THUMB
Buurtcomité houdt ludieke actie: miljoenste bestuurder krijgt bloemetje
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 06:00)


Het actiecomité ‘Voor een leefbare en veilige omgeving tussen de dorpskernen Landegem-Merendree’ zette zaterdag de miljoenste bestuurder in de bloemen. “We willen op een positieve manier aandacht vragen voor onze bezorgheden.”
THUMB
België bij slechtste klimaatleerlingen van Europa
Bron:De Morgen / binnenland

(18-06-2018 06:00)


De Belgische uitstoot stijgt en het klimaatbeleid kwakkelt. Daarom scoren we slecht in een nieuwe klimaatranking van EU-lidstaten. Alle buurlanden doen beter. "Zo laten we kansen op meer welvaart en jobs schieten."
THUMB
Politie rukt uit naar nachtclub voor ‘opgesloten vrouw’, Michel Van den Brande brengt redding
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:41)


De politie van Sint-Niklaas rukte zondagochtend massaal uit naar nachtclub Levels op de Houtbriel in Sint-Niklaas. De hulpdiensten hadden een oproep binnengekregen van een jonge vrouw die zei dat ze opgesloten zat in de zaak. Kontrimo-baas Michel Van den Brande, de vader van uitbater Dylan, moest ter plaatse komen om de deur te openen.
THUMB
Visgerei gevonden, maar geen spoor van hengelaar
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:38)


Duikers van de brandweer zijn zaterdag rond 19 uur gestart met een zoekactie in een visvijver aan de Vijverstraat in De Panne. Een voorbijganger had alarm geslagen toen hij wel visgerei maar geen visser zag. Het parket opende een onderzoek, maar het is niet zeker of er effectief iemand vermist is.
THUMB
Ouders en zus Bjorn (28) oog in oog met moordenaar tijdens reconstructie: “Alleen zo zullen we weten
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:26)


De reconstructie van de moord op Bjorn De Vrieze (28) in Schuiferskapelle wordt een zware dag voor zijn familie. Zijn ouders en zus zullen erbij zijn en komen oog in oog te staan met dader Jordy V. “Enkel zo weten we wat er gebeurd is.”
THUMB
Oldtimer beschadigd tijdens dorpsfeest: “Het was een cadeau voor mijn vrouw”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:25)


“De deur is ingestampt, de antenne en spiegels afgebroken”, zegt Amine Beldjoudi over zijn oldtimer die midden het feestgedruis van de Ommegang werd beschadigd. Hij gaf de Peugeot 205 cabrio drie weken geleden als verjaardagscadeau aan zijn vrouw Aneta.
THUMB
Kievit dreigt te verdwijnen
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Het gaat niet goed met de kievit. Volgens Natuurpunt dreigt de ­beschermde weidevogel uit te sterven. Maar één op de tien ­kievitsnesten zou nog overleven. In 2003 telden we er in heel Vlaanderen nog 20.000, sindsdien is de populatie met 20% gedaald.
THUMB
Aantal verkeersdoden en zwaargewonden piekt in Antwerpen
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


In de stad Antwerpen vielen vorig jaar vijftien dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met 2016. Vooral bij de fietsers steeg het aantal verkeersslachtoffers gevoelig.
THUMB
Sprookjesontmoeting tussen Boudewijn en Fabiola is verzonnen
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Aan de vooravond van de 25ste sterfdag van koning Boudewijn schreven historici Mark Van den Wijngaert en Emmanuel Gerard (KU Leuven) het boek Koning met een missie. Zij werpen daarin onder meer een nieuw licht op hoe Boudewijn en Fabiola elkaar leerden kennen.
THUMB
Studenten laten auto rijden via camerabeelden op gsm
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Vier studenten van de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver hebben een auto laten rijden op basis van camerabeelden op een gsm die aan de voorruit werd bevestigd. De studenten zaten zelf wel achter het stuur, maar de auto vertraagde of stopte deels automatisch en bleef ­zonder bijsturen op het rijvak.
THUMB
Amper één op de drie Franstalige leidinggevende ambtenaren slaagt voor verplichte taaltest
Bron:De Morgen / binnenland

