THUMB
Kris Peeters (CD&V) hard voor sociaaleconomische voorstellen N-VA: “Onsamenhangend verhaal”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 16:48)


“Een onsamenhangend verhaal”. Zo heeft CD&V-vicepremier Kris Peeters zondag in VTM NIEUWS de sociaaleconomische voorstellen van N-VA omschreven. De organisatie van het loonoverleg per sector noch de beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd kunnen Peeters overtuigen.
THUMB
Voertuig botst tegen brug en belandt tegen betonnen afscheiding
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 12:06)


Een personenwagen is zondagochtend rond 6.30 uur op de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt eerst tegen een brugpijler gereden en dan op de middenberm tegen de betonnen afscheiding gebotst die de twee rijrichtingen van elkaar scheidt. De inzittenden van de personenwagen zaten gekneld en moesten door brandweermannen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg worden bevrijd.
THUMB
Vier zwaargewonden na zware crash tegen rotonde aan oprit E314
Bron:GVA / binnenland

(21-04-2019 10:13)


Bij een verkeersongeval in Maasmechelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een personenwagen zwaargewond geraakt.
THUMB
Belgen vliegen vaker “groen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 06:06)


Steeds meer mensen storten spontaan een klimaatbijdrage als ze een vliegreis boeken, bericht De Zondag. Bij de website Greentripper zijn dat er in de eerste drie maanden van 2019 evenveel als in heel 2018.
THUMB
Moskee dient klacht in: “Banken zien ons liever niet komen als klant”
Bron:GVA / binnenland

(21-04-2019 03:00)


Steeds meer moskeeën krijgen van hun bank te horen dat hun rekening wordt afgesloten en een nieuwe wordt geweigerd. De Grote Moskee in Hoboken diende daarom een klacht in bij Unia. “Ze zien ons liever niet bij banken”, zegt bestuurder Ben Haddach.
THUMB
Charissa (33) beleeft droomhuwelijk vijf dagen voor haar dood: “Het zou fijn zijn moesten we elkaar
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 20:58)


Charissa, een 33-jarige uit Brasschaat, wist dat ze vrijdag ging sterven. Na drie jaar vechten tegen kanker was ze de strijd moe. Toch wilde ze voor haar dood nog één ding doen: trouwen met Arno (24), de liefde van haar leven. Haar vrienden en familie hebben ervoor gezorgd dat ze haar droomhuwelijk kreeg.
THUMB
Dronken bestuurder laat fietser zwaargewond achter na aanrijding in Knokke
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 17:59)


In Knokke is vrijdagavond een fietser zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. De bestuurder van de wagen die de fietser aanreed had gedronken. Dat zegt het West-Vlaams parket, afdeling Brugge.
THUMB
“Ze haalde schouders op en draaide zich om”: kankerpatiënt Mieke vroeg medewerkster NMBS om hulp, ma
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 15:37)


Na een gezellige week aan zee bij haar familie keerden Mieke Adam (45) en haar dochtertje vrijdagavond met de trein terug naar huis in Deinze. Ze hadden gehoopt op een rustige rit zonder problemen. Maar na de aankondiging dat de trein op een ander spoor zou aankomen, sloeg de sfeer om.
THUMB
Enorme groep motorrijders maakt het bont op Antwerpse Ring en loopt tegen de lamp
Bron:GVA / binnenland

(20-04-2019 15:35)


Een grote groep motorrijders heeft zaterdag voor verkeershinder gezorgd op de Antwerpse Ring. Iets na de middag was er maar één rijstrook beschikbaar. De politie heeft de groep aan de kant gezet op de E34 richting kust omdat verschillende motards zware overtredingen begingen, zoals op hun achterwiel rijden en parkeren op de pechstrook.
THUMB
DISCUSSIE. Redders aan zee: onmisbaar als er veel volk is?
Bron:GVA / binnenland

(20-04-2019 14:45)


Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, reageert fors op de kritiek dat er nog geen redders aan de kustlijn staan in dit zonovergoten paasweekend. Wie in Oostende toch in zee gaat en in de problemen komt, moet zelf opdraaien voor de reddingskosten, zegt Tommelein.
THUMB
Politie zet vier extra teams in om vechtpartijen in Leuvense binnenstad te kunnen bedwingen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 15:27)


De politie van Leuven heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier extra teams ingezet om vijf vechtpartijen in de binnenstad te bedwingen. Vier personen belandden in de cel en een vijfde in het ziekenhuis. Dat meldt de Leuvense politie zondag.
THUMB
Man geklist met bijna 1.000 xtc-pillen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 11:05)


In Namen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een man opgepakt die in het bezit was van bijna 1.000 xtc-pillen. Dat heeft het parket van Namen meegedeeld.
THUMB
Vier zwaargewonden na crash tegen rotonde: wagen wordt meters ver weg gekatapulteerd
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 10:13)


Bij een verkeersongeval in Maasmechelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een personenwagen zwaargewond geraakt.
THUMB
Twee politici krijgen maximumscore, De Wever een 0: bekijk hier het rapport van de federale parlemen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-04-2019 03:00)


Egbert Lachaert (Open VLD) en Stefaan Van Hecke (Groen) mogen zich één regeerperiode lang de beste parlementsleden van de wereld noemen. Zij behaalden na een grondige doorlichting van de 87 Nederlandstalige Kamerleden de hoogste score voor hun werk van de voorbije vijf jaar.
THUMB
Aartsbisschop Jozef De Kesel haalt in paashomilie uit naar misbruik in de Kerk
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 21:14)


Aartsbisschop Jozef De Kesel haalt in zijn paashomilie zaterdagavond in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal uit naar het onrecht dat de mensen elkaar aandoen en het leed waarmee mensen moeten leven. Daarbij verwijst hij ook naar het misbruik binnen de Kerk, dat de geloofwaardigheid van het instituut heeft aangetast.
THUMB
Ondanks tegenvallende peilingen is SP.A-voorzitter John Crombez positief: “Op 26 mei moeten ze zegge
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 18:55)


SP.A-voorzitter John Crombez heeft in Gent de aftrap gegeven van de verkiezingscampagne met een sterke klemtoon op ‘zekerheid’. “Zekerheid op een job die loont, betaalbare facturen en een pensioen”, zegt Crombez. De socialisten willen, ondanks tegenvallende peilingen, fors winnen.
THUMB
Bart Schols geschokt door moord op zijn wiskundeleraar: “Zonder hem zou ik niet staan waar ik nu sta
Bron:GVA / binnenland

(20-04-2019 16:07)


VRT-presentator Bart Schols (45) is aangegrepen door de moord op zijn voormalige wiskundeleraar Guy Verbruggen (66) uit Aarschot, die door geweld om het leven kwam in Thailand. “Ik heb veel aan hem te danken. Hij stond me bij op de moeilijke momenten.
THUMB
Honderden motorrijders gebruikt Antwerpse Ring als persoonlijk stuntparcours
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 15:36)


Een grote groep motards heeft zaterdagmiddag het verkeer op de Antwerpse ring op stelten gezet. De motorrijders gebruikten de snelweg als hun persoonlijke stuntparcours. Ze reden tussen het verkeer onder meer op één wiel en staand, in sommige gevallen zonder helm.
THUMB
Heethoofden gaan elkaar te lijf tijdens file op E40 richting Brussel: “Vermoedelijk wilden ze allebe
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 15:28)


Tijdens een file op de E40 richting Brussel kwam het donderdagochtend tot een vechtpartij tussen twee bestuurders. Ter hoogte van Sterrebeek stapte een man boos richting een witte Honda, waarna beide automobilisten met blote handen elkaar te lijf gingen.
THUMB
Meerdere gewonden bij spectaculaire crash in Sint-Niklaas
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-04-2019 14:39)


Bij een zwaar ongeval op de Leopold II Laan in het centrum van Sint-Niklaas zijn zaterdagmiddag meerdere gewonden gevallen. De materiële schade is aanzienlijk.
22 April 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]