Cultuur
Ouder >> 
THUMB
Zangeres Lara Chedraoui over de rentree van Intergalactic Lovers: “We gaan er volop voor, ook al zij
Bron:GVA / cultuur

(23-09-2017 04:00)


Er is nauwelijks een Europees land waar Intergalactic Lovers de voorbije jaren níét gespeeld heeft, maar toch blijft zangeres Lara Chedraoui (32) innig verliefd op Antwerpen. Op de gloednieuwe derde cd Exhale steekt de groep zijn ambities niet onder stoelen of banken en werkt het kwartet samen met sterproducer Gil Norton, die eerder al het succes van Pixies en Foo Fighters mee in de steigers zette.
THUMB
‘Thuis’-actrice draagt bijzondere handtekening op haar rug
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(23-09-2017 03:00)


Tina Maerevoet (33, foto), vooral bekend als Pauline uit de Eén-soap Thuis, heeft de handtekening van haar ­vader op haar rug laten ­zetten. Die stierf twee jaar geleden aan de gevolgen van een asbestvergiftiging.
THUMB
Frank Zappa-hologram gaat op tournee
Bron:De Morgen / cultuur

(22-09-2017 23:17)


Frank Zappa overleed in de jaren negentig, maar volgend jaar is de artiest weer op een podium te bewonderen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in hologrammen gaat een hologram van de excentrieke muzikant maken. Samen met oude bandleden gaat die op tournee.
THUMB
Beluister de 10 beste platen van de week
Bron:De Morgen / cultuur

(22-09-2017 22:21)


THUMB
Foo Fighters houden drumwedstrijd in knotsgekke Carpool Karaoke: "Is hij echt die kerel van Nirvana?
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(22-09-2017 21:08)


James Corden heeft opnieuw een dikke vis weten te vangen voor zijn Carpool Karaoke. Ditmaal ging hij Dave Grohl, Taylor Hawkins en de andere Foo Fighters oppikken voor een dolle rit. Ze haalden herinneringen op aan vroeger, maar de frontman had het ook over de val waarbij hij vorig jaar zijn enkel brak.
THUMB
Belgische artiesten steken Bonzai-klassiekers in een nieuw jasje, met een verrassend resultaat
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(22-09-2017 20:19)


Het iconische muzieklabel Bonzai blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Om dat jubileum in de verf te zetten, heeft Red Bull Elektropedia aan enkele zes Belgische artiesten gevraagd om een Bonzai-klassieker te herwerken.
THUMB
Gert Verhulst reageert op ‘penisrel’ rond ‘Maya de Bij’
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(22-09-2017 19:03)


Het kinderprogramma ‘Maya de Bij’ kwam even in woelig water terecht nadat een Amerikaanse moeder plots een penis opmerkte in het decor van de populaire Studio 100-reeks. Nu reageert ook Gert Verhulst op de heisa.
THUMB
Geboren zonder linkerarm, maar toch wereldkampioene paaldansen
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 18:16)


Een Australische vrouw werd op school altijd buitengesloten omdat ze werd geboren met maar een arm, en kon tot haar spijt nooit deelnemen aan teamsporten omdat ze niet werd gekozen. Als twintiger raakte ze verslaafd aan fitness, maar het was pas toen ze enkele paaldanseressen aan het werk zag in een club dat ze haar passie vond.
THUMB
BOEK. Jozef Janssens - Koning Artur in meervoud
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 17:07)


Of je nu fan bent van hoofse teksten, middeleeuwse sagen en legenden, strips met de Rode Ridder of films met Harry Potter in de hoofdrol: de rode draad is telkens weer die ene mythische figuur die al ruim vijftien eeuwen door de Europese cultuurgeschiedenis waart: Koning Artur.
THUMB
Ex-Miss Belgian Beauty Rani De Coninck krijgt boete voor bouwovertreding
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 16:15)


Ex-Miss Belgian Beauty Rani De Coninck is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot een boete van 3.000 euro. De garage van haar villa in Destelbergen bleek gebouwd zonder vergunning.
THUMB
Karine Huts reconstrueert oorlogsavontuur van oom Georges Kluger in beklemmende kroniek
Bron:GVA / cultuur

(23-09-2017 04:00)