(18-06-2018 06:00)


Eén jaar na de invoering heeft 20 procent van de leidinggevende federale ambtenaren een verplichte taaltest afgelegd. Amper de helft slaagt. "De lage slaagpercentages moeten ons zorgen baren", zegt N-VA-kamerlid Brecht Vermeulen. 
THUMB
Antwerps bedrijf houdt WK-bal hard
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:49)


Als de Rode Duivels maandag hun eerste wedstrijd van het WK-voetbal tegen Panama winnen, is dat mede te danken aan een stukje Antwerpse technologie. Het bedrijf Covestro maakt in de Antwerpse haven materialen die er onder meer voor zorgen dat de wedstrijdbal van het WK hard blijft als er tegen wordt getrapt.
THUMB
Politieachtervolging eindigt tegen gevel, slapende kat verpletterd
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:40)


Een bestuurder zonder rijbewijs is zondagochtend tijdens een politieachtervolging tegen de gevel van een huis in de Kriekelaarstraat in Nieuwkerken-Waas gereden. De bewoners bleven ongedeerd, maar hun slapende kat werd verpletterd onder de brokstukken.
THUMB
Hier mogen bewoners eigen straat niet meer naar beneden fietsen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:29)


Fietsers mogen niet meer in beide richtingen in de Warande rijden. Ze moeten eerst de hellende straat naar omhoog om dan via de nog steilere Tenbossestraat naar beneden te fietsen, richting het centrum van Nederbrakel.
THUMB
17 uur tijd om WK-dorp op te bouwen, voluit te feesten en… alles weer af te breken
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 05:25)


Maandag beginnen niet alleen de Rode Duivels, maar ook de organisatoren van het Brugse fandorp aan hun WK. De missie: in 17 uur het dorp opbouwen, 10.000 supporters bedienen en dan weer opkramen. “Tegen 23 uur moet het laatste bekertje weg zijn.”
THUMB
CD&V valt minister Weyts (N-VA) aan: “Zonder visie kan je de problemen op de weg niet aanpakken”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Volgens regeringspartij CD&V zijn de langere files het gevolg van een gebrek aan visie en ambitie bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA, foto). “We zien veel communicatie, maar we wachten al sinds het begin van de legislatuur op een mobiliteitsplan”, zegt de Vlaamse CD&V-fractie.
THUMB
STANDPUNT. Eindelijk komt Muyters echt in actie
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) gaat mensen die met brugpensioen zijn, verplichten om te solliciteren voor een job. Hij geeft VDAB vanaf vandaag de opdracht om alle mensen die in het Stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag zitten, zoals het systeem van brugpensioen officieel heet, geschikte vacatures toe te sturen.
THUMB
Rusthuizen praten en plannen te weinig over nakend levenseinde
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Er zijn nog heel wat woonzorgcentra die te weinig aandacht hebben voor vroegtijdige zorgplanning. Nochtans sterven de meeste bewoners daar en niet meer in het ziekenhuis.
THUMB
Expert treedt Brusselse minister bij: “Antwerpen krijgt te veel geld”
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Volgens Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) sluist de N-VA zowat al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen en is Brussel daar het slachtoffer van. “Het klopt dat Antwerpen te veel geld krijgt. Maar dat heeft geen effect op Brussel”, zegt begrotingsspecialist Herman Matthys (VUB).
THUMB
CD&V kritisch voor minister Weyts: “We zien veel communicatie, maar het effect op het terrein blijft
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2018 03:00)


Volgens regeringspartij CD&V zijn de langere files het gevolg van een gebrek aan visie en ambitie bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “We zien veel communicatie, maar we wachten al van sinds het begin van de legislatuur op een mobiliteitsplan”, zegt de Vlaamse CD&V-fractie.
18 Juni 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]