Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Zes mensen neergeschoten in Washington DC, één dode
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 05:40)


In de buurt van het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC zijn donderdagavond zes mensen neergeschoten. Een van hen is overleden. Dat bevestigt de lokale politie.
THUMB
Antwerpse ISIS-strijder in Syrische cel
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 04:32)


De Antwerpse ISIS-strijder Abdellah Nouamane zit in de cel in Syrië. Hij zou door ingewijden herkend zijn op videobeelden die in een gevangenis van de Koerden gedraaid zijn, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vrijdag.
THUMB
Zo oogst je veenbessen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 03:25)


THUMB
Facebookgrap kan uit de hand lopen: vandaag gaan ‘2,1 miljoen bestormers’ aliens zoeken op Area 51
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 03:00)


Vandaag is het zover. Ruim 2,1 miljoen mensen zullen de Nevada Test and Training Range – beter bekend als Area 51 – bestormen. Althans volgens het Facebookevenement, dat eigenlijk als grap werd aangemaakt. De bestormers willen erachter komen wat zich nu écht afspeelt in de geheime militaire basis.
THUMB
Amerikaanse en Canadese diplomaten in Havana waren mogelijk ziek door pesticiden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 02:51)


De mysterieuze symptomen die de afgelopen jaren opdoken bij Amerikaanse en Canadese diplomaten in de ambassades van beide landen in de Cubaanse hoofdstad Havana, werden vermoedelijk veroorzaakt door neurotoxische stoffen die gebruikt worden in pesticiden.
THUMB
Enger dan ‘It’: documentaire over akelige (én echte) stadsclown jaagt iedereen de stuipen op het lij
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 02:00)


In 2014 maakt de wereld kennis met ‘Wrinkles de Clown’ wanneer een angstaanjagend filmpje van een clown viraal gaat. Voer voor nachtmerries, maar het blijkt - tot op een bepaalde hoogte - in scène gezet. De enge harlekijn is namelijk ingehuurd door ouders die hun stoute dochter een lesje willen leren.
THUMB
Hacker die ‘Football Leaks’ in gang zette, beschuldigd van afpersing
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 22:07)


Rui Pinto, de “hacker” die aan de basis lag van “Football Leaks” en sinds maart in Portugal in voorlopige hechtenis zit, is onder meer in verdenking gesteld wegens afpersing met verzwarende omstandigheden en computersabotage, zo heeft het Openbaar Ministerie in Portugal donderdag gemeld.
THUMB
Man in rolstoel slachtoffer van laffe straatroof
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 20:51)


Een invalide man is in het Indonesische Padang slachtoffer geworden van een laffe straatroof. Toen de man bezig was op zijn smartphone werd het toestel uit zijn handen gegrist. Daarna kon hij enkel beteuterd toekijken hoe de dader ermee wegliep.
THUMB
Werd ex-Antwerp-speler Kelvin Maynard geliquideerd na ripdeal?
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 18:16)


De politie onderzoekt of Kelvin Maynard woensdagavond werd geliquideerd uit wraak voor een ripdeal. De voormalig profvoetballer was voor de buitenwacht een ideale schoonzoon, maar ook een bekende van politie.
THUMB
Iran waarschuwt Saudi-Arabië en de VS voor militaire acties: “Aanval betekent totale oorlog”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 17:47)


De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, heeft donderdag verklaard dat het “totale oorlog” zou zijn, als Saudi-Arabië of de Verenigde Staten een militaire aanval uitvoeren op Iran. De relatie tussen de VS en Iran is de laatste dagen geëscaleerd na aanvallen op twee Saudische oliecentrales die Washington en Riyad aan Teheran hebben toegeschreven.
THUMB
Zuckerberg ontmoet Trump en andere politici, maar weigert WhatsApp en Instagram te verkopen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 05:01)


De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen, nadat hij donderdag in Washington verschillende politici ontmoette, onder wie ook president Trump. Een Republikeinse senator had Zuckerberg uitgedaagd de twee platformen te verkopen.
THUMB
Na dambreuk Brazilië: uitbater van mijn voor het eerst veroordeeld tot betalen van schadevergoeding
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 03:41)


Het Braziliaanse mijnbouwconcern Vale is donderdag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een familie die het slachtoffer werd van de dambreuk in januari. Het ging om het eerste vonnis in een individuele rechtszaak tegen het bedrijf.
THUMB
Justin ‘Aladdin’ Trudeau moet door het stof
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 03:25)


Een maand voor de verkiezingen is een foto opgedoken die Justin Trudeau bijzonder zuur opbreekt. Het achttien jaar oude beeld toont de Canadese premier als een bruin geschminkte Aladdin. De verkleedpartij roept vragen op over de oprechtheid van de premier die vaak het fatsoen predikt, maar het blijkbaar zelf niet zo nauw neemt.
THUMB
Klimaatstakers trekken wereldwijd de straat op
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 02:58)


Vrijdag nemen miljoenen mensen deel aan een globale klimaatstaking. Ze vragen dat politici ambitieuzer optreden en eisen een rechtvaardig klimaatbeleid voor iedereen.
THUMB
Uitzetting diplomaten zorgt voor nieuwe deuk in relaties VS - Cuba
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-09-2019 02:01)


De Verenigde Staten zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uit. Ze zouden de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar brengen. Cuba noemt de uitwijzing “onverdedigbaar”.
THUMB
“Politie Hongkong mishandelt en foltert demonstranten”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 22:07)


Onafhankelijk onderzoek naar de mensenrechtenschendingen in Hongkong is nodig. Daarvoor pleit Amnesty International donderdag. De politie gebruikt er buitensporig geweld tegen demonstranten tijdens de antiregeringsprotesten, maar ook daarna, bij arrestaties en opsluitingen.
THUMB
En plots kuiert er vlak bij Belgische grens een panter over de daken
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 20:57)


Inwoners van Armentières - een Franse gemeente aan de Leie, vlak bij de Belgische grens - schrokken zich woensdagavond een hoedje toen er plots een zwarte panter over de daken kuierde. De politie en de brandweer werden ingeschakeld, en stelden meteen een perimeter in.
THUMB
Mannen rijden ‘zonder bestuurder’ op snelweg: “Jullie doen echt alles voor sociale media”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 20:44)


Enkele jonge Nederlanders filmden zichzelf toen ze letterlijk aan ‘spookrijden’ deden op een snelweg nabij het Utrechtse Eemnes. De bestuurder van de auto laat het rijden over aan de bijrijder, terwijl hij zelf op de achterbank is gekropen. Dat veroorzaakt niet alleen verontwaardiging op sociale media, maar ook bij een andere inzittende.
THUMB
De beelden zijn echt maar wat de ‘ufo’s’ zijn weten de Amerikanen ook niet: “Dit moeten we tot op de
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 18:03)


De Amerikaanse marine heeft toegegeven dat drie video’s die al een tijdje circuleren op het internet, authentieke beelden zijn, gemaakt vanuit de cockpit van gevechtsvliegtuigen. Op de filmpjes zijn unidentified aerial phenomena (UAP) te zien, de militaire term voor ufo’s.
THUMB
Ex-Antwerp-speler Kevin Maynard die doodgeschoten werd in Amsterdam is bekend bij Nederlandse politi
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-09-2019 17:37)


De voormalige profvoetballer Kelvin Maynard die woensdagavond in Amsterdam werd doodgeschoten, stond bekend bij de Nederlandse politie. Een woordvoerster bevestigde dat hij voorkomt in de systemen. Wat hij op zijn kerfstok had, kon ze niet zeggen.
20 September 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]