Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Ondanks coronacrisis verzamelden aanhangers Joe Biden en Donald Trump in Ohio voor eerste televisied
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(30-09-2020 03:30)


De Amerikaanse president Donald Trump en de democratische kandidaat Joe Biden hebben het in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst tegen elkaar opgenomen in een televisiedebat in de staat Ohio. Ondanks de coronamaatregelen kwamen heel wat aanhangers hun kandidaat steunen.
THUMB
852 mensen stierven in 1994 op de MS Estonia, nu zorgt documentaire over geheimzinnig gat in boeg vo
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(30-09-2020 03:00)


Amper zeven jaar nadat de Herald of Free Enterprise voor Zeebrugge zonk, gebeurde in Europa een nog een grotere scheepsramp met een ferry. Liefst 852 mensen stierven toen de MS Estonia in 1994 zonk in de Oostzee. Het officiële onderzoek stelt al twee decennia dat een boegdeur was afgebroken, maar een Zweedse documentaire onthult nu dat er een gat van vier meter in de boeg was geslagen.
THUMB
Fox-gezicht Chris Wallace leidt debat tussen Joe Biden en Donald Trump: wie is deze man?
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(30-09-2020 00:14)


Democraat Joe Biden (77) en president Donald Trump (74) nemen het voor de eerste keer tegen elkaar op in een televisiedebat maar, gelukkig voor hen en de kijker, staan ze er niet alleen voor. Niemand minder dan journalist en Fox-gezicht Chris Wallace zal het debat modereren.
THUMB
Ruimtestation ISS lekt ongebruikelijk veel lucht
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 22:38)


Het internationale ruimtestation ISS lekt lucht. De bemanning loopt geen gevaar en kan aan boord blijven, aldus de Russische autoriteiten. Maar het gaat wel om ongebruikelijke hoeveelheden lucht die ontsnappen, stelt een Russische ruimtevaartexpert.
THUMB
Wit-Russische autoriteiten schorten werking van invloedrijke nieuwssite op
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 21:01)


De autoriteiten in Wit-Rusland hebben dinsdag voor drie maanden de werking van de invloedrijke nieuwssite tut.by opgeschort, en dat vanaf 1 oktober. Die site besteedt veel aandacht aan de protesten tegen president Aleksandr Loekasjenko. Oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja, momenteel in ballingschap in Litouwen, hekelt de maatregel als een inbreuk op “het recht op de waarheid”.
THUMB
South African Airways stopt met vliegen wegens geldtekort
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 20:12)


De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij South African Airways (SAA) heeft al haar operaties stopgezet. De vliegtuigen blijven aan de grond wegens een gebrek aan geld. Het onderhoud blijft verzekerd, om een eventuele doorstart nog mogelijk te maken, zo maakten de bewindvoerders van SAA dinsdag bekend.
THUMB
Britse en Canadese sancties tegen Loekasjenko voor “gewelddadig en frauduleus regime”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 18:50)


Groot-Brittannië treft, samen met Canada, sancties tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, zijn zoon en raadgever Viktor en zes andere hooggeplaatste ambtenaren. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, heeft het over “een duidelijke boodschap van het Verenigd Koninkrijk en Canada door sancties te nemen tegen Loekasjenko’s gewelddadig en frauduleus regime”.
THUMB
Amazon lanceert betalen met handpalm
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 18:25)


Amazon heeft dinsdag nog een nieuwe biometrische en contactloze manier om te betalen gelanceerd: een eenvoudige beweging met de handpalm. De technologie zal eerst beschikbaar zijn in de twee supermarkten van de retailgigant in Seattle.
THUMB
Twee jaar na haar verdwijning wordt moeder plots levend uit zee gehaald, maar politie stelt zich vra
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 17:52)


Een verhaal met voorlopig meer vragen dan antwoorden. Maar wel eentje met een goede afloop. Want de Colombiaanse Angélica Gaitan (46) is levend en wel teruggevonden. Twee jaar nadat ze spoorloos verdween, werd ze totaal verzwakt uit zee gevist. Hoe ze daar beland is en waar ze al die tijd was, zegt ze niet te weten.
THUMB
Ontslagen kardinaal investeerde 100 miljoen euro Vaticaans geld in Londens luxevastgoed
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 17:45)


