Economie
Ouder >> 
THUMB
Opnieuw recordjaar voor Belgische vastgoed
Bron:GVA / economie

(18-01-2018 09:44)


Vorig jaar is een recordaantal vastgoedtransacties afgesloten in België. Dat blijkt uit de Notarisbarometer, die gebaseerd is op de ondertekende compromissen. De prijzen van zowel de woonhuizen als de appartementen stegen vorig jaar met 2,5 procent. De notarissen verwachten een periode van prijsstabilisatie, zegt woordvoerder Bart van Opstal.
THUMB
Aantal werkloze 50-plussers daalt gevoelig in de Kempen
Bron:GVA / economie

(06-01-2018 02:00)


Het aantal werkloze 50-plussers daalt met bijna een derde in de Kempen. Dat laat volksvertegenwoordiger Yoleen Van Camp (N-VA) ons weten. “Dat klopt”, reageert ACV-bijblijfconsulent Luk Luyten. “Maar we moeten dit toch wat nuanceren.”
THUMB
Haven neemt pijpleidingen over van AvH en Electrabel
Bron:GVA / economie

(22-11-2017 09:11)


Het Havenbedrijf Antwerpen neemt de Nationale Maatschappij der Pijpleidingen (NMP) over van de huidige aandeelhouders Ackermans & van Haaren (AvH, 75 pct) en Electrabel (25 pct). De haven krijgt hiermee zowat 720 kilometer pijpleidingen in handen, die voor 90 procent verbonden zijn met de (petro)chemische activiteiten in de haven en het hinterland.
THUMB
Prinselijke missie Ivoorkust: “Contracten getekend, maar vooral veel mogelijkheden gecreëerd”
Bron:GVA / economie

(25-10-2017 17:25)


De Belgische handelsmissie in Ivoorkust, die stilaan op haar laatste benen loopt, is goed verlopen. De verschillende ministers, bedrijfsleiders en prinses Astrid toonden zich op het officiële persmoment van de Belgische delegatie erg tevreden. “Er zijn contracten ondertekend, maar onze ondernemingen hebben vooral heel veel mogelijkheden gecreëerd”.
THUMB
JCDecaux is al begonnen met verwijderen van camera’s in reclameborden die shoppers bespieden
Bron:GVA / economie

(06-09-2017 13:50)


Multinational JCDecaux is al begonnen met het verwijderen van de camera’s bij reclameborden, omdat het resultaat van de metingen te wensen overlieten. Dat meldt Veerle Colin van JCDecaux.
THUMB
Havenbedrijf Antwerpen vreest voor gevolgen van afschaffen belastingvrijstelling
Bron:GVA / economie

(27-07-2017 20:03)


Het afschaffen van het huidige belastingregime voor Belgische havens kan een aanzienlijke impact hebben op de financiën van de haven. Dat zegt het Havenbedrijf Antwerpen. Een beroep tegen de Europese beslissing wordt alvast niet uitgesloten.
THUMB
Fout ontdekt in Tax-on-Web
Bron:GVA / economie

(08-06-2017 14:09)


Al bijna 900.000 Belgen hadden gisteren hun belastingbrief ingevuld via het computerprogramma Tax-on-web van de FOD Financiën. Makkelijk was dat nochtans niet altijd: de voorbije dagen viel het systeem af en toe even uit, door een panne of door technische updates.
THUMB
Hoeveel kost je hypotheek je echt?
Bron:De Morgen / economie

(08-06-2017 08:00)


Heeft u het huis van uw dromen gevonden? Dan slaakt u nu ongetwijfeld - en geheel terecht - een zucht van verlichting. Het enige wat een rooskleurige toekomst nu nog in de weg staat, is een lening bemachtigen. Zelfs nu de rente laag staat, heeft zo'n lening een zware impact op uw gezinsbudget voor de volgende 10, 20 of misschien wel 25 jaar.
THUMB
Europese luchtvaart klaagt valsspelers aan
Bron:De Morgen / economie

(08-06-2017 07:25)


Na lang aarzelen kondigt de Europese Commissie vandaag maatregelen aan die moeten leiden tot een eerlijker speelveld voor Europese luchtvaartbedrijven. Die klagen al jaren dat sommige buitenlandse concurrenten voordeel hebben omdat hun nationale overheden hen ondersteunen.
THUMB
Internationaal akkoord moet einde maken aan fiscale vluchtwegen voor multinationals
Bron:De Morgen / economie

(08-06-2017 00:11)


