THUMB
Een hotel midden in Pairi Daiza? Meer dan een verkooppraatje, zegt bioloog Dirk Draulans
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 18:52)


Pairi Daiza opent in maart een hotel in het hart van het dierenpark. Een deel van de kamers zal zich onder water bevinden, waar bezoekers ijsberen, walrussen en pinguïns door het raam kunnen zien voorbijkomen. Niet alleen leuk voor de gasten, maar vooral voor de dieren, zegt Pairi Daiza: hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld omdat ze in de hotelkamer kunnen meekijken.
THUMB
De nepnieuwsfabriek: hoe correct zijn de factcheckers van Facebook?
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 14:00)


Na de jongste Amerikaanse presidentsverkiezingen kwam Facebook onder vuur te liggen voor zijn slappe aanpak van fake news. Vandaag werkt de socialenetwerksite wereldwijd samen met factcheckers, wier taak het is om nieuwsberichten te controleren op hun juistheid.
THUMB
‘Hergebruik producten en grondstoffen loopt wereldwijd terug’
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 07:19)


Met het recyclen van producten en grondstoffen gaat het wereldwijd de verkeerde kant op. Volgens een nieuw rapport dat wordt gepresenteerd op het World Economic Forum (WEF) in Davos, dreigt er een globale ramp als de mensheid de hulpbronnen van de aarde blijft behandelen alsof ze oneindig zijn.
THUMB
Coronavirus eist vierde slachtoffer, Australië begint met screenen passagiers van vluchten uit Wuhan
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 03:06)


In China is opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden komt daarmee op vier. Het gaat om een 89-jarige man die zondag in de Chinese stad Wuhan is gestorven na ademhalingsproblemen. Dat heeft de lokale gezondheidscommissie laten weten.
THUMB
Nieuwe stofstormen teisteren Australië
Bron:De Morgen / technologie

(20-01-2020 08:00)


Ondanks wat regenbuien blijft Australië in de ban van droogte. Na de bosbranden kampt deelstaat New South Wales met nieuwe stofstormen. Deze worden aangewakkerd door hevige wind. In het stadje Dubbo, zo’n 400 kilometer ten westen van Sydney, zijn zondag windsnelheden tot 107 km per uur opgetekend bij temperaturen boven de 35°C.
THUMB
Chinees Nieuwjaar wordt piek voor verspreiding corona-virus: ‘Ik ben wezenlijk bezorgder dan een wee
Bron:De Morgen / technologie

(20-01-2020 07:30)


Het nieuwe corona-virus in de Chinese miljoenenstad Wuhan grijpt sneller om zich heen dan verwacht. Zondag werden zeventien nieuwe gevallen gemeld. Aan de vooravond van Chinees Nieuwjaar, het piekseizoen voor reizen, is de kans groot dat het virus zich over andere steden en zelfs buiten China verspreidt.
THUMB
Leger ingezet en noodtoestand na extreme sneeuwstorm in Canada die alle records breekt
Bron:De Morgen / technologie

(19-01-2020 08:24)


Newfoundland, een provincie aan de Canadese oostkust, kreeg vrijdag tijdens een storm een recordhoeveelheid sneeuw te verwerken. De premier van de provincie heeft nu de hulp van de federale overheid en het leger ingeroepen om te helpen bij het sneeuwruimen.
THUMB
De meteoriet is toch weer de hoofdverdachte bij het uitsterven van de dinosauriërs
Bron:De Morgen / technologie

(18-01-2020 06:30)


Het was toch echt een meteoriet die de dino deed uitsterven, concluderen onderzoekers. Zij weerleggen de theorie dat vulkaanuitbarstingen er iets mee te maken zouden hebben.
THUMB
Website bood miljarden gestolen inlognamen en paswoorden te koop aan
Bron:De Morgen / technologie

(17-01-2020 13:11)


Een 22-jarige Nederlander en een Ierse leeftijdsgenoot zijn opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij WeLeakInfo.com, een website die gestolen inloggegevens verkoopt.
THUMB
Vermoeid? Begin uurtje later te werken
Bron:De Morgen / technologie

