THUMB
Argenta schakelt geldautomaten uit na ‘digitale plofkraak’ door hackers: “Zo instellen dat automaat
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:25)


De Antwerpse spaarbank Argenta heeft enkele geldautomaten tijdelijk uitgeschakeld nadat criminelen ze hadden proberen leeg te maken door ze te hacken. Het is de eerste keer dat een financiële instelling in ons land het slachtoffer wordt van zo’n digitale plofkraak, schrijft De Tijd zaterdag.
THUMB
Alles wat je nooit wilde weten over de pissebed
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Ze krioelen op vanuit de onderwereld. Over en onder en door elkaar, op de ranzigste plekjes in je tuin. En dan die naam nog: pissebedden. Enkel kakkerlakken kunnen ermee concurreren. Geen mens die zich dan ook wil verdiepen in de pissebed, behálve vier vrienden van de vereniging Spinicornis.
THUMB
Kersvers parlementslid moet partijgenoten op de rooster leggen in coronacommissie: “Vooral lessen tr
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Robby De Caluwé (Open VLD) is pas aangesteld tot voorzitter van de federale Coronacommissie, die na het zomerreces van start gaat. Het kersverse parlementslid moet nu partijgenoten Maggie De Block en Philippe De Backer op de rooster leggen. “Ik wil dit op een neutrale en objectieve manier doen.
THUMB
Hoe een cafébaas het huidige petanque uitvond om een oude man te helpen die daarna van de aardbol ve
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Toen ik klein was, waren ze rood, geel, blauw en groen, uit plastic, en dronk ik er fruitsap bij. Nu zijn ze zwaar, grijs en serveer ik ze met Ricard. Petanque­ballen, de Provence in een groen zakje, verpakt per zes. En dat allemaal met dank aan een cafébaas die een oude man met reuma wou helpen.
THUMB
ZOEKPLAAT. Vind jij Marc van Ranst terug achter zijn masker in de supermarkt?
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Gezocht: Marc Van Ranst. Vind jij Vlaanderens bekendste viroloog terug in de supermarkt waar wij hem verstopt hebben? Alvast één tip: zoek niet naar een rode pull met witte strepen. Zover zouden we hem nooit gekregen hebben.
THUMB
Tragischer dan de cijfers: rapport schetst schrijnende toestanden in rusthuizen tijdens coronacrisis
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


Een rapport van de Vlaamse Ombudsdienst schetst schrijnende toestanden in woonzorgcentra tijdens de coronacrisis. 45 anonieme getuigen vertellen hoe bewoners tijdens hun doodstrijd tevergeefs om hun familie riepen, hoe een stervende bewoner al op een lijkzak lag – “zodat die snel toegeritst kon worden zonder verdere besmetting te riskeren” – en dat personeel met “fluttige” beschermingskledij moest werken.
THUMB
Dansen op trouwfeest mag, als het maar in bubbels is
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


Opluchting bij veel koppels die deze zomer zullen trouwen: er mag opnieuw gedanst worden. Uiteraard mét inachtneming van veiligheidsregels: slowen mag enkel in je bubbel, en om 1 uur ’s nachts gaat de stekker er onverbiddelijk uit.
THUMB
Leopold Lippens en zijn Antwerpse tweedeverblijvers: “Antwerpen heeft een zeer goede burgemeester”
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


Terwijl overal driftig Leopolds worden aangetast en afgevoerd, blijft eentje fier rechtop staan: Leopold Lippens, al meer dan veertig jaar burgemeester van Knokke-Heist. In die periode heeft de man die zijn volk leerde gruwen van frigoboxtoeristen altijd zijn eigenzinnige zin gedaan.
THUMB
COLUMN. Gedaan met zorgeloos chatten
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


Het moet een jaar of acht geleden zijn. Toen doken in het criminele milieu de eerste verhalen over een nieuw speeltje op, waarmee men buiten het oog van politie berichten naar elkaar kon ‘pingen’. De toestelletjes werden omschreven als peperdure telefoons van Blackberry.
THUMB
Zeeuwse mosselen duurder dan vorig jaar
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


