THUMB
In de ode aan het vrije woord mag best een strofe gewijd zijn aan Philip Roth
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 18:46)


Dissidentie mag ook, onder die vlag vaart Hugo Camps elke week.
THUMB
Debat over energiepact in Vlaams Parlement verzandt in semantische discussie
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 17:28)


Hoe staat de Vlaamse regering nu tegenover het energiepact en de daarin voorziene kernuitstap? Zeker nu N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw twijfels heeft gezaaid over die kernuitstap. De verzamelde oppositie legde de kwestie vandaag voor aan minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld), maar het debat verzandde snel in een semantische discussie.
THUMB
Deutsche Bank overweegt bijna een op de tien banen te schrappen
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 17:16)


Deutsche Bank overweegt om tot 10.000 banen te schrappen, of bijna een tiende van het personeelsbestand. Dat bericht de Wall Street Journal. Vooral de divisie investeringsbankieren zou getroffen worden. De Duitse bank wilde vandaag geen commentaar geven op het bericht.
THUMB
Duurzame bedrijven leggen vaak betere financiële prestaties voor
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 16:20)


Er bestaat een hardnekkige perceptie dat duurzame ondernemingen minder winstgevend zouden zijn dan traditionele bedrijven. Maar dat beeld klopt niet, wel integendeel!
THUMB
Instagramclichés: wat de ­ander met succes doet, wil jij net hetzelfde
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 13:57)


Je zou denken: nu Instagram wereldwijd wordt gebruikt, moet het sociale medium wel creatief en inspirerend zijn. Wel, ehm...
THUMB
Dit moet u weten over Philip Roth
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 13:34)


De overleden Amerikaanse bestsellerauteur Philip Roth behoorde tot de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Hij was een scherpe waarnemer van de samenleving in het naoorlogse Amerika. Roth was meermaals kanshebber voor de Nobelprijs voor Literatuur.
THUMB
“We zullen het werk van Philip Roth blijven lezen, zoals we vandaag dat ook met Tolstoj en Balzac do
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 11:37)


Philip Roth is niet meer. De chroniqueur van de joods-Amerikaanse samenleving overleed op 85-jarige leeftijd. Ook zonder een Nobelprijs zullen de kwaliteit en blijvende relevantie van zijn oeuvre nog jaren overeind staan, menen kenners en bewonderaars.
THUMB
Deze vijf titels van Philip Roth verdienen een plek in uw boekenkast
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 10:45)


De Amerikaanse schrijver en Pulitzer Prize-winnaar Philip Roth is vannacht op 85-jarige leeftijd overleden. Roth was een van de grootste Amerikaanse schrijvers van de tweede helft van de vorige eeuw. Hij schreef vooral over de Joodse identiteit en de Amerikaanse politieke cultuur.
THUMB
Europa tikt België op de vingers
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 08:39)


Ons land heeft de afgelopen twee jaar veel te weinig gedaan om de begroting structureel gezond te maken, vindt de Europese Commissie. Dat staat in het schuldenrapport dat vandaag wordt toegelicht.
THUMB
Facebook-topman ontwijkt kritische vragen van Europees parlement
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 07:26)


Met excuses en een glad promopraatje probeerde Mark Zuckerberg het Europees Parlement voor zich te winnen. Maar de parlementsleden die de Facebook-CEO het vuur aan de schenen mochten leggen, nemen daarmee geen genoegen. "Als er geen schriftelijke antwoorden komen, dan komt er een doorlichting van het bedrijf.
THUMB
Waarom Philip Roth voor sommigen even beroemd als verguisd was
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 17:32)


Christophe Vekeman is auteur, zijn jongste roman Mensen als ik verscheen onlangs.
THUMB
Expo in Gentse Sint-Pietersabdij toont oeuvre van iconische Che Guevara-fotograaf
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 17:26)


Alberto Diaz Guttiérez, de naam zegt u vast niks. Maar combineer zijn roepnaam ‘Korda’ met die van ‘Che Guevara’, en u slaakt vast een kreet van herkenning. In de Gentse Sint-Pietersabdij krijgt de Cubaanse fotograaf eerherstel met de expo Beauty and Revolution.
THUMB
Dit mag u niet missen op tv vanavond
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 16:58)


Het is al film wat de klok slaat vanavond. U kan kiezen voor een spectaculaire actiefilm met Jennifer Lawrence in de hoofdrol, een spectaculaire film met Sam Worthington in de hoofdrol of een spectaculaire film met Roger Moore in de hoofdrol. Of de opvolger van dé natuurdocumentaire bij uitstek, Planet Earth II.
THUMB
Van teddyberen tot Ensor: deze tien expo's mag u niet missen
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 14:50)


U loopt snel verloren in de wondere wereld van de beeldende kunst? Geen paniek! De Morgen stippelt voor u elke week het boeiendste parcours uit.
THUMB
Stel uw vraag aan jonge wetenschappers
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 13:42)


Auteurs zijn jonge wetenschappers Vincent Ginis (VUB), Sylvia Wenmackers (KU Leuven), Ben Dhooge, (UGent) en Bram Spruyt (VUB). Deze brief is ondertekend door anderen, hun naam staat onderaan.
THUMB
'Summerless': Iraans theater dat worstelt met het juk van de censuur
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 12:00)


De Iraanse regisseur Amir Reza Koohestani liet zijn nieuwe voorstelling Summerless in première gaan tijdens het kunstenfestivaldesarts. Subtiel theater dat wat meer had mogen sprankelen.
THUMB
Dit is het belangrijkste nieuws van deze ochtend
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 11:22)


De Amerikaanse schrijver Philip Roth is op 85-jarige leeftijd overleden. Huisartsen eisen meer middelen voor wachtposten. En na de wolf loopt er zo goed als zeker een lynx rond in Vlaanderen. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend.
THUMB
Voor eerst vrouw aan het hoofd van beurs van New York
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 09:49)


Voor het eerst in het 226-jarige bestaan van de New York Stock Exchange (NYSE) komt een vrouw, Stacey Cunningham, aan het hoofd te staan. Dat heeft de beurs van New York gisteren bekendgemaakt.
THUMB
Zondagmiddag, aan de telefoon in Rome: "Radja, waarvoor ik belde..."
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 07:43)


De Nederlandse columnist Frank Heinen schrijft over sport en cultuur voor De Volkskrant, HP/De Tijd en andere media. Hij schreef deze bijdrage op uitnodiging van De Morgen.
THUMB
Met Philip Roth (1933 - 2018) gaat een van de grootste schrijvers uit de Amerikaanse geschiedenis ve
Bron:De Morgen / opmerkelijk

(23-05-2018 07:13)


Met het overlijden van Philip Roth, gisteren in een ziekenhuis in New York, hebben de Verenigde Staten een van hun belangrijkste naoorlogse schrijvers verloren. 
24 Mei 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]