thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: NIEUWSBLAD
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Woensdag 23 Januari 2013 om 11:00

In Hotel Lepelbed in Melle stelden Marc Bracke en Peter Wuyts hun grondig herschikt Sengers Ladies Cycling Team voor. Blikvanger is de Nederlandse Anna Van der Breggen, net als de Europese wegkampioene Evelyn Arys en Sofie De Vuyst.


Het Sengers Ladies Cycling Team is drie jaar jong. In die tijd klom het gestaag op de wielerladder. In het debuutjaar spurtte Evelyn Arys zich in de Belgische driekleur. Vorig jaar kroonde Anna Van der Breggen zich tot Europese kampioene tijdrijden in Goes. In Valkenburg was Van der Breggen meesterknecht voor Marianne Vos.

‘Telkens zijn we aan het seizoen begonnen zonder hoge verwachtingen', zeggen Marc Bracke en Peter Wuyts in koor. ‘Jaar na jaar zetten we een stap op de waardeladder. Dit seizoen mogen we geen verstoppertje spelen. Het team is dusdanig uitgebouwd dat we prestaties mogen verwachten.'

‘Opnieuw thuis', lacht Evelyn Arys de tanden bloot. ‘Hier is alles piekfijn in orde. Ik reed nooit op een betere fiets, dan deze waarop wij nu rijden. Vorig jaar werd ik niet betaald en uiteraard werkt dat op het moreel. Het programma dat Heidi Van De Vijver uittekende, was op Grace Verbeke afgestemd, maar die was er om de bekende redenen niet bij. Inmiddels werkte ik twee stages, Oliva en Benidorm, af. In de Omloop Het Nieuwsblad wil ik eindelijk scoren. Nooit eerder was ik er goed. Om top te zijn heb ik wel wat wedstrijden nodig. In Drenthe en de Ronde van Vlaanderen wil ik in topconditie zijn. Nu niet ziek worden, is een belangrijke opdracht.'

Sofie De Vuyst stapte over van Lotto-Belisol naar het Sengers Ladies Cycling Team. ‘Verrassend? Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Na de eerste kennismaking stelde ik al vast dat deze rennerskern beter aan elkaar hangt. Vorig jaar had het in de Omloop en de Ronde wat meer mogen zijn, maar daarna haalde ik mijn hoogste niveau ooit. Dit jaar wil ik me in de klimkoersen laten gelden. Het BK in La Roche moet spek voor mijn bek zijn. De voorbereiding doe ik in eigen omgeving aangezien ik zorgvuldig met mijn vakantiedagen moet omspringen', zegt de vriendin van Bart De Clercq.

Ploegleiding: Marc Bracke, Peter Wuyts en Julia Verwulgen. Rensters: Kimberly Buyl, Inge Roggeman, Maaike Polspoel, Sofie De Vuyst, Maaike Polspoel, Sanne Bamelis, Karen Verherstraeten, Veronika Kormos (Hongarije), Garbiele Jankute (Litouwen), Christine Majerus (Luxemburg), Geerike Schreurs, Birgit Lavrijssen, Anna Van der Breggen, Vera Koedooder en Julia Snoek.

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
23 Februari 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]