Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Fietskluizen aan park-and-ride voor werknemers Waaslandhaven
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2018 03:00)


Aan de park-and-ride van Melsele en Zwijndrecht zijn fietskluizen geïnstalleerd. Die kunnen tot vijf fietsen beveiligd stallen en helpen mee om de laatste kilometers met de fiets te promoten. Het is een proefproject van Voka, BAM en acht havenbedrijven.
THUMB
Op stap in de wijk Luchtbal: “Het is hier inderdaad een woestijn, en dat is een regelrechte schande”
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 20:16)


“Luchtbal een woestijn, zegt ge? Ja, dat is het, potverdikke. Het is een schande dat hier geen winkels meer zijn. Ik loop mank en dan drie keer per week bijna twee kilometer te voet doen is niet gezond, potverdikke. En zo veel vloeken ook niet.”
THUMB
Het scheelde amper 278 stemmen: “Bart De Wever heeft heel veel geluk gehad”
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 16:54)


“Vrienden, we hebben het gehaald”, riep Bart De Wever zondagavond uit. De N-VA behield haar 23 zetels in de Antwerpse gemeenteraad en de huidige coalitie kan verder. Maar veel heeft het niet gescheeld of het was anders uitgedraaid.
THUMB
Uber neemt maatregelen om veiliger te worden: app krijgt noodknop
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 12:41)


Taxi-app Uber introduceert vanaf woensdag enkele nieuwe veiligheidsfuncties in de app. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Er komt onder meer een noodknop om direct in verbinding te komen met de hulpdiensten.
THUMB
Boten uit hangars gehaald aan Scheldekaaien
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 11:24)


De patrouilleboot p905 (‘Schelde’) en andere boten worden momenteel uit hun hangars gehaald aan de kaaien in Antwerpen.
THUMB
Bacterie kan zorgwekkend hoog aantal hormonen in Zenne aanpakken
Bron:De Morgen / wetenschap

(17-10-2018 06:00)


Kan u de pil overslaan en een slokje water van de Zenne nemen? VUB-onderzoek stelde in de rivier een zorgwekkend hoge activiteit van hormoonachtige stoffen vast, waaronder natuurlijk oestrogeen. Gelukkig troffen ze ook een bacterie aan die de stoffen afbreekt.
THUMB
Zeven maanden cel met uitstelvoor horecapaus Bart Claes
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:25)


DiepenbeekDe Diepenbeekse horecapaus Bart Claes is gisteren door de strafrechter in Tongeren schuldig bevonden aan onder meer faillissementsmisdrijven en vervalsing van facturen. Hij krijgt zeven maanden cel met uitstel en moet boetes ophoesten van 12.
THUMB
Ook Vlaanderen kent ‘voedselwoestijnen’: de Antwerpse Luchtbal is er zo een
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


Net als Engeland kent ook Vlaanderen ‘voedsel­woestijnen’: buurten waar weinig supermarkten zijn. De Antwerpse Luchtbal is er zo een. “Voor alle inwoners in Luchtbal is er maar één klein supermarkt. En die producten zijn vaak duurder.”
THUMB
Huis in Antwerpen kost voor het eerst meer dan 300.000 euro
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


Voor het eerst in de geschiedenis ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in de provincie Antwerpen hoger dan 300.000 euro. “Mensen kopen nu een huis omdat ze verwachten dat de rente binnenkort zal stijgen”, zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van de notarissen in België.
THUMB
Meer mensen naar stemhokje, maar meer mensen stemmen blanco
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


De lokale verkiezingen hebben dit jaar meer mensen uit onze regio warm gemaakt dan zes jaar geleden. Dat blijkt uit een vergelijking van de gegevens van Vlaanderen Kiest voor 2012 en 2018. Het aantal niet-stemmers is met 1,57% gedaald.
THUMB
STANDPUNT. “De sp.a is toe aan een grondige verbouwing”
Bron:GVA / wetenschap

(18-10-2018 03:00)


