THUMB
Iran ruilt gevangenen met VS: “Ze zijn binnenkort weer bij hun familie”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 14:56)


In Iran is een Chinees-Amerikaans onderzoeker vrijgelaten die verdacht wordt van spionage in het land. Tegelijk werd in de VS een Iraanse wetenschapper vrijgelaten, zo bevestigen beide landen.
THUMB
Eerste date gaat helemaal fout, wanneer twintiger als ijsbreker zijn oma laat zien… dood in de kast
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 13:24)


Een eerste afspraakje is absoluut niet romantisch afgelopen in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Een 23-jarige jongeman had om het ijs te breken zijn date immers zijn dode grootmoeder getoond. Hij had haar lijk verstopt in de kast in zijn appartement.
THUMB
‘Spookgezin’ Ruinerwold verschillende keren net niet ontdekt: vader omzeilde kinderbescherming en hi
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 12:26)


Gerrit Jan van D., de man die samen met zijn gezin afgezonderd leefde in een boerderij in het Nederlandse dorpje Ruinerwold, zou verschillende instanties hebben opgelicht. Dat blijkt uit documenten die De Telegraaf kon inkijken. De vader zou zo verschillende keren door het oog van de naald gekropen zijn.
THUMB
Spaanse politie verricht 68 arrestaties in milieuschandaal
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 11:37)


De Spaanse politie heeft, in samenwerking met Europol, 68 mensen opgepakt tijdens een grootscheepse actie tegen bedrijven die het niet nauw nemen met de afvalverwerking van vervuilende substanties.
THUMB
Gasexplosie Slovakije: dodentol loopt op tot elf
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 11:18)


Bij de gasexplosie vrijdag in een twaalf verdiepingen tellend gebouw in Presov, in het oosten van Slovakije, zijn al elf doden geteld. Dat hebben de politie en de brandweer zaterdag gemeld. Een eerdere balans maakte gewag van vijf doden.
THUMB
Amerikaans hooggerechtshof blokkeert federale plannen om doodstraf opnieuw in te voeren
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 09:30)


Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft vrijdag -hoogstwaarschijnlijk tijdelijk- de plannen van de federale regering van Donald Trump tegengehouden om de doodstraf herin te voeren voor federale gevangenen. Het hof bevestigde een uitspraak van een lagere rechtbank vorige maand nadat de advocaten van vier terdoodveroordeelden hadden aangebracht dat hun executie via dodelijke injectie federale wetten schendt.
THUMB
Elon Musk noemde reddingsduiker “pedo” maar jury spreekt hem vrij van laster en eerroof
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 06:47)


Ondernemer Elon Musk heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster en eerroof toen hij een Britse duikspecialist die deelnam aan een reddingsactie voor een groep Thaise voetballertjes op Twitter een “pedo” noemde. Dat heeft een jury in Los Angeles geoordeeld.
THUMB
Tragisch: verkracht en in brand gestoken tijdens proces, nu is Indiase vrouw overleden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 06:45)


Een 23-jarige Indiase vrouw die in de deelstaat Uttar Pradesh in brand werd gestoken terwijl ze op weg was naar de rechtbank die haar verkrachtingszaak zou behandelen, is overleden aan hartfalen. Dat heeft een woordvoerder van het Safdarjang ziekenhuis zaterdag gezegd.
THUMB
Politie schiet vier verkrachters dood tijdens reconstructie, maar daar ligt de bevolking niet wakker
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 03:00)


De politie in India heeft vier arrestanten doodgeschoten. Volgens de agenten probeerden de mannen te vluchten tijdens de reconstructie van een verkrachting- en moordzaak. Amnesty International vraagt een onderzoek naar hun dood. Maar daar liggen de Indiërs zelf niet wakker van.
THUMB
Zelfde pak, zelfde das maar voor de rest stonden Johnson en Corbyn lijnrecht tegenover elkaar in laa
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(06-12-2019 22:34)


Minder dan een week voor de verkiezingen gingen Tory-leider Boris Johnson en Labour-leider Jeremy Corbyn vrijdag met elkaar in debat op de BBC. Ze deden dat met vragen uit het publiek. Opvallend: de twee heren waren haast identiek gekleed: blauw pak, wit hemd, rode das.
THUMB
Bruid ziet nachtmerrie uitkomen wanneer “gek ex-liefje” openingsdans onderbreekt, maar dan komt de w
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 14:19)


