THUMB
Film Fest Gent: van 'Girl' tot 'Beautiful Boy', en alles daartussen
Bron:De Morgen / cultuur

(21-09-2018 06:00)


Op het 45ste Film Fest Gent viert zowel de Belgische als de Hongaarse cinema hoogtij. En het besteedt met openingsfilm Girl en een speciale kortfilmselectie bijzondere aandacht aan het transgenderthema. 
THUMB
Angelina brengt Nirvana naar ‘The Voice Kids’: “Ze mogen van VTM altijd bellen als er iets moet inge
Bron:GVA / cultuur

(21-09-2018 03:00)


Of er een coach in The Voice Kids (VTM) omdraait voor Angelina Dekeyser (14) ziet u vanavond. De opvallende Antwerpse kandidate zorgt in elk geval voor enkele komische momenten in het programma. “Ik zou soms wat meer op mijn woorden moeten letten.
THUMB
Maarten van Qmusic moet op kameel naar huis
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(21-09-2018 03:00)


Poets wederom poets voor Maarten Vancoillie (30), deejay bij Qmusic: omdat zijn collega Dorothee Dauwe vorig jaar door zijn toedoen te paard naar huis moest, kreeg hij donderdag een kameel om van Vilvoorde naar Aartselaar te rijden.
THUMB
WIN. Divinity: Original Sin 2 voor PS4
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-09-2018 21:50)


De trots van de Belgische gamewereld is terug. En hoe! In Divinity: Original Sin 2 keer je terug naar Rivellon voor nieuwe avonturen. De nieuwste telg van de Belgische gameontwikkelaar Larian Studios is nu ook beschikbaar voor consoles, en wij mogen tien PS4-exemplaren weggeven.
THUMB
Bob Dylan gaat bijzonder album uitbrengen
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-09-2018 20:06)


De Amerikaanse zanger Bob Dylan zal een album uitbrengen met onuitgegeven nummers die hij opnam tijdens de voorbereiding van zijn historische plaat ‘Blood on the Tracks’ (1975). Onder die nummers songs die hij in New York had opgenomen, maar die bij de definitieve opmaak van het album uit de boot vielen.
THUMB
Iconische rockband Kiss kondigt afscheidstournee aan
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-09-2018 19:47)


Na 45 jaar gaat de Amerikaanse rockband Kiss stoppen met optreden. Al komt er nog een laatste wereldtournee, zo heeft de band woensdag bekendgemaakt.
THUMB
Een piepjonge Tom Cruise en een volslanke Gwyneth Palthrow
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-09-2018 16:40)


Wie van een potje ouderwets folteren houdt, is vanavond bij 'Expeditie Robinson' om 20.35 uur op Vier aan het juiste adres. Heb je je sadistische noden vandaag al vervuld, dan zijn er nog deze vier tv-tips.
THUMB
De man achter de zware proeven in ‘Expeditie Robinson’: “Ja, ik word vaak een sadist genoemd”
Bron:GVA / cultuur

(20-09-2018 14:15)


“Mijn uitgangspunt is: als je een toren van tien meter hoog kunt maken, kan je er ook één bouwen van twintig meter.” Jan Rutgers (59) bedenkt de proeven van ‘Expeditie Robinson’ en gaat graag tot het gaatje. Zoals vanavond, met een rad dat doet denken aan een middeleeuws foltertuig.
THUMB
'True Detective'-maker wordt nieuwe James Bond-regisseur
Bron:De Morgen / cultuur

(20-09-2018 12:52)


Cary Fukunaga, de regisseur van het eerste True Detective-seizoen en de Netflix-film Beasts of No Nation, zal de volgende James Bond-film regisseren. Dat hebben de producenten van de reeks bevestigd.
THUMB
Prince en een piano: meer hoeft dat toch niet te zijn. Of toch?
Bron:De Morgen / cultuur

(20-09-2018 11:05)


Piano & A Microphone 1983 doet muziekliefhebbers die nog nooit achter de schermen van het fenomeen Prince mochten kijken, wellicht in de haren krabben . De ruwe solo-opnames belichten het compositorische talent en het zwierige pianospel van de overleden superster, jazeker, maar ze zijn ook embryonaal en slechts een voetnoot in het bootleg-oeuvre.
THUMB
Helmut Lotti krijgt Intergenerationele Prijs van de stad Brussel
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(21-09-2018 05:28)


