THUMB
Ook Tencent, het bedrijf achter onder meer Fortnite en League of Legends, in vizier van VS-overheid
Bron:De Morgen / technologie

(18-09-2020 13:36)


Na TikTok en WeChat heeft de Amerikaanse overheid nu ook extra aandacht voor Tencent, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Chinese internetreus heeft belangen in een reeks gamebedrijven en dat is mogelijk gevaarlijk voor de nationale veiligheid, menen de Amerikanen.
THUMB
Aantal Belgen met antistoffen blijft stabiel: ‘We zijn nog ver verwijderd van groepsimmuniteit’
Bron:De Morgen / technologie

(18-09-2020 12:29)


De Belgische bevolking is nog ver verwijderd van groepsimmuniteit – een vorm van indirecte bescherming tegen infectieziektes. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano. Bij slechts 5 tot 8 procent van de Belgen werden antistoffen in het bloed teruggevonden.
THUMB
Best bewaakte wolvenroedel ter wereld, maar niemand weet waar vierde welpje is
Bron:De Morgen / technologie

(18-09-2020 07:47)


Sinds 25 juli zijn er nooit meer dan drie welpen tegelijk door beeld gewandeld in Noord-Limburg, en dat is geen goed nieuws. ‘We zijn inderdaad ongerust’, zegt Jeroen Denaeghel van Agentschap Natuur en Bos (ANB). Waar of wanneer het vierde welpje is verdwenen, weet niemand.
THUMB
In de VS ligt een gebied zo groot als België in de as: ‘Deze nieuwe hel maakten we zelf’
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 17:00)


Nooit geziene branden veranderen de westkust van de VS in een apocalyptische plek met zeker 36 doden. Een gebied zo groot als België ligt in de as, tienduizenden zijn op de vlucht en verstikkende rook drijft tot in New York. ‘Dat zelfs de meest geavanceerde regio ter wereld dit niet de baas kan, toont dat de opwarming nu al onverbiddelijk is.
THUMB
Facebook brengt volgend jaar eerste slimme bril op de markt
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 13:01)


Facebook zal volgend jaar zijn eerste augmented-realitybril op de markt brengen, zo heeft het bedrijf op zijn jaarlijkse Facebook Connect-evenement aangekondigd. Met zo’n AR-bril, die onder het Ray-Ban-merk verkocht gaat worden, kan extra informatie worden getoond op basis van wat de eigenaar op dat moment ziet.
THUMB
Kraaien en papegaaien lossen de moeilijkste puzzels op. Zijn ze nu intelligent of gewoon handig?
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 11:00)


Vogels zoals kraaien en papegaaien zijn in staat complexe raadsels op te lossen. Zijn ze intelligent, of gewoon handig?
THUMB
Universitaire ziekenhuizen momenteel telefonisch niet bereikbaar door storing bij Telenet
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 09:36)


Door een storing bij Telenet zijn onder meer enkele grote ziekenhuizen telefonisch niet bereikbaar. Het gaat onder meer om de universitaire ziekenhuizen in Gent, Antwerpen en Leuven.
THUMB
Nieuwe beelden van drie ravottende wolvenwelpjes
Bron:De Morgen / technologie

(16-09-2020 16:40)


Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de spelende welpen van wolven Noëlla en August. Het vierde welpje is al een tijd niet meer gezien, meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).
THUMB
Kim Kardashian en andere beroemdheden boycotten Instagram
Bron:De Morgen / technologie

(16-09-2020 15:14)


Tientallen Amerikaanse celebrities, onder wie Kim Kardashian en Leonardo DiCaprio, hebben hun Instagram-account bevroren. Hiermee willen ze moedermaatschappij Facebook aanzetten om meer actie te ondernemen tegen haatboodschappen en desinformatie.
THUMB
‘Kik Messenger is geen dark net’: over de chatapp waarmee BV’s naaktbeelden stuurden
Bron:De Morgen / technologie

(16-09-2020 10:56)


Via de chatapp Kik stuurden BV’s als Stan Van Samang naaktbeelden naar ‘Eveline’. ‘Eveline’ vroeg zelf aan de BV’s om over te schakelen op Kik. Waarom? En hoe werkt die app? Pieterjan Van Leemputten, IT-journalist bij Datanews, legt het uit.
THUMB
Chinese klokkenluidster die beweert dat coronavirus in lab is ontstaan, werkte voor Steve Bannon toe
Bron:De Morgen / technologie

(18-09-2020 12:41)


