Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
"Zonder dierproeven geen remedie voor alzheimer"
Bron:De Morgen / wetenschap

(23-04-2018 07:11)


Aan de vooravond van Wereldproefdierendag, die het leed van dieren voor experimenten onder de aandacht brengt, klimmen wetenschappers op de barricaden. "Men mag de mensen ook weleens vertellen hoe cruciaal de experimenten voor de mensheid zijn."
THUMB
Steeds meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk
Bron:GVA / wetenschap

(22-04-2018 10:38)


Meer en meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk. Op vijf jaar tijd is hun aantal met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie NSZ dat wijst op het lage pensioen als een van de redenen.
THUMB
Het einde van de wereld is (nog maar eens) nabij
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 15:48)


Geniet nog snel van het mooie weer dit weekend, want nadien is het voorbij. Niet omdat het weer slechter wordt, maar omdat er maandag geen weer meer zal zijn. Toch als we onheilsprofeet David Meade deze keer wel mogen geloven.
THUMB
Beels: “Niet naïef zijn over struikelblokken, maar al getoond dat we sterk staan”
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 15:13)


Antwerps sp.a-lijsttrekker Jinnih Beels noemt de goedkeuring van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober “het echte startschot” van de verkiezingscampagne van de socialisten. De voormalige politiecommissaris zegt te beseffen dat er mogelijk nog struikelblokken in het verschiet liggen - bijvoorbeeld door het nog lopende gerechtelijk onderzoek naar medekopstuk Tom Meeuws - maar stelt dat de partij ook die zal overwinnen.
THUMB
Sp.a-lijst goedgekeurd in Antwerpen: Tom Meeuws blijft op tweede plaats staan
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 11:44)


De verkiezingslijst van sp.a Antwerpen is zaterdagmiddag op het ledencongres goedgekeurd. Antwerps sp.a-voorziiter Tom Meeuws blijft dus ondanks een gerechtelijk onderzoek op de tweede plaats staan.
THUMB
Open Vld kiest voor joodse kandidaat: jonge Antwerpenaar is geen onbekende
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 10:10)


Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer.
THUMB
We eten minder groenten, maar meer fruit
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 03:00)


We zijn het beste af met een koelkast vol fruit en groenten, zo peperen tal van gezondheidsrichtlijnen ons al jarenlang in. Nieuwe cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) tonen nu aan dat de Belg de adviezen effectief vaker volgt.
THUMB
Jobstudenten mogen vanaf 16 jaar op zondag werken in winkels
Bron:GVA / wetenschap

(20-04-2018 19:18)


Winkeliers mogen vanaf dit weekend ook op zondag jobstudenten van 16 en 17 jaar inzetten. Tot nu toe moesten de studenten minstens 18 jaar oud zijn. Dat meldt de Franstalige ondernemersorganisatie UCM.
THUMB
Exploderende mier ontdekt op Borneo
Bron:De Morgen / wetenschap

(20-04-2018 17:54)


Wetenschappers hebben op het Aziatische eiland Borneo een mier ontdekt die zichzelf laat ontploffen, om vijanden af te weren. 
THUMB
Erica Caluwaerts, nummer twee van Open Vld, kritisch voor veiligheidsbeleid van De Wever: “Ik maak m
Bron:GVA / wetenschap

(20-04-2018 16:05)


De nummer twee op de Antwerpse Open Vld Erica Caluwaerts is geen bekende naam, maar dat vindt zij zelf een voordeel. Aan ambitie ontbreekt het haar niet, want ze wil schepen worden, liefst van mobiliteit. Als fietsster heeft ze zelfs al een voorstel klaar.
THUMB
“Verzekeraars weigeren 1 op de 10 arbeidsongevallen te erkennen”
Bron:GVA / wetenschap

(23-04-2018 03:00)


Eén werkdag op de twee sterft in ons land iemand na een arbeidsongeval. Daarnaast worden elke werkdag gemiddeld 92 werknemers blijvend arbeidsonbekwaam. “Maar hoewel het risico groter is en het aantal arbeidsinspecties daalt, zit het aantal door verzekeraars geweigerde erkenningen in de lift”, zegt Herman Fonck van het ACV.
THUMB
Groen sluit coalitie met N-VA uit: “Het stadsbestuur maakt de Antwerpenaren ongelukkig”
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 18:29)


