thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Sport
Gepubliceerd: Zondag 7 Oktober 2012 om 07:17

Kortrijk heeft zijn opmars in het klassement voortgezet met een 0-2 overwinning tegen KV Mechelen. Het kreeg daarbij wel de hulp van scheidsrechter Claude Bourdhouxhe, die al vroeg Diabang van het veld stuurde voor een lichte overtreding.

KV Mechelen begon aan de match zonder Harm Van Veldhoven op de bank. De coach moest in de tribune plaatsnemen na een opstootje met de vierde ref tegen Genk. Ook Ghomsi moest geschorst toekijken waardoor Diabang een rij naar achteren schoof en Enevoldsen opnieuw in de ploeg kwam. Bij Kortrijk keerde Mulemo dan weer terug uit schorsing en bleef nieuwe spits Dupuis op de bank.

De thuisploeg tekende na vijf minuten voor de eerste kans. Enevoldsen en Junker knutselden een knappe aanval in mekaar maar het schot van Destorme stuitte op Keet. Voor de eerste goede kans van de bezoekers was het wachten tot het kwartier. Mulemo speelde Chen goed uit en vond Dejaegere maar die miste onbegrijpelijk van dichtbij. Even later verloor Nfor de bal op een gevaarlijke plaats, Junker profiteerde maar Keet ging alweer goed plat.

Net voor het halfuur moest KV Mechelen met tien verder na een erg betwistbare rode kaart voor Diabang. De gelegenheids-linksback ging in duel met Dejaegere, hief zijn voet een paar centimeter hoger dan de KVK-middenvelder en ref Bourdouxhe vond dt voldoende om de Senegalees naar de douches te sturen. Exit Diabang dus en zo kwam de Trinidadiaanse aanwinst Sheldon Bateau voor zijn vuurdoop te staan in de Belgische competitie.

Veel plezier beleefde de 20-jarige verdediger niet aan zijn eerste minuten want vijf minuten later werd het 0-1. Nfor kopte een corner van Zukanovic in het pak, Chen haalde de inzet van Reynaud nog van de lijn maar had geen verhaal tegen de rebound van de Fransman. Het Mechelse publiek voelde zich bekocht door de achterstand en de betwiste rode kaart en nam Bourdouxhe zwaar op de korrel maar mocht niet klagen toen de man in het zwart zijn rood karton op zak hield na een drieste tackle van De Witte op Chavarria. Net voor rust ontsnapte KV nog aan de 0-2 toen Chen een halve omhaal van Nfor opnieuw van de lijn werkte.

Kortrijk countert

Na rust moest KV Mechelen verder zonder de geblesseerde De Witte. Onder invloed van een furieus thuispubliek ging Malinwa op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Enevoldsen en Henkens misten het kader. Aan de overkant smeekte de West-Vlamingen om een strafschop toen Chen Chavarria met een duidelijke duw tegen de grond werkte. De gemoederen raakten nog meer verhit toen het dak van de Kortrijkse bank werd geviseerd door een thuissupporter.

Destorme trok zich niets aan van de commotie en ging van ver zijn kans. Zijn pegel werd geweerd door Keet en Enevoldsen mikte de rebound in het zijnet. Kortrijk loerde op de counter en kreeg waar het naar op zoek was. Eerst zag Dejaegere zijn schot nog op de paal stranden maar toen de bal al snel terugkwam na Mechels balverlies, stond Nfor moederziel alleen voor Pacovski en verschalkte hij de doelman met een simpel lobje. Boeken toe voor Malinwa, dat met zijn tienen voor een onmogelijke opdracht stond. Martin kwam zelfs nog dichtbij de 0-3 met een pegel die uiteen spatte op de lat. Met een 10 op 15 uit zijn laatste vijf matchen nestelt Kortrijk zich stevig in de top zes terwijl KV Mechelen de aansluiting met de playoff-plaatsen dreigt te verliezen.

ThSt

KV Mechelen: Pacovski - Chen, Biset, Van Hoevelen, Diabang - De Witte (46’ Van Damme), Henkens, Destorme - Cordaro, Enevoldsen (73’ Pedersen) – Junker (32’ Bateau)

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
5 Juni 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]