THUMB
Vrouw vergeet één detail tijdens sneeuwstorm: “Vond het al vreemd dat mijn auto niet bedekt was”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(24-01-2020 02:00)


Op het Canadese eiland Newfoundland sneeuwt het al sinds kerstavond onophoudelijk. Intussen werd de noodsituatie afgekondigd omdat het niet meer veilig is om buiten te komen. De eilandbewoners doen hun best om door te gaan met hun leven, maar dat is niet altijd eenvoudig door de enorme hoeveelheid sneeuw.
THUMB
“Bayer wil Roundup-affaire schikken voor 10 miljard dollar”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 23:39)


Het Duitse chemieconcern Bayer onderhandelt momenteel naar verluidt om tienduizenden claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup te schikken voor in totaal zo’n 10 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
THUMB
Terreuronderzoek na vondst van springstof in oosten van Frankrijk: twee verdachten opgepakt
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 20:14)


Het Franse antiterreurparket is na de vondst van springstof in het oosten van het land een onderzoek gestart. Dat zegt het parket donderdag.
THUMB
Belg in China over het coronavirus dat het land en nu ook de rest van de wereld in z’n greep houdt:
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 18:38)


Wereldwijd maken gezondheidsexperts zich grote zorgen. Wat begon als een mysterieuze ziekte op een Chinees marktje is intussen uitgegroeid tot het coronavirus dat al 18 doden telt , met meldingen van Vietnam tot in de Verenigde Staten. Donderdag werd zelfs ook in Schotland het corona-alarm geslagen.
THUMB
‘The Sopranos’-actrice Annabella Sciorra getuigt op proces tegen Harvey Weinstein: “Hij had seks met
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 17:53)


De Amerikaanse actrice Annabella Sciorra (59) heeft donderdag een emotionele getuigenis gegeven in het proces tegen de gevallen filmmagnaat Harvey Weinstein. Die staat in New York terecht voor verkrachting en seksuele aanranding. “Ik verzette me tijdens de seks, maar hij hield mijn handen in een houdgreep”, zei ze onder meer.
THUMB
Queen Elizabeth geeft definitief groen licht voor Brexit-akkoord
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 16:21)


Het Verenigd Koninkrijk is helemaal klaar voor de Brexit op 31 januari. Nadat het Britse parlement de Brexit-wet woensdag al finaal goedgekeurd had, heeft nu ook de Britse koningin Elizabeth haar goedkeuring gehecht aan de Withdrawal Agreement Bill. Het is nu nog wachten op het Europees Parlement.
THUMB
Wat is het coronavirus, hoe kan je het oplopen en hoe gevaarlijk is het?
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 15:25)


De inwoners van vier Chinese miljoenensteden, Wuhan, Huanggang, Chibi en Ezhou, zijn in quarantaine geplaatst om het coronavirus, dat al 17 overlijdens veroorzaakte, zich niet verder te laten verspreiden. Maar wat is dat virus precies? En hoe kan je je ertegen wapenen? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt uit.
THUMB
Opnieuw zoekactie in het water naar vermiste loodgieter Johan Van der Heyden uit Lint
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 13:23)


De Nederlandse politie zoekt donderdag opnieuw naar delen van het lichaam van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) in het Schelde-Rijnkanaal. Het is de tweede zoektocht in dat kanaal in korte tijd. Dit keer wordt wel op een andere plek, bij een andere brug, gezocht.
THUMB
Greenpeace delft opnieuw onderspit in rechtszaak over olieboringen in Noors Noordpoolgebied
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 13:15)


Greenpeace en enkele andere milieuorganisaties hebben in Noorwegen opnieuw het onderspit moeten delven met een klacht over olieboringen in het Noordpoolgebied. Het beroep tegen een uitspraak van een lagere rechtbank werd afgewezen, zo heeft het hof van beroep in Oslo donderdag meegedeeld.
THUMB
Duitse ngo beschuldigt Volvo van gesjoemel met uitstootwaarden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 12:49)


Volgens de Duitse ngo ‘Deutsche Umwelthilfe’ heeft de Zweedse autofabrikant Volvo gesjoemeld met de uitstootwaarden bij de dieselversie Euronorm 5 van de XC60. Met name de stikstofoxidewaarden (NOx) zouden veel hoger liggen dan toegestaan.
THUMB
Japan meldt tweede besmetting coronavirus, mogelijk ook tweede geval in VS
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(24-01-2020 00:34)


