THUMB
Boris Johnson verliest tweede stemming: geen spoedprocedure voor Brexit, mogelijk nieuwe verkiezinge
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 21:00)


Het Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond het licht op groen gezet voor het afsluiten van de plenaire behandeling van de Brexitwet, een eerste horde voor het Brexitakkoord van premier Boris Johnson. Maar de tweede stemming over de spoedbehandeling van die procedure werd niet goedgekeurd door het parlement.
THUMB
Denen verhuizen iconische vuurtoren van 722 ton 70 meter landinwaarts
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 20:03)


Denen hebben heel wat over voor hun vuurtorens. De Rubjerg Knude, een iconische 120 jaar oude vuurtoren, stond vroeger op 200 meter van de kustlijn. Maar door erosie was dat nu nog slechts 6 meter. Dus hebben de Denen hem terug veilig landinwaarts geplaatst.
THUMB
Olympisch skiër legt indrukwekkend trainingsparcours af: “Het kostte me 232 pogingen”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 19:39)


Olympisch skiër Andri Ragettli uit Zwitserland weet het internet te verbazen door een indrukwekkend hindernissenparcours vlekkeloos af te leggen. Andri post wel vaker gelijkaardige stunts, iedere keer iets meer uitdagender dan de vorige. Maar deze springt erbovenuit.
THUMB
Medicijn voor baby Pia levert bedrijf Novartis grote winsten op en dat zorgt voor stevige reacties:
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 19:26)


De Zwitserse farmareus Novartis klopt zichzelf op de borst: in het derde kwartaal steeg de winst met bijna 15 procent. Maar achter die hoeracijfers gaat een wrange werkelijkheid schuil: Novartis is het bedrijf dat het peperdure middel Zolgensma op de markt brengt, bij ons berucht als het ‘Baby Pia’-medicijn.
THUMB
Italiaanse chirurgen gebruiken 3D-geprint model om oor van 13-jarige te reconstrueren
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 17:55)


Italiaanse chirurgen zijn erin geslaagd het oor van een jongen met een zeldzame ziekte te reconstrueren met een 3D-geprint model. Dat meldt een ziekenhuis in Firenze dinsdag.
THUMB
Johnson dreigt met verkiezingen als parlement spoedprocedure verwerpt
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 15:24)


Als het Britse parlement dinsdagavond niet instemt met het verzoek van premier Boris Johnson om de Brexit-wet versneld te behandelen, dan zal hij die wet van de parlementaire agenda halen en de parlementsleden vragen om met vervroegde verkiezingen in te stemmen.
THUMB
Noors Instagrammodel (24) is “onnatuurlijke” billen beu en waarschuwt voor goedkope plastische chiru
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 14:58)


Sophie Elise (24) is haar “onnatuurlijke” achterwerk beu en wil naar de Verenigde Staten reizen om de “goedkope procedure”, die ze in Turkije liet uitvoeren, ongedaan te maken. De zangeres ging als tiener onder het mes, maar waarschuwt nu haar 400.
THUMB
Noorse politie opent vuur op man in gestolen ziekenwagen: meerdere mensen aangereden
Bron:GVA / buitenland

(22-10-2019 14:27)


In de Noorse stad Oslo nam dinsdagochtend een gewapende man de controle over een ziekenwagen over. Daarmee reed hij verschillende mensen aan. Dat meldt de Noorse politie op Twitter.
THUMB
Nieuwe serie met actrice die op Tomorrowland betrapt werd op drugshandel
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 12:56)


De actrice Imanuelle Grives kwam deze zomer in opspraak wegens drugshandel op Tomorrowland, bij haar arrestatie verklaarde ze dat ze zich klaarmaakte voor een nieuwe rol. Die uitspraak nuanceerde ze later maar in november start wel een serie op de Avro Tros over een vrouw die verstrikt geraakt in haar dubbelleven.
THUMB
Sekteleidster berecht voor kindermoord uit 1988 in Duitsland
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 12:31)


