Technologie
Ouder >> 
THUMB
Chinees bedrijf achter TikTok naar rechter om decreet Trump
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 22:06)


Het Chinese techbedrijf ByteDance overweegt naar de rechter te stappen om het decreet van de Amerikaanse president Trump dat het populaire videoplatform TikTok, een dochteronderneming van ByteDance verbiedt, aan te vechten. Gisteren nam Trump maatregelen om TikTok en WeChat, twee apps van Chinese techbedrijven, over 45 dagen te verbieden.
THUMB
TikTok opent datacentrum in Ierland voor Europese gebruikers
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 20:30)


Videodeelapp TikTok, dat een verbod riskeert in de VS, zegt donderdag dat het in Ierland zijn eerste Europese datacentrum zal openen. Het datacentrum moet dienen voor Europese gebruikers.
THUMB
Experten waarschuwen voor gebrek aan diversiteit bij proefpersonen coronavaccin
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 14:10)


Volgens onderzoekers is er te weinig diversiteit bij de proefpersonen in de zoektocht naar een coronavaccin. De experten van Oxford en Moderna waarschuwen dat voornamelijk blanke personen getest worden. Volgens hen kan dit later leiden tot risico’s en bijwerkingen bij bepaalde bevolkingsgroepen.
THUMB
14 procent meer doden en gewonden op de weg bij hittegolf
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 06:58)


Bij een hittegolf stijgt het aantal doden en zwaargewonden op de weg met liefst 14 procent, zo blijkt uit nieuwe cijfers van VIAS. Een van de redenen: we slapen slechter en maken dus meer fouten tijdens het rijden.
THUMB
Google verwijdert 2.500 YouTube-accounts wegens pro-Chinese desinformatie
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 06:00)


Google heeft in het tweede kwartaal meer dan 2.500 YouTube-accounts verwijderd wegens het verspreiden van Chinese politieke propaganda in ‘gecoördineerde beïnvloedingsoperaties’. In de filmpjes werd bijvoorbeeld China’s aanpak van het coronavirus de hemel in geprezen.
THUMB
Coronatestdorp geopend in Antwerpen: ‘De overheid had dit sneller moeten beslissen’
Bron:De Morgen / technologie

(06-08-2020 20:11)


De dag begon rustig in het coronatestdorp op Spoor Oost in Antwerpen, in de namiddag werd het een stuk drukker. ‘Er waren weinig registraties, maar het begint te beteren.’
THUMB
Gent 2,2 graden warmer tegen 2030: ontdek hier hoe heet het in uw gemeente wordt
Bron:De Morgen / technologie

(06-08-2020 18:10)


Het klimaat verandert. Niet alleen op de Noordpool of in Californië maar ook nu, hier bij ons. Deze interactieve tool toont hoeveel hitte-neerslagpatronen in uw gemeente in Vlaanderen evolueren.
THUMB
Van New York naar Brussel in anderhalf uur: Virgin Galactic werkt aan supersonisch vliegtuig
Bron:De Morgen / technologie

(06-08-2020 09:00)


Van New York naar Brussel in dik anderhalf uur. Het Amerikaanse bedrijf Virgin Galactic wil een vliegtuig bouwen dat zoiets kan. Maar omdat het maar 9 à 19 passagiersstoelen zou hebben, is het nog maar de vraag of het ooit rendabel van de grond komt.
THUMB
Google vraagt voortaan toestemming om je af te luisteren
Bron:De Morgen / technologie

(05-08-2020 21:08)


Google wil weer geluidsopnames van stemmen die zijn producten met spraakbesturingssystemen genereerden gebruiken om door mensen te laten beoordelen. Het bedrijf gaat voortaan wel eerst jouw toestemming vragen. Zo schrijft technieuwswebsite The Verge. Verschillende mensen die de spraakbesturingssystemen van Google regelmatig gebruiken zoals bij Google Assistent, Google Home of Google Maps zouden een mail krijgen.
THUMB
Nieuwe pinguïnkolonies ontdekt op Antarctica
Bron:De Morgen / technologie

(05-08-2020 14:12)


Uit satellietbeelden, afkomstig van de observatiesatelliet Sentinel-2 van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA, blijkt dat er bijna 20 procent meer kiezerspinguïn-kolonies op Antarctica zijn dan men vroeger dacht.
THUMB
Eerste wilde bevers in 400 jaar mogen in Engeland blijven
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 21:00)


