Wetenschap
Ouder >> 
THUMB
Staking, wantrouwen en nu ook die peperdure ‘freelancer’ en zijn villa: “Doordrenkt met een zweem va
Bron:GVA / wetenschap

(28-01-2020 10:15)


Vakbond ACV eist klaarheid over de relatie tussen Peter Claes, directeur Productie en Media bij VRT , en “art director-consultant” Ludovic Beun. Die laatste krijgt als freelancer de komende vijf jaar jaarlijks 130.000 euro gestort. Komt daar nog bij: de vrouw van Claes ontwierp de villa van Beun.
THUMB
Antwerpse gemeenten duiken in het rood: schuldenlast stijgt volgens Voka tegen eind 2025 met 71%
Bron:GVA / wetenschap

(27-01-2020 05:00)


De schuldenlast van de gemeenten in de regio Antwerpen-Waasland stijgt tegen eind 2025 met 71%. Dat blijkt uit berekeningen van ondernemersorganisatie Voka, op basis van de meerjarenplannen van de gemeentebesturen.
THUMB
De Gucht tackelt Geens frontaal over euthanasiewet: “Ontoelaatbare uitspraken voor een minister van
Bron:GVA / wetenschap

(26-01-2020 17:09)


Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft in De Zevende Dag gepleit voor een evaluatie en aanpassing van de euthanasiewetgeving. Vooral het begrip “psychisch ondraaglijk lijden” moet volgens hem beter omschreven worden.
THUMB
Vesta Terminals breidt vestiging in Antwerpse haven gevoelig uit voor opslag van vliegtuigbrandstof
Bron:GVA / wetenschap

(25-01-2020 05:00)


Het Nederlandse bedrijf Vesta Terminals doet in de Antwerpse haven de grootste uitbreiding tot nog toe in zijn vestiging. Ze bouwen vijf nieuwe tanks, goed voor honderdvijftigduizend kubieke meter extra opslagruimte, dit voor vliegtuigbrandstof. De vraag ernaar groeit.
THUMB
STANDPUNT. Reizen en bellen worden duurder
Bron:GVA / wetenschap

(25-01-2020 05:00)


Volgende week vrijdag, op 31 januari, verlaten de Britten de Europese Unie. 3,5 jaar nadat 51,9% van de Britse stemmers in een referendum voor de Brexit heeft gestemd, is die eindelijk een feit. Premier Boris Johnson stelt alles in het werk om van die 31ste januari een feestelijke dag te maken.
THUMB
Verzoening bij Ineos Phenol is mislukt, staking gaat door
Bron:GVA / wetenschap

(24-01-2020 18:46)


De verzoeningsvergadering bij het chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel is mislukt. De staking, die nu al meer dan twee weken duurt, gaat door.
THUMB
Cosmeticabedrijf Mylène experimenteert met insecten: smeert u binnenkort krekelvet aan uw handen?
Bron:GVA / wetenschap

(24-01-2020 11:43)


Als het aan de studenten Biomedische Laboratoriumtechnieken van Thomas More en cosmeticabedrijf Mylène uit Heist-op-den-Berg ligt, smeren we binnenkort onze handen in met krekel- en sprinkhanenvet. Samen onderzoeken ze de voordelen van insectenvetten in cosmetica.
THUMB
Waterbouwkundig Labo test nieuw dok: wordt de ‘boemerang’ nog een ‘elleboog’?
Bron:GVA / wetenschap

(23-01-2020 05:00)


De Antwerpse haven mag intussen zeker uitbreiden met een nieuw dok. Maar hoe dat er zal uitzien, is allerminst zeker. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout, waarin het toekomstige getijdendok een veel scherpere bocht maakt.
THUMB
CG Power Systems in Mechelen onder voorlopige bewindvoering geplaatst
Bron:GVA / wetenschap

(22-01-2020 13:31)


De Mechelse afdeling van de Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft twee advocaten aangesteld om de raad van het bestuur van het bedrijf CG Power Systems tijdelijk te vervangen. Dat heeft de Indiase moedergroep CG Power gecommuniceerd aan haar aandeelhouders.
THUMB
Wetsvoorstel: meer tijdskrediet voor wie wordt getroffen door een harde Brexit
Bron:GVA / wetenschap

(22-01-2020 05:00)


Als er een harde Brexit komt, krijgen werknemers en werkgevers die daardoor worden getroffen een stevige compensatie. Dat is de inhoud van een wetsvoorstel van Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V), waar woensdag in de commissie Sociale Zaken over wordt gestemd.
THUMB
Waarom de beurzen rood kleuren door het coronavirus: “Overdreven paniekreactie”
Bron:GVA / wetenschap

