thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: NIEUWSBLAD
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Woensdag 23 Januari 2013 om 16:19

De 26-jarige Geraint Thomas (Sky) heeft de tweede rit in de Tour Down Under (Aus/WorldTour) gewonnen. Philippe Gilbert en Jurgen Roelandts waren betrokken bij een valpartij kort voor de finish.

Hij was de beste na een rit over 116,5 km met start in Mount Barker en aankomst in Rostrevor. De Spanjaard Javier Moreno Bazan werd in de sprint tweede en Ben Hermans derde. Tim Wellens bolde als vijfde over de eindmeet. De Brit slaat door zijn zege meteen een dubbelslag en neemt het okergele leidersshirt over van André Greipel.

Het kwartet met de Fransman Guillaume Bonnafond, de Deen Christopher Juul Jensen en de Australiërs William Clarke en Calvin Watson zorgde voor de eerste en enige lange vlucht van de dag. Zij mochten echter nooit meer dan 2:30 min voor het peloton uitrijden en werden voor het ingaan van de finale tot de orde geroepen.

De wedstrijd spatte op zowat 8 kilometer van de finish met de beklimming van de Corkscrew Road helemaal open. Op dat punt plaatste Thomas een verschroeiende demarrage. De Brit sloeg een kloof bergop maar Hermans kon na verloop van tijd samen met Bazan en de Nieuw-Zeelander George Bennett aansluiten. Hetzelfde deden Wellens en tien anderen.

Achter hen was het chaos door een valpartij die plaats had in volle afdaling naar de aankomstplaats. Onder anderen Philippe Gilbert en Jurgen Roelandts waren hierbij betrokken en werden opgehouden. Geraint Thomas kon zijn inspanning uiteindelijk bekronen met de dagzege en de leidersplaats.

Morgen/donderdag staat de rit tussen Unley en Stirling over 139 kilometer op het programma.

 

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
30 Mei 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]