THUMB
Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni
Bron:GVA / cultuur

(21-03-2019 02:00)


De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie.
THUMB
Dit is de eerste trailer van ‘Once Upon a Time in Hollywood’, de nieuwste film van Quentin Tarantino
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 21:08)


Na veel algemene info en wat afbeeldingen is het eindelijk zover: een eerste trailer van ‘Once Upon a Time in Hollywood’. De negende film van Quentin Tarantino is ditmaal geen western, maar vertelt het verhaal van Charles Manson en de zogeheten Manson Family Murders in de late jaren zestig.
THUMB
Nieuwste Tarantino-film in première op Filmfestival Cannes, bekijk hier nu al de trailer
Bron:De Morgen / cultuur

(20-03-2019 18:04)


De nieuwste film van Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, zal op 25 mei in wereldpremière gaan op het Festival van Cannes. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het is een bijzondere mijlpaal voor het festival, want exact 25 jaar eerder ging Tarantino’s cultklassieker Pulp Fiction er in première.
THUMB
Lauren over haar relatie met Jens Dendoncker: “We halen het onnozelste in elkaar naar boven”
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 16:19)


Komiek Jens Dendoncker (28) mag dan misschien wel de grappigste thuis zijn, zijn nieuwe liefde Lauren Versnick (24) doet niet erg onder. En dus lachen ze samen heel wat af, zegt de vriendin in Humo.
THUMB
Stuntdrone zorgt voor spectaculaire video van skater in verlaten waterpark
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 15:52)


Het lukte pas na 16 takes, maar de video die skater Tom Erik Ryan en dronepiloot Fincky maakten eerder deze maand, is echt de moeite waard. De drone vliegt werkelijk een ongelofelijk parcours , en laat je letterlijk het verlaten waterpark vanuit alle hoeken zien.
THUMB
The upside down is terug: Netflix dropt trailer derde seizoen Stranger Things
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 14:49)


4 juli is het zover, dan wordt het nieuwe seizoen van Stranger Things vrijgegeven. Om ons al warm te maken heeft Netflix woensdag een nieuwe trailer gedropt. En die ziet er alvast veelbelovend uit.
THUMB
Pis, pensen en Hitler: dit is de nieuwe clip van Zwangere Guy
Bron:De Morgen / cultuur

(20-03-2019 14:23)


“Hey motherfuckers, zijn jullie klaar voor de nieuwe Zwangere Guy?” schreeuwt Gorik van Oudheusden in zijn nagelnieuwe clip voor Wie is Guy?. Spoiler alert: Klaar? Dat bent u níét.
THUMB
Brussels staatssecretaris roept op om “bommakende Factcheckers” in één-programma te schrappen
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 13:46)


Brussels staatssecretaris Bianca Debaets is verontwaardigd dat het één-programma “Factcheckers” zal testen hoe makkelijk je een bom van de aanslagen van 22 maart kan namaken, en dat aan de vooravond van de herdenking van de aanslagen in Brussel en Zaventem.
THUMB
VIDEO. Grappige VAR-parodie van leerlingen uit Tessenderlo gaat viraal
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 12:22)


De Video Assistant Referee (VAR) heeft de Limburgse speelplaatsen veroverd. Zo hebben leerlingen uit de lagere School HARTeLU(s)T in Tessenderlo een leuke parodie gemaakt van de VAR.
THUMB
De passie is ver te zoeken in ‘Blind getrouwd’, maar hoe gek is dat? Bestaat er zoiets als verliefdh
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 11:12)


“Ik heb tijd nodig”. “De gevoelens moeten nog komen”: nee, smoorverliefd ogen de stellen in ‘Blind getrouwd’ zeker niet. Maar kan dat eigenlijk wel, verliefd worden op bestelling?
THUMB
Meldpunt voor verdachte aankopen onbereikbaar voor ‘Factcheckers’: “Zo gaan we geen aanslagen voorko
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 22:52)


