Cultuur
Ouder >> 
THUMB
RECENSIE. ‘Natalie Wood. What remains behind’: Over de doden niets dan goeds ***
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 06:00)


Elvis Presley kon volgens haar “zingen, maar veel meer ook niet”, Frank Sinatra liet haar schaduwen door een lijfwacht en filmbaas Jack Warner kon haar wel wurgen: Natalie Wood liet geen enkele man onberoerd. Ook veertig jaar na haar dood geeft een nieuwe documentaire geen antwoord op de vraag of de actrice vermoord werd.
THUMB
Goud voor “Liefde voor muziek”
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 06:00)


Het succes van het VTM-programma Liefde voor muziek op televisie vertaalt zich ook in knappe cijfers voor het album in de Ultratop. Na amper twee weken, waarin het album elke keer op de eerste plaats van de hitparade postvatte, is het al goed voor de gouden status.
THUMB
Vroeger naar huis
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:25)


THUMB
Paul de Leeuw stuurt zonen naar eliteschool
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:00)


Paul de Leeuw (58) is niets te veel als het op de opvoeding van zijn twee zonen aankomt. De Nederlandse tv-persoonlijkheid heeft in de Amsterdamse Grachtengordel een studentenhuis voor hen gekocht met een waarde van 1,1 miljoen euro. Dat deed hij zonder een hypotheek te nemen.
THUMB
The Weeknd op zucht van record in Vlaamse Ultratop
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:00)


The Weeknd is voor de derde keer al naar de eerste plaats gestegen in de Vlaamse Ultratop 50 met zijn single Blinding lights. De voorbije weken deed Abel Tesfaye, zoals de Canadese rapper in het echt heet, voortdurend haasje-over met Kom wat dichterbij van het trio Regi, Jake Reese en OT.
THUMB
Chateau Meiland blijft leeg: boekingen geannuleerd
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:00)


Pech voor alle Nederlanders die wilden gaan logeren bij Martien Meiland (57) in zijn Franse kasteel. Alhoewel het gezin, bekend van de Vijf-realityreeks, weer gasten zou mogen ontvangen, hebben ze beslist om de deuren gesloten te houden.
THUMB
Bekende koppen als Harry Styles en Seth Rogen betalen borg BLM-demonstranten
Bron:De Morgen / cultuur

(01-06-2020 19:24)


Hollywood-gezichten als Steve Carrell, Seth Rogen, Chrissy Teigen en Harry Styles hebben gedoneerd aan het Minnesota Freedom Fund, een non-profitorganisatie die fondsen voorziet voor demonstranten die gearresteerd werden tijdens de protesten na de moord op George Floyd en die borg moeten betalen.
THUMB
Run The Jewels biedt nieuw album gratis aan
Bron:De Morgen / cultuur

(01-06-2020 19:22)


Het vierde studioalbum van het Run The Jewels zal gratis aangeboden worden ‘voor zij die er nood aan hebben’. Het hiphopduo neemt deze maatregel als reactie op de moord op George Floyd.
THUMB
De man die inpakken tot kunst verhief is niet meer
Bron:De Morgen / cultuur

(01-06-2020 16:54)


Als één kunstenaar de afgelopen decennia zijn werk aan een miljoenenpubliek openbaar heeft weten te maken, op een mondiale schaal, dan is het wel Christo. Volledige naam: Christo Vladimirov Javacheff. Bulgaar van geboorte. Nationaliteit: Amerikaan. Veelzijdig tot op het bot: architect, beeldhouwer, installatiebouwer, schilder en tekenaar.
THUMB
Milo Rau wil theater volledig herdenken: ‘We kunnen niet meer terug naar de normaliteit van vroeger’
Bron:De Morgen / cultuur

(01-06-2020 12:00)


‘We zijn nog niet voor 100 procent zeker dat alles zal kunnen doorgaan, zoals we dat willen.’ Toch kijkt NTGent-directeur Milo Rau uit naar het nieuwe theaterseizoen. Omdat het de kans biedt om het theater én de wereld waarmee we vertrouwd zijn in vraag te stellen.
THUMB
RECENSIE. ‘Conscience, de terugkeer’ van Mark Cloostermans: 19de-eeuwse speurder in Turnhout **
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 06:00)


