Technologie
Ouder >> 
THUMB
Dat magneten uw waterrekening kunnen bevriezen, hoeft niet te verbazen
Bron:De Morgen / technologie

(16-06-2019 14:00)


Jean-Paul Mulders onderzoekt alles wat u bij de hersenkwabben kan grijpen.
THUMB
De opvouwbare telefoon beleeft geen goede start: na Samsung stelt ook Huawei uitklapbare telefoon ui
Bron:De Morgen / technologie

(14-06-2019 16:27)


Het is niet makkelijk, een uitklapbare telefoon maken, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Afgelopen april stelde Samsung zijn vouwtelefoon al uit naar een nog altijd onbekende datum, nadat meerdere recensie-exemplaren kapot gingen. Nu schuift Huawei de release van de vouwbare Huawei Mate X van eerder in de zomer naar september.
THUMB
Bayer investeert miljarden in alternatief voor glyfosaat
Bron:De Morgen / technologie

(14-06-2019 10:25)


Chemiereus Bayer investeert 5 miljard euro in de ontwikkeling van alternatieven voor glyfosaat, een omstreden bestanddeel van onkruidverdelgers.
THUMB
De digitale energiemeter komt eraan
Bron:De Morgen / technologie

(14-06-2019 08:59)


Op 1 juli doet de digitale energiemeter zijn intrede in de Vlaamse woningen. Uiterlijk binnen 15 jaar hebben we allemaal zo’n ‘slimme’ teller voor aardgas en elektriciteit.
THUMB
‘Tijgermuggen volgen de Route du Soleil’
Bron:De Morgen / technologie

(12-06-2019 09:21)


Hoewel er dit jaar nog geen tijgermuggen werden gespot in ons land, waarschuwt het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor nieuwe toegangswegen waarlangs het insect België kan bereiken. Onderzoek toonde aan dat tijgermuggen graag meereizen met autoverkeer vanuit plaatsen waar de soort voorkomt, zoals Duitsland en Frankrijk - de zogenaamde Route du Soleil.
THUMB
Amazon onttroont Google als waardevolste merk
Bron:De Morgen / technologie

(11-06-2019 08:07)


De Amerikaanse webwinkel Amazon is naar de koppositie geschoten op de ranglijst van meest waardevolle merken wereldwijd. De merkwaarde van Amazon steeg vorig jaar met de helft, waardoor het voorbij de techgiganten Apple en Google sprong. Dat blijkt uit de ‘BrandZ Top 100’, een rangschikking van de honderd meest waardevolle merken.
THUMB
Rusland gaat gewoon in zee met Huawei voor aanleg 5G-netwerk
Bron:De Morgen / technologie

(07-06-2019 11:56)


In het heetst van de strijd heeft een Russische telecomprovider een contract gesloten met Huawei voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Een Britse veiligheidsbaas zegt intussen dat de beveiliging van Huawei-apparatuur ernstig rammelt.
THUMB
Vergeet die dure Galaxy's en iPhones: dit zijn smartphonetoppers van andere merken
Bron:De Morgen / technologie

(07-06-2019 08:00)


Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone hoef je natuurlijk niet alleen maar naar de ‘grote drie’ te kijken: er zijn tal van merken buiten Samsung, Huawei en Apple die prima toestellen op de markt hebben. Hier zijn de vijf beste ‘underdogs’ van het moment.
THUMB
We krijgen tienduizenden microplastics per jaar binnen
Bron:De Morgen / technologie

(06-06-2019 12:08)


De gemiddelde Noord-Amerikaan krijgt elk jaar tienduizenden partikels plastic binnen, blijkt uit een nieuwe Canadese studie. De gezondheidsimpact daarvan is nog onduidelijk.
THUMB
Finland wil in 2035 al klimaatneutraal zijn
Bron:De Morgen / technologie

(05-06-2019 16:54)


Finland wil al over vijftien jaar klimaatneutraal zijn. Een coalitie van vijf partijen heeft daarmee een van de meest ambitieuze klimaatdoelstellingen ter wereld goedgekeurd.
THUMB
Teylers Museum vindt per toeval origineel setje eerste röntgenfoto’s
Bron:De Morgen / technologie

