Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Taliban vallen militaire basis aan in Afghanistan: 43 doden
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 10:05)


Radicaal-islamistische taliban hebben in de zuidelijke Afghaanse provincie Kandahar een militaire basis aangevallen en daarbij volgens berichten in media zowat veertig soldaten gedood.
THUMB
Puigdemont dreigt met onafhankelijkheid als Spaanse regering autonomie opheft
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-10-2017 09:23)


De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont zal formeel de onafhankelijkheid uitroepen als Spanje de autonomie van de regio opschort. Dat heeft hij woensdagavond gezegd op een partijbijeenkomst.
THUMB
Regeringsleiders grijpen macht in Europese Commissie
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 08:27)


De EU moet krachtdadiger worden, vinden de Europese regeringsleiders, en dat kan beter met hén aan het roer dan de Europese Commissie. Op de EU-top nemen ze "de zaken in eigen hand".
THUMB
Familie uit Sint-Niklaas gevangen in Syrië: gerecht stelt zich vragen bij verhaal
Bron:GVA / buitenland

(19-10-2017 08:17)


Een 25-jarige vrouw uit Sint-Niklaas die zich in 2014 aansloot bij IS, is in het noorden van Syrië samen met haar twee kleine kinderen gevangen ­genomen. Maar opmerkelijk: ook haar 41-jarige moeder zit bij haar in het kamp. De moeder beweert dat ze haar dochter twee jaar geleden wilde redden, net zoals Dimitri Bontinck, maar door IS gevangen werd gezet.
THUMB
Catalaans leider: "We roepen onafhankelijkheid uit als Madrid onze autonomie opheft"
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 07:10)


Catalaans leider Carles Puigdemont zal de onafhankelijkheid uitroepen indien Mariano Rajoy zijn aanbod van een dialoog afwijst en artikel 155 van de grondwet toepast. Dat is zijn antwoord op de vraag van de Spaanse premier, die hem tot vanochtend 10 uur tijd gaf om duidelijkheid te verschaffen.
THUMB
Na #MeToo: mannen biechten seksuele intimidatie op via #IHave
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 07:06)


Na MeToo is er nu IHave, een nieuwe hashtag waaronder mannen bekennen dat ze vrouwen seksueel hebben lastig gevallen. Maar is dat genoeg? "Nu dreigen we een digitale klaagmuur te creëren waar schuldig pleiten onder de juiste hashtag genoeg is om je vrij te pleiten.
THUMB
Zelfs op de wc kijkt China mee
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 06:55)


De Communistische Partij van China (CPC) gaat een veel grotere rol spelen in het dagelijkse leven. President en partijleider Xi Jinping nam ruim drie uur de tijd voor zijn uiteenzetting over zijn Nieuwe Tijdperk. "De partij oefent het totale leiderschap over inspanningen op alle gebieden in elk deel van het land uit", zei Xi op de openingsdag van het Partijcongres.
THUMB
Politie pakt verdachte op na schietpartijen op Amerikaans bedrijventerrein
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 04:15)


In de Verenigde Staten heeft de politie de verdachte van de schietpartijen in Maryland en Delaware opgepakt. Het gaat om de 37-jarige Radee Labeeb Prince, zo melden lokale media. Bij de incidenten vielen in totaal drie doden en drie gewonden.
THUMB
Daarom wordt China een nog veel belangrijker grootmacht dan de Verenigde Staten
Bron:GVA / buitenland

(19-10-2017 03:26)


Voor wie er nog aan twijfelde, heeft president Xi Jinping in een speech van 3,5 uur duidelijk gemaakt dat China de belangrijkste grootmacht ter wereld wordt. Xi maakt daarbij handig gebruik van het toenemende isolement waarin de VS door het beleid van president Trump verzeild raken.
THUMB
Superbelegger George Soros geeft 18 miljard dollar weg: liefdadigheid of oplichting?
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-10-2017 03:00)


Naar het voorbeeld van Bill ­Gates stort de hefboomfondsmiljardair George Soros liefst 18 miljard dollar in een stichting voor liefdadigheid. Uit menslievendheid, of zit er meer achter?
THUMB
Sociaaldemocratische Jacinda Ardern kan in Nieuw-Zeeland regering vormen
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 09:53)


