THUMB
Directeur MoMA heeft meeste ‘power’ in de kunst
Bron:De Morgen / cultuur

(14-11-2019 06:00)


Glenn D. Lowry, directeur van het Museum of Modern Art in New York, staat bovenaan de Power 100 van ArtReview. Jaarlijks maakt het internationale kunsttijdschrift een ranglijst van de invloedrijkste kunstenaars, verzamelaars, galeriehouders, curatoren en museumdirecteuren.
THUMB
Ze speelden koppel Chandler en Monica in ‘Friends’, maar “Matthew Perry is echt altijd verliefd gewe
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 05:30)


De 25 jaar oude maar nog steeds bijzonder populaire reeks ‘Friends’ blijft aanleiding geven tot geruchten. Dat het al geruime tijd niet zo goed gaat met acteur Matthew Perry (Chandler) is een publiek geheim. Maar nu speculeert US Weekly op basis van de exclusieve getuigenissen van “een bron” dat liefdesverdriet daar voor iets tussen kan zitten: Perry’s liefde voor Courtney Cox (Monica) bleef altijd onbeantwoord.
THUMB
“Ik moet haar amper iets leren”
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 03:25)


Hoe ver staat Natalia met haar opdracht voor Beat VTM? De zangeres moet enkele trickshots op een snookertafel tot een goed einde brengen. Wij mochten meekijken terwijl ze in de leer ging bij de grote Raymond Ceulemans. “Ik wist niet dat ze al zó goed was”, zegt die.
THUMB
Drie uur voor zijn optreden annuleerde Sting zijn show, maar Gent Jazz Festival kan (voorlopig) niet
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 03:00)


Drie uur voor hij het podium op moest, op 8 juli op Gent Jazz Festival, annuleerde Sting op doktersbevel zijn optreden. Hoewel de organisatie zich strikt gezien kon verschuilen achter ‘overmacht’ en de tickets niet hoefde terug te betalen, beslisten ze om dat wel te doen aan wie dat wou.
THUMB
Nieuwe stem te horen op MNM, maar Alexandra Gadzina (22) kan het zelf maar amper geloven: “Ik heb er
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 03:00)


Alexandra Gadzina, zo heet de nieuwe stem van radiozender MNM. De 22-jarige uit Kortenberg werd woensdagochtend voorgesteld in De grote Peter Van de Veire ochtendshow en beleefde nog diezelfde avond haar vuurdoop in MNM late night. Daar zal ze vanaf nu geregeld te horen zijn op maandag, dinsdag en woensdag, tussen 22 uur en middernacht.
THUMB
Steph scoort in Amerika in lijst ‘100 beste songs over daklozen’
Bron:GVA / cultuur

(14-11-2019 02:00)


Het nummer My Home van Steph Van Uytvanck (51) uit Sint-Niklaas is door een Amerikaanse organisatie opgenomen in een lijst met honderd nummers die rechtstreeks of onrechtstreeks de daklozenproblematiek aan­kaarten.
THUMB
Biljartlegende Raymond Ceulemans geeft Natalia tips voor uitdaging in nieuw programma
Bron:GVA / cultuur

(14-11-2019 02:00)


Hoe ver staat Natalia met haar opdracht voor Beat VTM? De zwangere zangeres moet in dat nieuwe programma enkele trickshots op een snookertafel tot een goed einde brengen. Wij mochten meekijken terwijl Natalia in de leer ging bij de grote Raymond Ceulemans.
THUMB
Sonic The Hedgehog volledig aangepast na vernietigende kritiek: gamepersonage krijgt nieuw uiterlijk
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 02:00)


Het iconische blauwe egeltje is helemaal terug. En dit keer voor echt. Toen Paramount Pictures in april 2019 de trailer Sonic The Hedgehog op de wereld losliet, hadden ze niet verwacht dat ze zo’n kritiek te slikken zouden krijgen. De commentaar op het uiterlijk van de bliksemsnelle egel was zwaar, waarop het productiehuis besloot om de animatie van het iconische personage te herzien.
THUMB
Waarom Jonas Geirnaert bijna drie minuten nodig had om de “beste vraag ter wereld” te stellen
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(13-11-2019 22:30)


Het is spannend geworden woensdagavond in De slimste mens ter wereld. Niet alleen tussen de kandidaten, met nieuwkomer Julie Cafmeyer. Het was ook niet zeker of Jonas Geirnaert wel veilig en wel zijn vraag zou kunnen stellen. Hij belandde zowaar in een wilde achtervolging, wanneer de concurrentie de jacht inzet op “de best vraag ter wereld”.
THUMB
Zoontje (5) van Christophe Lambrecht geeft kinderfuif voor ‘De Warmste Week’
Bron:De Morgen / cultuur

(13-11-2019 20:59)


