thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Cultuur
Gepubliceerd: Vrijdag 4 Januari 2013 om 23:36

Modeontwerper Raf Simons uit Neerpelt blijft verbazen bij het Franse modehuis Dior. De eerste campagnebeelden van de prêt-à-portercollectie voor de lente/zomer 2013 staan nog maar sinds gisteren online en de lovende kritieken van de internationale modepers zijn alweer geschreven.

De modecampagne is nochtans afwijkend en bijzonder door de surrealistische stijl. De minimalistische stijl van de New Look-poses zijn duidelijk geïnspireerd door het surrealistisch werk van kunstschilder René Magritte.

In de witte setting met ramen hangen portretten van lucht, of een luster. Op andere campagnebeelden zijn bloemenboeketten geplaatst.

De foto's van Simons' eerste prêt-à-portercollectie zijn van de Belgische topfotograaf Willy Vanderperre. De Neerpeltenaar werkte al vaak met hem samen, voor zijn eigen collectie en voor zijn vorige werkgever Jil Sander. Vanderperre is intussen een vriend.

Opvallend ook in de Dior-campagne zijn de vier minder bekende modellen Daria Strokous, Anna Martynova, Diane Conterato, Nicole Pollard en Marie Piovesan. In het pré-Simonstijdperk showden Karlie Kloss, Kate Moss en Gisele Bündchen de Dior-ontwerpen.

MaW

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
5 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]