thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: NIEUWSBLAD
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Dinsdag 22 Januari 2013 om 23:59

De Belgische crossers beginnen vrijdag aan hun 'Missie USA'. Niels Albert en Wietse Bosmans vertrekken al eerder richting Verenigde Staten, de rest van de Belgische delegatie vliegt dit weekend naar Louisville waar op 3 februari het WK veldrijden zal plaatsvinden.

 In totaal zal het Belgische team 32 personen sterk zijn. Om al die fietsen, uitrustingen en koffers in het midden van de Verenigde Staten te krijgen werd een flinke logistieke operatie op poten gezet. Dat beaamt Jos Smets, Algemeen Directeur van de Belgische Wielrijdersbond.

'Donderdagochtend verzamelen we al het materiaal dat we meenemen naar de States', legt Smets uit. 'De fietsen, de tenues en het gereedschap steken we in 93 grote dozen. In totaal gaat het om meer dan 31 kubieke meter, een flinke container dus. Goed voor een gewicht van meer dan 2000 kilogram.'

1.000km per vrachtwagen

'Samen met de bagage en acht delegatieleden gaan die dozen vrijdag het vliegtuig op naar New York. Daar wordt alles overgeladen in een grote en een kleine vrachtwagen. Onze eigen mensen zullen dan dat materiaal op die manier naar Louisville voeren. Een flinke tocht van ruim 1.000 kilometer die zeker 12 tot 14u zal duren.'

Geen goedkope operatie ook. 'In totaal heb ik de volledige kostprijs - inclusief het hotel - van ons verblijf geraamd op €110.000', rekende Smets uit. 

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
6 April 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]