thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Cultuur
Gepubliceerd: Zaterdag 13 April 2013 om 05:22

De bands Rhinos Are People Too, Soldier's Heart en Tout va bien zijn de winnaars van "De Nieuwe Lichting" van Studio Brussel. Dat heeft Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen (foto) vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een liveshow op de muziekzender en op Canvas.

Na een zoektocht van bijna zes maanden heeft de Studio Brussel-jury de drie bands tot "De Nieuwe Lichting" van de muziekzender verkozen. Uit meer dan 700 inschrijvingen selecteerde elk jurylid twintig weken lang een genomineerde. Afgelopen week kwamen de acht overgebleven finalisten aan bod op Studio Brussel en konden luisteraars hun stem uitbrengen.

De leden van Rhinos Are People Too zijn afkomstig uit Peer en maken een mix van indie rock en Hawaïaanse muziek. Soldier's Heart uit Kasterlee is een vierkoppige dreampopband. Tout va bien is het muzikale project van Mechelaar Jan Wouter, die naar eigen zeggen zware muziek maakt over pijnpunten in het leven, maar alles relativeert op het einde van de dag.

"We willen van "De Nieuwe Lichting" een nieuw, jaarlijks engagement maken", zegt Van Biesen. "Het zijn stuk voor stuk beloftevolle muzikanten waar je nog van gaat horen." Op zondag 14 april worden de winnaars officieel voorgesteld tijdens een liveshow in de AB. Pukkelpop heeft de nieuwe lichting ook al uitgenodigd voor een optreden op het festival.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
6 Juni 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]