thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Economie
Gepubliceerd: Dinsdag 22 Januari 2013 om 18:52

De Leuvense bierbrouwer AB InBev mag de merknaam Bud in de hele Europese Unie registreren. Dat heeft het gerecht van de Europese Unie in Luxemburg beslist. Het recht op die registratie werd aangevochten door de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar.

De Tsjechen claimden dat zij "Bud" al gebruikten in vier Europese landen (Frankrijk, Italië, Portugal en Oostenrijk). Het gerecht vond daar ook enkele sporen van terug, maar die waren onvoldoende in omvang om de merknaam in die landen toe te wijzen aan de Tsjechische brouwer.

"Het gerecht wees alle klachten van Budejovicky Budvar af, omdat het onvoldoende bewijs leverde van het gebruik van de oorsprongsbenaming Bud" in de vier landen, aldus het gerecht van de Europese Unie.

Bijgevolg kan AB InBev de merknaam registreren in de hele EU. Er is nog "hogere voorziening" mogelijk tegen de beslissing, aldus een woordvoerder van de instelling in Luxemburg. In 2008 had Budejovicky Budvar nog gelijk gekregen voor het Europese gerecht, maar tegen die uitspraak was AB InBev in beroep gegaan.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:

Meest Gelezen Nieuws:
Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
8 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]