Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Opnieuw duizenden Bulgaren op straat om ontslag regering te eisen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 04:38)


Duizenden Bulgaren zijn zondag voor de vierde avond op rij op straat gekomen om te protesteren tegen corruptie en om het ontslag van de conservatieve regering van premier Boiko Borissov te eisen.
THUMB
Waarom de “Chinese Matisse” een halve eeuw na zijn dood furore maakt
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 03:00)


“Het ellendige van het leven van kunstenaars is dat ze altijd arm moeten zijn. Arm tot het einde.” De Chinese artiest Sanyu deed er ooit tegen een vriend zijn beklag over, en hij is inderdaad berooid gestorven. Maar nu, ruim een halve eeuw na zijn dood, tellen verzamelaars tientallen miljoenen euro neer voor zijn werken.
THUMB
Dertiger sterft na ‘Covid party’: “Dacht dat coronavirus verzinsel was”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 01:34)


Een Amerikaanse dertigjarige man is in de staat Texas om het leven gekomen nadat hij met het coronavirus besmet raakte op een “Covid party”. Dat melden de gezondheidsdiensten.
THUMB
Familieleden van coronaslachtoffers vragen EU om Italiaanse onderzoeken te monitoren
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 01:03)


Familieleden van Italiaanse coronaslachtoffers roepen de Europese instellingen op om de gerechtelijke onderzoeken naar vermoedelijke nalatigheid bij het aanpakken van de coronapandemie in Italië te monitoren. Ze hebben de Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en voorzitter van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens Robert Ragnar Spano aangeschreven.
THUMB
Man ontwapent vier Duitse agenten en verschanst zich in Zwarte Woud: klopjacht aan de gang
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 21:25)


Nabij het Duitse Oppenau is in het Zwarte Woud een klopjacht aan de gang. Eerder op de dag heeft een man er vier agenten ontwapend om daarna in het bos te vluchten. De politie is massaal ter plaatse.
THUMB
Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: reizen naar Zweden verboden
Bron:GVA / buitenland

(12-07-2020 17:50)


De FOD Buitenlandse Zaken heeft zonet een nieuwe lijst gepubliceerd met zogenaamde ‘rode zones’. Nieuw in de lijst zijn Finland, Malta, Noorwegen en Zweden. Ter herinnering: naar “rode zones’ vertrekken is verboden. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan.
THUMB
Grote opkomst bij tweede stemronde presidentsverkiezingen Polen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 16:42)


Bij de tweede ronde van de Poolse presidentsverkiezingen is er een grote opkomst. Op veel plaatsen werden mensen geconfronteerd met een lange wachtrij voor het stemlokaal. Volgens opiniepeilers zal het een spannende race worden tussen de zittende president Duda en zijn uitdager Trzaskowski.
THUMB
Paus Franciscus is “zeer gekwetst” door beslissing om Turkse Hagia Sophia om te vormen tot moskee
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 13:23)


Paus Franciscus zegt zondag dat hij “zeer gekwetst” is over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Dat heeft hij zondag gezegd. “Mijn gedachten gaan uit naar Istanboel, ik denk aan de Hagia Sophia. Ik ben zeer gekwetst”, aldus de paus in een eerste, korte reactie van het Vaticaan op de recente ontwikkelingen rond de vroegere kerk.
THUMB
Londen voorziet bijna 800 miljoen voor grenscontroles na Brexit
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 12:55)


Groot-Brittannië is van plan 705 miljoen pond (790 miljoen euro) vrij te maken om, tegen eind dit jaar als de Brexit werkelijkheid wordt, grensposten op te richten. Dat heeft de Britse regering zondag aangekondigd. Er komen nieuwe infrastructuur, douanetechnologie en jobs “om ervoor te zorgen dat onze grenzen klaar zijn voor volledige onafhankelijkheid”, aldus Brexitminister Michael Gove in The Telegraph, die de Brexit “een beetje zoals verhuizen” noemt.
THUMB
Hoe Ghislaine Maxwell argeloze tienermeisjes naar Epstein lokte: “Door zich voor hen uit te kleden p
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 11:30)