Opnieuw is in Japan iemand besmet geraakt met het coronavirus. Daarmee staat het aantal Japanse patiënten op twee, meldt het ministerie van Gezondheid van het land donderdag. Ook in de VS is mogelijk een tweede geval vastgesteld.
THUMB
Uitbarsting van Vesuvius heeft brein van man in glas veranderd
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 21:37)


De extreme hitte van de Vesuvius heeft het brein van een slachtoffer in glas veranderd. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Napels. Het lichaam van de man werd in 1960 gevonden onder de lava.
THUMB
Trump gaat visa weigeren voor vrouwen die verdacht worden van “bevallingstoerisme”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 19:51)


De regering van president Donald Trump zal visums weigeren voor zwangere vrouwen die ervan worden verdacht dat ze naar de Verenigde Staten komen om ervoor te zorgen dat hun kind automatisch de Amerikaanse nationaliteit krijgt. Dat maakt het Witte Huis donderdag bekend.
THUMB
Campagne om ondervoede leeuwen te redden gaat viraal, dierenpark ontkent problemen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 18:22)


Afgelopen weekend gingen foto’s van ernstig ondervoede leeuwen in een Soedanees dierenpark de wereld rond. Op sociale media werd al snel een campagne gestart om de dieren - waarvan eentje is overleden - te redden. Het park werd deze week bezocht door dierenartsen, die de dieren vrijwillig onderzochten.
THUMB
Dierenasiel is eerlijk in zoekertje voor ‘de rotste kat op aarde’: “Dachten eerst dat ze ziek was, m
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 16:24)


Een dierenasiel uit het Amerikaanse North Carolina heeft een opvallend zoekertje gepost voor een kat die werd afgestaan. Ze winden er geen doekjes en noemen Perdita ‘de grootste rotkat op aarde’.
THUMB
Heeft Jennifer Aniston opnieuw gevoelens voor Brad Pitt? Haar omgeving reageert voor het eerst
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 16:03)


Zou het kunnen dat Brad Pitt en Jennifer Aniston opnieuw gevoelens voor elkaar hebben en een koppel worden? Een bron binnen de omgeving van de actrice heeft voor het eerst gereageerd op de speculatie en drukt de hoop van de fans meteen de kop in.
THUMB
Inwoners Florida krijgen opvallend weerbericht te horen: “Opgepast voor vallende hagedissen”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 14:15)


Inwoners van Florida (VS) kregen woensdagnacht een wel zeer opmerkelijk weerbericht te horen: op verschillende televisiezenders werd gewaarschuwd voor vallende iguana’s. In Florida is het opmerkelijk koud voor de tijd van het jaar, en daar zien niet alleen de zonnekloppers van af.
THUMB
Nederlandse ‘tattoo-killer’ die levenslang vreesde, ontsnapt op kinderlijk eenvoudige wijze
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 13:22)


Een 38-jarige Nederlander die aankeek tegen een levenslange gevangenisstraf voor een liquidatie, is vorige dinsdag op kinderlijk eenvoudige wijze ontsnapt. Cor P. knipte zijn enkelband door en is sindsdien spoorloos. Dat maakte de officier van justitie donderdag bekend in de rechtbank in Rotterdam.
THUMB
Aartsrivalen Iran en Saudi-Arabië bereid tot gesprek om spanningen in Midden-Oosten te verminderen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 12:52)


Aartsrivalen Iran en Saudi-Arabië willen met elkaar praten om de spanningen tussen de landen te verminderen. Het soennitische Saudi-Arabië en het sjiitische Iran hebben al jaren een slechte verhouding. Vorig jaar beschuldigden ze elkaar van raketaanvallen op onder andere een Iraanse olietanker en een Saudisch olieveld.
THUMB
Russisch parlement keurt grondwetshervormingen van Poetin op een drafje goed
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(23-01-2020 12:47)


Het Russische parlement heeft de door president Vladimir Poetin voorgelegde grondwetshervormingen in eerste lezing unaniem en na minder dan twee uur debat goedgekeurd. In de Doema stemden donderdag 432 parlementsleden voor de wet. Er waren geen onthoudingen.
24 Januari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]