THUMB
Reddingschip “Ocean Viking” roept noodtoestand uit aan boord
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 20:44)


De bemanning van het reddingsschip “Ocean Viking” heeft vrijdag de noodtoestand afgekondigd aan boord van het schip. Dat gebeurde na verschillende incidenten de voorbij uren
THUMB
Duizenden World of Warcraft-spelers houden virtuele herdenking voor overleden vriend
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 17:41)


In het online spel World of Warcraft hangt de laatste tijd een grimmige sfeer. Woensdag werd er een online herdenkingsdienst gehouden na de dood van een van de meeste gekende spelers.
THUMB
Zelfs de kleine zeemeermin van Kopenhagen is nu een racistisch monument
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 17:08)


Niet allen de beelden van Leopold II worden tegenwoordig beklad met racistische slogans. Zelfs het beeld van de kleine zeemeermin, bij de ingang van de haven van Kopenhagen, wordt nu al als een racistisch monument beschouwd. Onbekenden hebben er “racistische vis” op geschilderd.
THUMB
‘Eenheid 29155’ en de dood van Amerikaanse soldaten in Afghanistan: waarom wist de ‘best ingelichte
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 15:30)


De aantijgingen dat Rusland talibanstrijders geld zou hebben beloofd in ruil voor de dood van Amerikaanse soldaten in Afghanistan, en de vraag of het Witte Huis al dan niet op de hoogte was, blijft de gemoederen beroeren in de Verenigde Staten. Volgens president Trump werd hij niet gebrieft over de beschuldigingen, maar dat lijkt experts bijzonder vreemd.
THUMB
Verdachte Ruinerwoldzaak blijft vastzitten
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 13:22)


Josef B., verdachte in de Ruinerwoldzaak, blijft in voorarrest, zo heeft een Nederlandse rechtbank vrijdag beslist. De man verblijft sinds drie weken in de psychiatrische observatiekliniek van het ministerie van Justitie en Veiligheid voor een persoonlijkheidsonderzoek.
THUMB
Krijgen prins Andrew, Donald Trump en Bill Clinton het al benauwd nu “de hoerenmadam van Epstein” is
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 11:29)


De arrestatie van Ghislaine Maxwell, de ‘hoerenmadam’ van de notoire pedofiel Jeffrey Epstein, donderdagochtend is een opsteker voor het onderzoek naar misbruik van minderjarige meisjes door de miljonair. Volgens de FBI had het altijd een oogje op de vrouw die Epstein zijn slachtoffers bezorgde, en die een jaar lang van de radar verdween.
THUMB
“Never have I ever” krijgt nieuw seizoen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 11:05)


Waarschijnlijk zal “Never Have I Ever” voor altijd in ons geheugen gegrift staan als de serie die ons geholpen heeft om 2020 door te komen. De serie die ons aan het lachen bracht en ons ook wat liet wenen stopt gelukkig nog niet, want er werd een nieuw seizoen aangekondigd.
THUMB
Apple moet klanten 60 euro betalen voor te snelle veroudering iPhones
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 10:35)


Vijf Europese consumentenorganisaties, waaronder Test Aankoop, hebben de Amerikaanse technologiereus Apple nog eens aangemaand om te stoppen met de “geplande veroudering” van zijn iPhone-toestellen. Ze willen dat betrokken klanten een schadevergoeding van 60 euro elk krijgen.
THUMB
Voltallige Franse regering neemt ontslag, Macron wil beleid bijsturen met volledig nieuwe ploeg
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 09:44)


Na enkele weken van intensief overleg heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met de premier Édouard Philippe besloten om de taken van de eerste minister stop te zetten en de hele regering te ontslaan.
THUMB
Japan vraagt VS om uitlevering van twee mannen die Ghosn vermoedelijk hielpen ontsnappen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 09:01)


