thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Economie
Gepubliceerd: Donderdag 3 April 2014 om 21:39

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft telecom- en energiedienstenbedrijf Euphony failliet verklaard. Dat is donderdag vernomen bij de persmagistraat van de rechtbank. In de afgelopen weken daagde er nog een kandidaat-investeerder op, maar dat leverde niets op. Euphony telt 117 werknemers, allemaal bedienden.

Euphony bracht telecom- en energiediensten via zelfstandige verkopers aan de man, maar zat in slechte papieren. Het bedrijf had zijn verkopersnetwerk sinds de zomer niet meer betaald. Een voorlopige bewindvoerder werd aangesteld, die het faillissement op dagvaarding inleidde bij de rechtbank.

In maart diende zich nog een kandidaat-investeerder aan, die mogelijk 10 miljoen euro zou inbrengen. Vorige week donderdag bleek die investering niet concreet gestaafd te kunnen worden, maar hield de handelsrechter zijn beslissing nog in beraad.

Vandaag Euphony uiteindelijk failliet verklaard. Naast vorderingen van de bewindvoerder waren er volgens de persmagistraat ook vorderingen van schuldeisers.

Nathalie Vermeersch, Nick Peeters en Wilfried Joris werden door de rechtbank aangesteld als curatoren.

Belga, Archieffoto

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
27 Februari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]