THUMB
Drone filmt hoe spookachtig Parijs er zou uitzien als alle toeristen wegblijven
Bron:GVA / cultuur

(20-08-2017 10:47)


Een drone filmde zaterdag griezelig lege straten van de populaire stad Parijs, maar niet alles is zoals het lijkt. Dit Parijs, met Eiffeltoren, Champs-Élysées en andere historische gebouwen, ligt in een luxueus woongebied in het oosten van China, maar er is echter een groot verschil met de Franse stad: er is bijna geen levende ziel te bespeuren.
THUMB
Het opmerkelijke levensverhaal van Liesbeth List: “Maar nu is alles verteld”
Bron:GVA / cultuur

(20-08-2017 09:57)


Het is mooi geweest”, zegt ze zelf. Ja, er was een Japans interneringskamp in haar jeugd, en een verblijf in een weeshuis. Maar Liesbeth List (75) werd een diva. Een diva die geen diva wou zijn, maar die onmiskenbaar haar stempel drukte. Gedwongen door een vorm van dementie beëindigt ze nu haar carrière.
THUMB
RECENSIE. Gruppo di Pawlowski geeft late vogels een krankzinnige after-party
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-08-2017 05:49)


De waanzinnigste der afsluiters: Gruppo di Pawlowski. In een half verdwaasde, half doorgedraaide Lift liet Mauro Pawlowski zijn demonen los, goed voor de meest intensieve, krankzinnige show van deze Pukkelpop-driedaagse. Of zoals hij het zei: “Tsjakalala uhm uhm.
THUMB
Rise Against op Pukkelpop: prediken voor kolkende zee
Bron:De Morgen / cultuur

(20-08-2017 03:27)


Zes jaar geleden zorgde de noodlottige storm ervoor dat Rise Against niet kon spelen op Pukkelpop. Hun versterkers waren letterlijk verzopen. Ditmaal stond niets de passage van de Amerikaanse hardcore punkband in de weg. Er heerste enkel liefde in een kolkende Marquee vol crowdsurfers.
THUMB
"Het beste tijdstip op een festivalaffiche is het schemeruur"
Bron:De Morgen / cultuur

(20-08-2017 01:15)


Heimwee naar de tijd toen mega-acts als Pearl Jam, Daft Punk, R.E.M., Faithless of Coldplay een festivaldag afsloten? U vond dat hét hoogtepunt van de voorbije zomerfestivals al in de namiddag lag in plaats van 's avonds laat? De Pukkelpopprogammatoren Eppo Janssen en Jarri Van der Haegen leggen u uit wat er is veranderd.
THUMB
Ho99o9 versus Death Grips: De clash van de black punks
Bron:De Morgen / cultuur

(20-08-2017 00:57)


Zowel New Jersey-punkduo Ho99o9 (oftewel Horror) als het Californische Death Grips herbergden boze Afro-Amerikaanse brulboeien die de goegemeente een schop onder de derrière bezorgden met loeihard spul. Wie kwam het heftigste uit de hoek? Wie trof doel bij het publiek? En met wie konden we al eens lachen? We wogen de twee acts tegen elkaar af.
THUMB
BadBadNotGood op Pukkelpop: huppelen met een shot tequila
Bron:De Morgen / cultuur

(19-08-2017 23:48)


De Club stond helemaal volgepakt voor BadBadNotGood. Het Canadese viertal is enorm populair. Tijdens de laatste show van hun Europese tour lieten deze jazz cats twee gezichten zien. Een introverte start ruimde plaats voor een uitbundig slot.
THUMB
Pascal neemt op Pukkelpop een kijkje bij de Noorderburen
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(19-08-2017 23:11)


Op Pukkelpop is niet alleen muziek te vinden, maar ook heel wat randanimatie. Onze festivalreporter Pascal ging een kijkje nemen bij de "gastarbeiders" uit Nederland. Dit is zijn verslag.
THUMB
Kan jij raden hoeveel tijd er tussen deze foto’s zit?
Bron:GVA / cultuur

(19-08-2017 22:48)


Dat mensen enkel de beste foto’s van zichzelf op internet zetten, is geen geheim. Vooral op een sociaal medium zoals Instagram is dat zeer opvallend. Om te bewijzen dat niet alles is wat het lijkt, heeft de Australische personal trainer Sam Wood een opmerkelijke foto gedeeld.
THUMB
Vrouw ziet kat dood op de grond liggen en doet nadien angstaanjagende ontdekking onder bed van zoon
Bron:GVA / cultuur

(19-08-2017 22:46)


