thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Maandag 15 April 2013 om 03:02

Het herstellen en het opnieuw veilig maken van de Vlaamse gewestwegen na het strenge winterweer van de voorbije maanden zal vermoedelijk 20 tot 25 miljoen euro kosten. Dat zegt minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V).

Bij de jongste begrotingscontrole kreeg Crevits een extra enveloppe van 100 miljoen euro om de gevaarlijke punten langs de gewestwegen weg te werken en de zwaarste winterschade te herstellen. "Ik vermoed", zei Crevits zondag in VTM Nieuws, "dat van die 100 miljoen 20 tot 25 miljoen euro al zal moeten besteed worden aan het herstel en het veilig maken van die gewestwegen." Het is pas nu de lente in het land is, dat de schade volop aan het licht komt, zei Crevits.

Ze waarschuwt dat er de komende maanden overal in Vlaanderen zal worden gewerkt, met vooral veel hinder op de autosnelwegen. "De schade na de winter is enorm en we hebben ook een programma om onze snelwegen tegen 2015 in optimale conditie te krijgen. Dat betekent dat we nu keihard moeten werken", zei ze. Er is volgens de minister voor gezorgd dat de werken zo goed mogelijk gespreid worden.

Er zullen overal bottlenecks zijn, aldus Crevits, maar enkel de E34 in de richting van Antwerpen noemde ze expliciet.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
4 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]