thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Buitenland
Gepubliceerd: Dinsdag 19 Februari 2013 om 16:53

Oscar Pistorius, de atleet die ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben doodgeschoten, heeft in januari zes verschillende wapenvergunningen aangevraagd. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse krant The Star.

De krant gaf een lijst vrij van revolvers en geweren waarvoor Pistorius vergunningen zou hebben aangevraagd. Een licentie had hij effectief alleen voor het Parabellum 9 mm-pistool, wellicht het moordwapen. In 2008 werd die licentie-aanvraag geweigerd, maar in 2010 kreeg Pistorius die toch nadat hij in beroep ging.

Borg

De atleet is vandaag voor de tweede keer voor de rechter verschenen. Hij moet zich opnieuw verantwoorden voor het voorval in zijn appartement, waarbij zijn vriendin Reeva Steenkamp (29) afgelopen donderdag werd doodgeschoten. De Zuid-Afrikaan kreeg moord met voorbedachten rade ten laste gelegd.

Vanmorgend werd hij van zijn cel overgebracht naar het gerechtsgebouw. Pistorius' verdediging zal zijn vrijlating vragen. Of de rechter een vrijlating op borg zal toestaan, is twijfelachtig. 'Blade Runner' blijft zijn onschuld vasthouden. Zijn vriendin wordt later op de dag gecremeerd in Port Elizabeth.

MCe

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
4 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]