THUMB
Over het personeelsfeest van de universiteit, met Rik Torfs in een wit hemd en blauwe trui
Bron:De Morgen / opinie

(02-10-2014 08:39)


Geert Simonis is een geletterd mens, een gewaardeerd popkenner, een amateurknutselaar en zelfverklaarde minister van Staat. Hij bericht wekelijks
THUMB
De geur van wantrouwen die nu al over centrumrechts is gaan hangen, is riskant
Bron:De Morgen / opinie

(02-10-2014 06:00)


When the going gets tough, the tough are going home: als het moeilijk wordt, dan gaat iedereen naar huis. Je blijft je ogen uitkijken op de
THUMB
"Juridische basis van terrorismeproces in Antwerpen is twijfelachtig"
Bron:De Morgen / opinie

(02-10-2014 06:00)


Luc Walleyn is advocaat bij de balie van Brussel en bij het Internationaal Strafhof. Dat honderden jongeren wegvluchten uit school, wijk en
THUMB
De scherpste opinies: hoe incapabel is de Amerikaanse geheime dienst?
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 16:00)


Door een opeenstapeling van fouten bij de beveiliging kon Irak-veteraan Omar Gonzales (met mes) tot diep in het Witte Huis doordringen. Ook
THUMB
Sire, ga liever peren plukken
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 06:00)


Geert Hoste is conferencier en ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen. En een koning die aan de vooravond van Werelddierendag op jacht wil,
THUMB
Hongkong is de kanarie in de Chinese koolmijn
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 06:00)


Jonathan Holslag doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en is auteur van 'Trapped Giant: China's Troubled Military
THUMB
Het zou dom zijn een samenleving in de greep van de angst te laten leven
Bron:De Morgen / opinie

(30-09-2014 06:00)


"Welk soort aanslag kunnen we verwachten? Niemand die het weet", zegt André Vandoren, directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse
THUMB
En plots steunt Erdogan de coalitie tegen IS
Bron:De Morgen / opinie

(30-09-2014 06:00)


De Turkse bocht komt er omwille van macht en imago, zegt Dirk Rochtus. Rochtus doceert internationale politiek aan de KU Leuven - Campus
THUMB
"Eén zekerheid: voor beginnende leerkracht is er geen plaats meer"
Bron:De Morgen / opinie

(30-09-2014 06:00)


Leerkrachten in de tweede en derde graad van het secundair een uur extra laten werken voor hetzelfde loon. Het is maar een van de voorstellen die
THUMB
Als de koers van ons is, waarom hebben wij dan niet de hele dag op kop gereden?
Bron:De Morgen / opinie

(29-09-2014 06:54)


Wat was er van de sport? Hans Vandeweghe verblijdt u elke maandagochtend op deze plek en onder deze noemer met een eigenzinnige en niet altijd
THUMB
Als de wil aanwezig is, kunnen we wel degelijk tegen de grote energiespelers ingaan
Bron:De Morgen / opinie

(02-10-2014 06:00)


De grote energiespelers slaan weer toe, en de politieke onderhandelaars lijken niet tegen hen in te gaan, zo zegt Johan Vande Lanotte. Vande
THUMB
"Hoog tijd om normaal te doen over psychische problemen, want niemand is immuun"
Bron:De Morgen / opinie

(02-10-2014 06:00)


Jan Van Speybroeck is directeur van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG). "Nee, het gaat niet goed met de psychische
THUMB
Gelukkig zijn de buren van Jeroen Brouwers niet zo hardvochtig als criticasters op sociale media
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 16:36)


Ann De Craemer is schrijfster. Ze pleit voor menselijkheid in geval van de zonevreemde woning van Jeroen Brouwers, die zou moeten afgebroken
THUMB
"Neem depressie ernstig, ook in budgettair uitdagende tijden"
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 11:04)


Hoe gaat het met de Belgen? 'Goed' is dan meestal het antwoord dat je in een fractie van een seconde terugkrijgt. Maar af en toe volgt er na een
THUMB
Mooier hoorde ik zorg voor en waardigheid van mensen met dementie nooit beschrijven
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 06:00)


Joris Vandenberghe is professor, psychiater in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, en bestuurslid van de Vlaamse Vereniging voor
THUMB
Onzekerheid neem je weg door werkenden niet als kostenpost maar weer als mens te zien
Bron:De Morgen / opinie

(01-10-2014 06:00)


Een op de drie Belgen kampt met emotionele problemen. Het is zonder meer een alarmerend bericht. Toch is nuance cruciaal. Niet iedereen met
THUMB
"Eén zekerheid: voor de beginnende leerkracht is er geen plaats meer"
Bron:De Morgen / opinie

(30-09-2014 06:00)


Leerkrachten in de tweede en derde graad van het secundair een uur extra laten werken voor hetzelfde loon. Het is maar een van de voorstellen die
THUMB
Een anti-Facebook zonder reclame? Ik moedig het aan, maar geloof er niet in
Bron:De Morgen / opinie

(30-09-2014 06:00)


Rob Heyman is doctoraatsstudent aan de Vrije Universiteit Brussel, iMinds-SMIT. Hij schreef zich in op de wachtlijst van Ello, ook al gelooft hij
THUMB
Het zou dom zijn een samenleving in de greep van de angst te laten leven
Bron:De Morgen / opinie

(29-09-2014 21:07)


"Welk soort aanslag kunnen we verwachten? Niemand die het weet", zegt André Vandoren, directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse
THUMB
"De komende jaren zal blijken of Bourgeois I meer is dan acuut crisisbeheer"
Bron:De Morgen / opinie

(29-09-2014 06:00)


Carl Devos is politicoloog (UGent) en De Morgen-columnist. Elke maandag blikt hij terug of vooruit op de politieke actualiteit. De federale
22 Juni 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]