thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Donderdag 7 Februari 2013 om 15:09

Het DNA van de Nederlander die volgens het Brugse gerecht de uitvoerder is van de kasteelmoord werd niet alleen teruggevonden in de woonst van de vermoorde Stijn Saelens. Ook in de chalet van verdachte Pierry S. werd zijn DNA aangetroffen. De Nederlander overleed in mei 2012.

Het bewijsmateriaal werd aangetroffen op een klein ineengeflanst doosje: op de tape rond het doosje zit het DNA van de man, aldus een krant van De Persgroep. In de chalet van Pierre S. werd karton en diezelfde tape met eveneens DNA-spoor aangetroffen.

Volgens de krant denken de speurders dat de overleden dader en een kompaan als 'pakjesbezorgers' eind januari vorig jaar het kasteel binnengeraakten om vervolgens de moord te plegen. De moord zou volgens de speurders beraamd en voorbereid zijn in de chalet van S., de verdachte die mogelijk als tussenpersoon fungeerde.

Mogelijk vergaten de daders het doosje omdat de Nederlander alle moeite had om het lichaam te verplaatsen. De man was zwaar ziek en overleed in mei. Om de tweede dader te klissen, hebben de speurders hun hoop gevestigd op een grootschalig DNA-onderzoek in Nederland. Volgens de krant zeggen waarnemers dat het DNA van de Nederlandse man op zich niet bewijst dat hij ook de trekker overhaalde.

Het Brugse parket wou geen commentaar kwijt aan de krant "om het geheim van het onderzoek niet in gevaar te brengen".

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
26 September 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]