thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Vrijdag 7 December 2012 om 04:41

2013 is het jaar van de bevestiging voor David Goffin, de Belgische revelatie van het tennisseizoen in 2012. Steve Darcis hoopt dan weer op een seizoen zonder blessures.

Goffin begon 2012 als 174ste op de wereldranglijst. In mei dook de Luikenaar de top-100 binnen, op de 64ste plaats, na een sensationele Roland Garros. Daar werd hij als opgeviste 'lucky loser' pas in de achtste finales uitgeschakeld door Roger Federer. Vandaag staat hij 46ste op de wereldranglijst.

David Goffin heeft geen doelstelling voor het klassement in 2013. "Ik zou graag het jaar goed beginnen, zonder blessure. En waarom niet meteen een goed resultaat neerzetten? Dat zou mijn seizoen lanceren en de druk wegnemen. Ik heb geen doelstelling voor het klassement. Dat is de beste manier om jezelf onnodig druk op te leggen. Als ik goed speel, zullen de resultaten en het klassement volgen", verklaarde Goffin.

David Goffin vangt zijn seizoen 2013 aan op het toernooi van Brisbane, dat op 30 december in Australië begint.

Steve Darcis

Steve Darcis begint het nieuwe tennisseizoen in Nieuw-Caledonië, op het Challengertoernooi van Nouméa, dat op 31 december op gang geschoten wordt. Daarna komt de Luikenaar (ATP-93) in actie in de kwalificaties van het ATP-toernooi van Auckland, en op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat op 14 januari in Melbourne van start gaat.

"Ik heb ervoor gekozen om veel wedstrijden te spelen in het begin van het jaar. Ik heb echt zin om die drie toernooien Down Under te spelen", stelde Darcis, die op kerstdag vertrekt.

Darcis hoopt alvast op een volledig jaar zonder blessures. "Ik hoop echt dat ik voldoende matchen kan spelen in Australië om het seizoen goed te beginnen", stelde 'Shark'. "Als ik wat wedstrijden in de benen heb, komen het zelfvertrouwen en het klassement vanzelf wel."

Darcis hervatte de trainingen drie weken geleden samen met Goffin en Rochus. "We hebben drie weken fysiek gewerkt en beginnen maandag echt te tennissen. We zitten nog niet op topniveau, maar de vorm is er al wel. We trainen in groep en de speer is in ieder geval uitstekend", klonk het.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
22 Februari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]