Dat Ghislaine Maxwell een cruciale rol speelde in het misbruik dat Jeffrey Epstein pleegde, is ondertussen duidelijk. Maar wie is de vrouw eigenlijk die in Oxford bevriend raakte met prins Andrew en een prominente gast was op het huwelijk van Chelsea
THUMB
21 gewonden door brand op Amerikaans oorlogsschip in San Diego
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 03:17)


Bij een brand op een oorlogsschip in de Amerikaanse stad San Diego zijn 21 mensen gewond geraakt. Dat meldt de Amerikaanse marine. Zeventien mariniers en vier burgers werden met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
THUMB
New York City meldt zondag voor het eerst in maanden geen nieuwe coronadoden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 02:41)


In New York City, enkele maanden geleden nog het epicentrum van de corona-epidemie in de Verenigde Staten, zijn zondag voor het eerst sinds vier maanden officieel geen nieuwe overlijdens gemeld door het coronavirus. Dat melden Amerikaanse media op basis van cijfers van het New York City Department of Health and Mental Hygiene.
THUMB
Al 11 doden bij onrust in Malinese hoofdstad Bamako
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(13-07-2020 01:15)


In de Malinese hoofdstad Bamako zijn door onrusten nu al elf doden gevallen sinds vrijdag. Dat melden de hulpdiensten.
THUMB
Oud-procureur Mueller zal getuigen in de senaat over vrijlating van Roger Stone
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 22:14)


De voormalige speciale aanklager Robert Mueller, die tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 mogelijke banden tussen Rusland en het campagneteam van Donald Trump onderzocht, zal worden opgeroepen om voor een senaatscommissie te verschijnen. Dat heeft de Republikeinse senaatsvoorzitter zondag verklaard.
THUMB
Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: reizen naar Zweden verboden
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 18:07)


De FOD Buitenlandse Zaken heeft zondag een nieuwe lijst gepubliceerd met zogenaamde ‘rode zones’. Naar zo’n ‘rode zone’ vertrekken is verboden. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan.
THUMB
Klopjacht op Poolse oud-militair die zich met poema verschanst in bos: “Dit is geen speelgoed”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 17:04)


De Poolse autoriteiten hebben de jacht geopend op een oud-militair die met zijn poema op de vlucht is. Een rechtbank had de man bevolen om het dier over te dragen aan een dierentuin, maar dat weigert hij.
THUMB
Piloot verongelukt bij crash zweefvliegtuig in Nederland
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 16:30)


Op vliegbasis Gilze-Rijen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is zondagmiddag een zweefvliegtuig neergestort. Daarbij is de 37-jarige vrouwelijke piloot, de enige inzittende, om het leven gekomen. Dat meldt de openbare omroep NOS.
THUMB
14-jarig meisje vermist na zwemtochtje met papa en zus in Noordzee
Bron:GVA / buitenland

(12-07-2020 13:20)


De hulpdiensten hebben de zoektocht naar een 14-jarige meisje, dat zaterdagavond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij het Nederlandse Ameland vermist raakte, hervat. Dat laat de politie zondagochtend weten.
THUMB
Na de pandemie de rattenplaag: terrassen in New York krijgen af te rekenen met ongewenste gasten
Bron:GVA / buitenland

(12-07-2020 11:53)


Nu de coronapandemie ietwat onder controle is in New York en de terrassen van restaurants opnieuw open mogen, krijgen restauranthouders af te rekenen met een rattenplaag. “Plots liep er een babyrat over de voet van een klant, je kan wel inbeelden wat haar reactie was.
THUMB
Van extra reisbeperkingen tot mondmaskers vanaf 6 jaar: deze nieuwe maatregelen nemen landen om coro
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(12-07-2020 11:22)


Landen hebben nog maar net de versoepeling van de coronamaatregelen ingezet of daar zijn de eerste beperkingen al terug. Zo wordt het dragen van een mondmasker her en der verplicht en worden regionale lockdowns afgekondigd. Een overzicht.
13 Juli 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]