Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Beurswaakhond brengt modegroep FNG voor het gerecht: “Mogelijk inbreuk inzake marktmanipulatie”
Bron:GVA / wetenschap

(08-07-2020 16:56)


De beurswaakhond FSMA breidt het onderzoek naar de Mechelse modegroep FNG uit en maakt het dossier bovendien over aan het gerecht.
THUMB
Terugval in goederenoverslag blijft beperkt in Antwerpse haven
Bron:GVA / wetenschap

(08-07-2020 11:04)


In de eerste jaarhelft is de totale goederenoverslag in Port of Antwerp met 4,9% gedaald ten opzicht van de eerste helft van 2019. Dat meldt het havenbedrijf woensdag. Vergeleken met andere West-Europese havens hield Antwerpen goed stand doordat het in veel segmenten actief is, het niet afhankelijk is van één continent en door haar rol als grootste geïntegreerde chemiecluster in Europa, zegt CEO Jacques Vandermeiren.
THUMB
Technische problemen fnuiken De Lijn: in 4 maanden tijd meer bus- en tramritten geschrapt dan in hee
Bron:GVA / wetenschap

(08-07-2020 05:00)


De Lijn moest in de eerste vier maanden van dit jaar in de stad Antwerpen vaak tram- en busritten schrappen omdat er geen trams of bussen beschikbaar waren. Ook een gebrek aan technisch personeel zorgt voor veel problemen.
THUMB
Na de hybride auto ook hybride worst: Wijnegems bedrijf mengt vlees met oesterzwammen
Bron:GVA / wetenschap

(07-07-2020 05:00)


Het bedrijf Equinox uit Wijnegem brengt hamburgers en worsten op de markt die voor de helft uit oesterzwammen bestaan. “Je moet je eetgewoonten dus niet meer aanpassen om minder vlees te eten”, zegt algemeen directeur Kristof Peeters.
THUMB
‘The sky is the limit’-deelnemer stapt op als CEO omdat hij bedrijfsgeld in voetbal stak
Bron:GVA / wetenschap

(05-07-2020 11:30)


De flamboyante zakenman Salar Azimi (37), bekend van het tv-programma ‘The sky is the limit’, is opgestapt als CEO van het Nederlandse investeringsfonds Lavide. De aandeelhouders pikten het niet dat Azimi 64.000 euro van het bedrijf in zijn Vlaamse voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen had gestopt.
THUMB
Bewezen: het zeetje is écht goed voor uw gezondheid
Bron:GVA / wetenschap

(05-07-2020 05:00)


Het zeetje: veel mensen worden alleen al bij de gedachte aan een kustbezoek een pak vrolijker. Maar Vlaams onderzoek toont aan dat zeelucht meer dan een louter psychologisch effect heeft: ze is ook écht gezonder.
THUMB
Ex VRT-topman Paul Lembrechts wordt CEO van modegroep FNG
Bron:GVA / wetenschap

(04-07-2020 08:36)


Paul Lembrechts, de voormalige topman van de VRT, wordt CEO ad interim van modegroep FNG. Het bedrijf - moeder van onder andere Brantano, Etam en Fred and Ginger - verkeert al een tijdje in zwaar weer en kondigde een grote herstructurering aan. Lembrechts moet FNG weer op de rails krijgen.
THUMB
Van boodschappen doen tot chauffeur spelen: Antwerps hulpplatform Helpper groeit fors tijdens corona
Bron:GVA / wetenschap

(03-07-2020 05:00)


Sinds de start van de coronacrisis willen mensen elkaar steeds meer helpen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of het gras af te rijden. Het Antwerpse bedrijf Helpper, dat helpers en hulpbehoevenden met elkaar in contact brengt, heeft er dit jaar al 3.
THUMB
Waarom antilichamen toch niet zo betrouwbaar zijn
Bron:GVA / wetenschap

(01-07-2020 12:13)


Na een tijdje verdwijnen sars-CoV-2-antilichamen uit het bloed. Wat betekent dat voor de gezondheid en de monitoring van de epidemie?
THUMB
Tijdsloten om containers te leveren, bezorgen transporteurs kopzorgen:“Sta hier al 2,5 uur en wachtt
Bron:GVA / wetenschap

(01-07-2020 05:00)


