THUMB
Nieuwe Star Wars-film haalt 380 miljoen euro op in openingsweekend
Bron:De Morgen / cultuur

(17-12-2017 20:36)


De nieuwste film in de Star Wars-reeks, The Last Jedi, heeft in zijn openingsweekend wereldwijd 380 miljoen euro opgehaald. Bijna de helft daarvan komt uit de VS en Canada.
THUMB
Oathbreaker voorbij het breekpunt: "Het is mooi geweest. En ondraaglijk"
Bron:De Morgen / cultuur

(17-12-2017 18:29)


Op tour moest ze de demonen van de laatste plaat Rheia onder ogen komen. Maar ook de andere hoofdrolspeler in haar relatiebreuk keek Caro Tanghe elke avond aan op het podium. Na een even succesvol als intens jaar gooit Oathbreaker - al dan niet tijdelijk - de handdoek in de ring.
THUMB
Indrukwekkend: jonge waaghals verbreekt wereldrecord geblinddoekt slacklinen
Bron:GVA / cultuur

(17-12-2017 15:30)


Amper achttien jaar is de Fransman Pablo Signoret, maar hij de jonge durfal heeft wel al een wereldrecord op zijn naam staan. Zaterdag kon hij op indrukwekkende wijze het wereldrecord geblinddoekt slacklinen verbreken.
THUMB
Een dierenbeul hakte zijn voorpoten af, maar dankzij deze protheses kan Cola weer normaal rondlopen
Bron:GVA / cultuur

(17-12-2017 13:04)


Cola, een hond uit Thailand, kan sinds kort opnieuw normaal rondlopen zoals zijn soortgenoten. Het dier verloor zijn voorpoten nadat een buurman van het baasje beide had afgehakt. Dankzij een ingreep van en dierenorganisatie kan hij met speciale protheses nu alsnog zonder problemen de wereld verkennen.
THUMB
Liam en Noel Gallagher amuseren en polariseren. Daarom zijn zij mijn mannen van het muzikale jaar 20
Bron:De Morgen / cultuur

(17-12-2017 07:00)


StuBru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit.
THUMB
Joke Emmers (27), de goedlachse revelatie van ‘De Slimste Mens’: “Er bestaat een woeste Joke, maar d
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(17-12-2017 03:00)


Ze hoopte het minstens één aflevering uit de houden, maar intussen speelt Joke Emmers (27) al zes keer op rij alle concurrentie op een hoopje in De Slimste Mens. En ze is van plan dat volgende week nog eens fijntjes over te doen. “Gek wat dit spelletje met een mens doet.
THUMB
Provocerende wegpiraat schokt kijkers met dolle rit in stadscentrum: “Waar is mijn boete alstublieft
Bron:GVA / cultuur

(16-12-2017 21:23)


Aan durf geen gebrek bij deze bestuurder in Rusland. Op een video die eerder week werd gedeeld via Instagram, valt te zien hoe een automobilist alle verkeersregels aan zijn laars lapt in het centrum van Sint-Petersburg. Dat de makers van de video bov
THUMB
Nederlands dj-duo scoort met hit van Katastroof: “Sabam kan er niets aan doen”
Bron:GVA / cultuur

(16-12-2017 19:32)


Toen een fan de mannen van Katastroof het nummer ‘Narco’ van Blasterjaxx en Timmy Trumpet liet horen, geloofden de bandleden hun oren bijna niet. Het nummer is praktisch een doorslagje van hun hit ‘Zuipen’. Toen ze bij auteursrechtenorganisatie Sabam aanklopten voor hulp, bleek dat die echter niets kon doen tegen het plagiaat.
THUMB
Dit is het beste Belgische pop- en rocknummer
Bron:GVA / cultuur

(16-12-2017 17:56)


De luisteraars van Radio 1 hebben het nummer Ploegsteert van Het Zesde Metaal uitgeroepen tot het beste Belgische pop- en rocknummer in de Belpop 100.
THUMB
De Warmste Feesten & Concerten
Bron:De Morgen / cultuur

(16-12-2017 14:45)


Houdt u na het kerstshoppen nog een centje over om op zwier te gaan? Dan zijn dit de beste feesten en concerten, waar u tijdens De Warmste Week dat centje linea recta omzet in hoop voor een goed doel. 
THUMB
Motorrijder verkleed als kerstman ziet hoe bestuurder vluchtmisdrijf pleegt, maar dan verricht hij h
Bron:GVA / cultuur

