Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Autotest: dit vindt onze redacteur van de nieuwe BMW X5
Bron:GVA / wetenschap

(16-02-2019 02:00)


De grote SUV is niet klein te krijgen. BMW heeft zijn X5 vernieuwd en dankzij een laag verbruik en efficiënte emissiecontrole ook iets minder onverantwoordelijk gemaakt. Guido Cloostermans
THUMB
Nederlandse vondst “veelbelovend” voor zoektocht naar buitenaards leven
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-02-2019 22:21)


Ontdekken we straks buitenaards leven dankzij een Nederlandse uitvinding? Dat zou kunnen, nu een promovendus van de Vrije Universiteit heeft gemeten dat organisch weefsel een unieke handtekening achterlaat in licht.
THUMB
Elon Musk wil “fantastische” doorbraak in artificiële intelligentie niet delen wegens “te gevaarlijk
Bron:De Morgen / wetenschap

(15-02-2019 16:16)


De flamboyante Tesla-topman Elon Musk richtte een tijdje geleden de onderzoeksgroep Open AI op. Nu zouden deze wetenschappers een, naar eigen zeggen, “verbluffende” ontdekking hebben gedaan, die zelfs “te gevaarlijk” is om zomaar met iedereen te delen.
THUMB
Nog geen witte rook: waarom de arbeiders van Van Hool blijven staken
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 14:35)


De directie van busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) heeft nog geen sluitend antwoord gevonden op de onvrede bij de arbeiders. Een groot aantal van hen staakt al sinds dinsdag. Vanaf volgende week leggen de verschillende afdelingen wellicht afwisselend het werk neer.
THUMB
“Er zijn nog barrières voor Vlaams-Marokkaanse ondernemers”
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 14:00)


In Antwerpen is de vzw Vlaamse Marokkaanse Zelfstandige Ondernemers (VMZO) opgericht, zeg maar een Vlaams-Marokkaanse versie van Voka of Unizo. “Een verlengstuk”, noemt de organisatie zichzelf, “want Marokkaanse Vlamingen vinden moeilijk de weg naar die bestaande structuren, maar hebben wel de behoefte om zich te verenigen.
THUMB
Voor of tegen een lage-emissiezone in de haven? “Moeilijk vol te houden met al die Oost-Europese cha
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 11:14)


Vlaanderen onderzoekt of een lage-emissiezone (LEZ) ingevoerd kan worden in de Antwerpse haven. Dat blijkt uit het voorontwerp van voorkeursbesluit voor de havenuitbreiding dat donderdag werd voorgesteld in het Vlaams Parlement. “Laat maar komen” , zegt de Vlaamse transportsector.
THUMB
Autoverzekering helft goedkoper voor jonge bestuurders met Safety Stick
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 02:00)


Jonge chauffeurs die een nieuwe wagen bij autohandelaar Cardoen kopen, kunnen voortaan een uitzonderlijk voordelige autoverzekering afsluiten. Voorwaarde is wel dat ze eenSafety Stick in de wagen laten installeren, een apparaatje dat dag en nacht het rijgedrag van de nieuwbakken chauffeurs monitort.
THUMB
Nu is het wetenschappelijk bewezen: “Bewegen verkleint de kans op depressie”
Bron:De Morgen / wetenschap

(14-02-2019 18:46)


Dagelijks een kwartier joggen, of wat langer wandelen of tuinieren, doet de kans op depressies verkleinen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd is in het gezaghebbende medische tijdschrift JAMA Psychiatry.
THUMB
Achterstand in Antwerpse haven is weer weggewerkt na nationale staking
Bron:GVA / wetenschap

(14-02-2019 11:08)


Sinds woensdag middernacht is in de haven van Antwerpen quasi alle achterstand voor de scheepvaart weer weggewerkt. Dat laat het Havenbedrijf weten. Door de nationale staking lagen er woensdag op een bepaald moment dertig schepen te wachten om de haven binnen of buiten te varen.
THUMB
Planbureau voorspelt begrotingstekort van 12 miljard in 2024
Bron:GVA / wetenschap

(14-02-2019 06:21)


Bij ongewijzigd beleid neemt de economische groei de komende vijf jaar af, slabakt de jobcreatie, stijgt het begrotingstekort tot 12 miljard euro en zakken de rentelasten niet meer. Dat blijkt donderdag uit nieuwe vooruitzichten van het Planbureau, die De Tijd en L’Echo konden inkijken.
THUMB
Naamsverandering Delwaidedok: burgemeester De Wever wil nieuwe naam volgende week voorstellen
Bron:GVA / wetenschap

