Technologie
Ouder >> 
THUMB
Dode walvis met maag vol plastic aangetroffen op Sicilië
Bron:De Morgen / technologie

(19-05-2019 20:57)


Op het Italiaanse eiland Sicilië is een dode walvis aangespoeld. De maag van het dier zat vol plastic afval, zegt milieu-organisatie Greenpeace vandaag.
THUMB
Shell beticht van dumpen giftig afval in Patagonië
Bron:De Morgen / technologie

(17-05-2019 20:15)


Greenpeace en de vereniging van Mapuche-indianen beschuldigen Shell van het dumpen van giftig afval op een illegale vuilstortplaats in het Argentijnse Patagonië. Vrijdag hebben ze daarom aangifte gedaan tegen Shell. ‘Shell vervuilt het water en de landbouwgrond, en bedreigt de volksgezondheid.
THUMB
Amazon neemt belang in Deliveroo
Bron:De Morgen / technologie

(17-05-2019 08:38)


De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in het Britse maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.
THUMB
Eén miljoen Europeanen gezocht om de bijen te redden
Bron:De Morgen / technologie

(15-05-2019 21:41)


De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor een burgerinitiatief dat aandringt op wetgeving om de bijen te redden en de biodiversiteit in Europa te vrijwaren. Als de organisatoren binnen het bestek van een jaar meer dan één miljoen steunbetuigingen kunnen sprokkelen, moet de Commissie het verzoek inwilligen of motiveren waarom ze dat toch niet wil doen.
THUMB
Zo maken we onszelf ‘verstaanbaar’ in een lawaaiige omgeving
Bron:De Morgen / technologie

(15-05-2019 10:30)


Hoe kan het dat we sprekers kunnen ‘verstaan’ in een lawaaiige omgeving, terwijl gespreksflarden verloren gaan in de ruis? Doordat we vanuit onze ooghoeken letten op hun handgebaren, ontdekte neurowetenschapper Linda Drijvers.
THUMB
Onderzeeër maakt diepste duik ooit en vindt plastic zak op zeebodem
Bron:De Morgen / technologie

(13-05-2019 21:30)


De Amerikaanse avonturier Victor Vescovo heeft op 28 april het record van de diepste duik met een bemande onderzeeër ooit gebroken. Dat deelt zijn organisatie Five Deeps vandaag mee. Hij daalde bijna elf kilometer af in de Marianentrog: de diepst bekende plek van de oceaan.
THUMB
Mijn vader was niet te beroerd om buitenaardse wezens de hand te schudden
Bron:De Morgen / technologie

(12-05-2019 14:00)


Jean-Paul Mulders onderzoekt alles wat u bij de hersenkwabben kan grijpen.
THUMB
‘Screenings op erfelijke kanker kunnen veel lijden voorkomen’
Bron:De Morgen / technologie

(10-05-2019 07:41)


Geef alle Belgen toegang tot genetische tests die hun risico op een erfelijke kanker bepalen. Dat zal professor oncologie Jacques De Grève (UZ Brussel) komend weekend bepleiten tijdens het grote gezondheidsdebat aan de Vrije Universiteit Brussel. ‘Dit zal levens en geld besparen.
THUMB
Hoe houden we mens en milieu plasticvrij? ‘Wij zijn het enige levende wezen dat zijn nest zo bevuilt
Bron:De Morgen / technologie

(09-05-2019 11:00)


Was het ronddwarrelende plastic zakje in de filmklassieker American Beauty twintig jaar geleden nog een poëtisch beeld, vandaag illustreert het vooral de steeds toenemende plasticvervuiling. Al 150 miljóén ton plastic zit er in de oceanen, en elke minuut komt daar nog het volume van een vuilniswagen bij.
THUMB
Burn-out? Focus dan op werk
Bron:De Morgen / technologie

(07-05-2019 09:02)


