THUMB
Wie is Jacques Monsieur, de Belg die grootste conflicthaarden ter wereld illegaal van wapens voorzag
Bron:GVA / buitenland

(18-08-2019 03:00)


Illegaal wapenhandelaar Jacques Monsieur is opgepakt. Geen kleine jongen. Een paar cijfers om dat te illustreren: de Belg kreeg bestellingen binnen voor 100.000 geweren, 13 miljoen kogels, 25 helikopters; hij stelde rekeningen op van 88 miljoen euro. Allemaal illegaal.
THUMB
Passagier gaat wereld rond met “privéjet”, maar neemt iedereen in het ootje: “Vlucht is nooit vertro
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(18-08-2019 02:00)


De Amerikaanse Vincent Peone beweerde afgelopen week dat hij de enige passagier was op een vlucht naar Salt Lake City, en ging viraal met beelden van het tripje in “een eigen privéjet”. De luchtvaartmaatschappij leek de opmerkelijke situatie eerst te bevestigen in een tweet, maar onthult nu dat het toestel nooit is vertrokken.
THUMB
Tientallen ongenodigde gasten verpesten luxueuze vakantie: “Ze kotsen alles onder”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 17:55)


Een New Yorkse familie zag hun vakantie in Florida in het water vallen toen het luxueuze huisje dat ze net hadden gekocht, werd ingepalmd door een zwerm gieren. De vogels verscheurden de vliegenramen en hordeuren, en maakten tuinmeubelen kapot, maar daar houdt het niet op.
THUMB
Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vervroegd uit vakantie voor operatie met spoed
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 17:13)


Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft zijn vakantie in Oostenrijk vervroegd onderbroken voor een heelkundige ingreep, zo heeft een woordvoerder van het dagelijkse bestuur van de Europese Unie zaterdag meegedeeld.
THUMB
Nog steeds twijfel over dood van Nora Quoirin: “Onmogelijk dat ze waterval waar haar lichaam werd ge
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 16:22)


Nora Quoirin kon de ravijn waar haar lichaam werd gevonden niet alleen bereikt hebben. Dat zegt een lid van het team dat de voorbije dagen naar het meisje heeft gezocht.
THUMB
Bekende zeekoe overleden door kleine stukjes plastic in de maag
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 15:36)


De kleine zeekoe Marium, die bekendstaat als het ‘Schatje van Thailand’ is zaterdag overleden. In het spijsverteringssysteem van het dier werden tijdens een autopsie kleine stukjes plastic aangetroffen. Het weesje spoelde in april aan op een strand in het Aziatische land en werd prompt een ster.
THUMB
Hij dacht hij alleen zou zijn op de begrafenis van zijn vrouw die vermoord werd in El Paso. De verra
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 15:13)


Dat er ook iets moois kan voortkomen uit het onbeschrijflijke leed van de families van de slachtoffers van de schietpartij in El Paso, blijkt uit het hartverwarmende verhaal van Antonio Basco. De man verloor zijn echtgenote en vreesde haar helemaal alleen te moeten begraven, maar daar dacht zijn gemeenschap anders over.
THUMB
Meer dan 300 migranten aangekomen in Griekenland op 24 uur
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 13:08)


Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn meer dan 300 migranten erin geslaagd om vanuit Turkije via de Egeïsche Zee Griekenland te bereiken.
THUMB
Ferry met honderden passagiers aan boord loopt vast in haven van populaire vakantiebestemming
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 12:01)


Een ferry met 393 passagiers en 70 voertuigen aan boord, is vrijdagnacht vastgelopen in Dénia, een haven nabij de Spaanse vakantiebestemming Benidorm. Het schip voer tegen een muur van de haven, waardoor het strandde. De opvarenden werden door de Spaanse kustwacht en de civiele bescherming in veiligheid gebracht.
THUMB
Betogers in Hongkong hopen zondag op 1 miljoen demonstranten
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 11:23)


In Hongkong wordt voor het elfde weekend op rij actiegevoerd voor meer democratische hervormingen. De acties die zaterdag onder een gutsende regen plaatsvinden, verlopen voorlopig vreedzaam, maar het zwaartepunt wordt zondag verwacht. Dan hopen de organisatoren van de protesten 1 miljoen mensen op de been te krijgen.
THUMB
Meisje (9) aangevallen door haai tijdens pootjebaden: “Er waren twee rijen tanden”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(18-08-2019 02:00)