(17-12-2017 20:20)


Een motorrijder verkleed als kerstman heeft vrijdag een heldendaad verricht in het centrum van Parijs. Toen de man zag hoe een bestuurder vluchtmisdrijf pleegde na een botsing met een voetganger, aarzelde hij geen moment om de automobilist te achtervolgen.
THUMB
Fransman zeilt in zijn eentje de wereld rond in nieuwe recordtijd
Bron:GVA / cultuur

(17-12-2017 17:23)


De Franse zeiler François Gabart heeft het wereldrecord alleen rond de wereld zeilen verbeterd in een tijd van 42 dagen, 16 uur en 35 seconden. Dat is maar liefst 6 dagen en 10 uur sneller dan het vorige record.
THUMB
The New Wave Of Belgian Jazz in AB: Ogen tot spleetjes geknepen, neus vol stoom
Bron:De Morgen / cultuur

(17-12-2017 14:49)


De crème de la crème van de jongste Belgische jazzlichting ontsnapte in de AB aan de wetten van welk muziekgenre dan ook. Was het jazz? Geen idee. Who cares?
THUMB
RemiXmas: dit zijn de beste alternatieve kerstliedjes ooit
Bron:De Morgen / cultuur

(17-12-2017 11:04)


In elk warenhuis wordt u dezer dagen als een kerstkalkoen volgepropt met dezelfde feestelijke hits van Mariah Carey, Bing Crosby, Wham! en Ol’ Blue Eyes. Stilaan de buik vol van al dat klef kerstgedoe? Dan stellen we u graag een minder evidente kerstlijst voor, die ver weg blijft van een Stille Nacht, laat staan Heilige Nacht.
THUMB
Belgische acteur scheert hoge toppen in Duitsland en maakt selfie met Arnold Schwarzenegger
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(17-12-2017 03:00)


Zijn naam doet in Vlaanderen weinig belletjes rinkelen, maar Eric Kabongo (33) is big in Duitsland. De Belgische acteur van Congolese afkomst was een van de hoofdrolspelers in de Duitse kaskraker Willkommen bei den Hartmanns en sleepte zo zelfs een nominatie in de wacht voor beste acteur op de German Film Critics Awards.
THUMB
Unicum: Ketnet en RTBF maken voor het eerst samen kinderserie
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(17-12-2017 02:00)


Voor het eerst hebben de kinderzenders van de Vlaamse en Waalse omroepen samengewerkt aan een kinderserie. Lucas en Zo is een coproductie van Ketnet en zijn Franstalige tegenhanger OUFtivi. Het is een komische reeks die zich in Brussel afspeelt en inzoomt op thema’s als nieuw samengestelde gezinnen, school en kalverliefdes.
THUMB
Hysterische vliegtuigpassagier schreeuwt het uit tijdens arrestatie na aanval op stewardess
Bron:GVA / cultuur

(16-12-2017 21:16)


Een agressieve vrouw heeft op een vlucht van de Russische hoofdstad Moskou naar Simferopol voor veel opschudding gezocht. Volgens lokale media zou de passagier in een dronken toestand een stewardess hebben aangevallen. Na een noodlanding werd ze meteen gearresteerd door de lokale politie.
THUMB
Dit is het beste Belgische pop- en rocknummer volgens de Radio 1-luisteraars
Bron:De Morgen / cultuur

(16-12-2017 19:23)


'Ploegsteert', de ode van Het Zesde Metaal aan wijlen wielrenner Frank Vandenbroucke, is door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste Belgische pop- en rocknummer in de Belpop 100. 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo eindigde tweede, voor 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel.
THUMB
Dit is het beste Belgische pop- en rocknummer
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(16-12-2017 17:56)


De luisteraars van Radio 1 hebben het nummer Ploegsteert van Het Zesde Metaal uitgeroepen tot het beste Belgische pop- en rocknummer in de Belpop 100.
THUMB
Evy Gruyaert gaat weer radio maken op Nostalgie: “Ik kijk hier zo hard naar uit”
Bron:GVA / cultuur

(16-12-2017 14:25)


In de eerste week van januari staat ze tijdens de avondspits van 16u tot 19u aan de zijde van Kevin De Geest, haar beste vriend en programmadirecteur van de zender. Samen gaan ze de rode loper uitrollen voor het jaar 2018: “We gaan niet achterom kijken, maar ons vizier op de kansen van 2018 richten.
18 December 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]