thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Cultuur
Gepubliceerd: Donderdag 3 April 2014 om 04:07

De eerste Amerikaanse film van Rundskop-regisseur Michaël R. Roskam heeft nu ook een officiële trailer. The Drop, meteen de laatste film met de in juni van vorig jaar overleden James Gandolfini, lijkt alvast zeer beloftevol.

The Drop heette aanvankelijk Animal Rescue, naar het gelijknamige kortverhaal van schrijver Dennis Lehane (Mystic River, Gone Baby Gone) die zelf het langspeelfilmscenario schreef.

Het verhaal speelt in het Ierse milieu in Boston. Maar voor de film werd blijkbaar voor Brooklyn gekozen. Naast Gandolfini spelen andere topacteurs als Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises) en Millennium-actrice Noomi Rapace belangrijke rollen in de prent.

Matthias Schoenaerts speelt hoogstwaarschijnlijk de rol van een psychopatisch personage. Dat kan je toch opmaken uit de shots waarin hij samen met Rapace opduikt. Na Blood Ties speelt Matthias dus opnieuw een geschifte gangster.

Vermoedelijk zal The Drop beginnen of eindigen met 'in the memory of James Gandolfini'. Gandolfini overleed op 19 juni vorig jaar toen hij in Rome op vakantie was. Marv is dus het allerlaatste personage dat hij heeft kunnen spelen. Dat Gandolfini uitgerekend met een misdaadfilm eindigt, is een passende homage. Want dat genre heeft uiteindelijk van hem een wereldster gemaakt.

Chris Craps

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
2 April 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]