Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Zuhal Demir geeft vergunning voor grootschalig Ineos-project in Antwerpse haven
Bron:GVA / wetenschap

(28-10-2020 20:15)


Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft twee omgevingsvergunningen in de Antwerpse haven afgeleverd waardoor het investeringsproject Project One van het Britse chemieconcern Ineos mogelijk wordt.
THUMB
Vastgoedmakelaars hekelen traag werk van gemeentes
Bron:GVA / wetenschap

(28-10-2020 05:00)


Vastgoedmakelaars zijn het beu dat ze een maand of langer moeten wachten om van de gemeente informatie te krijgen over een woning die te koop staat. Daardoor loopt de verkoop van woningen volgens hen een aanzienlijke vertraging op.
THUMB
OVERZICHT. Dit zijn de verstrengde maatregelen in Vlaanderen
Bron:GVA / wetenschap

(27-10-2020 19:25)


Na Wallonië en Brussel worden nu ook in Vlaanderen strengere coronamaatregelen opgelegd. Dat maakte minister-president Jan Jambon (N-VA) dinsdagavond bekend op een persconferentie. “We weten niet of de vorige maatregelen hun effect gehad hebben, maar de cijfers blijven onheilspellend evolueren”, zei Jambon.
THUMB
Farma- en chemiesector blijft maar aanwerven: “Geen werkervaring nodig voor derde van vacatures”
Bron:GVA / wetenschap

(26-10-2020 11:41)


Met minstens 3.200 aanwervingen dit jaar en zo’n duizend openstaande vacatures blijft de farma- en chemiesector ondanks de coronacrisis heel wat jobkansen bieden. Ruim een kwart van de bedrijven verwacht dit jaar zelfs meer aanwervingen te doen dan aanvankelijk gepland.
THUMB
Havenbedrijven experimenteren met 5G: “Verkleint de kans op ongelukken”
Bron:GVA / wetenschap

(25-10-2020 16:07)


Drie chemiebedrijven in de Antwerpse haven hebben samen met telecomoperator Orange Belgium het supersnelle 5G-netwerk uitgetest. Met dat netwerk kunnen ze papier besparen, sneller en efficiënter werken en de veiligheid vergroten. Maar de definitieve uitrol is ten vroegste voor 2022.
THUMB
De ene verstrenging na de andere, maar we blijven winkelen: veel volk op de Meir
Bron:GVA / wetenschap

(24-10-2020 18:08)


De horecazaken zijn dicht, Brussel en Wallonië voeren een avondklok in en de besmettingen blijven stijgen naar recordhoogtes. Maar op de Meir in Antwerpen liep zaterdag best veel volk rond. Al voelen de handelaars wel de gevolgen van de sluiting van cafés en restaurants.
THUMB
Na jaren gekibbel: diamantairs kunnen opnieuw bankrekening openen
Bron:GVA / wetenschap

(24-10-2020 05:00)


Afgelopen donderdag is een wet goedgekeurd die diamantairs recht geeft op een basisbankdienst: ze mogen een eigen rekening openen voor eenvoudige transacties zoals overschrijvingen en cash storten. In 2018 was er al sprake van een bijna-akkoord, maar de bankensector lag lang dwars omwille van witwasrisico’s en mogelijke financiering van terrorisme.
THUMB
Jean-Marie Dedecker stapt uit parlement: “Dit is een nutteloze stiel geworden”
Bron:GVA / wetenschap

(23-10-2020 10:23)


Jean-Marie Dedecker stopt als parlementslid, dat heeft hij gezegd in een interview met de ‘Krant van West-Vlaanderen’. “Dit is een nutteloze stiel geworden.”
THUMB
Vrouwen richten massaal eigen bedrijf op: “Onze campagne heeft gewerkt”
Bron:GVA / wetenschap

(22-10-2020 12:07)


Meer dan de helft van de nieuwe bedrijven die door Start It@KBC worden ondersteund, heeft een vrouw als oprichter. In de voorbije jaren lag het aandeel vrouwen hoogstens op een derde of een vierde. “We zijn er zelf van geschrokken. Onze campagne met vrouwelijke rolmodellen heeft blijkbaar gewerkt”, zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start It@KBC.
THUMB
Overlegcomité zit vrijdag weer samen: druk neemt toe om coronamaatregelen verder te verstrengen
Bron:GVA / wetenschap

(21-10-2020 12:24)


Vrijdag zitten de ministers opnieuw samen in het Overlegcomité. Op de agenda staan nieuwe regels voor sport, cultuur en evenementen. Maar vanuit Franstalige hoek neemt de druk toe om verder te gaan en ook de algemene regels te verstrengen.
THUMB
DISCUSSIE. Ga jij tot vrijdag wachten om de nieuwe maatregelen na te leven?
Bron:GVA / wetenschap