Een 72-jarige vrouw moet in de Duitse gemeente Hanau voor de rechter komen voor de langzame en brute moord dertig jaar geleden op een vierjarig kind om religieuze redenen. De vrouw was de leider van een sekte.
THUMB
Vrouw gaat volledig door het lint, wanneer andere klant per ongeluk tegen haar botst (maar cafégange
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 20:32)


In China verspreiden beelden van een agressieve klant zich razendsnel over het internet. Een vrouw ging helemaal door het lint, nadat een andere klant per ongeluk tegen haar botste. Ze sleurde haar op de grond, sloeg haar en gooide zelfs met hout naar haar.
THUMB
YouTuber haalt roekeloze stunt uit om zo veel mogelijk volgers te bereiken, maar beelden breken hem
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 19:46)


Een roekeloze stunt van YouTuber ‘Mr.BMW’ met een Audi R8 komt hem duur te staan. Om de kracht van de wagen te tonen filmde hij hoe hij tegen enorm hoge snelheid over de openbare weg scheurde. Hij hoopte er vooral veel volgers mee te plezieren, maar het lachen is hem al vergaan.
THUMB
Rusland wordt 5 eilandjes groter door klimaatverandering
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 19:27)


Het grootste land van de wereld wordt nog groter: de Russische marine heeft dinsdag bekendgemaakt dat ze vijf kleine eilanden in de Noordelijke IJszee ontdekt heeft die door de terugtrekking van het ijs als gevolg van de klimaatverandering aan de oppervlakte zijn gekomen.
THUMB
Schietpartij in Californische school
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 19:08)


Er heeft zich dinsdag een schietpartij voorgedaan in een school in het Californische Santa Rosa, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.
THUMB
Trump vergelijkt impeachment-onderzoek met “lynching”, en dat lokt stevige reacties uit
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 17:11)


De Amerikaanse president Donald Trump vergelijkt het impeachment-onderzoek dat tegen hem loopt met “gelyncht” worden. Het woord lokt sterke reacties uit in de Verenigde Staten, waar het wordt gelinkt aan de rassenscheiding en de slavernij.
THUMB
Laat Trump hier zijn middelvinger zien aan vrouwelijke astronaut die hem verbetert?
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 15:03)


Donald Trump vergiste zich vrijdag tijdens een telefoongesprek met Christina Koch en Jessica Meir toen hij hen “de eerste twee vrouwen die ooit een ruimtewandeling maakten” noemde. De astronautes zetten die blunder subtiel recht door te vermelden dat ze “niet te veel eer willen opstrijken”, terwijl Trump in zijn haar krabde.
THUMB
Toeristen leggen uiterst zeldzame en ‘heilige’ beer vast tijdens trektocht
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 14:55)


In het westen van Canada, op Gribbell Island, hebben enkele toeristen een witte zwarte beer gezien. Het gaat om een Kermodebeer, een van de zeldzaamste berensoorten ter wereld. Kermodeberen zijn geen albino’s, maar hebben een zeldzame genetische mutatie.
THUMB
Noorse politie opent vuur op man in gestolen ziekenwagen: meerdere mensen aangereden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 14:10)


In de Noorse stad Oslo heeft een gewapende man een ziekenwagen gestolen en daarmee meerdere mensen aangereden. Dat meldt de Noorse politie op Twitter.
THUMB
6 maanden gevangenis voor klimmer die instagramfoto wilde
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 12:39)


De Brit George King-Thompson (20) heeft 6 maanden gevangenisstraf gekregen voor zijn stunt deze zomer in Londen. Op 8 juli klom hij zonder enige bescherming op ‘The Shard’, het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk. Op het hoogste punt, nam hij verschillende selfies.
THUMB
Belgen bouwen giga hotel met 100 zwembaden en 700 kamers in Dubai
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(22-10-2019 11:11)


Het Belgische bedrijf Besix is volop bezig met de bouw van het Royal Atlantis Hotel, dat moet straks meer dan 100 zwembaden, meer dan 200 appartementen en nog eens 700 kamers bevatten. Het bedrijf bouwt ook nog het Belgisch en Frans paviljoen voor de wereldexpo in 2020.
23 Oktober 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]