Een vrouw dacht dat haar ergste nachtmerrie uitkwam tijdens haar huwelijksfeest toen er plots een vrouw in trouwjurk binnenviel en “stop het huwelijk” riep. Stacey Owens vermoedde dat een “gek ex-liefje” van haar partner het feest kwam verstoren, tot de vrouw begon te zingen.
THUMB
Gedumpte hond zit auto van eigenaar achterna: “Ze negeerden hem gewoon”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 12:39)


Een man die afgelopen week zijn honden uitliet in Mexico City, was getuige van een hartverscheurend tafereel. Een hond werd gedumpt door een vrouw en haar dochter in het midden van een drukke straat. Het trouwe dier besefte niet wat er aan de hand was en achtervolgde tevergeefs de auto van zijn eigenaars.
THUMB
Man is erfenis van 230.000 euro kwijt… door één fout cijfertje in zijn bankrekeningnummer
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 12:26)


De 74-jarige Peter Teich uit het Britse Cambridge heeft niet alleen het verlies van zijn vader moeten verwerken, maar ook een zware opdoffer in de papierwinkel van de erfenis. Zijn deel van de nalatenschap - bijna 230.000 euro - kreeg hij immers niet… omdat hij zich vergist had over één nummertje van zijn bankrekening.
THUMB
Doof baby’tje lacht van oor tot oor wanneer ze haar mama hoort
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 11:35)


De vier maanden oude Georgina Addison werd doof geboren, maar kreeg een hoorapparaat toen ze enkele weken oud was. Iedere ochtend zetten haar ouders het apparaatje aan en is het kleine meisje verrukt als ze weer hoort. Papa Paul maakte afgelopen week een video van het moment dat zijn dochtertje erg schattig reageert wanneer ze ’s ochtends de stem van mama Louise hoort.
THUMB
Opnieuw getuigt Epstein-slachtoffer over seks met prins Andrew
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 09:40)


Opnieuw heeft een vrouw die door de inmiddels overleden Jeffrey Epstein misbruikt werd, gezegd dat ze seks heeft gehad met de Britse prins Andrew. De advocaten van de slachtoffers van Epstein zullen nu bekijken of die verklaring klopt. Indien dat het geval is, zal deze ook worden opgenomen in de rechtszaak tegen de Amerikaanse zakenman.
THUMB
Belgische piloot neergestort op woning in Argentinië
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 09:00)


Vrijdagavond is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires een vliegtuigje met Belgische piloot en passagiers neergestort. Ondanks de ernst van het ongeluk, vielen er als bij wonder geen gewonden.
THUMB
Grote namen strijden om de prijzen bij European Film Awards in Berlijn
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 06:46)


Roman Polanski, Pedro Almodóvar, Yorgos Lanthimos. Het zijn enkele van de cineasten die hun jongste prent genomineerd zagen in de categorie beste film voor de Europese Filmprijzen die zaterdag in Berlijn worden uitgereikt. De Belgische film “Le jeune Ahmed” van Jean-Pierre en Luc Dardenne slaagde er niet in zich bij de laatste zes te voegen.
THUMB
Bakfietsen krijgen meer eigen parkeerplaatsen in Berlijn
Bron:GVA / buitenland

(07-12-2019 05:00)


De stad Berlijn geeft lokale besturen meer beslissingsrecht over het parkeren van fietsen. Zo kan een parkeerplaats voor auto’s nu ook opgegeven worden als plaats voor bakfietsen. Daarmee wil Berlijn vooral voetpaden vrijmaken van fout geparkeerde fietsers.
THUMB
Het bedrijf dat miljoenen verdiende aan een product waarmee het zo snel mogelijk wil stoppen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-12-2019 03:00)


De voorbije tien jaar werden wereldwijd al meer dan 10 miljoen herbruikbare ‘Doppers’ verkocht. En toch is CEO Merijn Everaarts niet onverdeeld gelukkig. “Ik kijk uit naar de dag dat we de productie kunnen stopzetten.”
THUMB
Onbekenden schieten tien betogers dood in centrum van Bagdad
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(06-12-2019 21:38)


In het centrum van Bagdad zijn vrijdag minstens tien betogers om het leven gekomen en nog eens zestig anderen gewond geraakt toen gewapende lieden in burgerkledij het vuur openden op manifestanten, zo hebben betogers zelf gemeld.
8 December 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]