Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Belgische webshops breken door dankzij corona: een op de drie ziet omzet minstens verdubbelen
Bron:GVA / wetenschap

(04-04-2020 05:00)


Eén op de drie Belgische winkelketens ziet zijn online omzet door de coronacrisis minstens verdubbelen. Dat blijkt uit een onderzoek van handelsfederatie Comeos. Ook kleine zelfstandigen hebben succes.
THUMB
Politie gefrustreerd omdat eenduidige coronaregels maar uitblijven: “Het is hoogdringend”
Bron:GVA / wetenschap

(03-04-2020 17:19)


Met je lief rondlopen, pingpongen of voetballen: mag het of niet? Die interpretatie verschilt van politiezone tot politiezone. Een duidelijke handleiding, nochtans al lang beloofd, is nog maar eens uitgesteld. Met een stralend weekend voor de deur is dat zeer frustrerend, klinkt het in politiekringen.
THUMB
Antwerpse zelfstandigen tussen hangen en wurgen, nieuwe steunmaatregel helpt niet iedereen
Bron:GVA / wetenschap

(02-04-2020 05:00)


Dat we op een economisch rampscenario afstevenen, wordt met de dag duidelijker. We legden ons oor te luisteren bij vijf zelfstandigen die in principe in aanmerking komen voor de nieuwe steunmaatregel van 3.000 euro van de Vlaamse regering. Maar zo simpel is het allemaal niet.
THUMB
Belgische kledingketen e5 mode vraagt bescherming tegen schuldeisers
Bron:GVA / wetenschap

(01-04-2020 15:25)


Nadat Hema dinsdag al liet weten bang te zijn dat ze de coronacrisis misschien niet zullen overleven, heeft de Belgische modeketen e5 mode nu bescherming gevraagd tegen schuldeisers. De kledingketen zich met andere woorden in slechte papieren.
THUMB
Is deze robot een coronakiller? Ziekenhuis in Geel test toestel dat virussen in kamer doodt
Bron:GVA / wetenschap

(01-04-2020 10:46)


Een robot die alle coronavirussen in pakweg een ziekenhuiskamer doodt? Het lijkt sciencefiction, maar een verdeler van medisch materiaal in Overijse heeft mogelijk een oplossing in huis. Handig nu ontsmettingsmiddelen schaarser zijn. Donderdag vindt in het Sint-Dimpnaziekenhuis in Geel een test plaats.
THUMB
Eerste hittegolf op Antarctica: “Niet door opwarming van aarde”
Bron:GVA / wetenschap

(01-04-2020 05:00)


Antarctica heeft voor het eerst te maken gekregen met een hittegolf. Wetenschappers konden er een maximumtemperatuur van 9,2 graden Celsius meten. Echt warm lijkt het niet, maar op de meest zuidelijke plek ter wereld is dat uitzonderlijk. En voor één keer zit de opwarming van de aarde er voor niets tussen.
THUMB
Proximus start met 5G ‘light’ in vier Antwerpse gebieden, maar is het al tijd om over te stappen?
Bron:GVA / wetenschap

(31-03-2020 14:45)


Op de échte 5G – die ons tot 200 keer sneller mobiel internet belooft – is het nog even wachten, maar Proximus start op 1 april (en dat is geen aprilgrap!) met een ‘light’-versie die toch al 30 procent sneller zou zijn. Al heb je er wel een nieuw abonnement én een nieuw toestel voor nodig.
THUMB
Antwerpse bedrijven halen kasten leeg voor zorg: koorts meten met industriële thermometer
Bron:GVA / wetenschap

(31-03-2020 11:45)


Mondmaskers, schorten, spatmaskers … Het zijn maar enkele van de vele spullen die nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus. Talloze bedrijven uit het Antwerpse voorzien nu creatieve oplossingen. Een 120-tal projecten bevat de databank van Voka Antwerpen-Waasland intussen.
THUMB
Kun je twee keer Covid-19 krijgen? En hoe verloopt de ziekte? De laatste wetenschappelijke inzichten
Bron:GVA / wetenschap

(30-03-2020 10:57)


Er zijn heel wat vragen rond het coronavirus. Wij bekijken even de wetenschappelijke kant ervan en proberen daar een antwoord op te formuleren
THUMB
Corona heeft ook invloed op groenten en fruit: citroenen duurder, aardbeien en tomaten goedkoper
Bron:GVA / wetenschap

(27-03-2020 19:54)


De uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat citroenen duurder en binnenkort misschien moeilijker te verkrijgen zijn. Asperges zijn dan weer spotgoedkoop. En als er niet snel 30.000 seizoensarbeiders worden gevonden, dreigt er een tekort aan bloemkool, radijzen en aardbeien te ontstaan.
THUMB
Bellen met beeld: Skype en WhatsApp voor beginners
Bron:GVA / wetenschap

(04-04-2020 05:00)


We zullen noodgedwongen onze dagen nog wel een tijdje grotendeels binnenshuis moeten doorbrengen. Voor velen is het wat zoeken naar manieren om in contact te blijven met vrienden en familie en naar oplossingen om de tijd op een aangename manier te doden.
THUMB
Vastgoedprijzen lijken immuun voor corona: woningen in Antwerpen worden duurder
Bron:GVA / wetenschap

(02-04-2020 19:20)


Het aantal vastgoedtransacties in de provincie Antwerpen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 14% gedaald, vanwege de coronacrisis en het afschaffen van de woonbonus. Toch verwacht de sector dat de prijzen van woningen zullen blijven stijgen.
THUMB
Renovatie van uw huis loopt maanden vertraging op
Bron:GVA / wetenschap

(02-04-2020 05:00)


Wie bouwwerken heeft gepland, houdt er best rekening mee dat die werken een maandenlange vertraging kunnen oplopen. Zelfs als de federale regering de beperkingen op de bewegingsvrijheid versoepelt, kan het nog lang duren vooraleer de bouwsector weer volop aan de slag kan gaan.
THUMB
Kan bloedonderzoek van UAntwerpen in kaart brengen hoeveel Belgen echt besmet zijn?
Bron:GVA / wetenschap

(01-04-2020 10:59)


Door bloed in te zamelen bij commerciële labs en het verder te analyseren, brengen onderzoekers in kaart hoeveel Belgen al besmet zijn geweest met het nieuwe coronavirus.
THUMB
Grote truckparking Antwerpse haven toch open “omdat chauffeurs zich elders verzamelden, zonder sanit
Bron:GVA / wetenschap

(01-04-2020 05:00)


De parking Goordijk op de Noorderlaan in de Antwerpse haven, waar enkele honderden trucks kunnen staan en truckers vaak overnachten, is opnieuw open. Nochtans was die gesloten als maatregel in de strijd tegen corona. “Maar de chauffeurs verzamelden zich elders, waar dan geen sanitair was.
THUMB
Antwerpse haven pessimistisch: “Het wordt een grote en ongeziene crisis”
Bron:GVA / wetenschap

(01-04-2020 05:00)


Na een eerste kwartaal met nog lichte groeicijfers staat de Antwerpse haven voor ongezien zwaar weer. Dat is de conclusie van Directeur Internationale Netwerken Luc Arnouts tijdens een webcast naar meer dan tweehonderd volgers uit de hele havensector.
THUMB
Hoe besmettelijk is de lucht rond coronapatiënten?
Bron:GVA / wetenschap

(31-03-2020 12:00)


Wie niest, kan personen die meters verderop staan, besmetten met zijn uitgespuwde druppels. Maar hangende ‘viruswolken’ zijn onwaarschijnlijk.
THUMB
Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt extra steunmaatregelen: “Veel ondernemers worden
Bron:GVA / wetenschap

(31-03-2020 05:00)


De helft van de zelfstandige ondernemers vreest dat het lastig wordt om niet failliet te gaan als hun zaak langer dan drie weken gesloten moet blijven. Dat blijkt uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij meer dan tienduizend leden.
THUMB
Plots heeft Noordpool ook gat in ozonlaag
Bron:GVA / wetenschap

(29-03-2020 05:00)


Wetenschappers zagen deze maand dat de ozonlaag boven de Noordpool het grootste gat ooit gemeten vertoont. Normaal zit daar helemaal geen gat, wel boven de Zuidpool. Op die plek worden juist positieve records gebroken.
THUMB
Talentenfabriek organiseert opleiding voor onderhoudstechnici
Bron:GVA / wetenschap

(27-03-2020 08:45)


Tientallen Antwerpse bedrijven vinden geen geschikte onderhoudstechnici. Talentenfabriek - het job- en opleidingspunt voor de industrie in Antwerpen - levert inspanningen om dit knelpunt mee op te lossen. Samen met partners VDAB en FTMA/VIBAM/ANTTEC organiseert het in 2020 opnieuw twee opleidingstrajecten specifiek voor onderhoudstechnici.
5 April 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]