Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Antwerps bedrijf houdt WK-bal hard
Bron:GVA / wetenschap

(18-06-2018 10:00)


Als de Rode Duivels vandaag hun eerste wedstrijd van het WK-voetbal tegen Panama winnen, is dat mede te danken aan een stukje Antwerpse technologie. Het bedrijf Covestro maakt in de Antwerpse haven materialen die er onder meer voor zorgen dat de wedstrijdbal van het WK hard blijft als er tegen wordt getrapt.
THUMB
Heel erg van Antarctica, maar ik heb recht op mijn vliegreis naar Bali
Bron:De Morgen / wetenschap

(17-06-2018 17:04)


Slecht nieuws over het klimaat, zoals dezer dagen weer naar buiten komt, leidt zelden tot gedragsverandering. Daar kunnen we niets aan doen, zeggen wetenschappers. Ons brein is gewoon niet in staat die informatie adequaat te verwerken.
THUMB
Tsunami, maar vanuit de lucht: storm dumpt tonnen water in Alpenmeer
Bron:De Morgen / wetenschap

(17-06-2018 09:49)


Een tsunami, maar dan vanuit de lucht. Zo omschrijft bergbeklimmer Peter Maier (27) het opmerkelijke weerfenomeen dat hij kon vastleggen aan de Millstätter See in Oostenrijk. Het gaat om een zogenaamde downburst of microburst.
THUMB
Drank maakt ook in je lichaam meer kapot dan je lief is: hoe (on)gezond is alcohol nu echt?
Bron:GVA / wetenschap

(16-06-2018 12:20)


De Hoge Gezondheidsraad adviseert om nog maximaal tien glazen alcohol per week te drinken. Het viel te voorspellen dat dit bij de Belgen, met onze biercultuur, heel wat opschudding veroorzaakt. Toch blijken de weinige positieve effecten van alcoholinname niet op te wegen tegen de vele nadelen.
THUMB
Bouwbedrijf Aertssen zoekt technische medewerkers
Bron:GVA / wetenschap

(16-06-2018 09:15)


Nader je Zelzate op de R4 vanuit Gent, dan zie je rechts een kunstmatige heuvel boordevol zonnepanelen: het grootste zonne-energieproject in de Benelux. Het is maar één project van het familiebedrijf Aertssen, dat op zaterdag 16 juni 2018 een jobdag houdt op de hoofdsite in Stabroek.
THUMB
Antwerpse haven test voor het eerst onbemand varen
Bron:GVA / wetenschap

(15-06-2018 18:52)


In de schaduw van het nieuwe Havenhuis is donderdagavond een test gedaan met de Tuimelaar, een schip dat autonoom kan varen. Het is een initiatief dat het Havenbedrijf Antwerpen neemt om de nieuwe technologie te testen.
THUMB
Alweer nieuwe baas voor VLM in Antwerpen
Bron:GVA / wetenschap

(15-06-2018 17:01)


SHS Aviation, het moederbedrijf van VLM Airlines, heeft Johan Maertens aangesteld als nieuwe topman van de luchtvaartmaatschappij in Antwerpen. Hij volgt COO Carl Runge op, die tijdelijk het bedrijf leidde. Maertens is de derde CEO sinds de doorstart na het faillissement van het voormalige VLM.
THUMB
Zwarte rookpluim na brand op dak van kantoorgebouw in havengebied
Bron:GVA / wetenschap

(15-06-2018 13:26)


Bij een firma in de Hamburgstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Noorderlaan, is vrijdagmiddag brand uitgebroken.
THUMB
Met mixed reality kan de chirurg veel preciezer snijden
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-06-2018 11:50)


Ziekenhuizen experimenteren erop los met mixed-realitybrillen als de Hololens van Microsoft. Die zijn niet alleen handig voor 3D-voorlichting, maar ook bij het opereren zelf.
THUMB
Dieren leven steeds vaker ’s nachts om de mens te ontwijken
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-06-2018 10:01)


