Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Op deze smartphones zal WhatsApp straks niet meer werken
Bron:GVA / wetenschap

(10-12-2019 19:30)


WhatsApp zal volgend jaar zijn app niet meer ondersteunen op verouderde iPhones en Android-smartphones, en zal bovendien ook niet meer werken op eender welke Windows Phone.
THUMB
‘Sksksk’ is het nieuwe ‘hahaha’: Ketnet komt met opvallend lijstje voor Kinderwoord van het Jaar
Bron:GVA / wetenschap

(10-12-2019 08:20)


Taalkundigen horen het donderen in Keulen, maar sksksk staat wel degelijk op de Ketnet-shortlist voor Kinderwoord van het Jaar. Het betekent zoveel als ‘hahaha’, maar dan hipper. “Dit is het perfecte voorbeeld van hoe de internetcultuur ontploft is”, zegt sociale media-expert Hannes Coudenys.
THUMB
Snel nog dienstencheques kopen kan u een flink voordeel opleveren
Bron:GVA / wetenschap

(10-12-2019 05:00)


Bedrijven uit de sector van de dienstencheques verwachten tegen het einde van het jaar een rush op de bestellingen. In 2020 valt het fiscale voordeel van de cheques terug van 30 tot 20%.
THUMB
Belgische satelliet beperkt ruimtepuin
Bron:GVA / wetenschap

(08-12-2019 05:00)


Boven onze hoofden zweeft sinds donderdag de Belgische satelliet Qarman voorbij. Hoogst ongewoon is dat het ruimtetuig binnenkort ook naar de aarde terugkeert. Een belangrijke stap in de toekomstige beperking van ruimtepuin.
THUMB
Kruidvat verkoopt fiets die in ons land de weg niet op mag
Bron:GVA / wetenschap

(06-12-2019 11:26)


Een koopje, lijkt het, de fiets met terugtraprem die je bij Kruidvat voor 169 euro kan kopen. Maar er is een maar, en geen kleine: je mag er in ons land de openbare weg niet mee op. “We zijn ons daarvan bewust, daarom leveren we een extra rem bij de fiets”, zegt woordvoerder José Mes.
THUMB
Nieuw gigamagazijn van drie voetbalvelden groot slaat staal op in haven
Bron:GVA / wetenschap

(05-12-2019 05:00)


120.000 ton staal per jaar, met mogelijk nog uitbreiding. Dat plannen Euroports en het Lierse Zimmer Staal te behandelen in een nagelnieuw magazijn. De Antwerpse haven zelf wil met een nieuwe campagne volgend jaar staaltrafiek aantrekken, want dat levert ook heel wat jobs op.
THUMB
Als Vlaming in Nederland werken? Toppie!: alleen maar voordelen volgens christelijke vakbond
Bron:GVA / wetenschap

(04-12-2019 05:00)


De Interregionale Vakbondsraad Schelde-Kempen heeft ‘het ABC van de Grensarbeid’ opgesteld, waardoor het voor Vlamingen gemakkelijker moet worden om in Nederland te werken. Volgens de christelijke vakbond ACV heeft werken in Nederland alleen maar voordelen.
THUMB
Workshop Vlaams voor Nederlandse werkkrachten: “We moeten eens klappen”
Bron:GVA / wetenschap

(02-12-2019 11:52)


“Dus we zien elkaar morgenvoormiddag?” Wij als Vlamingen zullen aanwezig zijn ergens rond een uur of 10. Maar op de Nederlander met wie je die afspraak maakt, is het lang wachten. Want de ‘voormiddag’ in Nederland, die valt ergens tussen 12 en 14u.
THUMB
Dit verandert op 1 december: strengere controles op autolichten en verplichte afronding van cashbeta
Bron:GVA / wetenschap

(30-11-2019 14:02)


Nieuwe maand, nieuwe regels. Er komen strengere controles op autolichten, verplichte afronding van cashbetalingen gaat van start en Charles Michel treedt aan als Europees ‘president’.
THUMB
Na sluiting van Von Furstenberg: op stap in Antwerpen met een ervaren fashionista
Bron:GVA / wetenschap

(30-11-2019 05:00)


Toen begin deze week bleek dat het over en out was met de luxeboetiek van Diane Von Furstenberg, toch een náám, rees de vraag: verliest Antwerpen zijn modepluimen? Komen echte fashionista’s en -sto’s nog aan hun trekken? We vragen het aan eentje, Henny Waalwijk (71), en volgen haar op haar stappen door haar geliefde shopping district, de Wilde Zee.
THUMB
Coens (CD&V) en Bouchez (MR) worden informateur
Bron:GVA / wetenschap

