Cultuur
Ouder >> 
THUMB
Topdokter bekent: “Ik zag je altijd lopen in je nachtkleedje”
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(18-10-2018 15:56)


Het was even schrikken voor Barbara Sarafian toen topdokter Guy T’Sjoen vertelde dat hij lange tijd recht tegenover de Vlaamse diva woonde. “Owlaa gluiperd”, klinkt het bij Sarafian, en dan had hij nog niet verteld dat hij haar geregeld in haar nachtkleedje zag rondlopen in huis.
THUMB
Pino uit Sesamstraat gaat op zijn 84 met pensioen
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(18-10-2018 14:29)


De acteur die bijna vijftig jaar lang in het verenpak van Big Bird uit Sesamstraat kroop, de 84-jarige Caroll Spinney, gaat met pensioen. Bij ons is Big Bird beter bekend als ‘Pino’.
THUMB
Bekijk hier in primeur de Vlaamse trailer van Asterix, ‘Het Geheim van de Toverdrank’
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(18-10-2018 13:42)


De grote fans van Asterix en Obelix kunnen vanaf 5 december hun hart ophalen aan een nieuwe film rond het duo: ‘Asterix en het Geheim van de Toverdrank’. Wanneer de druïde Panoramix ten val komt tijdens het plukken van maretakken besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen.
THUMB
Vlotjes tussen twee auto’s door: motorrijder haalt op levensgevaarlijke manier in
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 11:11)


Doodsbang zou je worden na het zien van deze beelden uit het Amerikaanse Arizona. Dashcambeelden tonen namelijk hoe een motorrijder auto’s inhaalt op een levensgevaarlijke manier. Zelfs bij een auto die een andere overstak, nam de motorrijder heel wat risico en reed er gewoon tussendoor.
THUMB
Verscheurd tussen partner en kind: “Dingen van vroeger escaleren soms op latere leeftijd”
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(18-10-2018 10:45)


Twaalf jaar geleden mocht een klein miljoen kijkers de eerste gensters zien overspringen tussen Wendy Van Wanten (58) en haar Franske (56). Nu het sprookje uit is, smeulen ook de laatste restanten van het vuur publiekelijk na. Zij heeft het over een “minstens tijdelijke” breuk.
THUMB
Antwerps scenarist werkt aan Europese thriller: “Ik ben in Rome volop naar opnamelocaties aan het zo
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 08:22)


Scenarist Carl Joos, die onder meer het verhaal voor de VTM-reeks Cordon bedacht, verblijft momenteel in Italië. Hij werkt er aan de internationale thrillerreeks Eternal City. “Ik schrijf niet alleen het scenario. Als showrunner ben ik bij alle stadia van de realisatie van de reeks betrokken”, zegt de Antwerpenaar.
THUMB
Bieke Ilegems schrijft emotionele ‘afscheidsbrief’ aan haar dochters
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 07:24)


In haar tweede boek ‘Gezondig’ dat eind vorige maand uitkwam, schrijft actrice en presentatrice Bieke Ilegems (47) nu al een opvallende afscheidsbrief aan haar dochters Noa en Milà. De mama heeft het in haar boek onder andere over hoe ze later haar laatste uren wil beleven en geeft haar kroost ook wijze levenslessen mee.
THUMB
Van frivole nachtclub tot Fabeltjeskrant: bekijk hier de nieuwe clip van Poltrock
Bron:De Morgen / cultuur

(18-10-2018 07:02)


Een stripclub, Murielle Scherre en sfeervolle, donkere muziek? Méér trefwoorden hadden we niet nodig om de eerste officiële clip van Poltrock als eerste te willen zien. En dat kan ú nu hier dus ook.
THUMB
Banksy wou zijn werk bij veiling volledig vernietigen
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 07:00)


Streetart-kunstenaar Banksy wou zijn kunstwerk dat op een veiling in Londen deels vernietigd werd, eigenlijk volledig vernietigen. In een video die hij woensdag op zijn website plaatste, toont hij niet alleen hoe hij de versnipperaar installeert, maar ook hoe veilinghuis Sotheby’s het kunstwerk veilt en hoe het werk gedeeltelijk vernietigd wordt nadat de veilingmeester het kunstwerk toewijst aan een koper.
THUMB
Moeder Gitta en dochter Elisabeth schrijven samen therapeutisch kinderboek ‘Col en Pad’
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 03:00)