Uit onderzoek naar de activiteit van 62 diersoorten blijkt dat dieren steeds minder tijd doorbrengen overdag wanneer er mensen in de buurt zijn. De dieren in kwestie, die nochtans geen nachtdieren zijn, worden actiever tijdens de nacht. De verandering in hun patroon heeft niet alleen invloed op de dieren zelf, maar ook op andere soorten.
THUMB
Heldere vuurbol verlichtte afgelopen nacht de hemel
Bron:De Morgen / wetenschap

(17-06-2018 19:17)


Heel wat mensen keken zaterdag iets na 23 uur vreemd op. Een heldere vuurbol was te zien aan de hemel. Ook dinsdagnacht was dat al het geval. "Uitzonderlijk zijn vuurbollen niet, zeldzamer is dat ze worden waargenomen", klinkt het bij Volkssterrenwacht Mira.
THUMB
‘Hervorming eurozone is dichtbij’
Bron:GVA / wetenschap

(17-06-2018 10:52)


Na maanden van verdeeldheid staan Parijs en Berlijn nu zeer dichtbij een akkoord over de hervorming van de eurozone. Dat stelt de Franse minister van Financiën tenminste, Bruno Le Maire. Het zou onder andere gaan over wie het budget betaalt.
THUMB
De Wever over slecht resultaat voor N-VA in peiling: “Dit hebben we niet zien aankomen”
Bron:GVA / wetenschap

(16-06-2018 12:35)


N-VA maakte een stevige val in de recente Grote Peiling. Dat was een onaangename verrassing, zegt partijvoorzitter Bart De Wever in Het Laatste Nieuws, dat samen met VTM Nieuws verantwoordelijk is voor de peiling. “Ik kan daar zelf geen touw aan vastknopen.
THUMB
Nieuwe opleidingen via volwassenenonderwijs
Bron:GVA / wetenschap

(16-06-2018 09:16)


Voor volwassenen lanceert de provincie twee nieuwe opleidingen in technische richtingen. In campus PITO Stabroek kunnen ze kiezen tussen een opleiding elektromecanicien of technieker Pidpa.
THUMB
Neus snuiten vergroot kans op orgasme bij vrouwen: klopt dit wel?
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-06-2018 20:13)


Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: vrouwen die hun neus snuiten voorafgaand aan seks, komen vaker klaar.
THUMB
Hoe ziet de wereld eruit als West-Antarctica in zee verdwijnt?
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-06-2018 17:55)


Klimaatrampen liggen in het verschiet nu de wereld meer opwarmt dan de twee graden die als bovengrens geldt. Veel grote steden moeten de gevolgen vrezen, nu de zeespiegel zeker drie meter zal stijgen.
THUMB
Linkeroever kan dit jaar groter worden dan Rechteroever
Bron:GVA / wetenschap

(15-06-2018 14:04)


De Waaslandhaven (Linkeroever) heeft de rechteroever van de Schelde bijna bijgebeend in trafiekvolume. Dit jaar nog kan voor het eerst de overslag links van de stroom hoger komen te liggen dan aan de overzijde.
THUMB
DISCUSSIE. Mag Bobbejaanland u op de weegschaal zetten om veiligheidsredenen?
Bron:GVA / wetenschap

(15-06-2018 13:19)


Medewerkers van het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) kunnen aan de bezoekers van waterattracties vragen om op de weegschaal te staan. Ook al is het niet de bedoeling om hier een vaste regel van te maken, het roept toch vragen op: schen
THUMB
Zaadcellen uit uw huid of een baby uit de kweekzak? Onze voortplanting gaat radicaal veranderen
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-06-2018 10:34)


Zaadcellen uit uw huid, homostellen met een biologisch eigen kind, een kind met zijn vieren, of liever een baby uit de kweekzak? De wetenschap stevent af op het kraken van het heilige der heiligen - de voortplanting.
THUMB
Stem van overleden Stephen Hawking wordt met speciale boodschap naar zwart gat gebeamd
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-06-2018 05:46)


In Londen vindt vandaag een herdenking plaats van de op 14 maart overleden wereldberoemde Britse kosmoloog Stephen Hawking. Het gebeuren sluit ook aan bij zijn onderzoekswerk.
18 Juni 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]