THUMB
Zes maanden zwanger en toch doet Emily een triatlon: “Maar ik ben niet de held van de dag”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:47)


Emily De Padt is zes maanden zwanger en stond gisteren aan de start van het triatlonevent Challenge Geraardsbergen. Samen met haar teamgenoot Frank Van De Vijver, een leukemiepatiënt, bracht zij de sportieve uitdaging tot een goed einde. “Ik ben niet de held van de dag, dat is Frank.
THUMB
17.000 peuken opgeraapt in amper twee uur: “Dit is meest voorkomende vorm van zwerfvuil”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:46)


Gent verdrinkt in een zee van sigarettenpeuken. In amper twee uur tijd heeft het Gents Milieufront (GMF) gisteren 17.000 peuken opgehaald in de binnenstad. Een gigantisch cijfer. “Tabaksproducenten moeten dringend hun verantwoordelijkheid nemen”, zegt schepen van Openbare Netheid Bram Van Braeckevelt (Groen).
THUMB
Dierenasiel verlaat iconische villa: “Vechten tegen wormen en vlooien, en toch gaan we het hier miss
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:45)


Een fikse verhuisoperatie gaat maandag van start in het dierenasiel in het Gentse Citadelpark. Na bijna een eeuw zijn de deuren van het iconische gebouw sinds afgelopen weekend voorgoed gesloten voor het publiek. Meer dan honderd dieren verhuizen naar een nieuwe thuis bij de Watersportbaan.
THUMB
Wielrenner Stef (27) wint eerste BK Dikke Buiken: “Je moet minstens 105 kilogram wegen om te mogen d
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:40)


De 27-jarige Stef Vekemans uit Lier is in Viersel de eerste Belgische kampioen Dikke Buiken geworden. De organiserende Honda Amigo Drivers Club dromen nu al van het WK volgend jaar.
THUMB
Dit zijn de ambities van de Antwerpse nieuwkomers in het Vlaams Parlement
Bron:GVA / binnenland

(17-06-2019 05:00)


Het Vlaams Parlement houdt dinsdag zijn openingszitting. Voor de provincie Antwerpen zijn er tien nieuwkomers. Enkel CD&V mag geen nieuw parlementslid afvaardigen. Gazet van Antwerpen stelt de Antwerpse nieuwe verkozenen kort voor en stelde hen drie vragen: wat is het belangrijkste dossier dat ze willen aankaarten in het Vlaams Parlement (1), wat is het allereerste dat ze gaan doen bij de start van het parlementair jaar (2) en wat is hun ambitie in de politiek (3)? In het totaal leggen 124 verkozenen de eed af bij tijdelijk voorzitter Herman De Croo (Open Vld).
THUMB
Stormloop van achtduizend bezoekers veroorzaakt ‘File door de Bomen’
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:25)


Naar schatting 8.000 bezoekers fietsten op het openingsweekend door de bomen in Bosland. “Vooral zondag moesten fietsers zelfs enkele minuten aanschuiven”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van Toerisme Limburg. ‘File door de Bomen’ dus.
THUMB
“Vries eicellen in, voor het te laat is” doet wenkbrauwen fronsen
Bron:GVA / binnenland

(17-06-2019 03:00)


Vrouwen die kinderen willen, maar nu nog niet, doen er goed aan eicellen te laten invriezen. Dat is de boodschap achter een paginagrote advertentie van een farmagigant in Flair deze week. De multinational Gedeon Richter doet niet zelf aan ‘social freezing’, maar verkoopt wel bijbehorende medicatie.
THUMB
Informateurs voor tweede keer naar koning, maar uitzicht op een doorbraak is er nog niet
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders mogen van koning Filip waarschijnlijk nog een tijdje voortwerken. Uitzicht op een doorbraak is er in de verste verte nog niet.
THUMB
COLUMN. “De pipi van mijnheer A”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


Alle mannen zijn sproeiers. Stond in deze krant. Een studie die mannen methyleenblauw deed drinken, bewees dat hun blauwkleurige urine niet enkel in en rond het toilet belandt, maar ook op hun kleren. Daar wil ik aan toevoegen dat het ook op lichaamsdelen terecht komt.
THUMB
Eindelijk recycleren we zelf ons plastic afval: Belgisch bedrijf bouwt fabriek voor hergebruik van 2
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


Omdat plastic afval op de boot zetten richting Azië steeds moeilijker wordt, komt in ons land een beweging op gang om (eindelijk) zelf grootschalig te recycleren. Het bedrijf Renewi investeert 10 miljoen in een nieuwe fabriek die elk jaar 23.000 ton gaat recycleren.
THUMB
Na hele reeks schandaaltjes wil Geert Versnick ereschepen worden: “Hallucinant”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:47)


