thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Buitenland
Gepubliceerd: Zaterdag 17 November 2012 om 02:50

Chloé Rodriguez, een 15-jarig Frans meisje dat een week geleden verdween in het zuiden van Frankrijk, is levend teruggevonden in de koffer van een auto in Duitsland. Haar vermoedelijke ontvoerder is na een spectaculaire vluchtpoging bij Offenburg opgepakt. Dat meldden de politie en het openbaar ministerie in Offenburg.

Chloé verdween vorige vrijdag in Barjac, een dorpje dichtbij Nîmes. Haar scooter werd teruggevonden voor het huis van de familie, met een koude motor en al haar spullen onder het zitje, behalve haar helm en haar telefoon. De geolocalisatie van de telefoon bracht niets op.

Wegcontrole

De Duitse politie ontdekte het vijftienjarig meisje tijdens een wegcontrole in de regio Offenburg, op dertig kilometer van de Franse grens. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis maar "stelt het goed". Ze werd "officieel geïdentificeerd", dankzij de foto die doorgegeven werd aan de Duitse politie. Chloé wordt vanavond nog verhoord door een Duitse rechter.

"We zorgen voor het meisje, we zorgen ervoor dat ze haar familie zo snel mogelijk terugziet", voegde Karen Stürzel, woordvoerder van de politie van Offenburg, eraan toe. De woordvoerder weigerde te antwoorden op de vraag van AFP of het meisje al dan niet seksueel werd misbruikt.

Spectaculaire vluchtpoging

De bestuurder van de wagen is na een spectaculaire vluchtpoging aangehouden. Hij vluchtte op snelweg 28 richting Oppenau, nadat hij in een andere wagen had proberen in te breken. De politie ging in de achtervolging, na de eigenaar van de beschadigde wagen verwittigd te hebben. De verdachte veroorzaakte een verkeersongeval met een zwaargewonde. Daarna stapte hij uit de auto en vluchtte te voet verder. Weinig later kon de politie hem inrekenen.

Pas bij de terugkeer naar het ongeval ontdekte de politie het opgesloten meisje in de koffer, aldus berichten in Franse en Duitse media. Ze was ongedeerd.

Veroordeling

De man werd in Duitsland gezocht voor diefstal en is afkomstig uit dezelfde regio als het jonge meisje. Hij werd al veroordeeld in Frankrijk.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
17 Januari 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]