thumb
Nieuwsbron: GVA
Categorie: Binnenland
Gepubliceerd: Vrijdag 7 December 2012 om 00:54

Een deeltijds vastbenoemde mannelijke leerkracht in het katholiek onderwijs heeft aan zijn schoolbestuur gemeld dat hij verandert van geslacht. Vanaf 1 september gaat hij als een zij door het leven. Om wie het gaat en in welke school de persoon lesgeeft, is niet duidelijk. Het katholiek onderwijs benadrukt donderdag in een persbericht dat het als onderwijsgemeenschap begrip wil opbrengen voor zijn persoonlijke situatie.

"Betrokkene is een geëngageerde en deskundige leerkracht en collega", zegt het katholiek onderwijs, dat er aan toevoegt dat deze situatie nieuw is voor hen. "Het is geen evidentie. Tijd zal nodig zijn om dit te begrijpen en te plaatsen. Maar al de betrokkenen zullen proberen om met deze nieuwe situatie op een eerlijke en correcte manier om te gaan. Zijn begeleidingsteam van het Universitair Ziekenhuis van Gent zal de school begeleiden."

De school heeft de personeelsleden, de betrokken leerlingen en de ouders ingelicht. De onderwijsinstelling organiseert een informatieavond rond de problematiek van geslachtsverandering/transgender voor ouders en personeel. Op die vergadering kunnen ze vragen stellen aan het begeleidingsteam van het UZ Gent en aan de school.

Het schoolbestuur en de directie zullen alles in het werk stellen om de sereniteit en de nodige discretie te bewaren en de continuïteit in de werking van de schoolgemeenschap te garanderen. Het is ook de uitdrukkelijke wens van het betrokken personeelslid, luidt het voorts. "In het belang van het betrokken personeelslid en de betrokken schoolgemeenschap vragen wij aan de media om hier ook kies en discreet te willen mee omgaan."

Belga

Lees het volledige artikelGerelateerd Nieuws:


Find Us On Facebook Follow Us On Twitter
26 Februari 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]