thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Economie
Gepubliceerd: Donderdag 13 September 2012 om 23:58

Vlaams minister-president Kris Peeters zegt dat hij het dossier van Ford Genk altijd goed heeft opgevolgd en dat hij dat zal blijven doen. Peeters herinnert er ook aan dat de Vlaamse steun afhankelijk is van het nakomen van afspraken rond investeringen en werkzekerheid.

In een reactie op de berichten rond Ford Genk laat minister-president Kris Peeters weten dat hij het dossier van Ford Genk al "geruime tijd" opvolgt. "Ik heb hieromtrent dan ook reeds verschillende contacten gehad in het verleden. En ik volg de situatie verder op via mijn contacten bij Ford Europe", zo laat Peeters donderdag verstaan.

Strategische steun

Vlaanderen besliste in juni nog om 28,1 miljoen euro strategische steun te voorzien voor de bouw van de nieuwe Ford Mondeo in Genk. Aan de uitbetaling van de Vlaamse steun is wel de voorwaarde gekoppeld dat de beloofde investeringen worden uitgevoerd en dat de tewerkstelling in de Ford-vestigingen in Genk en Lommel gegarandeerd blijft tot 2020.

"Maar als er geen investeringen komen, is er ook geen steun. En als de tewerkstelling lager ligt dan afgesproken, zal dit in het steunbedrag verrekend worden", aldus Peeters.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:

Meest Gelezen Nieuws:
Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
12 November 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]