Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Egmont Instituut: Minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in Syrische kampen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 18:34)


Er worden nog 35 Belgische jihadisten en minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in de Koerdische kampen in Syrië. Dat blijkt uit een onderzoek dat woensdag gepubliceerd werd door het Egmont Instituut. In totaal worden zowat duizend Europeanen, onder wie zeker 600 kinderen, vastgehouden in de kampen in het noordoosten van Syrië.
THUMB
Echte kemphaan doodt politieman
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 16:21)


Bizar maar tragisch voorval in de Filipijnen: een politieagent die ingezet werd bij een inval tijdens een hanengevecht, is dodelijk getroffen door een van de kemphanen. Dat meldt de lokale politie.
THUMB
Duitsland kondigt straks strengere maatregelen aan: dit ligt er op tafel
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 15:01)


Bondskanselier Angela Merkel zit sinds woensdagmiddag samen met de 16 premiers van de verschillende deelstaten om het coronabeleid in Duitsland opnieuw te verstrengen. Duitse en Britse media hebben het alvast een lockdown light.
THUMB
Nederlands ziekenhuispersoneel kreeg minder vaak corona na griepprik
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 12:18)


De griepprik beperkt mogelijk het risico op infectie met het coronavirus. Onderzoekers van het Radboudumc in het Nederlandse Nijmegen hebben hier op twee manieren indirect bewijs voor gevonden. Ze becijferen dat personeelsleden van het academische ziekenhuis die zich vorig jaar lieten vaccineren tegen het griepvirus, minder vaak SARS-CoV-2 opliepen dan collega’s die de griepprik niet haalden.
THUMB
Turkije kondigt “juridische en diplomatieke maatregelen” aan na spotprent van Erdogan in Charlie Heb
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 11:41)


Turkije gaat juridische en diplomatieke maatregelen nemen nadat het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo een spotprent van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de cover gezet heeft van het nummer dat woensdag verschenen is.
THUMB
Migranten klimmen net over de grens met Nederland uit vrachtwagen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 10:43)


Op de vluchtstrook van de A4 bij het Noord-Brabantse Ossendrecht, net over de Nederlandse grens, zijn dinsdag dertien migranten uit een vrachtwagen met oplegger geklommen. De 64-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor mensensmokkel. Elf vreemdelingen zijn opgepakt, meldt de Nederlandse marechaussee.
THUMB
Migrantenboot kapseist op het Kanaal: vier doden waaronder twee kinderen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 06:41)


Dinsdagochtend kapseisde een vluchtenlingenbootje aan de kust van het Franse Loon-Plage, niet ver van de Belgische grens. Aan boord zat een twintigtal migranten. Vier daarvan stierven: een man, een vrouw en twee kinderen. “We zijn er allemaal kapot van.
THUMB
Nicaragua zet celstraffen tot vijf jaar op verspreiden van nepnieuws
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 03:59)


Het parlement van Nicaragua heeft dinsdag een wet aangenomen die het verspreiden van “fake news” strafbaar maakt met celstraffen tot vijf jaar. De oppositie spreekt van “repressie”.
THUMB
120 jaar cel voor Amerikaanse seksgoeroe Raniere wegens kinderhandel
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 02:37)


De omstreden Amerikaanse seks- en zelfhulpgoeroe Keith Raniere is veroordeeld tot 120 jaar cel voor onder meer kinderhandel en betrokkenheid bij dwangarbeid. Een rechter in Brooklyn (New York) legde hem ook een boete op van 1,75 miljoen dollar (ongeveer 1,5 miljoen euro).
THUMB
Doden in vrachtwagen Essex: Chauffeur wachtte 23 minuten om politie in te lichten
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(27-10-2020 21:53)


De chauffeur van de vrachtwagen waarin een jaar geleden 39 Vietnamese vluchtelingen dood werden aangetroffen, heeft niet minder dan 23 minuten gewacht om de politie te bellen. Dat heeft de aanklager dinsdag gezegd tijdens het proces tegen de man en zijn medeverdachten in Londen.
THUMB
Gaat Frankrijk opnieuw op slot? President Macron kondigt straks nieuwe maatregelen aan
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 18:29)