(27-01-2020 16:46)


Wereldwijd openden de beurzen maandagochtend in het rood en de verliezen liepen almaar op naarmate de dag vorderde. De beleggers zijn er duidelijk niet gerust op nu het coronavirus almaar meer slachtoffers maakt en de Chinese overheid de zaken niet echt onder controle lijkt te hebben.
THUMB
STANDPUNT. Veel schulden maken is soms goed
Bron:GVA / wetenschap

(27-01-2020 05:00)


De gemeentebesturen krijgen de komende jaren veel meer geld van de Vlaamse overheid. In het gemeentefonds wordt elk jaar 3,5% meer geld gestort. De Vlaamse overheid neemt ook een groot deel van de pensioenlasten van de lokale besturen over. De stad Antwerpen bespaart zo meer dan 100 miljoen euro.
THUMB
Klimaat maakt bosbranden nog extremer
Bron:GVA / wetenschap

(26-01-2020 15:30)


In tegenstelling tot wat de recente overstromingen en hagelbuien doen vermoeden, zijn de bosbranden in Australië nog lang niet uitgedoofd. Dat klimaatverandering er een hand in heeft, staat voor de wetenschap buiten kijf.
THUMB
Hoe de Brexit honderden jobs in België creëert
Bron:GVA / wetenschap

(25-01-2020 05:00)


Volgende vrijdag stapt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat vertrek heeft ons land al meer dan duizend jobs opgeleverd. De douane heeft bijna vierhonderd mensen aangeworven en al 47 buitenlandse bedrijven hebben in Vlaanderen een vestiging geopend om hun handel met Europa veilig te stellen.
THUMB
Kempenaar Jan Remeysen is nieuwe topman van BASF Antwerpen: “Plastic mag geen scheldwoord zijn”
Bron:GVA / wetenschap

(25-01-2020 05:00)


Jan Remeysen (51) is sinds 1 januari de topman van chemiebedrijf BASF in Antwerpen. De Kempenaar vertelt over de strijd tegen plastic afval, een dreigend energieprobleem en zijn grote liefde voor voetbalclub Antwerp.
THUMB
Onrust bij ambitieus SD Worx: “Wij vrezen dat er ontslagen komen”
Bron:GVA / wetenschap

(24-01-2020 13:14)


Een uitgestelde beursgang, een kwantumsprong die niet doorging, dure overnames in de uitzendmarkt én vrees voor banenverlies. Het rommelt bij het 75-jarige SD Worx, de grootste loonuitbetaler in België met hoofdzetel in Antwerpen.
THUMB
Douwe Egberts in de clinch met Colruyt
Bron:GVA / wetenschap

(24-01-2020 05:00)


In veel filialen van Colruyt en Okay staat er nog maar weinig of zelfs geen koffie van Douwe Egberts meer in de rekken. Om de laagsteprijsgarantie te handhaven, onderhandelt Colruyt op het scherp van de snee, maar voorlopig buigt het koffiemerk niet.
THUMB
Staking bij Ineos Phenol duurt al twee weken: chemiebedrijf stelt sociaal bemiddelaar aan
Bron:GVA / wetenschap

(22-01-2020 17:12)


Het chemiebedrijf Ineos Phenol in de Antwerpse haven, waar 180 mensen werken, heeft een sociaal bemiddelaar aangesteld die het conflict met de vakbonden moet ontmijnen. De staking in het bedrijf duurt nu al bijna twee weken.
THUMB
Mediahuis torst historische last bedrijfswagens mee, maar … “Jongeren willen er geen meer”
Bron:GVA / wetenschap

(22-01-2020 11:06)


Mobiliteit is belangrijker dan ooit, en uw krant wijdt er dan ook heel wat aandacht aan. Maar hoe organiseert Mediahuis - het moederbedrijf van Gazet van Antwerpen - zelf haar mobiliteit? Eerste opvallende conclusie: veel bedrijfswagens, maar die doen almaar minder kilometers.
THUMB
Disney+ maakt Belgische releasedatum bekend
Bron:GVA / wetenschap

(21-01-2020 12:11)


Disney+, het nieuwe videostreamingplatform van Disney, zal in de zomer van dit jaar in België beschikbaar zijn. In Europa is de dienst momenteel enkel beschikbaar in Nederland.
28 Januari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]