THUMB
Vlaams Belang zet veroordeelde racist uit partij in Gent: “Dit kan niet voor ons”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 12:53)


In Gent zet Vlaams Belang de veroordeelde racist Noël C. woensdagmiddag uit de partij. Voorzitter Johan Deckmyn zit verveeld met de zaak en vroeg aan de nationale partijleiding om de schorsing. De man stond de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Gent 31ste op de VB-lijst ondanks verschillende racistische commentaren op Facebook.
THUMB
Het scheelde amper 278 stemmen of Bart De Wever had het niet gehaald
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 11:50)


“Vrienden, we hebben het gehaald”, riep N-VA kopstuk Bart De Wever zondagavond uit. De partij behield haar 23 zetels in de Antwerpse gemeenteraad waardoor de huidige coalitie verder kan. Al scheelde het geen haar of de avond van de partijleider zag er heel wat minder geelkleurig uit.
THUMB
Man wordt onwel en rijdt met tractor tegen woning: gat in muur
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 11:41)


In de Iepersesteenweg in Merkem is een tractor tegen een huis aangereden.
THUMB
Deurwaarders vallen binnen bij start van persconferentie Catherine de Zegher
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 11:18)


De persconferentie van Catherine de Zegher, de geschorste directrice van het Gentse Museum voor Schone Kunsten, is gestart met een incident. Twee gerechtsdeurwaarders kwamen net voor de start met een eenzijdig verzoekschrift van vijf kunstexperts en kunsthandelaars.
THUMB
Vijf jaar cel voor Antwerpse tiener die met geladen kalasjnikov in auto rondreed
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 10:46)


De correctionele rechtbank heeft Quincy S.G. veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf omdat hij vorig jaar in Limburg werd betrapt met een geladen kalasjnikov in zijn auto. Zijn kompanen George O. en Nasim T. werden veroordeeld tot respectievelijk 4 jaar en 18 maanden cel.
THUMB
Gewone fiets niet meer welkom op trein tijdens de spits
Bron:De Morgen / binnenland

(17-10-2018 10:16)


Volgend jaar zal het niet meer toegelaten zijn om met een gewone fiets op de trein te stappen tijdens de spits, schrijven de kranten van Het Mediahuis.
THUMB
Jan Peumans (N-VA) na verbreken van diplomatiek banden: “Spanje heeft mij niet op de vingers te tikk
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 09:55)


Vlaams Parlementsvoorzitter Peumans is naar eigen zeggen niet verbaasd dat Spanje de diplomatieke banden met Vlaanderen verbroken heeft. Dat zegt hij op Radio 1. Vlaams minister-president Geert Bourgeois noemt het een “zeer onvriendelijke daad”, ongezien in de geschiedenis van de Europese Unie.
THUMB
Grote verkeershinder op E19 en E313 na ongeval in Antwerpen-Oost
Bron:GVA / binnenland

(17-10-2018 09:11)


Door een ongeval op de Antwerpse Ring ter hoogte van Antwerpen-Oost in de richting van Gent zijn er woensdagochtend grote files ontstaan op de E19 en de E313.
THUMB
Bart Tommelein wil gesprek aangaan met John Crombez over Oostende
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 08:26)


Bart Tommelein wil zeker het gesprek aangaan met nationaal SP.A-voorzitter John Crombez over de coalitievorming in Oostende. Hij reageert daarmee op een interview dat Crombez woensdagochtend had op Radio 2, waarin hij zei dat hij wou praten met de kopman van Open VLD.
THUMB
Alle rijstroken op E40 richting Brussel dicht door ongeval in Sterrebeek
Bron:De Morgen / binnenland

(17-10-2018 07:30)


Op de E40 zijn vanochtend alle vier rijstroken richting Brussel afgesloten door een ongeval in Sterrebeek. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
THUMB
Ondanks beslissing van de regering om dotatie te verminderen krijgt prins Laurent volgend jaar toch
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 12:33)