(10-12-2019 19:18)


Na het raadplegen van de verschillende partijvoorzitters heeft de koning vanavond opnieuw CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter George-Louis Bouchez ontvangen. Zij krijgen, net als Magnette (PS) voor hen, een informatieopdracht.
THUMB
Poëzie piekt met kerst: warme woorden voor koude dagen
Bron:GVA / wetenschap

(10-12-2019 05:00)


Niets leest zo warm als poëzie in de winter. De verkoop van dichtbundels tijdens de kerst- en eindejaarsperiode stijgt gemiddeld met 10%. Een dichtbundel als geschenk voelt zich thuis onder de kerstboom.
THUMB
De Lijn bestelt 200 nieuwe milieuvriendelijke bussen
Bron:GVA / wetenschap

(09-12-2019 17:18)


De Lijn bestelt tweehonderd nieuwe milieuvriendelijke bussen bij de Vlaamse constructeur VDL. De bussen zijn gebaseerd op elektrische bussen en zullen aanvankelijk hybride rijden. Wanneer er voldoende laadpalen langs het traject zijn, zullen ze in een tweede fase worden aangepast en volledig elektrisch rijden.
THUMB
GETEST. Kerstlichtjes: welke lampjes scoren schitterend?
Bron:GVA / wetenschap

(07-12-2019 12:00)


Kerstlichtjes in de tuin moeten spatwaterdicht zijn en werken best op batterijen. Maar presteren ze ook goed? Tuin­expert Marc Verachtert hield tien exemplaren tegen het licht.
THUMB
DISCUSSIE. Steun jij de lokale handel voor je eindejaarscadeaus? Of bestel je lekker makkelijk onlin
Bron:GVA / wetenschap

(06-12-2019 08:55)


Elk jaar kopen meer mensen kerst- en nieuwjaarsgeschenken online. Het piekmoment zit volgens Bpost net voor de feestdagen, met dagelijks tot 470.000 pakketten. De online aankoop is nu alomtegenwoordig, dus is de vraag of jij nog aan je lokale handelaar denkt in deze periode.
THUMB
Zo krijg je na 10 weken opleiding een job in de kunststofsector
Bron:GVA / wetenschap

(04-12-2019 10:01)


KIEM staat voor Kunststof Is Een Missie. Het opleidings- en tewerkstellingproject van sectororganisatie PlastIQ levert al bijna vijf jaar nieuw talent aan de kunststofsector. Technisch adviseur Francis Saelens en KIEM-projectcoördinator Marieke Veryser lichten toe waarom kunststof werkt.
THUMB
Agfa-Gevaert verkoopt (deel van) gezondheidszorgafdeling: Italianen betalen bijna 1 miljard euro
Bron:GVA / wetenschap

(03-12-2019 05:00)


Het Mortselse bedrijf Agfa-Gevaert gaat een groot deel van zijn gezondheidszorgafdeling verkopen aan het Italiaanse bedrijf Dedalus. Dat moet bijna 1 miljard euro opleveren, die Agfa in zijn andere activiteiten kan investeren.
THUMB
Vanaf zondag moeten handelaars je rekening afronden (of ze riskeren zware boetes)
Bron:GVA / wetenschap

(30-11-2019 14:24)


Niet schrikken als zondagochtend de bakker uw rekening afrondt. Op 1 december treedt de ‘verplichte afronding’ voor cashbetalingen in werking. Al zijn lang niet alle winkeliers er klaar voor.
THUMB
Recordaantal Vlamingen lijdt aan werkstress
Bron:GVA / wetenschap

(30-11-2019 09:29)


Werken viel de Vlaming nooit zo zwaar. Dat blijkt uit de grootschalige driejaarlijkse werkbaarheidsmonitor van de SERV, het overlegorgaan van de Vlaamse werkgeversorganisaties en vakbonden, zo schrijft De Tijd zaterdag.
THUMB
Genen voorspellen wie leverkanker krijgt: voor alsmaar meer ziektes lijkt een betrouwbare glazen bol
Bron:GVA / wetenschap

(30-11-2019 05:00)


Antwerpse onderzoekers hebben een methode gevonden om jaren vooraf te kunnen voorspellen of iemand leverkanker krijgt. Dat spaart dure onderzoeken en behandelingen uit. Dergelijke vondsten komen alsmaar vaker voor.
11 December 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]