Opnieuw heel wat onvrede dinsdag in de Antwerpse haven. Het was aanschuiven op een grote containerterminal op de rechteroever, maar heel wat onvrede ook over wachttijden op kaai 1700, bij Antwerp Gateway. Daar zorgt een systeem met timeslots voor ongenoegen.
THUMB
FNG krijgt tot 5 oktober bescherming, vakbonden ongerust: “Personeel heeft genoeg van constante stoe
Bron:GVA / wetenschap

(08-07-2020 15:23)


De Mechelse modegroep FNG noemt de bescherming die het bedrijf van de rechtbank kreeg tegen zijn schuldeisers een positieve stap. Er wordt nu aan een reorganisatieplan gewerkt dat op 4 september moet klaar zijn. De vakbonden maken zich grote zorgen over het feit dat er nog steeds geen wintercollectie is aangekocht voor de Brantanowinkels.
THUMB
Brantano en twee andere FNG-bedrijven krijgen bescherming tegen schuldeisers
Bron:GVA / wetenschap

(08-07-2020 10:16)


De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft woensdag beslist om drie vennootschappen van modebedrijf FNG tot 5 oktober 2020 te beschermen tegen schuldeisers. Tegen 4 september moet er een reorganisatieplan klaar zijn.
THUMB
Appartement 7% duurder, huis ruim 4%: corona stuwt vastgoedprijzen hoogte in
Bron:GVA / wetenschap

(08-07-2020 05:00)


De vastgoedprijzen in België blijven stijgen. In de provincie Antwerpen lag de verkoopprijs voor appartementen in de eerste helft van dit jaar ruim 7% hoger dan vorig jaar. De verkoopprijs van huizen steeg met ruim 4%.
THUMB
Hot Marijke stapt naar Raad van State voor “coronaveiliger beroep”
Bron:GVA / wetenschap

(06-07-2020 12:22)


Hot Marijke wil dat haar beroep “coronaveiliger” wordt en tekende een beroep aan bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad.
THUMB
GETEST. Welk masker beschermt nu het beste? En wíé beschermt het?
Bron:GVA / wetenschap

(05-07-2020 11:30)


Ze zijn nu al verplicht op trein, tram en bus, en straks misschien ook elders. Maar hoe goed werken al die mondmaskers eigenlijk? Hebben ze wel nut? We deden de test.
THUMB
Meer geld op de bank door corona, maar dat is niet enkel goed nieuws
Bron:GVA / wetenschap

(04-07-2020 11:30)


De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven en daarmee ook op onze financiën. De maatregelen naar aanleiding van het virus hebben voor een unieke situatie gezorgd op onze geldrekeningen, maar dat is niet perse goed nieuws.
THUMB
Colruyt introduceert de sterke broer van Cara Pils
Bron:GVA / wetenschap

(03-07-2020 07:53)


Colruyt breidt deze week zijn bierassortiment uit met de introductie van Majeur, een nieuw huismerk.
THUMB
Gouverneur Nationale Bank waarschuwt voor ‘communisme’ in Wallonië
Bron:GVA / wetenschap

(02-07-2020 09:11)


Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank, waarschuwt Wallonië voor een ecologisch plan van wetenschappers en bedrijven, waarin wordt gepleit voor bijkomende overheidsinvesteringn in de groene economie.
THUMB
Hotels in Antwerpen zien boekingen niet stijgen met start grote vakantie: “De angst om te reizen reg
Bron:GVA / wetenschap

(01-07-2020 05:00)


De zomervakantie mag dan wel begonnen zijn, onze hotels voelen daar weinig van. De komende weken is niet meer dan een derde van de kamers gereserveerd. Voor de grote hotels en de accommodaties in de buurt van het Antwerpse Centraal Station is het met 12% reeds geboekte kamers helemaal leegbloeden.
THUMB
Gemeente Elsene verontschuldigt zich voor taalfouten op gedenkplaat voor 60 jaar onafhankelijk Congo
Bron:GVA / wetenschap

(30-06-2020 21:24)


Op de gedenkplaat die voor de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo aan het gemeentehuis in Elsene is onthuld, staan verscheidene taalfouten. De gemeente Elsene heeft zich daarvoor verontschuldigd en belooft tegen het einde van de week een nieuwe plaat op te hangen.
9 Juli 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]