Thanapoom Lekyen uit het Thaise Chaochoengsao beseft dat haar dertienjarige zoon Nong donderdagnacht bijzonder veel geluk heeft gehad. De moeder vond onder het bed van haar kind een python van drie meter lang. Maar doordat Nong de avond voordien toevallig in een andere kamer sliep, ontsnapte hij alsnog aan een levensgevaarlijke beet.
THUMB
Ophefmakende beelden: politie gebruikt tot drie keer toe taser om man te overmeesteren die rekening
Bron:GVA / cultuur

(20-08-2017 10:31)


Amateurbeelden van een hardhandige arrestatie in de Amerikaanse stad Jacksonville Beach heeft voor veel ophef gezorgd op sociale media. De beelden laten zien hoe enkele agenten tot drie keer toe een taser gebruiken op een man die hen aanvankelijk niet lijkt te bedreigen.
THUMB
RECENSIE. Bear’s Den volgt het voorbeeld van, maar is nog geen Garvey
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-08-2017 05:52)


“We zijn allemaal verliefd op Guy Garvey.” Andrew Davie, door de Elbow-frontman sinds een partijtje tafeltennis Davie pingpong genoemd, heeft er qua olympische fysiek en stemgeluid wat van weg, maar zijn Bear’s Den moet naar populariteit, podiumpresence en kwaliteit van de songs toch nog onderdoen voor grote Guy.
THUMB
Mumford & Sons op Pukkelpop: middelmaat als rode draad
Bron:De Morgen / cultuur

(20-08-2017 03:56)


Jammer dat de artiestennaam al bezet is: BadBadNotGood zou beter bij Mumford & Sons passen.
THUMB
Bekende muzikant betrapt op vliegtuigseks
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-08-2017 03:00)


Mötley Crüe-drummer Tommy Lee (54) en zijn vriendin Brittany (30) zijn betrapt toen ze aan boord van American Airlines seks hadden op het toilet. De twee waren onderweg van de Bahama’s naar Miami, een vlucht van nauwelijks een uurtje. Ze zonderden zich twintig minuten af op de wc.
THUMB
Floating Points op Pukkelpop: van wormgat naar wormgat
Bron:De Morgen / cultuur

(20-08-2017 00:59)


Wat is dat toch met die elektronicajongens? Net als Nicolas Jaar gisteren zette Floating Points zijn publiek aan het werk. Maar meedoen loonde: je voelde jezelf langzaam gewichtloos worden.
THUMB
RECENSIE. Mumford & Sons verovert harten, maar vergeet te overtuigen
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-08-2017 00:01)


Love them or hate them, rond Mumford & Sons kan je simpelweg niet meer heen in festivalmiddens. Gaat u daar niet mee akkoord, dan laten we u graag in handen van de meest dichtbevolkte weide die we deze Pukkelpop tegen ons aan voelden schuren. Marcus Mumford plukte al z’n meezingers uit de drie platen die hem op het wereldplatform katapulteerden, zwierde er wat vers soft spul tussen en deed dus perfect wat van hem verwacht werd.
THUMB
Deze modieuze kippen kunnen in alle veiligheid de straat oversteken
Bron:GVA / cultuur

(19-08-2017 23:13)


Deze kippen moeten zich geen zorgen meer maken dat ze zullen worden aangereden als ze de weg willen oversteken. De modieuze vogels kregen roze fluohesjes aangemeten waardoor ze beter zichtbaar moeten zijn, als ze besluiten om even andere oorden op te zoeken.
THUMB
Teken op je jongeheer verwijderen, lachen met Chokri en meer: De Ideale Wereld heerlijk absurd op Pu
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(19-08-2017 22:53)


Pukkelpop-nieuwelingen doen huilen, ‘Marokkaan’ Chokri een bedrieger noemen, een hoe-verwijder-je-teken-versie draaien van Theme From Discotheque en handyman Didier een bloederig pijnorgeltje laten fabriceren. Dat moet De Ideale Wereld zijn. Otto-Jan Ham, Jelle De Beule, Sven De Leijer en smeerlapje Luc Haekens vierden op Pukkelpop drie dagen lang absurdisme in de Petit Bazar, het orgelpunt stond zaterdagavond gepland op de planken van de Castello.
THUMB
Preoccupations op Pukkelpop: met z’n allen door het afvoerputje
Bron:De Morgen / cultuur

(19-08-2017 22:48)


De morsigheid droop ervan af en ze doken in de diepste krochten van de postpunk – met de kop eerst. Preoccupations in de Lift? Hashtag sfeer!
THUMB
Deze twee hebben de leukste studentenjob ter wereld (maar die brengt ook onzekerheden met zich mee)
Bron:De Morgen / cultuur

(19-08-2017 22:30)


Pukkelpop al snapchattend vastleggen: veel jongeren zouden er een arm voor geven, Sarah Mahassine - dochter van - en Florence Windey mogen het doen. Een gesprek over gratis cocktails en onzekerheden: "Bekend zijn op sociale media, wat stelt dat voor?
21 Augustus 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]