Bij de OESO in Parijs ondertekenden vertegenwoordigers van meer dan zestig landen vandaag een akkoord dat de internationale fiscale vluchtroutes van multinationals moet helpen sluiten. Voor België ondertekent minister van Financiën Johan Van Overtveldt mee het akkoord.
THUMB
Onbelast bijklussen wordt lastig: mag een leider bij de jeugdbeweging 500 euro per maand verdienen?
Bron:GVA / economie

(17-01-2018 07:14)


Mogen leiders bij jeugdbewegingen tot 500 euro per maand onbelast bijverdienen? Dat is het voorwerp van discussie binnen de meerderheid. Open VLD wenst die mogelijkheid te behouden, CD&V wil het op de schop. “Als de liberalen niet inbinden, dan zitten we met een probleem”, zegt Stefaan Vercamer (CD&V).
THUMB
Aandeel Apple onder druk na bijgestelde verkoopverwachtingen iPhone X
Bron:GVA / economie

(26-12-2017 19:13)


Het aandeel van technologiegigant Apple staat dinsdag ruim 2,5 procent in het rood. Analisten hebben hun verwachtingen over de verkoop van het paradepaardje van Apple, de dure iPhone X, naar beneden bijgesteld.
THUMB
KBC-topman in top 10 van beste CEO’s ter wereld
Bron:GVA / economie

(26-10-2017 17:08)


Johan Thijs, topman van KBC, is volgens de Harvard Business Review één van de best presterende CEO’s ter wereld. Hij prijkt op de zevende plaats. De enige andere Belg is Jef Colruyt, op plaats 88. Carlos Brito van AB InBev staat op de dertiende plaats.
THUMB
Lagere belastingen op pc’s, laptops en gsm’s voor werknemers
Bron:GVA / economie

(25-10-2017 17:23)


Werknemers die een laptop, pc, gsm of tablet ter beschikking krijgen van hun werkgever, zullen daarop vanaf volgend jaar minder belastingen moeten betalen. Dat is een gevolg van een modernisering en verduidelijking van het systeem van belastbare voordelen, die op 1 januari 2018 ingaat.
THUMB
ING België moet miljoenen opzijzetten na verloren rechtszaak
Bron:GVA / economie

(02-08-2017 13:10)


ING België moet mil­joe­nen op­zij­zet­ten nadat het een rechts­zaak heeft ver­lo­ren rond een doch­ter­on­der­ne­ming in Luxem­burg. Dat schrijft De Tijd.
THUMB
VIDEO. Scheepvaart in Vlissingen even stilgelegd door rubberbootjes
Bron:GVA / economie

(21-06-2017 15:11)


In Vlissingen werd de scheepvaart dinsdagavond even stilgelegd nadat twee mannen met rubberbootjes er in de vaargeul waren terechtgekomen.
THUMB
Zo betaal je een vakantiehuis met beleggingen
Bron:De Morgen / economie

(08-06-2017 12:10)


Wie droomt er niet van om in een eigen buitenverblijf te genieten van de Spaanse zon? Steeds meer mensen spreken hun beleggingsportefeuille aan om die droom te financieren.
THUMB
Lenen voor een woning? Dit bepaalt hoeveel u kunt lenen
Bron:De Morgen / economie

(08-06-2017 08:00)


Vaak is het kopen van een huis de belangrijkste financiële beslissing uit uw leven. De meeste mensen slaan daarom aan het 'shoppen' bij verschillende banken in de buurt. Maar vergis u niet: die banken beslissen uiteindelijk zelf hoeveel geld ze u maximaal lenen.
THUMB
"Workaholics mogen geen rolmodellen zijn"
Bron:De Morgen / economie

(08-06-2017 07:23)


Een burn-out omdat je te veel werkt? Ook, maar vooral omdat we dat werk niet kunnen loslaten op vakantie, waarschuwen onderzoekers. "Stop met workaholics complimenten te geven. Werknemers die de gulden middenweg vinden, dát moeten de nieuwe rolmodellen worden.
THUMB
Chinezen rukken op in investeerderspeloton
Bron:De Morgen / economie

(07-06-2017 19:57)


Chinese investeerders worden steeds actiever in het buitenland. Zo steeg het aandeel in directe buitenlandse investeringen van de tweede grootste economie ter wereld in 2016 met 44 procent tot 183 miljard dollar, blijkt uit de jaarlijkse investeringscijfers van de VN-organisatie voor Handel en Ontwikkeling (Unctad).
26 Februari 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]