De Italiaanse kardinaal Angelo Becciu, die vorige week de bons kreeg van paus Franciscus, heeft voor goed 110 miljoen euro aan geld afkomstig van het Vaticaan geïnvesteerd in Londens luxevastgoed. Dat schrijft de Financial Times dinsdag. De zakenkrant zegt bewijzen te hebben van Becciu’s betrokkenheid bij de aankopen.
THUMB
De Afrikaanse Robin Hood haalt kunstwerken uit westerse musea om ze terug te brengen naar Afrika: “Z
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(30-09-2020 03:00)


“Oppassen voor Emery Mwazulu Diyabanza Siwa Lemba.” Die boodschap kreeg intussen elk westers museum dat Afrikaanse kunst uit het koloniale verleden uitstalt. De voorbije maanden probeerde de Congolese activist (42) al in drie verschillende landen Afrikaanse potten, maskers en andere artefacten “terug te stelen.
THUMB
Uren voor debat: administratie Donald Trump stuurt overwinningsmail uit
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(30-09-2020 02:16)


Uren voor het eerste televisiedebat tussen democraat Joe Biden en Donald Trump plaatsvond, stuurde de administratie van de president al een overwinningsmail uit. Onder meer Bloomberg-journaliste Jennifer Jacobs kreeg er eentje in de mailbox.
THUMB
Omstreden Britse Brexitwet krijgt meerderheid
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 22:41)


Een omstreden Britse wet die bepaalde Brexit-afspraken met de Europese Unie schendt, heeft een eerste meerderheid in het Britse parlement. Ondanks waarschuwingen van Europa ging het Lagerhuis met 340 tegen 256 stemmen akkoord, melden Britse media. Nu moet het voorstel van premier Boris Johnson naar het Hogerhuis.
THUMB
Net voor eerste debat met Trump publiceert Biden laatste belastingaangifte
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 21:09)


Op enkele uren van het eerste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten heeft de Democratische kandidaat Joe Biden zijn laatste belastingaangifte, van 2019, publiek gemaakt. Zijn tegenstander, huidig president Donald Trump, weigert vooralsnog inzage te geven in zijn financiën.
THUMB
Pinguïn achtervolgt wetenschappers en lijkt hen heel wat te willen zeggen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 20:40)


Australische onderzoekers op Antarctica hadden een tijdlang een opmerkelijke metgezel: een koningspinguïn. De vogel volgde het team meer dan een kilometer tijdens hun wandeling door de sneeuw en had blijkbaar heel wat te zeggen tegen de avonturiers. “Hij kreeg me in het vizier als een vriend en kwam telkens op me af”, aldus Matt Williams, de leider van de expeditie.
THUMB
LVMH lanceert tegenaanval op Tiffany
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 19:33)


Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) stapt naar de rechter tegen het Amerikaanse Tiffany. Dat is opmerkelijk, want eind vorig jaar wilde LVMH zijn Amerikaanse concurrent nog overnemen voor een bedrag van maar liefst 16 miljard dollar.
THUMB
Experts waarschuwen voor terugkeer van ISIS en Europa moet zich zorgen maken: “Alle ingrediënten zij
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 18:46)


Islamitische Staat (ISIS) wint wereldwijd aan kracht en slaat weer steeds vaker toe, met name in Irak en Syrië, waar het volgens een recent VN-rapport nog altijd over 10.000 actieve strijders beschikt. Die worden een handje geholpen door de terugtrekking van een groot deel van de Amerikaanse soldaten uit de regio.
THUMB
Ahmadinejad wil samen met Angelina Jolie strijd tegen racisme aangaan
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 18:11)


Voormalig Iraans president Mahmoud Ahmadinejad wil samen met de Amerikaanse actrice Angelina Jolie de strijd aangaan tegen discriminatie en systemisch racisme. Dat heeft hij dinsdag gezegd.
THUMB
Dertigtal arrestaties bij razzia tegen financiering terrorisme in Frankrijk
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 17:46)


In de strijd tegen de financiering van het terrorisme zijn bij een razzia in Frankrijk 29 mensen opgepakt. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een criminele organisatie die honderdduizenden euro’s zou hebben overgemaakt aan onder andere leden van het terreurnetwerk al-Qaïda in Syrië en aan jihadisten van Islamitische Staat (IS).
THUMB
Jos Brech doet op tweede procesdag enkele opvallende versprekingen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(29-09-2020 17:11)


Hoewel Jos Brech, verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, meerdere keren had aangegeven zich te beroepen op zijn zwijgrecht, deed hij dinsdag, op de tweede dag van zijn proces, een aantal opvallende versprekingen.
30 September 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]