Een kille maandag 6 maart 1939 in het Westbahnhof van Wenen: angstig en verdrietig wuift een 14-jarige jongen vanuit de wegpuffende stoomtrein naar zijn ouders op het perron. Met om zijn hals een bord ‘Antwerpen’. Hier begint het beklemmende verhaal van de jonge jood Géorg Kluger tijdens de nazistische rassenwaanzin.
THUMB
Waarom je van Ed Sheeran en Adele harder gaat werken
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(23-09-2017 03:00)


Muziek beluisteren op ­kantoor verhoogt onze productiviteit. Daar is 81 procent van de werknemers althans van overtuigd, zo blijkt uit een rondvraag van LinkedIn en Spotify. Vooral popmuziek is ­populair op de werkvloer. Maar professor neuropsychologie Erik Scherder waarschuwt dat niet elk deuntje even geschikt is.
THUMB
Robin verloor zijn beste vriend en zingt 'Fix You' speciaal voor hem in 'The Voice' als eerbetoon
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(22-09-2017 22:31)


Muziek helpt Robin door de moeilijke momenten, zoals het verlies van z'n goeie vriend Jordy. Als belofte aan hem doet Robin mee aan The Voice en brengt hij 'Fix You' van Coldplay. Het was een prachtig moment dat bij heel wat mensen een gevoelige snaar raakte, maar hij was niet de enige die daarin slaagde.
THUMB
Dit bizarre wezentje met maar een oog en een slurf zorgt voor opschudding in China
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 22:11)


De geboorte van dit bijzonder varkentje zorgde voor opschudding en zaaide zelfs angst onder de bewoners van een Chinese stad, omdat het biggetje geboren werd met maar een oog en een slurf op het voorhoofd. Beelden van het misvormde diertje gingen al snel de wereld rond en werden gretig gedeeld op sociale media.
THUMB
Arno ingehuldigd als ereburger van de stad Brussel
Bron:De Morgen / cultuur

(22-09-2017 20:20)


Arno Hintjens (68), beter bekend als de zanger Arno, is vanavond officieel ingehuldigd als ereburger van de stad Brussel. De ingeweken Oostendenaar ontving een medaille en een diploma voor zijn inzet en liefde voor Brussel.
THUMB
Gert Verhulst reageert op ‘penisrel’ rond ‘Maya de Bij’
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 20:16)


Het kinderprogramma ‘Maya de Bij’ kwam even in woelig water terecht nadat een Amerikaanse moeder plots een penis opmerkte in het decor van de populaire Studio 100-reeks. Nu reageert ook Gert Verhulst op de heisa.
THUMB
Deze laborante lijkt zo sprekend op bekende Hollywoodactrice, dat zelfs de grootste fans het verschi
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 18:57)


Een 26-jarige Amerikaanse vrouw wordt door velen de tweelingzus van actrice Megan Fox genoemd, nadat mensen op Instagram de gelijkenissen tussen de twee dames ontdekten. Het ravenzwarte haar, de opmerkelijke blauwe ogen en zelfs het identieke pruilmondje, het plaatje klopt zo hard dat zelfs fans van Megan Fox moeite hebben om de twee uit elkaar te houden.
THUMB
Dit gebeurt er als rode wijn te lang fermenteert: “Soms is de gist eerder klaar om te feesten dan wi
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 17:47)


Liefhebbers van rode wijn die altijd al onder een fontein van hun favoriete drankje hebben willen dansen, moeten het druivennat zo lang laten fermenteren tot het vat ontploft, dat blijkt althans uit deze beelden. Een Amerikaanse wijngaard deelde de opmerkelijke beelden van een vat rode dat te lang was blijven staan en plots explodeerde in een spectaculaire rode en roze geiser.
THUMB
Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies: "Je wilt weten wat mijn laatste sms was? Ik vind dat bak
Bron:De Morgen / cultuur

(22-09-2017 16:36)


Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Een wekelijkse face-to-face over swipen, liken en liegen.
THUMB
Hoe is het gesteld met uw kennis van het 'Hollands'? Doe hier de test
Bron:GVA / cultuur

(22-09-2017 14:58)


Gaat u komend weekend shoppen op de Meir, een nazomers terrasje doen op de Groenplaats of even kuieren op de Vogeltjesmarkt? Ongetwijfeld zal u dan een hoop Nederlanders tegen het lijf lopen. Wanneer u dan met een noorderbuur aan de praat geraakt, kan er al wel eens spraakverwarring ontstaan, bijvoorbeeld wanneer de vraag valt of hij kan ‘pinnen’ om de ‘patat’ te betalen of wanneer hij opmerkt dat er ‘geen kip’ op de Vogeltjesmarkt is.
23 September 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]