thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: NIEUWSBLAD
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Dinsdag 22 Januari 2013 om 23:39

Chris Froome is de kopman van Team Sky in de Tour. Dat heeft Bradley Wiggins, de winnaar van vorig jaar gezegd in een interview met de Franse sportkrant L'Equipe.

In september vorig jaar liet Wiggins weten dat Chris Froome de kopman van de ploeg zou zijn in de Tour van 2013 en dat hij zich zou richten op de Giro.

Maar later verklaarde Wiggins dat hijzelf graag nog eens de Tour zou winnen.  'Er is geen enkel probleem', zegt Wiggins vandaag in L'Equipe. 'Ik zou graag nog eens de kans krijgen om de Tour te winnen, maar dat hoeft niet noodzakelijk dit jaar te zijn'

'Chris Froome is onze kopman voor de Tour. Maar dat betekent niet dat ik als uitredend Tourwinnaar elke dag 200 kilometer op kop ga rijden. We zijn er samen zoals Chris vorig jaar bij mij was in het gebergte. Er kan altijd iets gebeuren met Chris en dan moet ik klaar staan. Zie maar wat mij overkwam in de Tour van 2011 toen ik na een val een sleutelbeenbreuk opliep en uitgeschakeld was.'

Vorig jaar vonden heel wat volgers al dat Froome in de beklimmingen sterker was dan zijn kopman Wiggins maar dat hij van de ploegleding bij Wiggins moest blijven.

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
26 Augustus 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]