Open VLD-politicus Geert Versnick (62), die na een reeks schandaaltjes is gestopt als gedeputeerde en gemeenteraadslid, heeft een aanvraag ingediend om ereschepen van Gent te worden. Die staat maandagavond op de agenda van de bevoegde gemeenteraadscommissie.
THUMB
Hier komen geen nieuwe zomerbars meer op openbaar domein: “We hebben al vaste cafés genoeg”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:45)


De komende maanden een pop-upcafé organiseren op de Kouter of in het Zuidpark? Onmogelijk, want Gent laat geen nieuwe zomerbars meer toe op openbaar domein.
THUMB
Facebookgroep die eten uitdeelt aan minderbedeelden krijgt FAVV op bezoek: “Ik voelde me aangevallen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 05:42)


De Facebookgroep ‘Zonder honger naar bed’, die restjes voedsel inzamelt voor minderbedeelden, heeft afgelopen weekend het Federaal Voedselagentschap over de vloer gekregen. “Iemand heeft gemeld dat ik vervallen voedsel uitdeel,” zegt beheer­der Cindy Van de Velde, "maar dat is helemaal niet waar.
THUMB
Vlaams Belang besprak integratie, onderwijs en welzijn met De Wever
Bron:GVA / binnenland

(17-06-2019 05:00)


Het onderhandelingsteam van Vlaams Belang – met voorzitter Tom Van Grieken, Barbara Pas en Chris Janssens – zat zaterdag al voor de derde keer samen met Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA), voor een inhoudelijk gesprek van meer dan drie uur.
THUMB
Vader van vermiste Théo Hayez (18) smeekt om informatie: “Ik heb zijn kleine broer beloofd Théo naar
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 04:38)


In het Australische kuststadje Byron Bay heeft Laurent Hayez, de vader van de al ruim twee weken vermiste Théo (18), tijdens een emotionele persconferentie gesmeekt om informatie. De politie zegt “verbijsterd” te zijn door de zaak en sluit geen enkele piste uit.
THUMB
Valentina (5) vecht in rechtbank voor toegang tot medicijn
Bron:GVA / binnenland

(17-06-2019 03:00)


Wellicht voor de eerste keer ooit voert een Belgisch gezin een juridische strijd tegen een farmabedrijf om toegang te krijgen tot een geneesmiddel. Valentina uit Leefdaal is 5 en lijdt aan het zeldzame syndroom van Morquio. Sinds april vorig jaar krijgt ze het ontzettend dure medicijn Vimizim gratis van een Amerikaans farmabedrijf, BioMarin.
THUMB
Lief Oumaïma Rayane ziet Remco Evenepoel wielergeschiedenis schrijven: “Hij denkt al aan de Tour en
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


Amper negentien en al de Ronde van België gewonnen. De wielerster van Remco Evenepoel flonkert stilaan oogverblindend. Aan zijn zijde bij die immer groeiende Evenepoel-hype: Remco’s vriendin Oumaïma Rayane (19). “Ik bewonder hoe toekomstgericht hij is”, zegt ze.
THUMB
Chinese wolhandkrabben overspoelen Vlaanderen: al 715.000 gevangen, maar wat doe je ermee?
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


De Vlaamse Milieumaatschappij heeft sinds begin dit jaar liefst 715.000 Chinese wolhandkrabben gevangen in de speciale val die ze voor de beestjes heeft opgezet in Grobbendonk. Er komt nu zeker nog een val bij voor de exotische krabben, die volledige rivierbodems leegvreten.
THUMB
Vlaming (57) riskeert doodstraf nadat hij in Thailand werd opgepakt met cocaïne: “Danny was altijd a
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


Danny V., een 57-jarige Vlaming die jaren geleden vanuit Ekeren naar Thailand emigreerde, riskeert daar nu de doodstraf. De Thaise politie zegt dat ze hem betrapt heeft met cocaïne, wat hij aan toeristen wou verkopen. Zijn familie reageert onthutst.
THUMB
Vlaming (29) valt op Ibiza van balkon tijdens vrijgezellenweekend: toestand kritiek
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(17-06-2019 03:00)


De toestand van de 29-jarige man uit Ronse die vrijdagnacht op Ibiza zwaargewond raakte toen hij vanop het balkon van zijn appartement naar beneden viel, is nog steeds kritiek. “Pas maandag zullen we meer weten over zijn toestand”, zegt de familie van Kjell V.
17 Juni 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]