Cultuur
Ouder >> 
THUMB
Snelcursus Helene Fischer in vijf hits en één medley
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(27-05-2017 03:12)


Haar naam zegt de gemiddelde Vlaming niets. Haar muziek wordt ook niet op de radio of tv gespeeld. En toch is schlagerzangeres Helene Fischer (32) erin geslaagd om, zonder promotie, de albumchart van de Ultratop te bestormen met haar nieuwe schijf. Een snelcursus Duitse schlager aan de hand van vijf Helene-hits, en als toemaatje een medley.
THUMB
”Pissige” Helmut Lotti kan ook dit weekend niet optreden
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(27-05-2017 03:00)


Zanger Helmut Lotti (47), die met stemproblemen kampt, zal ook dit weekend niet kunnen optreden. Bij een nieuwe controle in het ziekenhuis is gebleken dat zijn toestand is “verbeterd maar uiterst langzaam”.
THUMB
Deze bouwvakker verkocht ooit 1 miljoen platen en nu is hij klaar om opnieuw de wereld te veroveren
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(26-05-2017 22:30)


Eén miljoen platen verkocht, opgetreden van Bilzen tot Beiroet, tientallen artiesten die zijn monsterhit Winter Memories coveren. Bruggeling Yvan Guilini was eind jaren 70 een van ’s werelds populairste organisten. Vandaag, op zijn 70ste, herlanceert hij zijn carrière met een nieuwe single.
THUMB
Video van Belgisch gezin gaat wereld rond na ontmoeting met erg vriendelijk everzwijn
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 21:49)


Dit gezin uit de Luxemburgse gemeente Hatrival zal zijn recentste trip door de Ardennen niet snel vergeten. Toen France Gueibe vorige week samen met haar man Brice Thumilaire en eenjarige zoontje Emile door de bossen van Saint-Hubert wandelden, kwamen ze op een gegeven moment een everzwijn tegen.
THUMB
Vijf seconden verwijderd van dood: redders kunnen drenkeling maar net op tijd uit water halen
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 20:05)


Een reddingsactie op de Londense rivier Thames is maar net goed afgelopen. Een reddingsboot van het Royal National Lifeboat Institution (RNLI) moest zich donderdagochtend flink haasten om een drenkeling nog op tijd uit het water te halen. “Als we vijf seconden later waren, was hij verdronken”, klonk het achteraf bij de bemanning.
THUMB
Katastroof viert 40-jarig bestaan: “Rijk zullen we nooit worden”
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 19:24)


Katastroof, de meest beruchte en tegelijk sympathiekste muziekgroep van het land, bestaat 40 jaar. Vier decennia al bespeelt de Antwerpse groep onafgebroken elk podium, feesttent en café in gans Vlaanderen. Tijd dus voor een jubileum. Dat wordt vandaag uitbundig gevierd met een concert op de Grote Markt in Antwerpen.
THUMB
K3 gaat de zomer in met ‘Pina Colada’ en dat klinkt alvast heerlijk
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(26-05-2017 17:10)


Pina Colada, lambada. De K3’tjes zien de zomer duidelijk al helemaal zitten. Inclusief zonnige outfit en bijpassende danspasjes natuurlijk. De nieuwe single ‘Pina Colada’ van Hanne, Klaasje en Marthe doet iedereen alvast snakken naar een lekkere cocktail onder de zon.
THUMB
Pukkelpop trekt naar Zuid-Afrika
Bron:De Morgen / cultuur

(26-05-2017 16:30)


Pukkelpop gaat nu ook mee festivals organiseren in Zuid-Afrika. Samen met de oprichters van reclamebureau Boondoggle en Zuid-Afrikaanse ondernemers richt het daarvoor een nieuw bedrijf op dat vandaag is voorgesteld in Kaapstad. "Maar we kijken ook naar andere landen in zuidelijk Afrika, want daar zitten veel groeimogelijkheden.
THUMB
Vissers krijgen schrik van hun leven wanneer ze te dicht bij enorme krokodil varen
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 15:57)


Als er één les is die deze vissers uit Australië hebben geleerd, dan is het dat je een krokodil maar beter te allen tijde met rust laat. Toen de mannen met hun motorboot de kanjer van meer dan vijf meter lang van dichtbij wilden bekijken, hadden ze een snelle reactie van het reptiel duidelijk niet verwacht.
THUMB
Prachtig nieuws voor achtergelaten hond, en dat zie je meteen aan zijn oogjes
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 15:09)