Japan heeft de Verenigde Staten gevraagd om de twee Amerikanen uit te leveren die ervan verdacht worden de gevallen automagnaat Carlos Ghosn eind vorig jaar te hebben geholpen Japan te ontvluchten. Dat meldden lokale media vrijdag.
THUMB
Eerste vrouwelijke zelfmoordterrorist van het Verenigd Koninkrijk was “te stoned” om kathedraal op t
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 17:50)


De Britse Safiyya Amira Shaikh (37) heeft vandaag 14 jaar cel gekregen voor het plannen van een terroristische aanslag in de St. Paul’s Cathedral. De vrouw voerde die uiteindelijk niet uit omdat ze naar eigen zeggen “te stoned was”.
THUMB
Het ‘Zwitsers zakmes’ dat het land uit de zware lockdown leidde, mag beginnen puzzelen aan een Frans
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 17:30)


Jean Castex wordt de nieuwe Franse premier. Hij mag nu een regering samenstellen die Macron mag begeleiden richting de presidentsverkiezingen van 2022.
THUMB
VN schorst twee medewerkers na seksschandaal
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 15:43)


De Verenigde Naties heeft twee medewerkers geschorst zonder behoud van loon. Dat doen ze naar aanleiding van een video waarin twee personen ogenschijnlijk seks hebben in een officieel VN-voertuig in Israël.
THUMB
Japan wil oude kolencentrales sluiten tegen 2030
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 13:37)


De Japanse regering heeft zich geëngageerd concrete maatregelen te bestuderen om tegen 2030 de energie-afhankelijkheid van steenkool te verminderen. Volgens Japanse media wil de regering tegen die datum honderd oude kolencentrales sluiten.
THUMB
Amerikaanse Senaat stemt in met sancties tegen China
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 12:08)


Ook de Amerikaanse Senaat heeft unaniem ingestemd met een tekst die voorziet in sancties tegen Chinezen die mensenrechtenschendingen begaan in Hongkong. Daarnaast wordt er ook gedreigd met straffen voor buitenlandse banken die de Chinese repressie van het voormalige autonome gebied steunen.
THUMB
Eerste inbeschuldingstelling voor inbreuk op veiligheidswet in Hongkong
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 11:18)


De autoriteiten in Hongkong hebben vrijdag voor de eerste keer iemand in beschuldiging gesteld voor inbreuken op de veiligheidswet. Dat meldt de politie. Dinsdag werd de veiligheidswet, die Peking de regio heeft opgelegd, van kracht.
THUMB
Disneyland opent deuren in Tokio, maar wel met een bizarre nieuwe regel
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 10:48)


Vier maanden nadat het de deuren moest sluiten door het coronavirus, is Disneyland Tokio eindelijk opnieuw open, mét nieuwe richtlijnen om ervoor te zorgen dat het virus zo min mogelijk verspreid wordt. Al zal het niet gemakkelijk zijn om de regels niet te doorbreken.
THUMB
Voltallige Franse regering neemt ontslag, president Macron wil beleid bijsturen met volledig nieuwe
Bron:GVA / buitenland

(03-07-2020 09:55)


Na enkele weken van intensief overleg heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met de premier Édouard Philippe tijdens een één-op-één interview besloten om de taken van de premier stop te zetten en de hele regering te ontslaan.
THUMB
Ook Ierse piloten Ryanair leveren vijfde van hun loon in
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 09:17)


Ook de Ierse piloten van luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn akkoord gegaan met een loonsverlaging van 20 procent over vier jaar, om banen te behouden. Eerder sloot het bedrijf al een akkoord met zijn Britse piloten.
THUMB
Facebook verwijdert honderden accounts van ‘Boogaloo Boys’: witte mannen die dol zijn op wapens en H
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(03-07-2020 08:47)


Facebook heeft honderden accounts gelinkt aan de internetgroepering ‘Boogalo Boys’ verwijderd. Het bedrijf stelt dat het om een “gewelddadig anarchistisch” netwerk gaat dat actief opriep tot geweld. Maar wie zijn die jonge mannen die zwaarbew
5 Juli 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]