Maandag publiceerde de Chinese viroloog Li-Meng Yan een paper (zonder peer-reviews) waarin ze naar eigen zeggen bewijst dat het coronavirus in een labo is ontstaan. Haar werk werd meteen overladen met bakken kritiek. Bovendien is de paper van Yan nog een tikkeltje verdachter geworden nu blijkt dat de viroloog en de rest van haar onderzoeksteam werkten voor organisaties die werden geleid door Steve Bannon, de voormalige adviseur van Donald Trump.
THUMB
CEO met groenste wagenpark: ‘Enkel nog ‘zero emissie’-bedrijfsauto’s in 2026? Onrealistisch’
Bron:De Morgen / technologie

(18-09-2020 11:44)


Tegen 2026 moeten alle nieuwe bedrijfswagens ‘broeikasvrij’ — lees: volledig elektrisch — zijn. Daarover zijn de zeven partijen die samen een Vivaldi-regering willen vormen, het eens. Te ambitieus, vreest Sam Baro, een CEO die twee jaar geleden pionierde met ‘de grootste elektrische bedrijfsvloot van het land’.
THUMB
Vermoeid en vergeetachtig, nog maanden na corona: ‘Niemand weet hoelang we hiermee gaan rondlopen’
Bron:De Morgen / technologie

(18-09-2020 06:00)


Coronapatiënten blijven soms nog maanden na hun besmetting met het virus vechten. De klachten kunnen zo hevig zijn dat ze hulp nodig hebben om zich te wassen of aan te kleden. Dat toont onderzoek van de UHasselt.
THUMB
Primeur: astronomen ontdekken planeet rond stervende ster
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 16:09)


WD 1856 b is de naam van een nieuw ontdekte planeet die ongeveer even groot is als Jupiter. Het uitzonderlijke van deze exoplaneet is dat ze rond een stervende ster, een witte dwerg, cirkelt, terwijl ze zelf nog intact is. Het is voor het eerst dat astronomen zo’n vondst doen.
THUMB
Vikings waren niet altijd Scandinavisch, toont DNA
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 12:29)


Uit DNA-onderzoek van de stoffelijke resten van Vikings blijkt dat het niet allemaal Scandinaviërs waren. De studie is verschenen in het blad Nature.
THUMB
Storing bij Telenet zorgde voor problemen bij onder meer ziekenhuizen
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 09:36)


Door een storing bij Telenet vanochtend waren onder meer enkele grote ziekenhuizen telefonisch niet bereikbaar. Het ging onder meer om de universitaire ziekenhuizen in Gent, Antwerpen en Leuven. Rond 10.00 uur was de storing verholpen.
THUMB
Sony presenteert PlayStation 5: in november te koop vanaf 400 euro
Bron:De Morgen / technologie

(17-09-2020 00:48)


Sony heeft de prijs en verschijningsdata van de PlayStation 5 bekendgemaakt. De versie met blu-rayspeler kost 500 euro en Digital Edition zonder schijflade kost 400 euro. In Nederland en België zijn de consoles vanaf 19 november te koop.
THUMB
Bill Gates pompt miljoenen in Waals biotechbedrijf
Bron:De Morgen / technologie

(16-09-2020 16:00)


De Amerikaanse miljardair-filantroop Bill Gates investeert met een van zijn fondsen 15 miljoen euro in het Waalse Univercells, een biotechbedrijf dat een miniatuur­fabriek ontwikkelde die toelaat op grote schaal vaccins te produceren tegen beperkte kosten.
THUMB
Opflakkering coronavirus in Europa, maar buitenbeentje Zweden blijft buiten schot
Bron:De Morgen / technologie

(16-09-2020 14:06)


Zweden was van in het begin een buitenbeentje in Europa met een erg eigenzinnige aanpak van het coronavirus. Nu, een half jaar later, is het land dat nog altijd, ook wat de evolutie van Covid-19 betreft. Terwijl de meeste andere Europese landen de cijfers weer fors de hoogte zien ingaan, kan het Scandinavische land het gemiddeld aantal nieuwe gevallen per dag laag houden.
THUMB
Amerikanen slaan in op ruimterots, Europa neemt de schade op
Bron:De Morgen / technologie

(16-09-2020 06:39)


Europa en de Verenigde Staten gaan samen een asteroïde onderzoeken. Een Amerikaanse sonde laat zichzelf over een paar jaar inslaan op de ruimterots, een Europees ruimtevaartuig moet daarna de schade opnemen. De missie moet duidelijk maken of het mogelijk is om de koers van een asteroïde te veranderen.
23 September 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]