thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Dinsdag 7 Mei 2013 om 22:42

"De subsidiëring van moskeeën bevordert alleszins geen Europese islam. Vlaams minister van inburgering Geert Bourgeois (N-VA) subsidieert immers twee fundamentalistische Turkse moskeeën." Dat zegt Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (VB) in reactie op een vraag aan Bourgeois.

De minister zegt dat in 2012 575.312 euro subsidies werden uitbetaald aan 17 van de achttien erkende moskeeën. Opmerkelijk is volgens Dewinter dat 65% van deze subsidies gaat naar 9 moskeeën van de Dyanet, het Turkse "Presidium van godsdienstzaken", dat onder leiding staat van de Turkse premier Erdogan. "Deze imams zijn Turkse staatsambtenaren die door Turkije slechts voor een beperkte tijd naar het buitenland worden gezonden om integratie in de gastsamenleving te vermijden. De voornaamste begunstigde van de subsidiëring van moskeeën is dus de Turkse staat".

Mili Görüs

Vlaanderen subsidieert volgens Dewinter ook twee moskeeën van de extreme moslimbeweging Milli Görüs: Sultan Ahmet uit Heusden-Zolder (31.151 euro) en Tevhid Camii uit Gent (11.497 euro). "Milli Görus wordt er door de Duitse staatsveiligheid van beschuldigd de wereldlijke orde af te schaffen en te willen vervangen door een islamitische gemeenschap".

Filip Dewinter besluit: "Deze cijfers laten maar één conclusie toe: de subsidiëring van moskeeën in Vlaanderen leidt allerminst tot de ontwikkeling van een zogenaamde 'Europese 'islam', zoals Geert Bourgeois en de Vlaamse regering beweren.Vooral Turkse staatsmoskeeën onder leiding van de fundamentalist Recep Tayyip Erdogan, die zelf zegt niet te geloven in een gematigde islam en elk integratiebeleid, worden gesubsidieerd."

JDW

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
16 December 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]