Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Spaanse koning start vakantie op Mallorca, maar hij blijft ter beschikking van het gerecht
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 10:18)


De Spaanse koningsfamilie is aan zijn traditionele zomervakantie begonnen op het eiland Mallorca. Koning Felipe VI zat zelf achter het stuur van zijn auto, in gezelschap van koningin Laetitia (47) en hun dochters Eleonora (14) en de infante Sofía (13), toen ze vrijdagavond in het Mariventpaleis in Palma arriveerden.
THUMB
Dodentol Air India crash stijgt naar 18, 130 mensen nog steeds in ziekenhuizen
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 09:12)


De dodentol van de vliegtuigramp eerder deze week in het zuiden van India is gestegen naar 18. Zo’n 130 mensen worden verzorgd in verschillende ziekenhuizen. Dat heeft een overheidsambtenaar zaterdag gezegd.
THUMB
Lady Gaga krabt met lange nagels gezicht van Ariana Grande open, en die hoopt dat het een litteken w
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 08:29)


Popster Lady Gaga heeft met haar nepnagels per ongeluk het gezicht van Ariana Grande opengekrabd tijdens de opnames van hun clip voor Rain on me. Grande, al jaren fan van haar collega, vond dat een grote eer. ,,Ik hoop dat het een litteken wordt.’
THUMB
Vier doden door hevige regen in Zuid-Korea
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 08:02)


In Zuid-Korea zijn bij een aardverschuiving door de hevige regen vier mensen om het leven gekomen bij een. Er is ook nog iemand vermist, zo hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.
THUMB
14-jarige beloftevolle hockeyspeler sterft na eten van zakje popcorn in cinema
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 06:57)


Wat een ontspannende avond met zijn ouders had moeten worden, draaide uit op een regelrecht drama. Toen de 14-jarige beloftevolle hockeyspeler Ruben Bousquet een zakje zoete popcorn at in een Londense cinema werd hij onwel. Omdat hij veel allergieën wilde zijn familie geen risico’s nemen.
THUMB
Washington stuurt voor 13 miljoen euro medicijnen en voedsel naar Libanon
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 06:33)


De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze onmiddellijk voedsel en medicijnen ter waarde van 13 miljoen euro naar Libanon sturen, drie dagen nadat een hevige ontploffing in hoofdstad Beiroet voor dood en vernieling zorgde.
THUMB
Wie vermoordde Pasolini? Het verhaal achter een van de grootste mysteries uit de Italiaanse geschied
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 06:00)


Hij was al een van de meest omstreden figuren van de 20ste eeuw, maar zijn gruwelijke dood betonneerde de naam van Pier Paolo Pasolini pas echt voor de eeuwigheid in de Italiaanse geschiedenis. Was het zijn voorkeur voor (te) jonge jongens, zijn onophoudelijke kritiek op een corrupte regering, of zijn vluchtige connectie met de maffia? De moord op Pasolini blijft onopgehelderd, en dus een van de grootste mysteries uit de Italiaanse geschiedenis.
THUMB
“No drama lama”: schattig dier brengt rust in soms hevige betogingen in Portland
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 03:00)


Tussen de massa demonstranten die nu al maanden verzamelt in de Amerikaanse stad Portland steekt één aanwezige er letterlijk met kop en schouders bovenuit: lama Caesar. Zijn baasje Larry McCool (66) neemt hem er mee naartoe om rust en een lichtpuntje te brengen tijdens de soms verhitte protesten.
THUMB
Laatste nog volledig intacte ijsplateau van Canada stort in
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 00:00)


Het laatste nog volledig intacte ijsplateau van Canada is afgebroken en in de Noordelijke IJszee gestort. De plaat is bijna de helft van zijn oorspronkelijke omvang kwijtgeraakt, bevestigden wetenschappers op nieuwszender CBS News.
THUMB
Libanese rechter beveelt aanhouding van topverantwoordelijken haven na explosie in Beiroet
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-08-2020 21:48)


Een rechter in Beiroet heeft de aanhouding bevolen van de baas van de Libanese douane en van een havendirecteur in verband met de rampzalige explosie die dinsdagavond een deel van de stad verwoestte. Dat meldt het Libanese nationale nieuwsagentschap NNA.
THUMB
Twee Amerikanen krijgen 20 jaar cel voor poging tot kidnapping van Venezolaanse president
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 09:29)


