Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Al 350 doden door moessonregens in Zuid-Azië
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 18:38)


De hevige moessonregens in Zuid-Azië hebben sinds begin juli al aan meer dan 350 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers kwamen om door overstromingen en aardverschuivingen.
THUMB
“Sorry, ik ben niet geïnteresseerd”: Gabrielle (18) krijgt prompt slag in het gezicht nadat ze niet
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 17:08)


Een nachtje uit in het centrum van Manchester is voor de achttienjarige Gabrielle Walsh dramatisch afgelopen. Vorige week kreeg ze het gezelschap van enkele mannen die interesse in haar toonden. Toen ze echter vriendelijk weigerde, kreeg ze prompt een slag in het gezicht te verwerken en viel ze bewusteloos op de grond.
THUMB
Bizarre vorm van verkeersagressie: automobilist haalt zomaar voorhamer boven en slaat ruiten van bus
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 15:29)


Een automobilist ging onlangs zwaar over de schreef in het centrum van de Engelse stad Sheffield. Toen de man op een bepaald ogenblik een lijnbus kruiste, haalde hij plots een voorhamer boven om enkele ruiten van het voertuig aan diggelen te slaan. Meteen nadien ging hij ervandoor.
THUMB
Julia (24) en Eileen (61) verbazen iedereen met hun huwelijk: “Mensen denken vaak dat ze mijn oma is
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 15:26)


Julia en Eileen Zelg - De Freest verbazen de wereld met hun liefdesverhaal. Conventioneel is hun relatie immers allerminst. Julia is immers 24 jaar, Eileen 61. En dat leeftijdsverschil van 37 jaar levert gênante momenten op, ook nu de twee net getrouwd zijn.
THUMB
Na 75 jaar zonder spoor vinden duikers wrak uit WOII terug: “Geschiedenis is herschreven”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 15:16)


Een groep duikers is erin geslaagd een onderzeeër van de Amerikaanse marine te lokaliseren nadat het 75 jaar geleden naar de bodem van de oceaan zonk. Maar liefst 49 bemanningsleden lieten daarbij het leven. Hun dood bleef al die tijd een mysterie, tot nu.
THUMB
Klein vliegtuig stort neer op doe-het-zelfzaak in Duitsland: “Drie doden”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 14:02)


In het Duitse Baden-Württemberg is zaterdagmiddag een klein vliegtuig neergestort. Daarbij zouden de drie inzittenden van het weekend om het leven gekomen zijn, meldt Bild.
THUMB
Toeristen zien tientallen walvissen dood op strand liggen
Bron:GVA / buitenland

(20-07-2019 12:25)


Toeristen zijn tijdens een helikoptervlucht over het westen van IJsland gestoten op een tragisch tafereel. Ze zag tientallen walvissen dood op een strand liggen. “Het stonk enorm”, zegt helikopterpiloot David Schwarzhans aan BBC.
THUMB
Op zoek naar iets anders? Volledig Caraïbisch eiland te koop voor de prijs van één huis
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 11:08)


Op huizenjacht, maar geen geschikt huis in zicht? Dan kan je eens aan een Caraïbisch eiland beginnen denken. In het vakantieparadijs Belize immers een heel eiland op de kop tikken voor de prijs van nog geen half miljoen euro.
THUMB
Hongaarse filosofe Agnes Heller overleden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 09:17)


De Hongaarse filosofe Agnes Heller is vrijdag overleden. Heller is een bekend figuur binnen de intellectuele scene, was dissidente van het communistische regime in Hongarije en ontpopte zich de voorbije jaren tot criticus van het beleid van premier Viktor Orban.
THUMB
KLM-topman roept op om “met mate te vliegen”: “Zoals met drinken”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 07:21)


KLM-topman Pieter Elbers roept in een interview met de Nederlandse krant Trouw op om met mate te vliegen. “Geniet, maar vlieg met mate”, klinkt het. “Wij vinden dat je bewust moet vliegen, zoals met drinken”.
THUMB
Man duwt vrouw op sporen voor rijdende trein: slachtoffer overlijdt
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 18:30)