De eerste wilde bevers in Engeland in vierhonderd jaar mogen in de rivier de Otter in het zuidwesten van het land blijven. Dat heeft staatssecretaris van Milieu Rebecca Pow donderdag bekendgemaakt. De bevers zorgen volgens haar voor een grotere biodiversiteit in de omgeving van Devon.
THUMB
Lockdown blijkt ‘verwaarloosbaar’ effect op klimaat te hebben
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 16:03)


Hoewel de auto vaker thuis bleef en ook de industrie even op een lager pitje draaide, heeft de coronacrisis geen langdurige impact op de opwarming van de aarde. Dat schrijft The Guardian op basis van een studie in Nature Climate Change.
THUMB
Overal puffen bij 30 °C, 35 °C in de Kempen en 's nachts koelt het amper af
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 08:08)


De temperaturen gaan vandaag overal in het land richting de 30 graden, met lokaal zelfs meer dan 35 graden in de Kempen. Het blijft zonnig en droog, met af en toe wat wolkenvelden, meldt het KMI.
THUMB
Veertien procent meer doden en gewonden op de weg bij hittegolf
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 06:58)


Wanneer er hittegolven zijn stijgt het aantal doden en zwaargewonden op de weg met 14 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van verkeersinstituut Vias. Er zijn meer mensen op de baan tijdens een hittegolf en omdat we slechter slapen, riskeren we meer fouten te maken tijdens het rijden.
THUMB
Trump tekent decreet dat transacties met TikTok verbiedt
Bron:De Morgen / technologie

(07-08-2020 05:10)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft een presidentieel decreet ondertekend dat transacties met ByteDance, het Chinese bedrijf dat eigenaar is van de app TikTok, over 45 dagen verbiedt.
THUMB
Slim mondmasker op komst: ‘Om een herstellende covidpatiënt te monitoren’
Bron:De Morgen / technologie

(06-08-2020 19:26)


Mondmaskers kunnen oncomfortabel voelen, het communiceren bemoeilijken, en irriteren. Een team van Vlaamse en Nederlandse ingenieurs, aangestuurd door het Gentse Forcit Benelux, komt met een oplossing voor deze frustraties: een slim mondmasker. De managing director van Forcit Benelux, Henri Jacobs, legt uit.
THUMB
Instagram gaat TikTok achterna en kopieert belangrijkste functie
Bron:De Morgen / technologie

(06-08-2020 13:20)


Het Amerikaanse Instagram gaat de concurrentie aan met het Chinese TikTok. Gebruikers kunnen via de nieuwe optie Reels korte video’s van zichzelf uploaden met muziek. De nieuwe dienst is vrijwel identiek aan die van TikTok, de Chinese app die zich in korte tijd heeft ontpopt tot geduchte concurrent.
THUMB
Facebook en Twitter ondernemen actie tegen misleidende berichten Trump over corona
Bron:De Morgen / technologie

(06-08-2020 02:28)


Het officiële Twitter-account van de campagne van de Amerikaanse president Donald Trump mag geen nieuwe berichten publiceren voordat het een tweet met misleidende informatie over het nieuwe coronavirus heeft verwijderd. Dat meldt The Washington Post met verwijzing naar een woordvoerder van Twitter.
THUMB
‘Dit is spelen met de gezondheid van mensen’: als op Instagram tussen de leuke plaatjes ook ‘de waar
Bron:De Morgen / technologie

(05-08-2020 18:47)


Op Instagram deelt een groep mensen niet alleen leuke plaatjes en lifestyletips, maar ook ‘de waarheid over corona’. Denk aan complottheorieën met onder meer Bill Gates of 5G in de hoofdrol. ‘Dit is spelen met de gezondheid van mensen.’
THUMB
Wat weten we over ammoniumnitraat, de stof die aan de oorzaak ligt van de explosie in Beiroet?
Bron:De Morgen / technologie

(05-08-2020 11:28)


2.750 ton ammoniumnitraat die lag opgeslagen in een loods in de haven zou de oorzaak zijn van de explosie in Beiroet. Dat meldden de Libanese autoriteiten dinsdagavond. Wat is er bekend over de gevaren van dit bestanddeel van kunstmest?
8 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]