Het is niet de vraag of Frankrijk opnieuw op slot gaat maar wel hoelang. Althans dat beweren Franse media enkele uren voor de persconferentie van president Emmanuel Macron naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. Net zoals ons land, heeft ook Frankrijk te maken met een bijzonder ernstige tweede golf van het coronavirus.
THUMB
Vrees voor het Hillary-scenario en vol voor de vrouwen: dit doen Biden en Trump in de laatste dagen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 15:30)


In de laatste dagen van hun campagne kiezen de presidentskandidaten voor een erg verschillende aanpak. Donald Trump blijft wild om zich heen slaan en probeert de vrouwen in de voorsteden voor zich te winnen in ‘swing states’, terwijl Joe Biden als vanouds verzoenende taal spreekt in nochtans klassiek Republikeins stemmende staten.
THUMB
Al duizend doden per dag in Europa
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 14:01)


Het aantal coronadoden is in heel Europa drastisch toegenomen, zegt Peter Piot, de Belgische bijzondere adviseur van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, woensdag. “De jongste week lag dat aantal een derde hoger dan de week ervoor. Dat betekent dat ongeveer duizend personen ieder dag aan Covid sterven”, zegt Piot.
THUMB
Vliegende auto mag in Nederland de weg op
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 12:15)


In Nederland heeft een vliegende auto van het bedrijf PAL-V de de goedkeuring gekregen om op de openbare weg te gaan. Het prototype mag wel nog niet de lucht in, want daarvoor is nog groen licht nodig van de Europese toezichthouder voor de luchtvaart.
THUMB
Bekende Nederlandse ochtendradiopresentator verslaapt zich twee keer in een week
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 10:47)


Giel Beelen, presentator op NPO Radio 2, lijkt zich woensdagochtend weer verslapen te hebben voor zijn eigen radioshow. Het nachtduo Rick van Velthuysen en Erik-Jan Rosendahl, dat normaal tot 4 uur ’s nachts te horen is, bleef hierdoor tot 6 uur zitten.
THUMB
Onze man ging naar de thuisbasis van Joe Biden… en botste daar op de presidentskandidaat zelf
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 10:15)


Wil je de politicus Joe Biden – man van het midden – kennen, dan moet je weten hoe ze aan politiek doen in zijn staat Delaware. Komen ze daar niet overeen, dan gaan ze samenzitten met een biertje en zoeken ze het compromis. Dat is The Delaware Way.
THUMB
Melania Trump geeft scherpe toespraak op eerste solo campagnebijeenkomst
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 05:04)


Melania Trump heeft dinsdag voor het eerst alleen campagne gevoerd voor de herverkiezing van haar echtgenoot op 3 november. Tijdens een evenement binnen in een zaal in Atglen, Pennsylvania, waar de meeste aanwezigen mondmaskers droegen, gaf ze een voor haar doen ongewoon scherpe toespraak.
THUMB
Philadelphia vraagt hulp Nationale Garde om rust te herstellen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 02:56)


De Amerikaanse stad Philadelphia (Pennsylvania) zet meer politie in en heeft de hulp van de Nationale Garde ingeroepen om de rust te herstellen. Er barstten onlusten uit nadat de politie een zwarte man had doodgeschoten. Het slachtoffer, Walter Wallace (27), was gewapend met een mes en negeerde een bevel van de politie om het mes te laten vallen.
THUMB
Ankara reageert fel op spotprent over president Erdogan in Charlie Hebdo
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(28-10-2020 00:53)


Turkije heeft dinsdag fel gereageerd op een spotprent van zijn president Recep Tayyip Erdogan die het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo op de cover gezet heeft van het nummer dat woensdag verschijnt. Turkije beschuldigt het tijdschrift van ‘cultureel racisme’.
THUMB
Charlie Hebdo zet spotprent over Erdogan op cover
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(27-10-2020 20:49)


Het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo heeft een spotprent over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de cover gezet van het nummer dat woensdag verschijnt. Dat kondigt het tijdscrift dinsdagavond zelf aan op Twitter.
29 Oktober 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]