Een nieuwe burn-out­therapie helpt patiënten al na gemiddeld 92 dagen weer aan het werk. Dat is dubbel zo snel als om het even welke andere therapie. Opvallend: professor Elke Van Hoof (VUB) legt daarvoor van bij de start de focus op werk.
THUMB
Twintigste legionellapatiënt opgenomen in het ziekenhuis
Bron:De Morgen / technologie

(17-05-2019 20:45)


Vrijdagavond is opnieuw een patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis. De teller staat daarmee op 20. Eerder op vrijdag was de 19de besmette patiënt opgenomen. Twee mensen uit de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn aan de besmetting overleden.
THUMB
Kwart van gletsjers op West-Antarctica is onstabiel
Bron:De Morgen / technologie

(17-05-2019 16:22)


In 25 jaar tijd is het poolijs op West-Antarctica zodanig geslonken dat ook een kwart van het gletsjerijs aangetast is. Dat zeggen Britse wetenschappers.
THUMB
Spaar punten terwijl je betaalt: Payconiq en Joyn slaan handen in elkaar
Bron:De Morgen / technologie

(17-05-2019 06:00)


Payconiq by Bancontact bundelt de krachten met digitale klantenkaart Joyn: binnenkort zal je meteen mobiel kunnen betalen, terwijl je automatisch punten spaart in deelnemende winkels. Die punten kun je omwisselen voor beloningen, zoals een gratis kopje koffie.
THUMB
Invriezen filet americain scheelt jaarlijks honderden ziektegevallen
Bron:De Morgen / technologie

(15-05-2019 17:42)


Het invriezen van filet americain kan een infectieziekte voorkomen die jaarlijks bij honderden mensen leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. Dat stelt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een studie die is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One.
THUMB
WhatsApp dicht lek in systeem: één keer bellen en je kon gehackt zijn
Bron:De Morgen / technologie

(14-05-2019 10:03)


WhatsApp heeft maandag een kwetsbaarheid in het systeem gedicht waardoor afluistersoftware kon worden geïnstalleerd. Dat meldt de Financial Times. De berichtendienst met 1,5 miljard gebruikers wereldwijd ontdekte het lek al eerder deze maand, maar had tien dagen nodig om het probleem op te lossen.
THUMB
Amerikaanse consumenten kunnen Apple aanklagen voor machtsmisbruik
Bron:De Morgen / technologie

(13-05-2019 18:44)


Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft besloten dat Amerikaanse consumenten de strijd met Apple mogen aangaan. Zij vinden dat Apple misbruik maakt van zijn macht en de prijzen in de App Store artificieel hoog houdt.
THUMB
Moeten etensrestjes meteen de koelkast in?
Bron:De Morgen / technologie

(12-05-2019 11:00)


U zoekt een verklaring voor een mysterie over mens, dier, voeding, gezondheid? Hier moet u zijn.
THUMB
Ontbrekend stuk van Stonehenge na 60 jaar weer terecht
Bron:De Morgen / technologie

(09-05-2019 20:04)


Een stuk uit Stonehenge dat al zestig jaar zoek was, is uiteindelijk toch teruggekeerd naar de prehistorische site. De 89-jarige Brit Robert Phillips had de stenen staaf al die tijd verstopt. Tot hij besloot het terug te geven.
THUMB
Ook Google slaat nu hard op de privacytrom. Zet het zoden aan de dijk?
Bron:De Morgen / technologie

(08-05-2019 17:45)


De grote techplatforms zijn bezig met een opvallende koerswijziging: privacy staat ineens voorop. Na Facebook kondigt nu ook Google een serie maatregelen aan. Zijn het praatjes voor de bühne of is er meer aan de hand?
THUMB
Wim Distelmans lanceert petitie voor uitbreiding euthanasie
Bron:De Morgen / technologie

(07-05-2019 09:00)


Mensen met dementie moeten euthanasie kunnen krijgen. Daarvoor pleit professor palliatieve geneeskunde Wim Distelmans, in een petitie via LEIF (LevensEindeInformatieForum). Maar krijgt hij de vraag op de politieke agenda?
20 Mei 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]