Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Hier komt de eerste Burger King in Vlaanderen
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 17:58)


Hamburgerketen Burger King komt naar Brugge. Op de Markt zal Burger King de plaats innemen van Quick.
THUMB
Nicht van Matthias Schoenaerts ontwikkelt app voor gezinnen
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 15:34)


Ellen Schoenaerts, nicht van acteur Matthias, maakt niet alleen muziek. Samen met haar jeugdvriendin Sabine Minutillo bedacht ze in het Antwerpse Hof Van Leysen de applicatie PARC, die op 1 juni wordt gelanceerd. De applicatie moet ouders helpen bij het organiseren van opvang en vervoer van hun kroost.
THUMB
Ransomware bedreigt steeds meer Belgische internetgebruikers
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 14:54)


Losgeld betalen om je gehackte computer te deblokkeren: het is een vorm van computercriminaliteit die vorig jaar in ons land 22 keer zo vaak voorkwam als het jaar voordien. Ransomware of gijzelsoftware is een computervirus dat zich in je computer of smartphone nestelt, er je bestanden blokkeert en ze pas vrijgeeft na betaling van losgeld.
THUMB
Smartphoneverzekeringen zijn soms “lege doos”
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 14:11)


De Ombudsman voor de Verzekeringen krijgt steeds vaker klachten over verzekeringen voor smartphones en tablets. Dikwijls kreeg de consument te weinig informatie over het verzekeringsproduct. “Een onderzoek van de polisvoorwaarden voor een tussenkom
THUMB
Larve ontdekt die plastic vreet
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 12:31)


Er is een larve ontdekt die polyethyleen, één van de meest resistente plastics en bij vele verpakkingen gebruikt, kan opvreten, zo staat in het vakblad Current Biology. De vondst opent het perspectief van een snel biologisch afbreken van het product dat zich in de natuur, in het bijzonder in oceanen, opstapelt.
THUMB
Lieven Scheire over overleden held Chriet Titulaer: “Alsof hij een teletijdmachine had”
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 12:05)


“De uitvindingen waarmee hij in zijn televisieprogramma’s van de jaren 80 de wereld liet kennismaken, gebruiken wij nu in ons dagelijkse leven.” Lieven Scheire spreekt vol bewondering over Chriet Titulaer (73), de pas overleden Nederlands-Limburgse wetenschapper die in de jaren 70 en 80 hele generaties, ook in Vlaanderen, warm maakte voor wetenschap en ruimtevaart.
THUMB
Maak jij wetenschappelijk onderzoek behapbaar in 3 minuten?
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 11:00)


Hoe vertaal je wetenschappelijk onderzoek naar mensentaal? Scriptie vzw daagt samen met De Morgen en Canvas voor de tweede keer doctors uit om jarenlang onderzoek in 3 minuten uit te leggen.
THUMB
Plastic is misschien wel te maken uit rioolslib
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 09:19)


Een afvalproduct van de waterzuivering blijkt sprekend te lijken op een polymeer (een kunststof) die nu moeizaam uit zeewier wordt gewonnen. De ontdekkers denken dat dat een stuk slimmer kan.
THUMB
'Topdokter' Alex Mottrie leert hele wereld opereren met robots
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 07:57)


Met zijn Orsi Academy, die chirurgen van over de hele wereld leert opereren met knop en pedaal, bouwt Alex Mottrie, uroloog en bekend van Topdokters op VIER, in Melle aan een nieuw trainingscentrum. Dat moet 2.500 dokters per jaar hun certificaat robotchirurgie bezorgen.
THUMB
"Wildgroei richtlijnen in de zorg werkt averechts"
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 01:30)


Om hun dagelijkse praktijk te ondersteunen, kunnen zorgverleners een beroep doen op klinische praktijkrichtlijnen, zogenaamde guidelines, want de geneeskunde en de gezondheidszorg in het algemeen zijn complexer geworden. Die zorgverleners vinden niet altijd hun weg in de wildgroei van richtlijnen, blijkt uit een studie van het Federal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).
THUMB
Belgische toxicoloog ontkent dat hij sjoemelde voor Monsanto
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 17:40)


De Belg die zou hebben geholpen om de gevaren van onkruidverdelger Roundup te verdoezelen, weerlegt dat. "De waarheid ziet er anders uit", zegt Mark Martens, die 15 jaar directeur toxicologie was bij Monsanto. Hij wordt genoemd in interne mails die aangeven dat het bedrijf de wetenschap manipuleert.
THUMB
Russisch ruimtevaartbureau stuurt drie kosmonauten de laan uit
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 15:05)


De Russische interdepartementale commissie voor de selectie van kosmonauten heeft beslist drie kosmonauten uit het kosmonautenkorps te verwijderen, zo heeft de persdienst van het Kosmonauten Opleidingscentrum in Sterrenstad nabij Moskou gisterenavond bekendgemaakt.
THUMB
Coca-Cola trekt broeksriem strakker aan
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 14:47)


Coca-Cola wil 800 miljoen dollar extra besparen. Het bedrijf maakt geen verlies maar had meer winst verwacht.
THUMB
Gerecht onderzoekt of Accent Jobs for People geld probeerde wit te wassen via Luxemburg
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 13:09)


Het gerecht onderzoekt of de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People belastingfraude heeft gepleegd via Luxemburg. Vanmorgen zijn onder meer huiszoekingen gehouden op de hoofdzetel in Roeselare.
THUMB
Hoe lang zijn Nederlandse mannen nog de langste?
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 12:08)


Nederlandse mannen zijn met een gemiddelde lichaamslengte van 183,8 cm de langste mensen ter wereld, bevestigen studies keer op keer. Maar de vraag is hoe lang nog, want er lopen geduchte rivalen op de Balkan rond.
THUMB
Brussels Airlines zet 2 miljoen euro opzij voor geluidsboetes
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 11:37)


Brussels Airlines zet 2 miljoen euro opzij voor de boetes die het Brussels Gewest sinds zaterdag oplegt door de strenge geluidsnormen. Dat bericht de VRT dinsdag. Vliegtuigen die te veel lawaai maken boven Brussel, zullen een boete moeten betalen. Die wordt pas over twee jaar geïnd, maar de topman van Brussels Airlines, Bernard Gustin, trekt er dus nu al geld voor uit.
THUMB
Nog heel even wachten met tanken: diesel wordt woensdag goedkoper
Bron:GVA / wetenschap

(25-04-2017 10:53)


Diesel tanken wordt woensdag iets goedkoper.
THUMB
Een huisdier tijdens de zwangerschap is gezond voor baby - klopt dit wel?
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 09:02)


Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week: Huisdier tijdens zwangerschap is gezond voor baby.
THUMB
Kwik gaat komende dagen nauwelijks boven 10 graden
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 06:45)


Een regenzone verlaat vanochtend geleidelijk het zuidoosten van ons land, waarop we tijdelijk overal wat droger weer krijgen met enkele opklaringen. Vanuit de Noordzee bereiken in de loop van de voormiddag wel de eerste buien ons land, en we krijgen dan afwisselend opklaringen en wolkenpartijen met enkele voorjaarsbuien.
THUMB
"VS zullen klimaatakkoord van Parijs niet verlaten"
Bron:De Morgen / wetenschap

(25-04-2017 00:38)


Volgens Erik Solheim, het hoofd van het milieuprogramma van de Verenigde Naties UNEP, zullen de Verenigde Staten zich niet terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Hij hoopt dat de VS daarover in mei de knoop doorhakken, nadat president Donald Trump al tijdens zijn campagne duidelijk maakte dat hij het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama wil terugschroeven.
26 April 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]