thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Woensdag 2 Januari 2013 om 04:37

Tijdens nieuwjaarsnacht zijn een tiental jongeren opgenomen in het Brugse AZ Sint-Lucas nadat ze een cocktail van alcohol en slaapverdovende middelen hadden binnengekregen. Er zouden ook sporen gevonden zijn van de verkrachtingsdrugs Rohypnol.

In de loop van de nacht zijn er een tiental jongeren opgenomen de omgeving van 't Zand in Brugge waar het zangfestival "Vlaanderen zingt" plaats vond. Ze waren allemaal in comateuze toestand en vertoonden dezelfde symptomen. Het gaat om twintigers die uit zowel West-Vlaanderen als uit het Gentse komen, zowel jongens als meisjes. Een aantal jongeren zouden ook opgenomen zijn in Gentse ziekenhuizen. Inmiddels werd een bericht verspreid naar andere ziekenhuizen om te vragen of er nog jongeren met die symptomen zijn opgenomen.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze onder invloed waren van alcohol en slaapmiddelen, maar er waren ook sporen van Rohypnol. Dat zegt het AZ Sint-Lucas. Het medicijn werd vroeger vaak gebruikt bij verkrachtingen. Volgens de politie ging het echter om een ongekend middel.

De aard van de feiten doet alleszins vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. Inmiddels loopt het onderzoek door de lokale politie, maar er zijn voorlopig geen verdachten opgepakt.

De slachtoffers werden in de loop van de dag terug ontslagen uit het ziekenhuis.

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
29 Mei 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]