thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Dinsdag 19 Februari 2013 om 14:00

De nabestaanden van de vermoorde Shana Appeltans, Kevin Paulus en Annick Van Uytsel krijgen samen een schadevergoeding van amper 614,37 euro van Ronald Janssen. De seriedoder uit Loksbergen had nochtans 144.000 euro op zijn spaarrekening staan. Maar dat geld wist Janssen, door een constructie die hij opzette met zijn ex-vrouw, voor een groot deel binnen zijn eigen familie te houden. Dat schrijft Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen.

Na het proces wilden de families van de slachtoffers beslag laten leggen op de spaarpot van Janssen, maar toen bleek het plots spoorloos.

Nu, ruim drie jaar na de arrestatie van Janssen, wordt duidelijk waar al dat spaargeld naartoe is. Enkele maanden na zijn arrestatie zette Janssen, samen met zijn ex-vrouw Natalie B., een constructie op om het geld binnen zijn familie te houden. De Hasseltse vrederechter ging mee in het verhaal van Janssen en kende aan zijn ex-vrouw en kinderen een vergoeding van liefst 106.000 euro toe.

Voor de nabestaanden van de slachtoffers blijft er amper nog een cent over.

Huis

Ondertussen blijft het onduidelijk of de families van de slachtoffers nog mogen rekenen op het geld van de verkoop van het huis van Janssen, dat eind januari 110.000 euro opbracht. Janssen moet immers ook nog de gerechtskosten van het proces betalen, die op 280.000 euro zijn berekend.

Blijft de schadevergoeding tot deze kruimels beperkt, dan kunnen de families wel nog aankloppen bij het Fonds voor Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Dat fonds keert maximaal 62.400 euro per persoon uit.

KoSn

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
4 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]