De koninklijke familie zal ons volgend jaar 36.614.000 euro of 206.000 euro meer dan in 2018 kosten. Meest opvallend in de begroting is dat prins Laurent ondanks de dotatievermindering die hij als straf opgelegd kreeg en waarvoor hij zo kwaad is, volgend jaar 320.
THUMB
Formatie in Oostende: na CD&V gaat ook N-VA in zee met Tommelein
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 11:48)


Bart Tommelein (Open VLD) heeft de Oostendse N-VA kunnen overtuigen om samen met hem en CD&V in zee te gaan. De drie partijen vormen zo een blok om de SP.A van huidig burgemeester Johan Vande Lanotte onder druk te zetten. Dat meldt VTM Nieuws.
THUMB
Deurwaarders vallen binnen op persconferentie geschorste museumdirectrice
Bron:GVA / binnenland

(17-10-2018 11:18)


De persconferentie van Catherine de Zegher, voormalig directrice van het Gentse Museum voor Schone Kunsten, is gestart met een incident. Twee gerechtsdeurwaarders kwamen net voor de start met een eenzijdig verzoekschrift van vijf kunstexperts en kunsthandelaars.
THUMB
Deurwaarders vallen binnen op persconferentie Catherine de Zegher naar aanleiding van vervalste werk
Bron:De Morgen / binnenland

(17-10-2018 11:11)


Op een persconferentie van Christine de Zegher, die in maart geschorst werd als museumdirectrice van het MSK Gent naar aanleiding van valse Toporovski-kunstwerken, zijn twee deurwaarders binnengevallen. 
THUMB
Jan Peumans (N-VA) na verbreken van diplomatieke banden: “Spanje heeft mij niet op de vingers te tik
Bron:GVA / binnenland

(17-10-2018 10:21)


Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans is naar eigen zeggen niet verbaasd dat Spanje de diplomatieke banden met Vlaanderen verbroken heeft. Dat zegt hij op Radio 1. Vlaams minister-president Geert Bourgeois noemt het een “zeer onvriendelijke daad”, ongezien in de geschiedenis van de Europese Unie.
THUMB
Verzekering niet meer duurder na zware ziekte, Kom Op Tegen Kanker “zeer verheugd”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 10:09)


Verzekeringen mogen niet meer duurder zijn voor mensen die ooit ziek waren of nu nog kampen met een aandoening die onder controle is. Minister Kris Peeters voert daarvoor het “recht om vergeten te worden” in, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.
THUMB
INTERVIEW. Hasseltse CD&V-burgemeester Nadja Vananroye: “Dit is puur verraad”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 09:17)


“Dit is verraad.” Nadja Vananroye (45), uittredend CD&V-burgemeester van Hasselt, heeft er geen andere woorden voor dan haar partijvoorzitter Wouter Beke. Twee dagen na het verlies van de sjerp in de Limburgse provinciehoofdstad zijn de emoties nog rauw.
THUMB
Minderjarige bromfietser bewusteloos na aanrijding
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 08:38)


Op het kruispunt van de Industrieweg en de Evergemsesteenweg - aan de autokeuring - in Wondelgem is rond 7.30 uur een minderjarige bromfietser aangereden. Volgens de politie reed de bromfietser op de rijweg, en werd hij aangereden door een personenwagen.
THUMB
Douaniers houden actie tegen personeelstekort op Brussels Airport, tot uur vertraging verwacht
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 07:51)


De douaniers op Brussels Airport hebben woensdagochtend een stiptheidsactie gehouden om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren. Dat meldde vakbond ACV Openbare Diensten dinsdag. Voor de passagiers van de aankomende vluchten verwacht de vakbond vertragingen tot één uur.
THUMB
Minister Schauvliege heeft miljoenenclaim aan haar been voor lawaaierige containerterminal
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-10-2018 06:36)


Het lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen tegen de lawaaihinder maakten dat de terminal minder opbrengt, en dus stuurde uitbater DP World een dagvaarding naar Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).
18 Oktober 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]