(14-06-2019 19:50)


Medewerkers van het Teylers Museum hebben per toeval een envelop met röntgenfoto’s ontdekt. Het bleek te gaan om de eerste röntgenfoto’s, onder meer van de hand van Bertha Röntgen, de vrouw van de uitvinder van de röntgenstraling Wilhelm Röntgen.
THUMB
‘Fortnite’ wordt een sociaal netwerk
Bron:De Morgen / technologie

(14-06-2019 11:00)


Met de overname van het bedrijf achter videochatapp Houseparty zet Fortnite een nieuwe stap. De onlinegame wil een volwaardig sociaal kanaal voor jongeren worden.
THUMB
Viseters leven langer dan vleeseters
Bron:De Morgen / technologie

(14-06-2019 09:30)


Wie een keer per dag vis eet, leeft doorgaans langer dan iemand die dagelijks een lap rood vlees verorbert. Vlees door vis vervangen zou de kans op vroegtijdige dood zelfs met een kwart verlagen, blijkt uit een nieuwe studie. Het onderzoek van de Harvard School of Public Health is gepubliceerd in de British Medical Journal.
THUMB
Belgische studenten willen het liefst voor Google werken
Bron:De Morgen / technologie

(13-06-2019 06:00)


Belgische studenten willen als ze afgestudeerd zijn het liefst bij Google aan de slag. Dat blijkt uit een onderzoek bij zo’n 13.000 masterstudenten uit business-, ingenieurs- en IT-richtingen.
THUMB
Mozilla kondigt betalend abonnement voor Firefox aan
Bron:De Morgen / technologie

(11-06-2019 08:51)


Mozilla brengt in oktober Firefox Premium uit, een betaalde dienst voor Firefox-gebruikers die onder meer internetopslag en VPN-ondersteuning omvat. Er zou ook een gratis variant van Firefox Premium verschijnen met een aantal beperkingen.
THUMB
Toeristen kunnen weldra naar ruimtestation ISS reizen
Bron:De Morgen / technologie

(07-06-2019 17:13)


Ruimtetoeristen kunnen over een paar jaar op vakantie naar het internationale ruimtestation ISS. Het complex, 400 kilometer boven het oppervlak van de aarde, wordt opengesteld voor commerciële ruimtevaart.
THUMB
Te koop: eerste commerciële rekenmachine
Bron:De Morgen / technologie

(07-06-2019 08:27)


Een typemachine? Geluidsinstallatie? Printer? Had gekund, maar dit is de allereerste commerciële rekenmachine. In Brussel gaat volgende week een Belgisch exemplaar onder de hamer. Een ruim 130 jaar oud gevaarte van maar liefst 60 op 18 centimeter, waarmee u iets meer geduld moet hebben dan met de calculator in uw smartphone vandaag.
THUMB
Googles ‘Netflix voor games’ vanaf november in België: zoveel zal het kosten
Bron:De Morgen / technologie

(06-06-2019 21:04)


Google heeft meer details gelost over het nieuwe gameplatform Stadia. De clouddienst moet het mogelijk maken om te gamen op tv, pc, tablet en smartphone, zonder een aparte gameconsole. De snelle beslissers kunnen in november al aan de slag.
THUMB
Bijen leggen link tussen symbolen en aantallen
Bron:De Morgen / technologie

(06-06-2019 06:00)


Op dezelfde manier als wij Arabische cijfers gebruiken om aantallen weer te geven, kunnen bijen numerieke aantallen begrijpen die symbolisch worden afgebeeld. Dat blijkt uit onderzoek dat is verschenen in het vakblad Proceedings of the Royal Society B.
THUMB
‘Adoptiekat door verplichte vaccinatie nog moeilijker te plaatsen’
Bron:De Morgen / technologie

(05-06-2019 09:40)


Vanaf 1 oktober moet elke adoptiekat tegen de kattenziekte leucose worden gevaccineerd. En dat baart de Vlaamse asielen en kattenopvanginitiatieven zorgen. De volgens hen nutteloze verplichting in het nieuwe kennelbesluit maakt een asielpoes meteen een pak duurder, tot 190 euro.
17 Juni 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]