thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Dinsdag 19 Maart 2013 om 00:35

Het ACW sleept N-VA-Kamerlid Peter Dedecker (foto) zoals verwacht voor de rechter wegens laster, na diens forse beschuldigingen van fraude en schriftvervalsing. Dedecker ontvangt maandag nog een dagvaarding om op 29 maart te verschijnen voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, meldt ACW-advocaat Hans Rieder.

Geflankeerd door Kamerfractieleider Jan Jambon haalde Dedecker op een persconferentie tijdens de krokusvakantie snoeihard uit naar het ACW. De N-VA'er beschuldigde de christelijke arbeidersbeweging van fiscale fraude, schriftvervalsing in de jaarrekening, belangenvermenging en misbruik van vennootschapsgoederen. Volgens topfiscalist Axel Haelterman is daar niets van aan, maar de N-VA'er bleef steeds bij zijn standpunt.

En Jambon?

Het ACW trekt nu naar de rechtbank wegens laster en eist een schadevergoeding. De beweging had dat eerder al aangekondigd, maar voorlopig was onduidelijk tegen wie de klacht juist gericht was. Dat blijkt nu enkel Dedecker te zijn.

Fractieleider Jan Jambon ontspringt dus de dans. Hij organiseerde samen met Dedecker de bewuste persconferentie, maar volgens advocaat Hans Rieder bleek uit de beelden niets dat hem ten laste kan gelegd worden.

De parlementaire onschendbaarheid van het N-VA-Kamerlid vormt in elk geval geen probleem. Die geldt enkel voor strafrechtelijke zaken, aldus nog Rieder. "Zoals iedere Belg" kan Dedecker wel in een burgerlijke zaak gedagvaard worden. De Kamer zal zijn onschendbaarheid dus ook niet moeten opheffen.

Op 29 maart wordt Dedecker bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg verwacht. De zaak zal dan worden uitgesteld tot een latere datum voor de eigenlijke pleidooien, aldus nog Rieder.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
29 Februari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]