De negenjarige Maggie Crum zal een uitje naar een strand in Florida nooit vergeten nadat ze een akelige ontmoeting had met een haai. Ze dacht dat het nooit kon gebeuren, maar toen ze in het water ging, voelde ze plots iets steken: “Er waren twee rijen tanden.
THUMB
Oproep tot Mulan-boycot nadat actrice politiegeweld Hongkong goedpraat
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 18:39)


Disney moet beginnen vrezen voor een boycot van zijn volgende liveactionfilm, nadat de hoofdrolspeelster zich positief heeft uitgesproken over het politiegeweld tegen demonstranten in Hongkong.
THUMB
Situatie aan boord van Open Arms wordt “onhoudbaar”: 134 migranten bijeengepakt, mensen ziek op schi
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 17:52)


De omstandigheden waarin de 134 migranten bijeengepakt zitten op het voor de kust van Lampedusa gestrande ngo-schip Open Arms worden stilaan “onhoudbaar”. Dat zegt Oscar Camps van de Spaanse ngo Proactiva Open Arms die de migranten met het schip uit het water van de Middellandse Zee heeft gehaald.
THUMB
“Intens” geschut aan weerszijden van de grens in Kasjmir door kernmachten Pakistan en India
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 16:32)


India en Pakistan hebben zaterdag elkaar “intens” beschoten aan de grens tussen beide landen in Kasjmir, het gebied in de Himalaya dat beide landen elkaar betwisten. Dit heeft de Indiase regering bekendgemaakt.
THUMB
Kustdorpje is overlast beu en laat ‘anti-sekstoiletten’ installeren
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 15:45)


In Porthcawl, een kustdorpje in Wales, zijn de plannen vrijgegeven van nieuwe openbare toiletten. Opvallend: de toiletten zo ontworpen dat ze “verdachte bewegingen” detecteren in de hokjes. Of hoe seksende koppeltjes binnenkort een koude douche mogen verwachten - letterlijk.
THUMB
Water in Alaska door klimaatverandering zo warm dat zalmen er massaal sterven
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 15:28)


Het is de afgelopen weken al bijzonder warm geweest in Alaska, met uitschieters boven de dertig graden. Vrij uitzonderlijk voor de Amerikaanse staat. Daardoor warmt ook het water op, en dat bedreigt de zalm. Door die warmte sterven er massaal zalmen.
THUMB
Separatisten trekken zich terug uit overheidsgebouwen in Jemenitische havenstad Aden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 14:10)


In de Zuid-Jemenitische havenstad Aden hebben de separatisten van de Zuidelijke Overgangsraad (STC) zich zaterdag teruggetrokken uit verschillende overheidsgebouwen die ze eerder hadden veroverd. Dat heeft minister van Informatie Mouammar al-Iryani zaterdag bekendgemaakt.
THUMB
Na hevig protest: uitgemergelde olifant moet niet meer meelopen in festival
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 12:38)


De deelname van een graatmagere, 70-jarige olifant aan een festival in Sri Lanka heeft geleid tot ophef op sociale media. Dierenliefhebbers spreken schande over het feit dat olifant Tikiri kilometers moest lopen tijdens het populaire Esala Perahera Festival.
THUMB
Zeven doden bij brand op ferry in Indonesië
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 11:57)


Voor de kust van het Indonesische eiland Sulawesi zijn vrijdagavond bij een brand op een ferryboot zeven mensen om het leven gekomen en vier anderen vermist geraakt. Dat melden lokale media.
THUMB
Acht doden bij hotelbrand in Oekraïne
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-08-2019 09:55)


Acht personen zijn om het leven gekomen en tien anderen zijn gewond geraakt bij een brand die zich vrijdagnacht heeft voorgedaan in een hotel in de Oekraïense havenstad Odessa, aan de Zwarte Zee. Die tol is zaterdag bekendgemaakt door de plaatselijke hulpdiensten.
19 Augustus 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]