Nadat ze steun was toegezegd door een populist die na de jongste parlementsverkiezingen de machtsbalans kon doen overhellen, kan Jacinda Ardern van Labour een nieuwe regering vormen in Nieuw-Zeeland.
THUMB
Nu het kalifaat van IS aan het verdwijnen is, meldt zoon Bin Laden zich aan het front
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 09:05)


Terwijl het kalifaat van IS instort, werkt Al Qaida aan een comeback. Daarvoor heeft de terreurorganisatie een grote troef om uit te spelen: Hamza bin Laden.
THUMB
“Malta maffiastaat”: brutale moord op journaliste doet heel eiland daveren
Bron:GVA / buitenland

(19-10-2017 08:17)


De Amerikaanse FBI wordt vandaag verwacht op Malta om hulp te bieden bij het onderzoek naar de brutale moord op onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia. Duizenden Maltezers kwamen al de straat op om de falende staat aan te klagen en rechtvaardigheid te eisen.
THUMB
Holebi's onder vuur in Marokko en Tadzjikistan
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 07:32)


Zowel in Marokko als Tadzjikistan heeft de lgbt-gemeenschap het moeilijk. In dat laatste land moeten ze een verplichte medische screening ondergaan. En de Marokkaanse minister voor Mensenrechten liet zich wel erg laatdunkend uit over homo's.
THUMB
Ja of nee? Ultimatum voor Catalaans leider Puigdemont verstrijkt vanochtend
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 07:10)


De Catalaanse leider Carles Puigdemont moet vanochtend duidelijk maken of hij de onafhankelijkheid nu wel of niet heeft uitgeroepen. Puigdemont zorgt al sinds vorige week voor verwarring over het afscheiden van Catalonië en Spanje heeft er genoeg van.
THUMB
Ford roept 1,3 miljoen voertuigen terug in Noord-Amerika
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 06:57)


Ford roept in Noord-Amerika 1,34 miljoen voertuigen terug wegens problemen met de deurscharnieren. Het gaat om pick-uptrucks van het type F-150, gebouwd tussen 2015 en 2017, en het type Super Duty uit 2017. De terugroepactie kost de Amerikaanse autobouwer naar schatting 267 miljoen dollar (ruim 225 miljoen euro).
THUMB
Spaanse premier Rajoy razend om uitspraken Michel
Bron:GVA / buitenland

(19-10-2017 06:51)


Spanje reageert furieus op uitspraken van premier Charles Michel over de Catalaanse crisis. De regering-Rajoy heeft het over “onaanvaardbare aanvallen” en trekt haar steun in voor de kandidatuur van Catherine De Bolle als topvrouw van Europol. Dat blijkt uit diplomatiek mailverkeer dat Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarover ook De Morgen bericht.
THUMB
Heeft Melania Trump een dubbelganger? Liefhebbers van complottheorieën denken van wel
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 04:00)


Een Amerikaanse actrice heeft een complottheorie de wereld ingegooid die al ontkracht werd voor ze op internet losbarstte: Melania Trump zou vervangen zijn door een dubbelganger.
THUMB
Parlementaire commissie stemt tegen proces voor president Temer
Bron:De Morgen / buitenland

(19-10-2017 03:15)


In Brazilië heeft een parlementaire commissie de nieuwe beschuldigingen tegen president Michel Temer wegens belemmering van de rechtsgang met 39 stemmen tegen 26 aan de kant geschoven. De beslissing van de commissie geldt als een niet-bindend advies voor het lagerhuis van het Braziliaanse parlement dat volgende over de zaak moet stemmen.
THUMB
Moeder en dochter uit Sint-Niklaas gevangen in Syrië: gerecht twijfelt aan hun verhaal
Bron:NieuwsBlad / buitenland

(19-10-2017 03:00)


Een 25-jarige vrouw uit Sint-Niklaas die zich in 2014 aansloot bij ISIS, is in het noorden van Syrië samen met haar twee kleine kinderen gevangen ­genomen. Maar opmerkelijk: ook haar 41-jarige moeder zit bij haar in het kamp. De moeder beweert dat ze haar dochter twee jaar geleden wilde redden, net zoals Dimitri Bontinck, maar door ISIS gevangen werd gezet.
19 Oktober 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]