thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Dinsdag 5 Maart 2013 om 14:55

De staat loopt miljoenen euro's mis omdat er nog 347 oude "rijkswachterwoningen" staan te verkrotten. Dat meldt De Tijd. Tien jaar na de start van de politiehervormingen, heeft de overheid het proces nog niet kunnen afronden. De 347 leegstaande "rijkswachterwoningen" dienen verkocht te worden door de overheid. Dat weet staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen, Servais Verherstraeten (CD&V).

Rijkswachtbrigade

Vroeger konden onderofficieren van de rijkswachtbrigades een huis dicht bij de kazerne krijgen. Zo konden ze bij dringende interventies sneller ter plaatse zijn. Naargelang het aantal kinderen, konden dat huizen zijn met twee of drie kamers.

Van de 347 vacante huizen, staan er 117 in Brussel. "Natuurlijk ben ik mij bewust van de uitermate negatieve gevolgen van deze leegstand", reageert Verherstraeten. "De overheid derft inkomsten, die de verkoop van die huizen zou kunnen opleveren. Door de leegstand riskeert de waarde van die huizen die eigendom zijn van de Regie der Gebouwen te verminderen."

Initiatief

Volgens Verherstraeten zijn er al inspanningen gedaan. Een aantal gebouwen zijn verkocht aan de politiezones. Daarnaast heeft een privéfirma er zich toe verbonden een zestigtal leegstaande panden te onderhouden, waaronder verschillende oud-rijkswachterhuizen. "We zullen ook een protocol proberen af te sluiten met de federale politie om groepen van huizen openbaar te verkopen", besluit Verherstraeten.

MCe

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
3 Juni 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]