché waar we ons als Belgen graag aan optrekken. Maar als het over liefdadigheid gaat, zijn wij juist een pak gieriger dan onze noorderburen.
THUMB
Havens Antwerpen en Zeebrugge willen fuseren: wat betekent dat?
Bron:GVA / wetenschap

(19-10-2019 05:00)


“Voor de Chinezen is Vlaanderen een zakdoek groot”, het is een mening die wel vaker in havenkringen aan bod komt. Zeker in het opbod tegen Rotterdam lijkt een fusie tussen Antwerpen en Zeebrugge erg logisch. Maar vreest Zeebrugge geen teugelverli
THUMB
Lillobrug gaat sneller dan gedacht stuk: “Een enorme meerkost”
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2019 17:51)


De Lillobrug, een cruciale verbinding voor de chemie in de haven op rechteroever, gaat sneller stuk door metaalmoeheid dan gedacht. Daarom moet ze bijna per direct toe. Voor de grote chemiebedrijven op de rechteroever betekent dat extra oponthoud voor het spoorvervoer.
THUMB
Haven Antwerpen start “formele fusiegesprekken” met Zeebrugge op
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2019 10:28)


Komt er toch een fusie tussen de Antwerpse haven en die van Zeebrugge? Beide besturen hebben nu groen licht voor onderhandelingen gegeven na een audit over de mogelijkheden tot samenwerking. “Uit het onderzoek van Deloitte blijkt duidelijk dat beide havens in hoge mate complementair zijn”, zegt Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA).
THUMB
Enkele honderden reizen van Thomas Cook kunnen toch doorgaan
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2019 06:30)


Enkele honderden, mogelijk een duizendtal reizen die werden geboekt bij Thomas Cook of Neckermann in België, zullen de komende maanden dan toch kunnen plaatsvinden. Het gaat onder meer om cruisereizen, zo werd donderdag vernomen bij het Garantiefonds Reizen.
THUMB
Colruyt brengt diepvriesmaaltijden voor baby’s uit: cottage pie of visquiche voor de kleine lekkerbe
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2019 08:45)


Niet enkel meer voor de eenzame single, maar nu ook voor baby's: de diepvriesmaaltijd. Colruyt start met een assortiment versbereide babyvoeding. Eigen onderzoek wees namelijk uit dat er een gebrek was aan gevarieerd, vers en snel eten voor de jongste spruit.
THUMB
Makro Deurne doet het beter dan andere vestigingen: “Geen nieuwe ontslagronde”
Bron:GVA / wetenschap

(16-10-2019 19:30)


Er is weer hoop voor de zwaar geteisterde supermarktketen Makro, die 280 mensen tewerkstelt in Deurne. Volgens algemeen directeur Vincent Nolf is het verlies stevig verkleind en doet de winkel in Deurne het dankzij enkele innovaties behoorlijk goed.
THUMB
Verre toekomstmuziek: douane wil techniek die kan ‘ruiken’ of er drugs in een container zitten
Bron:GVA / wetenschap

(16-10-2019 05:00)


De douane wil havenkranen uitrusten met technologie die kan ‘ruiken’ of er drugs in een container zitten. “We willen naar een 100%-screening zonder de goederenstroom te onderbreken”, zegt administrateur-generaal Kristian Vanderwaeren.
24 Oktober 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]