Buitenland
Ouder >> 
THUMB
May kijkt aan tegen vertrouwensstemming in eigen partij
Bron:De Morgen / buitenland

(12-12-2018 02:19)


De positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Britse media melden dat er binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming zou plaatsvinden die haar leiderschap kan betwisten. 
THUMB
De tragedie van de ‘Afghaanse Messi’: “Ik wou dat mijn zoon nooit bekend was geworden”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-12-2018 02:00)


Een blauw-wit plastic zakje rond zijn lijf, met daarop Messi’s naam en zijn rugnummer tien. Daarmee werd de Afghaanse Murtaza op zijn 5de, bijna drie jaar geleden, wereldberoemd. Maar die bekendheid heeft er nu toe geleid dat hij bedreigd wordt door de taliban.
THUMB
CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-12-2018 00:27)


De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding veroorzaakte de voorbije dagen hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
THUMB
Vlaamse en omstaanders getuigen over situatie tijdens schietpartij in Straatsburg: “Er is geen kat o
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 23:47)


De straten van Straatsburg waren druk gevuld, toen dinsdagavond een man het vuur opende in het midden van de Franse stad. Niet alleen één van de grootste kerstmarkten van Europa was er aan de gang, ook de maandelijkse plenaire vergadering van het Europees Parlement stond er op de planning.
THUMB
May probeert tijd te rekken met reis naar Europa: “Premier speelt verstoppertje”
Bron:De Morgen / buitenland

(11-12-2018 21:30)


De Britse premier Theresa May heeft aangekondigd de nieuwe Lagerhuisstemming over de brexit voor 21 januari te willen houden. Hoe langer die kan worden uitgesteld, hoe beter dat haar uitkomt.
THUMB
Schoten gelost nabij kerstmarkt in Franse stad Straatsburg: zeker één dode en verschillende gewonden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 20:42)


Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost, melden Franse media. Daarbij viel zeker één dode, bevestigt de brandweer. Minstens zes anderen raakten gewond. De dader zou nog op de vlucht zijn.
THUMB
Omstaanders schieten baby olifantje te hulp nadat het in put valt
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 20:21)


Inwoners van een Indiaas dorp zijn een reddingsactie gestart om een olifantje uit een put te halen. Ze hadden meer dan vijf uur nodig, maar het diertje is gezond en wel uit de put geraakt.
THUMB
Voorzitter Europese Raad: “De Europese Unie wil Theresa May helpen. De vraag is hoe”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 20:00)


De Europese Unie is wel degelijk bereid om de Britse premier Theresa May te helpen haar felbevochten brexit-akkoord door het parlement goedgekeurd te krijgen. “De vraag is alleen hoe.” Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk dinsdag gezegd na een gesprek met May in Brussel.
THUMB
Wie in Egypte een geel hesje wil kopen, moet toestemming krijgen van de politie
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 19:51)


De Egyptische autoriteiten houden de verkoop van gele hesjes, die in Frankrijk en België symbool van maatschappelijk protest zijn geworden, in de gaten, zo hebben meerdere handelaars dinsdag gezegd.
THUMB
25 centimeter op één dag: timelapse toont hoe hard het sneeuwt in VS
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 19:04)


Bij ons is er in de verste verte nog geen sprake van sneeuw, maar in het zuidwesten van Amerika is er maandag wel al heel wat sneeuw gevallen. Op één dag tijd was er een wit tapijt van maar liefst 25 centimeter te zien. Meer dan 380.000 mensen zitten bijgevolg zonder stroom, en er zijn ook honderden vluchten geannuleerd.
THUMB
De ramp van de ‘no deal’ bij Brexit: het begint bij chaos en eindigt in rellen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-12-2018 02:00)


De Britse premier Theresa May was gisteren wanhopig op zoek naar Europese toe­gevingen om haar Brexit-plan toch nog door haar parlement te laten goedkeuren. Maar veel gestes moet ze niet verwachten. Als May het Britse parlement niet achter het plan krijgt, is een no deal erg waarschijnlijk.
THUMB
Borg Huawei-directeur vastgesteld op 10 miljoen dollar
Bron:De Morgen / buitenland

(12-12-2018 01:50)


De Canadese rechter heeft de borg voor de financieel directeur van Huawei, Meng Wanzhou, vastgesteld op 10 miljoen Canadese dollar (6,6 miljoen euro), waarvan 7,5 miljoen in cash. Daarnaast moet Meng al haar paspoorten en andere reisdocumenten inleveren bij de Canadese autoriteiten.
THUMB
Advocaat vraagt vandaag om vrijlating Jos Brech
Bron:De Morgen / buitenland

(12-12-2018 00:03)


De Nederlandse advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal vandaag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. Dat zei de advocaat gisterenavond in het Nederlandse programma RTL Late Night.
THUMB
“Was al bekend als gevaar voor staatsveiligheid”: dit weten over dader schietpartij bij kerstmarkt S
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 23:14)


Een gewapende man opende dinsdagavond omstreeks 20 uur het vuur in het centrum van de Oost-Franse stad Straatsburg, vlakbij één van de grootste kerstmarkten van Europa. De officiële berichtgeving verklaart dat hij minstens dertien slachtoffers maakte, waarvan twee doden.
THUMB
Schoten gelost nabij kerstmarkt in Franse stad Straatsburg: zeker één dode en verschillende gewonden
Bron:GVA / buitenland

(11-12-2018 21:02)


n het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost, melden Franse media. Daarbij viel zeker één dode, bevestigt de brandweer. Minstens drie anderen raakten gewond. De lokale kerstmarkt werd ontruimd.
THUMB
Politie rukt uit voor schietincident in Straatsburg: 1 dode en meerdere gewonden
Bron:De Morgen / buitenland

(11-12-2018 20:41)


De Franse politie is massaal uitgerukt naar aanleiding van een schietpartij in het centrum Straatsburg. Volgens de politie zijn er verschillende gewonden gevallen, de brandweer spreekt van 1 dodelijk slachtoffer.
THUMB
Gele hesjes kosten Frankrijk 10 miljard euro
Bron:De Morgen / buitenland

(11-12-2018 20:04)


‘Kruimels – maar we willen het hele stokbrood!’, zo reageerde een aanhanger van de gelehesjes­beweging op de concessies die de Franse president Emmanuel ­Macron maandag in een televisietoespraak heeft gedaan. Maar zelfs de kruimels komen de ambitieuze president duur te staan, zowel thuis als in Europa.
THUMB
Gesprek tussen Trump en Democraten loopt uit de hand: “Als we de muur niet krijgen, leg ik de regeri
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 19:53)


De sfeer was dinsdag ver te zoeken in het Witte Huis. Een informeel gesprek over de financiering van de grensmuur bij Mexico tussen president Donald Trump en twee kopstukken van de Democratische partij liep voor het oog van de camera’s helemaal uit de hand.
THUMB
Amerikaanse neonazi die inreed op massa in Charlottesville veroordeeld tot levenslang
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(11-12-2018 19:17)


Een Amerikaanse neonazi is dinsdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op een anti-racistische activist in de marge van een extreemrechtse betoging in Charlottesville, aldus Amerikaanse mediaberichten.
THUMB
Macrons speech over gele hesjes was “te bestraffend”: “Hij had beter eerst door het stof kunnen gaan
Bron:De Morgen / buitenland

(11-12-2018 17:54)


Ook op retorisch vlak stelde de Franse president met zijn rede maandag teleur. Hij had zich door Bill Clinton en Tony Blair moeten laten inspireren, betoogt Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut, dat trainingen en opleidingen rond mondelinge communicatie organiseert.
12 December 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]