Voormalig literatuurcriticus Mark Cloostermans debuteert met de historische misdaadroman Conscience, de terugkeer. Het verhaal is gesitueerd in 1869 en de hoofdfiguur heet Henri Conscience. Die heeft niks te maken met de beroemde volksschrijver Hendrik Conscience.
THUMB
Peter Vanlaet van Mama’s Jasje stort zich weer helemaal op muziek: “Jubileumplaat opgenomen tijdens
Bron:GVA / cultuur

(02-06-2020 05:00)


Zo ver weg, Doe het licht maar uit, Teken van leven, Onzen bok is dood,... In de jaren 90 reeg Mama’s Jasje hits aan elkaar alsof het een koud kunstje was. De voorbije weken herontdekte kijkend Vlaanderen de capaciteiten van frontman Peter Vanlaet via het VTM-programma Liefde voor Muziek.
THUMB
Hoe zou het nog zijn met … Bo Derek uit ‘10’
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:25)


Met één badpakscène en één wip op de tonen van Ravels Bolero werd Bo Derek in 1979 de natte droom van elke tiener. Tegenwoordig doet ze het met natte honden. Op haar 63ste nog altijd een sexy verschijning, verkoopt de stoot uit de film 10 vandaag shampoo voor honden.
THUMB
Eén recycleert Ketnet-programma met Tom Waes en zendt het uit in primetime
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:00)


Ook na afloop van Reizen Waes Japan blijft kijkcijferkanon Tom Waes (51) op post op zondagavond. Eén gaat immers vanaf 21 juni het Ketnet-programma De blacklist uitzenden op zondagavond. In dat jeugdprogramma laat Waes de “onmogelijke” wensen van kinderen in vervulling gaan.
THUMB
Kylie Jenner dan toch géén miljardair
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 03:00)


Onlangs in het nieuws: Kylie Jenner (22) is de eerste selfmade miljardair ter wereld. Maar dat nieuws blijkt nu niet te kloppen. Meer zelfs, zakenblad Forbes, dat de berekening maakte, zegt dat de Amerikaanse societyfiguur zelfs gesjoemeld zou hebben met de cijfers.
THUMB
Vrouw raast aan volle snelheid over snelweg en ontdekt daar dat haar remmen niet werken
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(02-06-2020 02:00)


Het is het scenario van een nachtmerrie: een 20-jarige vrouw uit het Amerikaanse Ohio ontdekt in volle vaart op de snelweg dat ze niet meer kan remmen. Haar remmen blijken kapot. In paniek belt ze naar de hulpdiensten. Die schieten haar snel én succesvol te hulp.
THUMB
James Cameron en Jon Landau in Nieuw-Zeeland voor heropstart Avatar
Bron:De Morgen / cultuur

(01-06-2020 19:23)


Regisseur James Cameron, producer Jon Landau en enkele crewleden zijn aangekomen in Nieuw-Zeeland om de productie van de Avatar-filmserie verder te kunnen zetten. De productie van de film werd halverwege maart stilgelegd toen Nieuw-Zeeland bij het uitbreken van het coronavirus de grenzen sloot.
THUMB
Bad Seed Teevee is het moderne equivalent van nacht-tv: je wil het uitzetten, maar je blijft kijken
Bron:De Morgen / cultuur

(01-06-2020 17:59)


Ewoud Ceulemans zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: het YouTube-kanaal van Nick Cave.
THUMB
Ze verkocht 14 miljoen exemplaren van haar prostitutierelaas ‘The happy hooker’, maar hoe is het nu
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(01-06-2020 12:15)


Pssst. U kan bij Xaviera Hollander gaan slapen. Echt waar. De ex-prostituee en auteur van de bestseller The happy hooker runt een B&B in haar gezellige huis in Amsterdam. “Ik ben er altijd beschikbaar voor een praatje met de klanten”, zegt ze. “Tenzij ik aan het schrijven ben.
THUMB
RECENSIE. ‘It takes two’ van Myriam Alter en Nicolas Thys. Uitgepuurde kamermuziek ***
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(01-06-2020 06:00)


De Brusselse pianiste Myriam Alter is in de eerste plaats componiste. Op vorige platen (zoals het mooie If) liet ze de pianostoel over aan de Amerikaanse topper Kenny Werner. Dit keer zit ze zelf achter de piano, voor een reeks van zestien korte duetten met bassist Nicolas Thys (Taxiwars).
2 Juni 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]