THUMB
‘Sinds ik dit zag, is mijn denken helemaal veranderd’: de Rhônegletsjer, ooit een toeristische toppe
Bron:De Morgen / technologie

(21-08-2019 15:00)


Vanuit Groenland komen onheilspellende berichten over de ijskap die afsmelt ‘met een tempo dat pas voorzien was voor de jaren 2050-2060’. Ook de met ijs bedekte Alpen lijden onder de opwarming. Eén van de grootste toeristische trekpleisters van de twintigste eeuw was de Rhônegletsjer in Zwitserland.
THUMB
Zuid-Afrika mag trofeejacht op zwarte neushoorn zo goed als verdubbelen
Bron:De Morgen / technologie

(21-08-2019 11:31)


In Zuid-Afrika mogen voortaan bijna twee keer zoveel zwarte neushoorns gedood worden bij de trofeejacht.
THUMB
Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee?
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 17:07)


Door de klimaatopwarming duiken er in de Noordzee andere soorten vissen op. Op een visserijtop verklaarde voorzitter Uwe Richter van een Duitse sectorvereniging dat er binnenkort commercieel gevist zou kunnen worden op sardienen of tonijn in de Noordzee, op voorwaarde dat die visbestanden blijven toenemen.
THUMB
Apple gaat strijd met Netflix aan met abonnement van tien euro per maand
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 14:58)


De nieuwe streamingdienst van Apple – Apple TV+ genaamd – moet in november wereldwijd van start gaan. Abonnees betalen een tien euro per maand voor de nieuwe concurrent van Netflix en Amazon.
THUMB
Uw huis zit vol beestjes, en dat is maar goed ook
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 11:22)


Ook wanneer je denkt alleen thuis te zijn, ben je omringd door een paar honderdduizend beestjes. En gelukkig maar, want met hoe minder ze zijn, hoe meer kans je hebt er last van te krijgen, of er zelfs ziek van te worden.
THUMB
Elektrische fietsers sporten gemiddeld even hard als gewone fietsers
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 09:05)


Elektrische fietsers hoeven zich niet meer schuldig te voelen. Ze sporten gemiddeld even hard als gewone fietsers. Dat blijkt uit een grootschalige internationale studie waarvoor 10.000 mensen meerdere jaren lang werden gevolgd in zeven Europese steden, waaronder Antwerpen.
THUMB
‘Meegebracht van vakantie’: piek in aanvragen om bedwantsen te bestrijden
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 06:00)


Behalve mooie herinneringen en souvenirs nemen we ook minder fraaie dingen mee vanop reis: bedwantsen. Ongediertebestrijders zien een piek in het aantal aanvragen.
THUMB
Tiener entertaint vanuit zijn rolstoel duizenden fans op TikTok: ‘Ik heb met mijn beperking leren le
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 18:59)


Zijn fysieke wereld beperkt zich vooral tot de gangen, leefruimtes en zijn slaapkamer in Heder, een school en internaat voor buitengewoon onderwijs aan Antwerpen-Luchtbal. In de virtuele wereld heeft Jordan Decremer (19), aka wheelchair_man, bijna 70.
THUMB
Antibiotica kunnen veel meer bacteriën doden dan eerder gedacht
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 15:51)


Met een beetje hulp van ons lichaam kunnen bestaande antibiotica voor meer infecties worden ingezet.
THUMB
Tesla Roadster van Elon Musk maakt eerste baan rond de zon
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 10:39)


De Tesla Roadster van ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Bestuurder ‘Starman’ heeft met de wagen zijn eerste toertje rond de zon vervolledigd.
THUMB
Braziliaanse president wil regenwoud uitwringen, aangespoord door zijn apocalyptische visie
Bron:De Morgen / technologie

(21-08-2019 11:45)


Sommigen noemen hem ‘de gevaarlijkste man ter wereld’, want de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is vast van plan het Amazonewoud economisch uit te wringen. Zijn religieuze visie vormt de krachtige motor voor dat plan.
THUMB
Olijfbomen in Zuid-Italië sterven massaal door bacterie: ‘Alsof in Rome het Colosseum omvalt’
Bron:De Morgen / technologie