Maurice Lambrecht, het 5-jarige zoontje van overleden Studio Brussel-stem Christophe Lambrecht, heeft grootse plannen: hij houdt dit jaar een actie voor ‘De Warmste Week’. ‘Ik geef op 1 december een kinderfuif voor het goede doel’, legde de kleine Maurice vandaag uit op Studio Brussel.
THUMB
Kan cultuursector met stil protest besparingen voorkomen?
Bron:De Morgen / cultuur

(14-11-2019 06:00)


Donderdag geeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in de commissie Cultuur toelichting bij zijn omstreden besparingen op cultuursubsidies. Een delegatie uit de cultuursector zal daarbij een stil protest voeren. ‘Het is de laatste mogelijkheid om nog invloed uit te oefenen, voor deze beslissing wordt goedgekeurd.
THUMB
Zoontje (5) van Christophe Lambrecht: “Ik wil dat er nooit meer papa’s zijn van wie het hart stopt m
Bron:GVA / cultuur

(14-11-2019 05:00)


Maurice Lambrecht, het 5-jarige zoontje van de overleden radiopresentator Christophe Lambrecht, organiseert een kinderfuif voor de Warmste Week. Het goede doel? “Ik wil dat er nooit meer papa’s zijn van wie het hart stopt met kloppen.”
THUMB
Nieuwe digitale zender TV Plus pakt uit met enkele bekende schermgezichten
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 03:00)


“Inzetten op retro, gezondheid en lifestyle”, dat is het opzet van TV Plus, de digitale zender die vanaf komende zaterdag bij Telenet het kanaal overneemt van Stories TV. De baseline moet die sfeer naar eigen zeggen helemaal vatten: ‘N’joy Life’.
THUMB
De allerlaatste clip van ‘Samson en Gert’ is opgenomen en wij waren er (samen met wijlen mevrouw Pra
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 03:00)


‘Het allerlaatste liedje’ heet het – jawel – laatste liedje dat Gert Verhulst (51) opgenomen heeft met Samson. Voor de videoclip zijn nog eens alle vaste personages opgetrommeld en werd er in het archief gedoken. Ook Mevrouw Praline, wijlen Ann Petersen, zal er op die manier nog eens bij zijn.
THUMB
Na ‘Witse’ herhaalt Eén binnenkort ‘Flikken Maastricht’ vanaf het prille begin
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(14-11-2019 03:00)


Fan van Flikken Maastricht? Wie de voorbije jaren enkele afleveringen heeft gemist, krijgt binnenkort een herkansing. Aangezien de heruitzendingen van Witse er in de namiddag bijna opzitten, is beslist om vanaf volgende week Flikken Maastricht van in het prille begin uit te zenden.
THUMB
Is ‘Friends’-reünie eindelijk in zicht?
Bron:GVA / cultuur

(14-11-2019 02:00)


Een foto op Instagram, een niet al te subtiele hint op een talkshow, … De voormalige cast van de populaire sitcom Friends doet al even uitschijnen dat een reünie in de maak is. Nu blijkt dat streamingdienst HBO Max samenzit met de zes acteurs om het plan concreet te maken.
THUMB
Mevrouw Praline te zien in Samson & Gert-clip ‘Allerlaatste liedje’
Bron:GVA / cultuur

(14-11-2019 02:00)


Het allerlaatste liedje heet het – jawel – laatste liedje dat Gert Verhulst (51) opgenomen heeft met Samson. Voor de videoclip zijn nog eens alle vaste personages opgetrommeld en werd er in het archief gedoken. Ook Mevrouw Praline, wijlen Ann Petersen, zal er op die manier nog eens bij zijn.
THUMB
Kandidaat-voorzitter De Donder (CD&V) reageert op incident Bilzen.. in ‘Samson & Gert’-kostuum
Bron:GVA / cultuur

(13-11-2019 22:47)


Walter ‘meneer de burgemeester’ De Donder is kandidaat-voorzitter voor CD&V en eerste burger van Affligem, maar haalde nog eens de acteur in zich naar boven voor Samson & Gert. Woensdag nam de cast de allerlaatste videoclip op, waarbij ‘meneer de burgemeester’ uiteraard niet mocht ontbreken.
THUMB
Gezin Agemans doet mee aan ‘Steenrijk Straatarm’: “Schrijnende toestand die naar de keel greep”
Bron:GVA / cultuur

(13-11-2019 21:11)


De familie Agemans uit Sint-Katelijne-Waver doet donderdagavond mee aan Steenrijk Straatarm op VTM. De gezinsleden wisselden een lang weekend met het huis en de levens van een minder welgesteld Gents gezin.
THUMB
Red Hot Chili Peppers komen naar Pinkpop (en dat is niet de enige naam die bekend werd gemaakt)
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(13-11-2019 19:13)


De Red Hot Chili Peppers sluiten volgend jaar Pinkpop af. De organisatie heeft bevestigd dat de band op vrijdag 19 juni de eerste festivaldag zal afronden. Het is de eerste keer in vier jaar dat de Red Hot Chili Peppers naar Nederland komen. Voor de slotact op zaterdag kon men Post Malone strikken.
15 November 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]