De Gentse zanger Helmut Lotti wint dit jaar de Intergenerationele Prijs van de stad Brussel, die zijn bijna twintigjarige carrière in de bloemetjes wil zetten.
THUMB
Andy Peelman praat eroticabeurs aan elkaar
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(21-09-2018 03:00)


Dat komt ervan als je op een eroticabeurs wordt verkozen tot meest sexy man: een volgende seksevenement klopt dan bij je aan om de presentatie op je te nemen. Het overkomt Andy Peelman, de ondertussen behoorlijk incontournable geworden acteur uit De Buurtpolitie.
THUMB
‘Grijze muis’ over zijn droomjob in ‘Midsomer Murders’: “Mijn excuses dat ik je geen seksschandaal k
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(21-09-2018 03:00)


“De roddelpers heeft in mij geen interesse”, zegt hij. “Ik heb geen grote geheimen te verbergen.” En toch zit er véél muziek in een gesprek met de Britse acteur Neil Dudgeon (57), politieman John Barnaby uit de populaire Britse serie ‘Midsomer Murders’.
THUMB
FOTO. Vos neemt Brusselse metro
Bron:GVA / cultuur

(20-09-2018 21:23)


Een opvallend beeld uit de Brusselse metro, waar een vos op zijn achterste poten door het raampje tuurt. De MIVB zette de foto op haar Facebookpagina met als bijschrift “Richting: Vossenplein”. Het dier werd volgens de Brusselse vervoersmaatschappij opgemerkt op de grens van Ukkel, Vorst en Drogenbos, in het depot Marconi.
THUMB
Iconische rockband Kiss kondigt afscheidstournee aan
Bron:GVA / cultuur

(20-09-2018 19:50)


Na 45 jaar gaat de Amerikaanse rockband Kiss stoppen met optreden. Al komt er nog een laatste wereldtournee, zo heeft de band bekendgemaakt.
THUMB
The Bony King of Nowhere: "Misschien was het geen slechte zaak om eens te crashen"
Bron:De Morgen / cultuur

(20-09-2018 17:18)


Hoe klauter je uit de krater die de liefde slaat? The Bony King of Nowhere laat het horen op Silent Days, waarmee hij een treurig én troostend album puurde uit een gestrand huwelijk.
THUMB
Grieks strand bedekt met meterslange spinnenwebben
Bron:GVA / cultuur

(20-09-2018 15:13)


Een akelig spektakel in het westen van Griekenland, meer bepaald in het dorp Aitoliko. Daar bedekt een driehonderd meter lang spinnenweb de kustlijn.
THUMB
OPROEP. Werd u nog (eens) vader na uw zestigste?
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-09-2018 13:41)


Herman Brusselmans (60) sluit een kind met zijn vriendin Lena (25) “niet 100 procent uit”, zo zei hij deze week op QMusic. Wij zijn op zoek naar vaders die het hem hebben voorgedaan, en na hun zestigste nog vader werden. Van hun eerste, tweede, of zelfs tiende kind.
THUMB
Christine and the Queens wordt Chris: "Macho's zijn heel vrouwelijk"
Bron:De Morgen / cultuur

(20-09-2018 12:01)


Als een slang wierp ze haar oude huid af, zegt ze zelf. En daarbij moesten ook een stukje naam en haarplukken het ontgelden. Voor ons zit een kortgewiekte Héloïse Letissier als Chris. En zo heet de nieuwe plaat van Christine and the Queens ook meteen.
THUMB
Ian Thomas kondigt deelname Dancing With the Stars aan en showt zijn moves
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-09-2018 10:01)


Woensdagavond werd na Elodie Ouedraogo en Sien Eggers nog een deelnemer van het nieuwe VIER-programma ‘Dancing With the Stars’ bekendgemaakt. Niemand minder dan Ian Thomas zal het beste van zichzelf geven in het dansprogramma. In Gert Late Night liet hij alvast zijn dansmoves zien.
22 September 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]