Drie Vlaamse steden zijn nog lang niet toe aan een nieuw bestuur. In Gent wordt nu, na veel stoere praat en gekonkel achter de schermen, werk gemaakt van een monstercoalitie van Groen, sp.a, Open Vld en CD&V, en dat met twee kandidaat-burgemeesters.
THUMB
Staking bij TBC Post om erbarmelijke werkomstandigheden aan te klagen: “Het loopt hier de spuigaten
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 19:20)


De werknemers van postbusbedrijf TBC Post, een concurrent van bpost, gingen woensdag in staking. De redenen: loon dat niet gestort wordt, auto’s en bromfietsen die niet in orde zijn, hoge werkdruk, onbetaalde overuren en ga zo maar door. Bij de hoofdzetel krijgen ze al jarenlang weinig of geen reactie, en dat kon zo niet langer, vinden ze.
THUMB
Bart De Wever nodigt PVDA en Vlaams Belang niet meer uit voor tweede gesprek, Dewinter is verrast
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 13:17)


Antwerps burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever zal Open Vld, CD&V, sp.a en Groen uitnodigen voor een tweede informatieve gespreksronde met het oog op een latere coalitievorming. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. PVDA en Vlaams Belang komen niet meer langs.
THUMB
Politici niet te spreken over beslissing van NMBS: “Veel te drastisch”
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 12:16)


Sp.a, N-VA en Groen reageren niet al te positief op de beslissing van de NMBS om vanaf volgend jaar geen fietsen meer toe te laten in spitsuurtreinen. “De NMBS moet de voortrekker en niet de doodgraver zijn van een duurzaam mobiliteitsbeleid”, klinkt het bij sp.
THUMB
‘Problematisch personeelstekort’ bij Vlaamse kringwinkels: 1.500 extra krachten nodig
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 06:48)


De wachttijden voor ophalingen van goederen door de medewerkers van De Kringwinkel lopen op, alle Antwerpse winkels zijn gestopt met thuisleveringen en eentje in Oost-Vlaanderen moest zijn openingstijden zelfs terugschroeven. De oorzaak? Een problematisch personeelstekort.
THUMB
Levensverwachting Belgen gaat slabakken
Bron:De Morgen / wetenschap

(17-10-2018 06:00)


België zakt van de 21ste naar de 28ste plaats in een internationale ranking over de levensverwachting. Tegen 2040 worden we hier gemiddeld 82,9 jaar. Nu is dat 81 jaar. Maar dat is minder vooruitgang dan verwacht en ook minder dan bij de buren.
THUMB
N-VA breekt historische CD&V-bastions van de Kempen stilaan open
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


Op een handvol uitzonderingen na weten de Kempenaren welke coalitie en burgemeester ze vanaf 1 januari aan het hoofd van hun gemeente krijgen. In de helft van de gevallen zijn dat nieuwe gezichten en constellaties. Enkele opvallende trends uit de Kempen.
THUMB
Miljoenenclaimvoor Joke Schauvliege
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


Al langere tijd is het lawaai van de containerterminal Antwerp East in Grobbendonk een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen daartegen maken de terminal minder verdienstelijk dan voorzien, wat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) een dagvaarding oplevert.
THUMB
Iedereen mag terugkomen voor tweede gesprek, behalve PVDA
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat bijna alle partijen opnieuw uitnodigen voor een tweede gesprek. PVDA krijgt die uitnodiging niet. Filip Dewinter (Vlaams Belang) belooft een centrumrechtse coalitie te depanneren bij afwezigheid van raadsleden uit de meerderheid.
THUMB
Sint-Jozefcollege legt als eerste Belgische school contact met ruimtestation
Bron:GVA / wetenschap

(17-10-2018 03:00)


Telefoneren met de nonkel die in Amerika woont of de mama die in China op reis is, daar kijken we al lang niet meer van op. Bellen met een astronaut aan boord van het internationale ruimtestation is heel wat uitzonderlijker. Dankzij de Kempense zendamateurs konden enkele leerlingen van het Sint-Jozefcollege dat wel doen.
18 Oktober 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]