Tijdens een reis naar Barcelona beslisten moeder Gitta Van Lommel en dochter Elisabeth Vanhulle uit Lint om samen een kinderboek te schrijven. Samen brachten ze de therapeutische verhalen van Col en Pad tot leven. Het werd een boek dat kinderen leert om te gaan met emoties.
THUMB
Niet één maar twee keer Juliette Binoche in onze Film Fest Gent-tips
Bron:De Morgen / cultuur

(18-10-2018 15:21)


Film Fest Gent loopt stilaan ten einde. De Morgen gidst u door het aanbod, met deze laatste vijf verse tips van onze filmploeg.
THUMB
Vrouw uit Den Haag vindt monsterachtige spin in huis
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 14:24)


Sheena Wilson heeft dinsdag een gigantische spin ontdekt in de hoek van haar keuken. “Wie kan mij alstublieft zo snel mogelijk helpen?”, klonk het wanhopig op Facebook.
THUMB
Beertje zit dagenlang met kop vast in emmer
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 11:33)


Amerikaanse ambtenaren die zich om wilde dieren bekommeren in de staat Maryland, waren vorige week drie dagen in de weer om een familie beren op te sporen. Een van de welpjes werd eerder gefilmd terwijl het rondliep met een plastic emmer over zijn kop, waardoor het niet meer kon eten en amper nog zag waar het liep.
THUMB
Documentaire linkt begindagen Belgische metalscène aan heden
Bron:De Morgen / cultuur

(18-10-2018 10:58)


Hooked on Belgian Metal is een gloednieuwe rockumentaire, die de opkomst van de heavy metal in België in beeld brengt, en de link legt met de hedendaagse scène. Geen Amenra zonder de hardcore-punk waar de bandleden mee opgroeiden. Geen Graspop Metal Meeting ook zonder Heavy Sound Festival in Poperinge.
THUMB
‘Orange is the New Black’ stopt ermee
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 08:41)


Spijtig nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt.
THUMB
‘Orange is the New Black’ stopt ermee
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(18-10-2018 08:05)


Spijtig nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt.
THUMB
Neneh Cherry: "Vroeger kotste ik muziek. Nu komt het er elegant uit"
Bron:De Morgen / cultuur

(18-10-2018 07:05)


Kwaliteit komt, in het geval van Neneh Cherry, met de jaren. In 1988 kampeerde ze met ‘Buffalo Stance’ in de hitlijsten. Het Zweedse popicoon verruilde de schijnwerpers nadien voor de schaduw, maar dertig jaar later brengt ze met Broken Politics haar beste soloplaat uit.
THUMB
Mama’s Jasje trekt ‘een nieuwe jas’ aan: groep rond Peter Van Laet brengt nieuw album uit
Bron:GVA / cultuur

(18-10-2018 07:00)


Sinds de groep rond Peter Van Laet in 1990 doorbrak met de monsterhit Zo ver weg is Mama’s Jasje altijd blijven optreden, maar de jongste jaren op een laag pitje. Op 9 november komt daar wellicht weer verandering in dankzij een nieuw album, toepasselijk getiteld Een nieuwe jas.
THUMB
Belgische regisseurs in het buitenland: "Leven uit je koffer begint ook te wegen"
Bron:De Morgen / cultuur

(18-10-2018 06:00)


Van ongeloof over faalangst tot aanvaarding: dat is hoe Vlaamse regisseurs omgaan met een baan in het buitenland. Donderdag praten onder andere Michaël R. Roskam, Jakob Verbruggen en Tim Mielants over hun carrière in de VS op Film Fest Gent. Welk
THUMB
Er was dan toch een journalist aanwezig in de ‘war room’ van Bart De Wever: Paul Jambers
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(18-10-2018 03:00)


Wie afgelopen zondag de verkiezingen van uur tot uur volgde, heeft zich vast geamuseerd met het kat-en-muisspelletje dat Bart De Wever ’s middags met de media speelde. “Jullie zullen mij niet kunnen volgen, doe geen moeite”, zo zei De Wever tegen de reporters die probeerden uit te vissen waarheen hij zou verdwijnen na zijn ochtendlijke loopje.
19 Oktober 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]