Twee huurlingen uit de Verenigde Staten zijn veroordeeld voor een mislukte poging tot ontvoering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in mei. Dat heeft de Venezolaanse procureur-generaal Tarek William Saab op Twitter gemeld.
THUMB
Libanon plant grote uitvaartplechtigheid voor alle slachtoffers explosie
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 08:52)


De Libanezen maakten zaterdag voorbereidingen voor een grote uitvaartplechtigheid later op de dag voor de slachtoffers van de explosie in de haven van Beiroet die het leven heeft gekost aan 154 mensen.
THUMB
Laatste intacte ijsplateau van Canada breekt af en stort in Noordelijke ijszee
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 08:16)


Het laatste nog intacte ijsplateau van Canada is afgebroken en in de Noordelijke IJszee gestort. Onderzoekers meldden op CBS News dat de plaat bijna de helft van zijn originele omvang is kwijtgeraakt. Het gaat om een van het land losgeraakt stuk van ongeveer 80 vierkante kilometer.
THUMB
Milieuramp dreigt voor Mauritius door gestrande olietanker
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 07:30)


Met zijn klare zeeën en prachtige koraalriffen is Mauritius een tropisch paradijs voor veel toeristen. Maar net die troeven zijn nu in gevaar. Een olietanker raakte twee weken geleden voor de kust van het eiland vast en lekt olie. “Dit is een ecologische crisissituatie”, klinkt het bij verschillende ministers, die vrezen dat de situatie zondag nog verergert.
THUMB
China noemt Amerikaanse sancties tegen leiders Hongkong “barbaars”
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 06:37)


De vertegenwoordiging van de Chinese overheid in Hongkong noemt de sancties die de VS hebben opgelegd aan regeringshoofd Carrie Lam en tien andere topfunctionarissen in de stadstaat, “barbaars en grotesk”.
THUMB
Mauritius roept de noodtoestand uit na olielek in zee, “gevolgen vernietigend” volgens Greenpeace
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 06:30)


Mauritius roept de noodtoestand uit nadat een Japans vrachtschip een olielek heeft veroorzaakt langs de kusten van het eiland.
THUMB
Waarom Mark Zuckerberg zich de derde rijkste man ter wereld mag noemen, en dat aan TikTok en corona
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 03:00)


Facebooktopman Mark Zuckerberg (36) is deze week toegetreden tot misschien wel het meest selecte clubje ter wereld. De enige vereiste om toe te treden: een vermogen hebben van minstens 100 miljard dollar. Met Zuckerberg erbij zijn ze nu met drie. Jeff Bezos, de man achter Amazon, en Microsoft-oprichter Bill Gates hebben die kaap van 100 miljard al enige tijd overschreden.
THUMB
Wie zijn de drie vrouwen die Loekasjenko, de laatste Europese dictator, willen doen knielen?
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(08-08-2020 03:00)


Het vredesteken, een vuist en een hartje. Die nemen het zondag op tegen de man die de laatste dictator van Europa wordt genoemd. Al sinds 1994 is Aleksandr Loekasjenko de machthebber van Wit-Rusland. En hij is van plan dat te blijven tot zijn zoon Nikolai oud genoeg is om over te nemen.
THUMB
Geen doorbraak in onderhandelingen over steunpakket in de VS
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-08-2020 23:30)


Onderhandelaars van het Witte Huis en de Democraten in het Huis van Afgevaardigden zijn er vrijdag niet in geslaagd een akkoord te vinden over een nieuw stimuluspakket voor de Amerikaanse economie, die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis.
THUMB
New York, de stad die nooit slaapt, gehuld in duisternis door grote stroompanne
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(07-08-2020 21:45)


Een stroompanne hulde rond 5 uur op vrijdagochtend New York in een diepe duisternis. De stad die nooit slaapt, steeds vergezeld van duizenden lichtjes, werd pikdonker. Grote delen van de miljoenenstad, waaronder een groot deel van Manhattan, kwamen zonder stroom te zitten - en dat levert unieke beelden op.
8 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]