Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
14 ontslagen wegens “kleinere herstructurering” bij Agfa-Gevaert in Mortsel
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 17:27)


De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert ontslaat veertien mensen uit haar afdeling Healthcare IT. Dat bevestigt het bedrijf. “We passen ons aan de noden van de markt aan”, zegt woordvoerder Johan Jacobs.
THUMB
DISCUSSIE. Eerste vape-dode in ons land: zijn er strenge(re) regels nodig?
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 08:54)


Een achttienjarige jongen is mogelijk de eerste ‘vape-dode’ in ons land. De jongen was een maand geleden met zware ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Hij belandde er in een coma en overleed na 26 dagen.
THUMB
Meir verliest tot kwart passanten: nieuw rapport ziet stijgende leegstand in Antwerpen
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 05:00)


In het nieuwe rapport van het Nederlandse onderzoeksbureau Locatus over winkels in Europese steden komt Antwerpen er niet goed uit. De leegstand stijgt tot 16% en de Meir zou sinds 2017 een kwart passanten verloren hebben. Al zeggen de stad en Nico Volckeryck van NSZ dat het wel meevalt.
THUMB
Kunnen insecten de wereld redden? Dat gaan ze onderzoeken bij KU Leuven in Geel
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 01:01)


Trek in een lekkere spaghettisaus? Koop dan eens gehakt van meelwormen. “Even lekker en zeker zo voedzaam”, zegt professor Mik Van Der Borght van de KU Leuven. Hij heeft het zélf geproefd.
THUMB
Lanxess Antwerpen investeert 11 miljoen in ontbindings-installatie voor lachgas
Bron:GVA / wetenschap

(13-11-2019 18:49)


Speciaalchemiebedrijf Lanxess heeft woensdag de ambitie bekendgemaakt om tegen 2040 klimaatneutraal te worden. Om die doelstelling te verwezenlijken, wordt in Antwerpen een installatie voor het ontbinden van lachgas of stikstofdioxide gebouwd. Die zal in een eerste fase de uitstoot met het equivalent van 150.
THUMB
Carrefour verlaagt prijzen van duizend producten: “Niets te maken met Jumbo”
Bron:GVA / wetenschap

(12-11-2019 13:28)


Is er een nieuwe prijzenoorlog begonnen onder de supermarkten? Carrefour kondigt aan dat het minstens tot het einde van het jaar de prijs van meer dan 1.000 producten uit zijn gamma verlaagt.
THUMB
De wapens van de toekomst komen recht uit sciencefictionfilms
Bron:GVA / wetenschap

(11-11-2019 05:00)


De wereld viert maandag 11 november het einde van de Eerste Wereldoorlog. Maar van wapenstilstand is lang geen sprake. Internationaal is er een heftige wapenwedloop bezig die alsmaar futuristischere vormen aanneemt.
THUMB
Liever woning verkopen dan renoveren: strengere huurregels dwingen eigenaars tot verkopen
Bron:GVA / wetenschap

(08-11-2019 05:00)


Veel verhuurders van oudere woningen zetten hun panden te koop. Dat blijkt uit een rondvraag bij makelaars en vastgoedeigenaars. De verhuurders willen geen tienduizenden euro investeren om te voldoen aan de strengere huurregels, die vanaf 1 januari 2020 worden ingevoerd.
THUMB
Zeer zeldzame paddenstoel ontdekt in Lier
Bron:GVA / wetenschap

(07-11-2019 14:29)


Een lid van Natuurpunt heeft op een beukenstronk in de berm van een oude dreef in Lier een exemplaar ontdekt van de kammetjesstekelzwam, een opvallende paddenstoel die eerder nog maar zes keer waargenomen is in Vlaanderen. Dat meldt Natuurpunt.
THUMB
Brussels Airlines wil kosten met meer dan 160 miljoen euro drukken
Bron:GVA / wetenschap

(07-11-2019 09:32)


Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil tegen 2022 een kostenbesparing realiseren van meer dan 160 miljoen euro op jaarbasis. Dat is donderdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zo werd uit goede bron vernomen.
THUMB
App voor tropische ziektes op reis gelanceerd: malaria aan opmars bezig
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 11:16)


Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen heeft het platform Wanda gelanceerd, een website en app waarop info over ziektes uit verre streken uitgelegd staat. Hier wordt alles op een bevattelijkere manier uitgelegd dan op de oude website.
THUMB
Tropisch Instituut lanceert app met gezondheidsinfo voor reizigers
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 07:32)


Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee reizigers op de hoogte blijven van de gezondheidsrisico’s op hun bestemming. Met de laagdrempelige oplossing wil het Instituut mensen bereiken die voor hun vertrek de reiskliniek en de ITG-website nog niet bezoeken.
THUMB
Lierse applicatie stuurt binnenkort Canadese cannabisplantage aan
Bron:GVA / wetenschap

(14-11-2019 05:00)


De Lierse softwareontwikkelaar PeopleWare zorgt al vijfentwintig jaar voor een stukje Silicon Valley aan de Nete. De ontwikkelingen van het bedrijf vonden in die tijd hun weg naar zeer uiteenlopende sectoren: van het online bestellen van festivaltickets tot het aansturen van een legale cannabisplantage in Canada.
THUMB
Europa keurt staatssteun voor luchthaven Deurne goed: “Hiermee kunnen we toekomst van luchthaven gar
Bron:GVA / wetenschap

(13-11-2019 19:45)


Europa heeft geen bezwaar dat ons land voor miljoenen euro steun geeft aan de luchthaven van Deurne. Ze is goed voor de stad en hindert andere luchthavens niet. In luchthavenkringen wordt opgelucht gereageerd, maar bij tegenstanders weerklinkt twijfel en wil men de details over hun motivering.
THUMB
Vlaamse autokeuringscentra gaan strenger toezien op gebreken aan lichten
Bron:GVA / wetenschap

(12-11-2019 13:34)


De Vlaamse autokeuringscentra gaan een aantal gebreken aan de lichten en reflectoren strenger beoordelen vanaf 1 december. Dat melden de Vlaamse overheid en de federatie van Vlaamse keuringscentra (GOCA) dinsdag. Er wordt wel een overgangsperiode van een jaar ingesteld, waardoor vastgestelde gebreken nog niet onmiddellijk tot een rood keuringsbewijs zullen leiden.
THUMB
Nieuwe alternatieve Arco-regeling duikt op
Bron:GVA / wetenschap

(12-11-2019 09:15)


Naast het mislukte plan B van de regering voor Arco blijkt een tweede alternatieve regeling te bestaan. Die kan mogelijk als vertrekbasis voor een oplossing dienen. Dat schrijft De tijd dinsdag.
THUMB
Toplui Studio 100 langs de kassa: Gert Verhulst en Hans Bourlon verkopen deel van hun aandelen
Bron:GVA / wetenschap

(09-11-2019 05:00)


Studio 100-stichters Gert Verhulst en Hans Bourlon en hun financiële medeaandeelhouder gaan een deel van hun aandelen verkopen. “Maar Gert en ik blijven de leiding houden in de groep”, zegt Bourlon.
THUMB
Elke Pattyn wordt woordvoerster van premier Wilmès
Bron:GVA / wetenschap

(07-11-2019 20:13)


Journaliste en voormalig nieuwsanker Elke Pattyn wordt de nieuwe woordvoerster van premier Sophie Wilmès. Dat maakte ze donderdagavond op Twitter bekend.
THUMB
Jaag eens 4.000 volt door een Japanse duizendknoop: agressieve planten worden geëlektrocuteerd in Li
Bron:GVA / wetenschap

(07-11-2019 10:55)


Elektrocutie wordt in Lier de nieuwe methode om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Met een stroomgenerator en een ijzeren staaf die 4.000 volt door de stengels van de plant jaagt, trekken specialisten ten strijde tegen het agressieve onkruid. Maar zelfs met die methode is één behandeling niet genoeg.
THUMB
DISCUSSIE. “Tijd voor supermarktstop”: vind jij dat er te veel supermarkten zijn?
Bron:GVA / wetenschap

(07-11-2019 08:58)


Er zijn te veel supermarkten in België en met de onbeperkte openingen van nieuwe winkels, wordt het verdienmodel in de sector ernstig bedreigd. Dat zegt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van de zelfstandige voedingshandel, in een reactie op de opening van een supermarkt van de Nederlandse keten Jumbo in het Limburgse Pelt.
15 November 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]