(16-02-2019 02:00)


Het Antwerpse schepencollege verwijdert de naam Delwaidedok. Volgens burgemeester De Wever is het boek over de rol van oorlogsburgemeester Delwaide duidelijk. “Het is onmogelijk om tot een andere conclusie te komen dan het schrappen van de naam”, zegt De Wever.
THUMB
Grote rampoefening simuleert aanvaring met cruiseschip in Antwerpse haven
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 16:22)


In het Albertdok van de haven van Antwerpen hebben meer dan 300 figuranten en hulpverleners vrijdag deelgenomen aan een rampoefening. Er werd een aanvaring gesimuleerd tussen een riviercruise en een cargoschip. De oefening is vlot verlopen.
THUMB
“Groep gevallen als rij dominostenen”: 25 jobs op de tocht bij dak- en gevelwerker Baeck
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 15:31)


Baeck Industriële Bekleding, een dak- en gevelwerker vlak bij het Antwerpse Havenhuis, is gisteren failliet verklaard. Daardoor dreigen 25 mensen hun job te verliezen.
THUMB
Antwerps schepencollege beslist om naam Delwaidedok nu al te veranderen
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 14:03)


Het Antwerpse schepencollege beslist nu al de naam van het Delwaidedok te schrappen, na de onthullingen over oorlogsburgemeester Leo Delwaide in het boek ‘1942 - Het jaar van de stilte’ van historicus en UA-rector Herman Van Goethem. Het wacht het advies van een wetenschappelijk comité dan toch niet af, zoals het eerder had aangekondigd.
THUMB
‘Dossierbeheerders zijn meer adviseur geworden’
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 12:53)


Voor loonberekening en ondersteuning van de personeelsadministratie in al zijn facetten kunnen werkgevers een beroep doen op een sociaal secretariaat. Daar hebben ze het takenpakket, door de toenemende digitalisering, serieus zien veranderen met als gevolg dat er ook totaal andere profielen nodig zijn.
THUMB
Wijnegemse tweelingzusjes (28) hebben wereldwijd succes met hun softdrink
Bron:GVA / wetenschap

(15-02-2019 02:00)


De Wijnegemse tweelingzusjes Raissa en Joyce De Haas (28) zijn doorgestoten tot de top van de Engelse ondernemerswereld. Van hun softdrinks, die gemaakt zijn om met een scheut gin of whisky te consumeren en die hen tot in de Forbes-lijst 30 Under 30 hebben gebracht, zijn al meer dan tien miljoen flessen verkocht.
THUMB
“Trump gaat nationale noodtoestand uitroepen om grensmuur te financieren”
Bron:GVA / wetenschap

(14-02-2019 23:17)


Donald Trump zal wellicht het compromis tussen Democraten en Republikeinen omtrent de financiering van de federale overheid ondertekenen om aldus een nieuwe “shutdown” te vermijden. De president wil dan tegelijk een “nationale noodtoestand” aan de Mexicaanse grens uitroepen om daar zijn grensmuur te bouwen.
THUMB
Vlaanderen overweegt lage-emissiezone en verplichte modal shift in Antwerpse haven
Bron:GVA / wetenschap

(14-02-2019 17:55)


Vlaanderen bestudeert of er een lage-emissiezone (LEZ) kan worden ingevoerd in de Antwerpse haven. Dat blijkt uit het voorontwerp van voorkeursbesluit voor de havenuitbreiding dat donderdag werd voorgesteld in het Vlaams Parlement. Voor de invoering zouden Antwerpen, Beveren en Zwijndrecht akkoord moeten gaan.
THUMB
Staking bij Van Hool gaat vandaag nog verder
Bron:GVA / wetenschap

(14-02-2019 09:50)


Bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) wordt ook vandaag nog gestaakt. De arbeiders legden er dinsdag, een dag voor de nationale staking van gisteren, het werk al neer. Ze staken omdat ze het niet eens zijn met de opslag van 1 euro per uur die alleen voor de dienst naverkoop geldt.
THUMB
STANDPUNT. Het signaal van de algemeen opgevolgde staking was sterk en duidelijk
Bron:GVA / wetenschap

(14-02-2019 02:00)


In een land dat stil lag gisteren klonken de discussies over hoeveel werknemers mogen verdienen des te luider. U kent de riedels intussen wel. De regering en de bedrijven vinden dat onze koopkracht genoeg stijgt door de tax shift en de indexverhoging.
16 Februari 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]