(21-08-2019 11:15)


De pest hebben ze overleefd, bosbranden ook en zelfs wereldoorlogen, maar een bacterie richt een ravage aan bij de eeuwenoude olijfbomen in Zuid-Italië. Al 21 miljoen exemplaren zijn besmet. En erger nog: er bestaat geen remedie.
THUMB
‘Een bruine rat kan klimmen, dus ze raakt tot in je spouwmuren en je valse plafonds’
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 15:00)


De rat rukt op. Met dank aan de klimaatverandering: bij droogte kruipen dorstige ratten uit de riolen op zoek naar water, bij hevige stortregens vluchten ze weg uit hun ondergelopen holen. Humo ging op stap met een team rattenvangers.
THUMB
‘Uitstoot van stikstof schadelijker voor natuur dan gedacht’
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 14:39)


In heel Vlaanderen vormt de neerslag van stikstof een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van essentiële schimmels in graslanden. Daardoor komt de biodiversiteit onder druk te staan. Dat blijkt uit een Europese studie onder leiding van de KU Leuven.
THUMB
Hoe deze Chinese vissersregio uitgroeide tot de grootste concurrent van Silicon Valley
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 11:18)


In twintig jaar is Shenzhen uitgegroeid van een marktplein voor na-apers tot hét elektronicacentrum, met kroonjuweel Huawei. Nergens gaat de innovatie zo snel als in de delta van de Parelrivier. Vandaag een idee, morgen een start-up, overmorgen de wereld.
THUMB
Gebaseerd op door de nazi's ontlede mensen, nog altijd gebruikt in de operatiezaal
Bron:De Morgen / technologie

(20-08-2019 08:33)


De onschuldig klinkende Pernkopf Topographic Anatomy of Man wordt gezien als een van de beste anatomische handboeken ter wereld, meldt de BBC. Het is zeer gedetailleerd en toont de huid, spieren, pezen, zenuwen en organen in groot detail. Maar er kleeft een bijzonder donkere geschiedenis aan: het is gebaseerd op de ontleding van honderden door de nazi’s vermoorde mensen.
THUMB
Kleine hoeveelheid radioactiviteit vrijgekomen bij Studiecentrum voor Kernenergie
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 21:19)


Bij het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol is maandag een heel kleine hoeveelheid radioactiviteit vrijgekomen via een ventilatieschoorsteen, tijdens een manipulatie van het radio-isotoop selenium-75 in een afgeschermde cel.
THUMB
Washington gooit Huawei reddingsboei toe en draait tegelijkertijd de duimschroeven aan
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 17:00)


Huawei mag toch nog drie maanden goederen afnemen van Amerikaanse bedrijven. Tot die verlenging heeft het Amerikaanse ministerie van Handel besloten. Tegelijkertijd zijn er meer dan veertig dochtermaatschappijen van het Chinese concern toegevoegd aan de lijst van ondernemingen waarmee Amerikaanse bedrijven geen zaken mogen doen.
THUMB
Na de schietpartijen in El Paso en Dayton: wat gaat er om in het hoofd van de massaschutter?
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 15:00)


Twee wildemannen, tientallen dodelijke salvo’s en 31 dodelijke slachtoffers in een halve dag tijd: de VS krijgen geen greep op de massaschutters, die er gemiddeld één keer per dag toeslaan. Drie Amerikaanse topexperts werpen een blik onder de schedel van de massaschutter: ‘In dit land liggen oorlogswapens gewoon onder de kerstboom.
THUMB
‘Techbedrijven betrokken bij productie killer robots’
Bron:De Morgen / technologie

(19-08-2019 06:44)


Grote technologiebedrijven zijn mogelijk betrokken bij de ontwikkeling van autonome wapens. Dat besluit een nieuw rapport van de ngo PAX aan de vooravond van diplomatiek topoverleg in de schoot van de Verenigde Naties. ‘Techbedrijven moeten expliciet aangeven dat hun innovaties niet voor militaire toepassingen gebruikt mogen worden.
25 Augustus 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]