thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Dinsdag 5 Februari 2013 om 22:46

Lance Armstrong wil het prijzengeld dat hij in de Ronde van Frankrijk heeft bijeengefietst niet terugbetalen. Dat heeft Tim Herman, de advocaat van Armstrong, dinsdag in de Amerikaanse krant USA Today bekendgemaakt.

Vorig jaar berekende de Britse televisiezender BBC dat dit bedrag kan oplopen tot 3,9 miljoen dollar. Volgens Herman is dit prijzengeld evenwel naar Tailwind Sports gegaan. Dit bedrijf stond eertijds achter US Postal en Discovery Channel, sponsors van het team van Armstrong.

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA legde het dopingprogramma van Lance Armstrong (foto) bloot. De 41-jarige Texaan werd in oktober van vorig jaar levenslang geschorst en raakte zijn zeven overwinningen in de Ronde van Frankrijk kwijt. Daarna ging Armstrong over tot een dopingbiecht op televisie bij Oprah Winfrey en verklaarde hij zich bereid om bij het Wereldantidopingagentschap WADA een getuigenis af te leggen. De ex-wielrenner hoopt zijn levenslange schorsing in te korten. Volgens een WADA-code kan Armstrongs schorsing evenwel alleen omgezet worden in acht jaar koersverbod.

Armstrongs voorstel om met het WADA samen te werken, omvat volgens Herman geen mogelijke terugbetaling van wedstrijdpremies. Net als de meeste tourwinnaars zou de door schadevergoedingseisen geplaagde Armstrong zijn prijzengeld uit de Ronde van Frankrijk verdeeld hebben onder ploeggenoten en -begeleiders.

Foto Photo News

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
2 Juli 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]