THUMB
Hallucinant: brug spoelt helemaal weg tijdens zware overstromingen in Texas
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 12:55)


Het centrum van de Amerikaanse staat Texas wordt momenteel getroffen door zware overstromingen. Ook de infrastructuur heeft er flink onder te lijden. Zo zagen inwoners van Kingsland hoe het stijgende water van Llano River een brug compleet vernielde en meesleurde.
THUMB
Tien doden na ontploffing in school in Krim “door springtuig”, mogelijk terreurdaad
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 12:28)


Bij een explosie in een polytechnische school in Kertsj, in het oosten van het schiereiland Krim, zijn tien doden gevallen. Dat hebben de medische diensten aan het Russische persagentschap TASS gezegd. De oorzaak zou springtuig zijn, waardoor een terreurdaad niet uitgesloten wordt.
THUMB
A12 net over grens afgesloten: “Véél hinder verwacht”
Bron:GVA / buitenland

(17-10-2018 10:55)


Door een ongeval in Nederland is de A12 richting Nederland net over de grens afgesloten.
THUMB
Kritische journalist door Saudische geheime agent “per ongeluk” gedood en in stukken gesneden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 10:09)


Het ziet er steeds meer naar uit dat de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi (59) vermoord werd in het Saudische consulaat in Turkije. De man zou er in stukken gesneden zijn. De Saudi’s werken aan een ­verklaring, waarin ze melden dat een ondervraging “uit de hand gelopen is”.
THUMB
Dood aangetroffen in zijn ‘Love Ranch’: de bekendste pooier van Amerika is niet meer
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 10:06)


De Amerikaanse bordeeleigenaar die zich afficheerde als de ’Trump van Pahrump’ en die namens de Republikeinen lid wilde worden van het parlement in de staat Nevada is overleden. Volgens de politie is hij dinsdag dood aangetroffen in een van zijn zaken, de Love Ranch in Crystal.
THUMB
“Het moet stoppen”: vrouw verliest ouders bij overstromingen, maanden nadat terrorist haar man doodd
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 09:49)


Een Franse vrouw heeft haar beide ouders verloren bij de immense regenval van afgelopen weekend en de overstromingen die daarmee gepaard gingen. Het is de tweede keer dit jaar dat het noodlot haar trof, want eerder dit jaar werd haar echtgenoot het slachtoffer van een terrorist.
THUMB
Pas ontdekte inscriptie in Pompeii kan geschiedenis herschrijven
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 09:22)


Archeologen hebben in de verwoeste stad Pompeii een inscriptie gevonden die mogelijk aantoont dat de informatie in de geschiedenisboeken al decennialang fout is.
THUMB
Kandidaat voor Afghaanse parlementsverkiezingen gedood bij bomaanslag
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 09:05)


In Afghanistan is een bekende kandidaat voor de parlementsverkiezingen van zaterdag woensdag omgekomen bij een bomaanslag in zijn campagnekantoor. Dat hebben lokale ambtenaren gezegd. De taliban eisten de aanslag vrijwel onmiddellijk op.
THUMB
“Paardensmoel” Stormy Daniels reageert op belediging van Donald Trump
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 08:39)


Nadat ze “paardensmoel” genoemd werd door Donald Trump, heeft pornoactrice Stormy Daniels op Twitter gereageerd over de “tekortkomingen” van de Amerikaanse president. “Game on, kleine jongen”, schreef ze.
THUMB
Trump bedreigt Latijns-Amerikaanse landen met afnemen van financiële steun
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 07:00)


De VS hebben volgens president Donald Trump van verschillende Latijns-Amerikaanse landen geëist hun grenzen te handhaven voor migranten zonder geldige papieren.
THUMB
Tien doden na ontploffing in school in Krim
Bron:GVA / buitenland

(17-10-2018 12:47)


Bij een explosie in een polytechnische school in Kertsj, in het oosten van het schiereiland Krim, zijn tien doden gevallen. Dat hebben de medische diensten aan het Russische persagentschap TASS gezegd.
THUMB
Zeespiegelstijgingen bedreigen werelderfgoed
Bron:De Morgen / buitenland

(17-10-2018 11:38)


Venetië, de toren van Pisa en de middeleeuwse stad Rodos. Deze en nog 34 andere locaties op de werelderfgoedlijst van Unesco lopen komende eeuw risico op schade door overstroming. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van klimaatwetenschappers.
THUMB
Man wordt per ongeluk doodgeschoten door jager, maar zijn moeder vindt dat niet erg: “Jammer dat hij
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 10:42)


Een mountainbiker uit Groot-Brittannië is zaterdag doodgeschoten door een jager in de Franse Alpen. Een ongeluk, zo verklaarde de jager later. Naar eigen zeggen dacht hij dat Mark Sutton (34) een snel naderend roofdier was. De moeder van het slachtoffer neemt hem alleszins niks kwalijk: “Ik ben blij dat hij dood is.
THUMB
Angst in Noord-Ierland voor nieuw geweld bij harde brexit
Bron:De Morgen / buitenland

(17-10-2018 10:07)


In Noord-Ierland is de discussie over de brexit allesbehalve technisch. Bewoners vrezen voor een nieuw conflict als de nu haast symbolische grens weer een ‘harde’ grens wordt.
THUMB
Woedende menigte lyncht drie mensen die valselijk beschuldigd werden van kinderontvoering
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 09:56)


Drie mensen die valselijk beschuldigd werden van kinderontvoering, zijn in Ecuador door een woedende menigte gedood. Het gaat om twee mannen en een vrouw, die in werkelijkheid verdacht werden van het stelen van geld en mobiele telefoons van twee vrouwen die in het gezelschap van hun kinderen waren.
THUMB
Waar ging Theresa May de mist in? En drie andere vragen over de stand van de brexit
Bron:De Morgen / buitenland

(17-10-2018 09:42)


Ook op de EU-top vanavond krijgt Brits premier Theresa May haar tijgerpumps niet tussen de deur. Haar brexit-eisen stuiten op een solide EU-blok. Vier vragen over de stand van de brexit.
THUMB
Canada legaliseert cannabis
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 09:13)


Canada is woensdag het eerste westerse land geworden om cannabis te legaliseren, na een verbod dat ruim een eeuw standhield. De historische hervorming werd niet alleen op gejuich onthaald door de gebruikers van de softdrug, maar ook door de Canadese beurs.
THUMB
Woordvoerder first lady roept op tot boycot nadat Amerikaanse rapper ‘Melania Trump’ laat strippen i
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(17-10-2018 09:04)


De Amerikaanse rapper T.I. heeft met een promovideo voor een stevige rel gezorgd. In het filmpje valt te zien hoe een dubbelganger van Melania Trump staat te strippen in het Oval Office. De woordvoerder van de first lady heeft inmiddels opgeroepen tot een boycot.
THUMB
Canada legaliseert cannabis als tweede land ter wereld
Bron:De Morgen / buitenland

(17-10-2018 08:28)


Na Uruguay is Canada vanaf vandaag het tweede land ter wereld waar cannabis gelegaliseerd is voor recreatief gebruik. Een ruime meerderheid van de Canadese Senaat nam in juni een wet aan die dit mogelijk maakt.
THUMB
Trump dreigt financiële steun aan Midden-Amerikaanse landen stop te zetten en eist handhaving grenze
Bron:De Morgen / buitenland

(17-10-2018 06:46)


De VS hebben volgens president Donald Trump van verschillende Midden-Amerikaanse landen geëist hun grenzen te handhaven voor migranten zonder geldige papieren. 
18 Oktober 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]