(28-10-2020 09:24)


De nieuwe maatregelen die Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) dinsdagavond aankondigde, gaan pas vrijdagavond in. Het is een goede zaak dat er ook in Vlaanderen verstrengd worden, zeggen biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Marc Van Ranst.
THUMB
Technologiesector kreunt onder corona: 12.000 jobs weg tegen eind 2021
Bron:GVA / wetenschap

(27-10-2020 20:19)


De coronacrisis veegt tegen eind volgend jaar twaalfduizend jobs weg uit de Belgische technologiesector. Dat blijkt uit een analyse van technologiefederatie Agoria. Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt vraagt de federale regering met aandrang om de tijdelijke werkloosheid door overmacht te verlengen.
THUMB
NASA ziet water op de maan en wil er opnieuw naar toe
Bron:GVA / wetenschap

(26-10-2020 17:45)


Het is nu definitief: er zijn H2O-moleculen aanwezig op de maan. Dat kon NASA met de sofia-telescoop waarnemen. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad Nature Astronomy en hielden maandag een grote persbijeenkomst.
THUMB
Antwerpse brouwers moeten plannen bijstellen: “Sluiting horeca kunnen we niet goedmaken in winkels”
Bron:GVA / wetenschap

(26-10-2020 04:00)


Nu voor de tweede keer dit jaar het slot op de cafédeuren gaat, moeten ook de brouwers hun najaarsplannen bijstellen. We legden ons oor te luisteren in Antwerpen, Herentals en Westmalle.
THUMB
Slechte ventilatie kan corona verspreiden op kantoor: “Virus kan urenlang rondzweven”
Bron:GVA / wetenschap

(25-10-2020 05:00)


De anderhalvemeterregel kennen we. Maar zijn we ons wel genoeg bewust van rondzwevende coronadeeltjes binnen, in de vorm van microdruppels? Keuringsbedrijf Vinçotte waarschuwt voor levensgevaarlijke fouten met de ventilatie in bedrijven. “Installaties zouden corona zelfs mee kunnen verspreiden”, waarschuwt manager Nico Seymus.
THUMB
Bouwbedrijf Cogghe & Co bestaat 75 jaar: “Alle disciplines onder één dak is stilaan uniek”
Bron:GVA / wetenschap

(24-10-2020 16:41)


75 jaar. Er zijn maar weinig bouwbedrijven die deze verjaardag kunnen vieren. Maar Cogghe & Co, dat al 35 jaar gerund wordt door de familie Sels, is om nog een andere reden een unicum. “Wij doen alles zelf: van de zoektocht naar een geschikte grond, over het ontwerp en de bouw tot de verkoop.
THUMB
Meeste cultuurhuizen opgelucht over nieuwe regels, maar Studio 100 niet: “Dramatisch voor ons”
Bron:GVA / wetenschap

(23-10-2020 11:57)


Maximaal tweehonderd personen in het publiek en geen uitzonderingen voor grote zalen. Dat is minstens de komende maand het lot van de cultuursector. Veel cultuurhuizen waren daar nu al op voorzien, maar voor de grote spelers is het de zoveelste opdoffer.
THUMB
Doorbraak in twee jaar oude moordzaak: man (65) van slachtoffer aangehouden voor hoevemoord
Bron:GVA / wetenschap

(22-10-2020 15:26)


Albert B., de 65-jarige echtgenoot van Gerty Vanhoef, is woensdag gearresteerd en aangehouden voor de “hoevemoord” op zijn vrouw in 2018. Dat maakt parket Limburg donderdag bekend. B. zelf ontkent met klem elke betrokkenheid bij de dood van zijn echtgenote.
THUMB
Craftbierwinkel verhuist van station naar Oudaan: “Beer geeks verzamelen speciale bieren zoals kinde
Bron:GVA / wetenschap

(22-10-2020 10:00)


Op 10 oktober verhuisde Richard Ootjers zijn biershop annex bar Station 1280 naar de Bijenkorf op de Oudaan. Een week later moest hij van de overheid het bargedeelte al schrappen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om grootse plannen te smeden.
THUMB
MR-voorzitter Bouchez zet druk op regering: “Het moet strenger, of het loopt uit de hand”
Bron:GVA / wetenschap

(21-10-2020 09:22)


Georges-Louis Bouchez wil een aantal maatregelen in de strijd tegen het coronavirus “dringend” verstrengen. Zo is de MR-voorziter voorstander van een algemene mondmaskerplicht in in het hele land, en een verbod op sportwedstrijden met publiek.
29 Oktober 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]