Groen heeft zaterdag haar nieuwe campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld in Gent. Partijvoorzitter Meyrem Almaci sluit een coalitie met N-VA uit in Antwerpen. Ook op federaal en Vlaams niveau lijkt een toekomstige samenwerking niet op de agenda te staan.
THUMB
DISCUSSIE. Is uw leidinggevende een goede coach?
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 15:28)


Vijf op de zes werknemers in Vlaanderen zegt dat ze een goede coach als directe leidinggevende hebben. Dat blijkt uit de driejaarlijkse werkbaarheidsmeting, bij 12.000 werknemers, door de Serv-stichting Innovatie & Arbeid.
THUMB
Antwerpse arbeidsmarkt ligt open: “Jobs vliegen ons nog twee jaar om de oren”
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 13:28)


Bedrijven slaan ons tegenwoordig met honderden vacatures om de oren. Geneesmiddelenproducent Pfizer zoekt 250 werknemers in Puurs, recyclagebedrijf Umicore wil 200 mensen aanwerven in Hoboken en busbouwer Van Hool heeft 234 openstaande jobs in Koningshooikt (Lier).
THUMB
Spontane staking bij verschillende Brico-winkels, onder meer in twee Antwerpse filialen
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 10:17)


In verschillende winkels van doe-het-zelfketen Brico wordt zaterdagvoormiddag spontaan het werk neergelegd. Dat meldt BBTK-secretaris Erik Dirkx. Het nieuws, eerder deze week, dat de winkel in Molenbeek sluit, heeft kwaad bloed gezet bij het personeel, aldus Dirkx.
THUMB
Tientallen vacatures bij kledingketen Zeb: “We moeten vechten voor talent”
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 03:33)


Verkoper in de kledingindustrie is het derde meest gezochte profiel in de provincie Antwerpen. Maar de vacatures raken niet snel ingevuld. Daar heeft het lage loon misschien wel iets mee te maken.
THUMB
STANDPUNT. Stop aan alle kanten met versimpelen van de werkelijkheid
Bron:GVA / wetenschap

(21-04-2018 03:00)


We moeten meer moeite doen om elkaar serieus te nemen. Dat is zo ongeveer de conclusie na een tumultueuze week in de Antwerpse politiek, waarbij de ene versimpeling van de werkelijkheid de andere in sneltempo opvolgde.
THUMB
Debacle met ultraorthodoxe jood doet CD&V pijn: partij zakt naar 2 procent in Antwerpse peiling
Bron:GVA / wetenschap

(20-04-2018 19:09)


Het debacle met de ultraorthodoxe jood Aron Berger breekt de Antwerpse afdeling van CD&V bijzonder zuur op. In een peiling van VTM en Het Laatste Nieuws zakt de partij naar twee procent. 67 procent van alle ondervraagden zegt dat het fiasco met Berger hun beeld van CD&V verslechterd heeft.
THUMB
Forum der Joodse Organisaties: “We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen”
Bron:GVA / wetenschap

(20-04-2018 16:36)


Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) in Antwerpen ontkent dat het voor CD&V de ultra-orthodoxe jood Aron Berger heeft uitgezocht als potentiële kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters had de voorbije dagen geopperd dat Berger door de joodse gemeenschap was voorgedragen als mogelijk geschikte kandidaat.
THUMB
453 kilo coke voor Antwerpen gevonden
Bron:GVA / wetenschap

(20-04-2018 15:03)


In de haven van Santos in Brazilië is afgelopen week een lading van 453 kilogram cocaïne onderschept. De drugs zaten verdeeld over zestien verschillende sporttassen die verborgen waren in twee containers met een lading papier. Hoewel de eindbestemming van de containers de haven van het Engelse Liverpool was gaan de Braziliaanse autoriteiten ervan uit dat de drugs voor Antwerpen bestemd waren.
23 April 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]