De uitzending van Factcheckers eerder vanavond sloeg in als een… bom. Dat je drie jaar na de dubbele aanslag in Brussel nog altijd probleemloos de bestanddelen voor die bewuste bommen vrij kunt kopen, is op zich al dramatisch. Maar dat het nationale contactpunt waar handelaars verdachte aankopen moeten melden het ook nog eens doodleuk liet afweten, is al helemaal surrealistisch.
THUMB
Een huis kopen met ‘Blind gekocht’ op Vier: een gokje van 400.000 euro
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 19:15)


Al vier jaar zoek je die droomwoning. Je bezocht negentig huizen – negentig keer ‘net niet’. Wanhoop dreigt. Dan is daar het Vier-programma ‘Blind gekocht’, waarin koppels hun centen uit handen geven en experts in hun plaats een huis kopen. Een dat ze niét op voorhand te zien krijgen.
THUMB
Shop eens een bom bijeen en ga gratis naar de therapeut
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 17:00)


Elke avond selecteren voor jou de interessantste programma's op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan.
THUMB
Rijp voor psychotherapie: dit zijn de platen van de week
Bron:De Morgen / cultuur

(20-03-2019 16:10)


Bronstig jazzexperiment en introverte eightiesromantiek kleuren de muziekweek. Of krijgt u liever een wereldwijze rapper op uw bord?
THUMB
Netflix geeft trailer vrij voor seizoen 3 van ‘Stranger things’
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(20-03-2019 14:57)


Na twee seizoenen komt Netflix op 4 juli op de proppen met een nieuw seizoen van ‘Stranger things’. De kersverse trailer voor dat derde seizoen ziet er alvast zeer veelbelovend uit.
THUMB
‘Hellhole’: als het spook van 22 maart door Brussel waart ★★★☆☆
Bron:De Morgen / cultuur

(20-03-2019 14:39)


Hellegat of niet, in Brussel worden tenminste interessante films gemaakt. Bas Devos portretteert een stad die haar wonden likt na de aanslagen van 22 maart 2016. Hellhole is een stadssymfonie van beelden en geluiden, die je iets doet ervaren dat met geen woorden te beschrijven valt.
THUMB
‘De Ideale Wereld’ vindt inspiratie in Antwerps drugsgeweld voor nieuwe videogame
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 14:00)


Voor bewoners van de getroffen Antwerpse straten en wijken is het toenemende drugsgerelateerde geweld bittere ernst, maar de creatieve jongens en meisjes van het satirische tv-programma ‘De Ideale Wereld’ zien er nog wel de grap van in. De schietpartijen en granaatontploffingen doen de programmamakers denken aan een computergame en meer bepaald aan het gewelddadige spel GTA.
THUMB
Debation Island: “Als ik een wagen koop, krijg ik daar ook geen salaris bij”
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 13:00)


Het plan van Groen om de tankkaart en salariswagen binnenkort te schrappen, werd al druk bediscussieerd in Vlaanderen. Maar ook in het verre Thailand, op het Debation Island van De Ideale Wereld, was het voer voor een pittig debat.
THUMB
Topdokter Piet Hoebeke: “We zien generatie na generatie de penis verkorten”
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 11:44)


Op 26 maart brengt Piet Hoebeke, professor kinderurologie en decaan aan de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen, zijn boek uit. Het kreeg de titel ‘De Penis, weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik’. Met het boek wil dokter Hoebeke enkele taboes omtrent penissen de wereld uithelpen.
THUMB
Nederlandse premier Rutte krijgt black-out tijdens debat en roept hulp van assistente in
Bron:GVA / cultuur

(20-03-2019 11:06)


Een black-out tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS, dat had rasdebater Mark Rutte nog nooit eerder meegemaakt. Dus riep hij in paniek de hulp in van zijn assistente, live op de televisie. ‘Caroliene!’ Hierboven kan u het bewuste fragment bekijken.
21 Maart 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]