De eerste echte Zeeuwse mosselen – die op de zeebodem worden gekweekt – zijn aangekomen. Tot zover het goede nieuws, want de prijzen liggen beduidend hoger dan vorig jaar. “Wij verwachten toch een stijging van 30% in onze aankoopprijs”, zegt Roel Dekelver van Delhaize, waar ze vanaf 8 juli te koop zijn.
THUMB
Red Flames maken slippertjes
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Onze voetballende dames van de Red Flames hebben een rijles gekregen die ze niet snel zullen vergeten. Autoconstructeur BMW breidde zijn overeenkomst met de Belgische Voetbalbond uit tot de Red Flames en gaf hen voor de gelegenheid een drieledige driving experience.
THUMB
5 jaar lang zocht hij naar de ultieme pissebed van België: “Eindelijk hadden we onze Heilige Graal”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Wat als we nu eens op zoek gaan naar alle pissebedden van België? Dat was het idee van vier vrienden toen ze de vereniging Spinicornis (zwartkoppissebed) oprichtten. Vijf jaar later is hun opdracht volbracht. Liefst 36 soorten vonden ze, waarvan vier nog nooit eerder in ons land waargenomen.
THUMB
De laatste go-cartmaker ter wereld komt uit Knokke: “Eigenlijk zouden we minder goed gerief moeten p
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Niets zo Belgisch als aan zee rondrijden in een billenkar. Maar de makers ervan zijn met uitsterven bedreigd. ­Er ­bestaat nog maar één producent: T&T Quality Go-Carts in Knokke. Die is niet alleen de laatste van ons land, maar zelfs van de wereld.
THUMB
Ex-ACV-topman Luc Cortebeeck nieuwe voorzitter van de VDAB: “We moeten omscholen, maar tot wat?”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Tijdens de kredietcrisis van 2008 stond Luc Cortebeeck (70) als voorzitter van het ACV op de eerste rij om de belangen van zijn vakbond te verdedigen, vrijdag werd hij door Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) benoemd tot nieuwe voorzitter van de VDAB.
THUMB
De laatste rechte lijn van Deborah Campert: “Ik heb een slordig leven achter de rug. Remco en ik zij
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(04-07-2020 06:00)


Deborah Campert vindt oud zijn lastig, zegt ze. Ze heeft er een boekje over geschreven: Wij knippen de wind. Over zichzelf, het leven en haar achterkleinkind Vera, die de titel verzon tijdens een spelletje waarbij ze met stokjes in de lucht zwaaide. In september wordt ze 82.
THUMB
Wantrouwen tussen drie koningen blijft, ongeloof over slaagkansen Arizona ook
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


De drie koningen zetten vandaag hun pogingen voort om een regering op de been te brengen, maar weinigen geloven dat ze kans op slagen hebben. Het wantrouwen tussen CD&V en MR blijft groot na de kletterende ruzie over abortus. Het akkoord van vrijdag, dat de plooien moest gladstrijken, leggen de hoofdrolspelers ondertussen al anders uit.
THUMB
Het belang van de zomerscholen: “Elk kind heeft nood aan vakantie, maar het leren mag niet stoppen”
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


De eerste zomerscholen gaan volgende week al van start. Het is een gratis aanbod voor zowel leerlingen van het basis- als het secundair onderwijs. In kleine groepen tussen tien en veertien leerlingen wordt essentiële leerstof aangeboden. Er gaat veel aandacht naar Nederlands en wiskunde, maar wie de laatste maanden moeilijkheden ervaarde met andere vakken zal daarvoor extra ondersteuning krijgen.
THUMB
Sokken, sneakers en T-shirts met Lidl-logo razend populair: waarom is het zo cool om fout te
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


Een witte T-shirt of sportsokken met het logo van Lidl. Of wat dacht u van slippers of sneakers in de onmiskenbare blauw-gele kleur van de supermarkt? Wie ze wil, moet er snel bij zijn want de nieuwe collectie van de winkelketen is razendpopulair. En het is niet de eerste keer dat een kledinglijn van een discounter aanslaat.
THUMB
STANDPUNT. Een slag in het gezicht
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 05:00)


Het rapport van de Vlaamse Ombudsdienst over de situatie in de rusthuizen tijdens de coronacrisis is een aaneenschakeling van schrijnende verhalen. Vele daarvan hebben te maken met de uitbraak van het virus zelf: de plotse toename van zwaar zieken, de tegenstrijdige richtlijnen, het gebrek aan beschermingsmateriaal, de vele overlijdens, de eenzaamheid bij het afscheid nemen.
THUMB
Loodwaarden in bloed zorgwekkend gestegen bij kinderen in Hoboken: “Als je hier woont, leef je niet”
Bron:GVA / binnenland

(04-07-2020 04:00)


Het loodgehalte in het bloed van bijna de helft van de kinderen in de wijken Moretusburg en Hertogvelden in Hoboken is alarmerend hoog. De waarden van de drie zoontjes van buurtbewoner Mazid Abdeljilal situeren zich ruim boven de ‘veilige’ grens van de Wereldgezondheidsorganisatie.
5 Juli 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]