(17-01-2020 07:13)


Midden januari raken niet weinig mensen nauwelijks uit hun bed en hangen ze in de late namiddag al doodop aan hun bureau. Maar er zijn remedies.
THUMB
Waarom screenen op prostaatkanker niet per se de veilige keuze is
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 16:02)


De meeste urologen vinden dat mannen van een bepaalde leeftijd zich het best laten screenen op prostaatkanker. Maar een heleboel huisartsen en wetenschappers raden het net af. Hoe zit het nu?
THUMB
Keert de otter definitief terug naar Vlaanderen?
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 10:00)


Is de otter definitief terug in Vlaanderen? Een nieuwe studie van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, de Universiteit van Antwerpen en WWF is ‘voorzichtig positief’. ‘Qua waterkwaliteit blijven we bij de slechtste leerlingen in Europa’, zegt Céline De Caluwé (WWF).
THUMB
WHO waarschuwt: te weinig nieuwe antibiotica
Bron:De Morgen / technologie

(21-01-2020 06:00)


Farmabedrijven maken te weinig nieuwe antibiotica, zo waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in twee nieuwe rapporten. Dat, terwijl er steeds meer bacteriën resistent zijn tegen de bestaande middelen.
THUMB
Google Assistent kan nu ook berichten verzenden: zo doe je het
Bron:De Morgen / technologie

(20-01-2020 11:04)


Vanaf vandaag is het voor Belgische Android-gebruikers mogelijk om aan Google Assistent te vragen om berichten te verzenden en te beantwoorden. Dat kan via sms, maar ook via apps zoals WhatsApp. Zo ga je aan de slag.
THUMB
Chinees Nieuwjaar wordt piek voor verspreiding corona-virus, nu ook geval opgedoken in Zuid-Korea
Bron:De Morgen / technologie

(20-01-2020 07:30)


Het nieuwe corona-virus in de Chinese miljoenenstad Wuhan grijpt sneller om zich heen dan verwacht. Zondag werden 136 nieuwe gevallen gemeld. Aan de vooravond van Chinees Nieuwjaar, het piekseizoen voor reizen, is de kans groot dat het virus zich over andere steden en zelfs buiten China verspreidt.
THUMB
Kan kijken naar sport een ­hartaanval veroorzaken?
Bron:De Morgen / technologie

(19-01-2020 11:00)


Dit weekend wordt de voetbalcompetitie in 1A hervat, zondag is het meteen al Anderlecht-Club Brugge. Sommige mensen eten bij het kijken naar een match van nervositeit hun nagels op, of twee zakken chips leeg, of allebei. Anderen krijgen hartklachten.
THUMB
Extinction Rebellion verstoort Autosalon: al zeker 185 actievoerders opgepakt
Bron:De Morgen / technologie

(18-01-2020 18:08)


Extinction Rebellion voert vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. De actievoerders verstoren het salon met leuzes en ketenen zich vast aan auto’s. Sommigen schreven ook met lippenstift boodschappen op de autoruiten en besmeurden zelfs wagens met nepbloed.
THUMB
TomTom in zee met smartphonemaker Huawei
Bron:De Morgen / technologie

(17-01-2020 16:58)


De Nederlandse navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf.
THUMB
‘Facebook ziet voorlopig af van reclame in WhatsApp’
Bron:De Morgen / technologie

(17-01-2020 08:29)


Facebook schuift plannen om advertenties te laten zien in WhatsApp op de lange baan. Dat meldt The Wall Street Journal. Het team dat manieren moest vinden om reclame in de berichtendienst te verwerken, is volgens ingewijden ontbonden.
THUMB
Brussels stroomnet niet klaar voor elektrische auto
Bron:De Morgen / technologie

(17-01-2020 04:39)


Brussel kampt met een elektriciteitsnet dat op de meeste plaatsen niet uitgerust is om snelle laadpalen aan te sluiten. Verschillende particulieren en bedrijven die een zwaardere aansluiting vragen voor een elektrische wagen, krijgen van de netbeheerder Sibelga te horen dat het distributienet in de straat daar niet op voorzien is.
26 Januari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]