THUMB
Bart Somers prijst Ninove: “Verrast door hun visie en creativiteit rond problemen in samenleving”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 19:44)


De Oost-Vlaamse stad Ninove wil 5 tot 8 bijkomende wijkagenten aanwerven om uitdagingen rond migratie en de grootstedelijke problemen uit Brussel aan te pakken. Maar er komen ook 2 stadsmariniers en 2 buurtwerkers bij, en maatschappelijk werkers worden de straat opgestuurd.
THUMB
Waarom ons land een ‘oude’ Antwerpse Miss België naar finale Miss Universe stuurt
Bron:GVA / binnenland

(07-12-2019 17:40)


“Ik wil een verschil maken, voor jongeren over de hele wereld. Als Miss Universe kan je de spotlight zijn die de duisternis van jongeren oplicht.” Het verkooppraatje heeft de Antwerpse Angeline Flor Pua (24) al onder de knie, en volgens kenners zou ze zondagavond weleens kunnen bekroond worden als allermooiste meisje van het universum.
THUMB
“Het gaat beter zónder minister.” Dit vinden de overheidsvakbonden van één jaar zonder regering
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 16:37)


Eén jaar. Zo lang zitten we al zonder volwaardige federale regering. Een politicoloog en een econoom zijn vernietigend voor de stilstand van het voorbije jaar. Maar wat vinden de ambtenaren? De overheidsvakbonden: “Er wordt vandaag op verschillende departementen beter gewerkt dan wanneer we nog een minister hadden.
THUMB
Zware brand legt woning van afwezige bewoners volledig in de as
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 15:34)


Een zware brand legde zaterdagvoormiddag een woning in de Stationsstraat in Sijsele volledig in de as. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Toen ze terug arriveerden, moesten ze met lede ogen aanzien hoe het vuur hun woning vernielde.
THUMB
Erkende moskeeën in Vlaanderen kregen in 2018 voor 740.000 euro toelagen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 14:59)


De provincies keerden aan de 22 erkende islamitische geloofsgemeenschappen, die reeds de jaarrekening voor 2018 indienden, voor circa 740.000 euro toelagen uit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Bart Somers op een schriftelijke vraag van Chris Janssens (VB).
THUMB
Bedlegerige vrouw gehospitaliseerd na CO-vergiftiging
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 14:49)


Een 83-jarige bedlegerige vrouw uit Diest werd zaterdagochtend ter controle naar het ziekenhuis gevoerd nadat in haar woning hoge CO-concentraties waren waargenomen.
THUMB
Elke dag belanden zes jongeren dronken op de spoed: “Bierlobby houdt efficiënte maatregelen tegen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 13:03)


Sensibilisering alleen om alcoholgebruik bij jongeren en ouderen tegen te gaan is onvoldoende. Dat zegt Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD). Efficiënte maatregelen zoals het optrekken van de leeftijdsgrens worden echter tegengehouden door de bierlobby, aldus de experte.
THUMB
OPROEP. Tieners eindigen steeds meer dronken op de spoedafdeling van een ziekenhuis: wil jij getuige
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 11:08)


Steeds meer jongeren eindigen dronken op de spoedafdeling van een ziekenhuis. De redactie van het Nieuwsblad is op zoek naar tieners die dit al hebben meegemaakt, om met hun verhaal anderen te kunnen waarschuwen voor de gevolgen van overmatig alcoholgebruik.
THUMB
Karel Van Eetvelt rekent af met de politiek: “Het Vlaams Parlement kun je wat mij betreft afschaffen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 10:25)


Eén jaar. Eén jaar lang al heeft dit land geen volwaardige ­federale regering, sinds die viel over het Marrakech-pact. In ­politieke middens heerst daarover geen paniek – ‘lopende zaken’ houdt de boel wel recht. Maar is dat wel zo? Hoe schadelijk is die stilstand eigenlijk voor een land? Wij staken ons licht op bij enkele invloedrijke stemmen.
THUMB
MR-voorzitter: “Met paars-groen alleen redden we het niet”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 07:46)


De zes paars-groene partijen alleen volstaan niet om formatiegesprekken op te starten. Dat maakt de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen van de MR, Georges-Louis Bouchez, duidelijk in een interview met De Tijd.
THUMB
Antwerps SP.A-kopstuk Jinnih Beels pleit voor “ander” drugbeleid: “Het moet een war on dealers worde
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 18:14)


Tegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (SP.A) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
THUMB
Waalse kerstboomkwekers in de clinch met Ikea: “Zij bevuilen de markt in België”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 17:22)


Op de markt van de kerstboomverkopers worden geen cadeautjes uitgedeeld. De Union Ardennaise des pépinièristes (UAP), de Waalse federatie van boomkwekers, heeft in de pers uitgehaald naar de concurrentie van Ikea. De Zweedse meubelgigant laat dat niet over zijn kant gaan.
THUMB
Vrouw omgekomen bij woningbrand nabij Charleroi
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 15:41)


In het dorpje Ransart, nabij Charleroi, is zaterdag een brand uitgebroken in een woning, waarbij een vrouw om het leven is gekomen. Dat meldt de brandweer van Marcinelle.
THUMB
MIVB-controleur betrapt zwartrijder, enkele dagen later slaat die hem voor zijn eigen huis in elkaar
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 15:23)


Een controleur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is voor de deur van zijn huis in Molenbeek in elkaar geslagen door een zwartrijder. Die was het adres te weten gekomen omdat de naam van de controleur op het proces-verbaal stond, iets waar veiligheidsagenten al enige tijd verandering in willen brengen.
THUMB
Trams botsen op Gitschotellei: twee gewonden, tramverkeer ligt stil op lijnen 4 en 9
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 14:54)


Op de Gitschotellei in Deurne zijn twee trams gebotst. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 ligt voorlopig stil.
THUMB
Bart De Wever opent Belgisch ski- en snowboardkampioenschap met vlotte afdaling… in maatpak
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 14:49)


Op de Scheldekaaien in Antwerpen vindt zaterdag Rail ‘n Snow plaats, met onder meer het Belgisch Kampioenschap Freestyle Rail voor ski en snowboard. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) testte de schans uit - in maatpak - en bracht het er zonder kleerscheuren vanaf.
THUMB
Jonge vrouw slachtoffer van poging tot ontvoering door twintigers
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 11:38)


In Aarlen in de provincie Luxemburg is een jonge vrouw vrijdag slachtoffer geworden van een poging tot ontvoering door haar ex-vriend. Dat meldt het Luxemburgs parket.
THUMB
DISCUSSIE. Leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar?
Bron:GVA / binnenland

(07-12-2019 10:31)


Elke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar. Experts trekken aan de alarmbel en pleiten voor het optrekken van de leeftijdsgrens tot 18 jaar.
THUMB
Zo lezen kinderen wél graag: tien jongens en meisjes over hun favoriete boek
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 10:25)


Dat de kinderen meer en beter moeten leren lezen, daar heeft iedereen dezer dagen de mond van vol, na de zwakke scores van onze leerlingen op leesvaardigheid in een internationaal onderzoek. Specialisten en experts passeerden al veelvuldig de revue, maar wat denken de jongelui er zelf over? Tien jonge ervaringsexperten getuigen over hun beste leeservaring.
THUMB
Als toerist op hotel, ook als je dementie hebt: dat kan voortaan in Kortrijk
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(07-12-2019 06:58)


Kortrijk biedt via het H. Hart logies aan voor personen met dementie. Ze verblijven er als toerist, maar kunnen van alle zorgmogelijkheden gebruikmaken. Het project past in een Europees experiment.
8 December 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]