De beelden van de vierjarige pitbull Electra die door haar baasjes werd achtergelaten in het asiel, lieten vrijwel niemand onberoerd. De wanhoop viel bijna af te lezen aan het gelaat van het dier, maar dat was nergens voor nodig, zo blijkt. Nadat het filmpje de hele wereld rondging, vond Electra een nieuw baasje, en ze is gelukkiger dan ooit.
THUMB
Dit zijn de zes finalisten van The Voice Kids
Bron:GVA / cultuur

(27-05-2017 03:00)


De coaches hebben beslist, de zes finalisten van The Voice Kids 2017 zijn bekend. Vrijdagavond duidde Josje als laatste coach haar twee beste stemmen aan: Abu (13), die Josje in de battles zelfs tot tranen toe ontroerde, en Katarina (13) haalden het van Pauline Declercq (14) en Pauline Slangen (14).
THUMB
Afscheid van Chris Cornell
Bron:De Morgen / cultuur

(27-05-2017 00:07)


De familie, vrienden en collega's van Chris Cornell namen eerder vandaag (vrijdag) in besloten kring afscheid van de vorige week overleden frontman van Soundgarden. Later op de dag krijgen fans nog de kans om afscheid te nemen op het Hollywood Forever Cemetery.
THUMB
Cliff Richard treft schikking met politie in sekszaak
Bron:De Morgen / cultuur

(26-05-2017 22:03)


De Britse zanger Cliff Richard heeft een schikking bereikt met de politie van South Yorkshire over een inval in zijn huis in 2014. Dat meldt de BBC. De zanger had een zaak tegen de politie en de BBC aangespannen omdat beelden van een inval in zijn woning vanwege beschuldigingen van kindermisbruik waren uitgezonden.
THUMB
Ariana Grande kondigt benefietshow in Manchester aan: "Meer liefde is het antwoord op geweld"
Bron:De Morgen / cultuur

(26-05-2017 20:25)


De Amerikaanse popster Ariana Grande zal in Manchester een benefietconcert spelen voor de slachtoffers van de terreurdaad van maandagavond. Dat maakte de zangeres zelf via Twitter bekend.
THUMB
Dit is de nieuwe zomerhit van K3: ‘Pina Colada’
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 19:42)


Pina Colada, lambada. De K3’tjes zien de zomer duidelijk al helemaal zitten. Inclusief zonnige outfit en bijpassende danspasjes natuurlijk. De nieuwe single ‘Pina Colada’ van Hanne, Klaasje en Marthe doet iedereen alvast snakken naar een lekkere cocktail onder de zon.
THUMB
'Ten' van Pearl Jam opnieuw bovenaan Album 500 van Studio Brussel
Bron:De Morgen / cultuur

(26-05-2017 18:24)


Voor het zesde jaar op rij staat Ten van Pearl Jam op nummer 1 in de Album 500 van Studio Brussel. De top-3 wordt vervolledigd door AM van Arctic Monkeys en The Black Album van Metallica.
THUMB
BOEK. Angela Clarke - Volg mij
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 16:44)


Freddie Venton werkt in een koffiebar, maar droomt eigenlijk van een baan als journaliste. Omdat ze ergens moet starten, schrijft ze een onbezoldigde blog voor The Family Paper.
THUMB
‘De Mol’-winnares Cathy maakt haar belofte waar en organiseert grootse reünie in Griekenland
Bron:NieuwsBlad / cultuur

(26-05-2017 16:21)


Na haar overwinning in De Mol vorig jaar beloofde winnares Cathy om haar medekandidaten uit te nodigen in Griekenland. Die langverwachte reünie kwam er de voorbije dagen eindelijk aan.
THUMB
Cathy houdt woord: De Mol-winnares organiseert reünie in Griekenland
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 15:29)


Na haar overwinning in De Mol vorig jaar beloofde winnares Cathy om haar medekandidaten uit te nodigen in Griekenland. Die langverwachte reünie kwam er de voorbije dagen.
THUMB
POLL. Wat is uw favoriete Katastroof-lied?
Bron:GVA / cultuur

(26-05-2017 14:53)


Ter ere van haar 40ste verjaardag viert de Antwerpse volksgroep Katastroof zaterdag zijn jubileum met een gratis optreden op de Grote Markt in Antwerpen. Jos Smos, Zjuul Krapuul en Stef Bef zullen voorafgegaan worden door enkele lokale gastartiesten zoals Halve Neuro.
27 Mei 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]