In het Duitse Voerde is een 34-jarige vrouw overleden nadat ze voor een rijdende trein werd geduwd. De dader is een 28-jarige man. Hij werd door andere treinreizigers in bedwang gehouden tot de politie ter plaatse was.
THUMB
Britse veiligheidsraad komt opnieuw samen nadat Iran tankers in beslag nam
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 16:21)


Na het incident met twee Britse tankers in de Golfregio komt de nationale veiligheidsraad (Cobra) in Groot-Brittannië voor de tweede keer bijeen. De vergadering zal nog zaterdagnamiddag plaatsvinden, bevestigde een regeringswoordvoerster in Londen.
THUMB
Taxichauffeur verplicht vrouw (23) tijdens bevalling om 40 euro bij te betalen terwijl ze hoofdje va
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 15:26)


In het midden van de bevalling tegengehouden worden door een taxichauffeur die eist dat je geld bijbetaalt voor de troep in zijn wagen. Het is één van de grootste nachtmerries voor een bevallende moeder, maar bij de Britse Dana Harrison (23) gebeurde het wel degelijk.
THUMB
Laagste wijnproductie in Frankrijk sinds vijf jaar
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 15:24)


De Franse wijnproductie zal dit jaar met 6 tot 13 procent dalen ten opzichte van vorig jaar. Dat is vooral te wijten aan de hitte in de maand juni, zo laat het Franse ministerie van Landbouw zaterdag weten.
THUMB
Twee soldaten en een burger gedood door separatisten in oosten van Oekraïne
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 15:05)


In het oosten van Oekraïne zijn twee soldaten en een burger gedood bij twee afzonderlijke incidenten met pro-Russische separatisten. Dat heeft het Oekraïense leger zaterdag bekendgemaakt. Zondag vinden in het land parlementsverkiezingen plaats.
THUMB
Strand bij Fukushima acht jaar na ramp weer open
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 13:52)


Acht jaar na de ramp in de kerncentrale van Fukushima is zaterdag voor het eerst opnieuw een strand geopend in de buurt van de Japanse stad. Het gaat om het strand van Kitaizumi, dat 25 kilometer ten noorden van de kerncentrale ligt, en dat indertijd erg populair was onder surfers.
THUMB
Man steekt snel voor op toilet tijdens festival, maar dat komt hem duur te staan
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 11:42)


Een rij wachten aan een toilet zonder schroom voorbijsteken? Dat doe je beter niet met deze jongeren in de buurt. Op het TRNSMT-festival in het Schotse Glasgow namen ze op erg brute wijze wraak door het mobiele toilet omver te duwen terwijl de persoon erin zat.
THUMB
Tweehonderd mensen met helikopters geëvacueerd door defecte kabelbaan in Zwitserland
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 11:00)


Door een technisch defect aan de zogenaamde cabrio-kabelbaan in het Zwitserse Stanserhorn zijn vrijdagavond bijna 200 mensen met helikopters moeten worden geëvacueerd. Dat werd zaterdag vernomen bij de operator van de kabelbaan.
THUMB
VS getroffen door “gevaarlijke” hittegolf: burgemeester New York roept noodtoestand uit
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 08:00)


Grote delen van de VS, met name het midden en oosten van het land, hebben dit weekend te lijden onder extreem heet weer. Er worden temperaturen verwacht tot 38 graden, berichten Amerikaanse media. Gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid voelt dit aan als 45 graden.
THUMB
Venezolaanse president Maduro verwerpt “chantage” van Europese Unie
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(20-07-2019 06:18)


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft vrijdag de “chantage” van de Europese Unie verworpen. Die dreigde met nieuwe maatregelen tegen het regime als de onderhandelingen tussen de Venezolaanse machthebbers en de oppositie geen resultaten opleveren.
21 Juli 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]