Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Hoofdtelefoonnummer politie Brussel-West tijdelijk niet bereikbaar
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 10:39)


De politiezone Brussel-West is zaterdag niet bereikbaar op haar belangrijkste telefoonnummer 02 41212. Dat meldt een woordvoerster van de zone. De politiezone is tijdelijk bereikbaar op 02 5544851.
THUMB
Drie dagen code rood voor hitte: “Wat er nu op ons afkomt, is nooit gezien”
Bron:GVA / binnenland

(08-08-2020 09:29)


Van zaterdag tot en met maandag geldt in bijna het hele land weercode rood. “Wat er nu op ons afkomt, vier dagen op rij temperaturen van 35 graden of meer, is nooit gezien in Ukkel”, zegt weerman David Dehenauw.
THUMB
Tweede “zwarte zaterdag” in Frankrijk veroorzaakt, aanschuiven richting Slovenië
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 07:37)


Het is vandaag de “tweede zwarte zaterdag” in Frankrijk, zo meldt mobiliteitsorganisatie VAB. Met opnieuw veel files richting zuiden.
THUMB
Waar vroeger tranen vloeiden, weerklinkt nu kindergelach: oud kerkhof naast kerk is ingericht als sp
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:56)


De kinderen van Kester hebben er een speelplek bij. Tussen de kerk en de pastorie richtte de gemeente het vroegere kerkhof in als speelzone. De Gooikse kinderraad mocht mee de speeltoestellen kiezen.
THUMB
Hoe een houten blokje de geschiedenis van Hotel du Coq blootlegde: “Tijdens beide oorlogen woonden h
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:51)


Een houten blokje met een opvallend opschrift. Meer had Guy Depauw (68) niet nodig om de geschiedenis van zijn woning in De Haan te onderzoeken. Achter de gevel van voormalig Hotel du Coq schuilt namelijk een verhaal met een hoofdrol voor de belle époque, Duitse bezetters en een apotheek.
THUMB
Brievenbussen staan klaar en zelfs tuintjes zijn af, maar toch staan deze woningen al twee jaar leeg
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:49)


Een resem sociale woningen in de Castorwegel, officieel de Alcide de Gasperilaan, in Nieuwenhove staan al twee jaar leeg.
THUMB
Het Aalst van Ilse Uyttersprot: “Ze leeft verder in alles wat ze voor haar stad heeft gedaan”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:45)


“Ilse was een van de weinige politici die zich echt onder het volk mengde. Ze was één van ons.” Niet alleen in de carnavalswereld maar ook daarbuiten blijft het verdriet en onbegrip om de moord op Ilse Uyttersprot groot. Zowat iedereen in Aalst heeft het ook over “ons Ilse”.
THUMB
Opdrachthouders Magnette en De Wever brengen verslag uit bij de koning
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:25)


Koninklijk opdrachthouders Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) brengen zaterdag om 15 uur verslag uit bij koning Filip. Het duo zal er een nieuwe stand van zaken geven van de zoektocht naar een formule om een nieuwe federale regering op de been te brengen.
THUMB
Opnieuw zweten en puffen: kwik klimt tot 37 graden, KMI kondigt code rood af
Bron:GVA / binnenland

(08-08-2020 06:15)


Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en droog bij temperaturen tot 37 graden of lokaal zelfs meer in de Kempen, meldt het KMI. Aan zee zorgt een matige zeebries en wisselende bewolking voor wat verkoeling.
THUMB
Benny Strouven (58) van discotheek Boccaccio Beach: “Ik heb nooit drugs moeten pakken. Elk weekend 5
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:00)


Benny Strouven is, zoals dat in het Beschaafd Vlaams heet, ne jovialen tiep. Hij trakteert graag pinten en vertelt graag sappige verhalen in zijn mals Limburgs doorregen met West-Vlaams. Over zijn volle kerselaar, over de wrange zoektocht naar zijn verdwenen pa, en over de lange serie discotheken die hij heeft bestierd.
THUMB
De hitte ligt alweer op recordkoers: “Dit is niet normaal. We moeten er alles aan doen opdat dit nie
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 10:28)


In juli leek het nog een kwakkelzomer te worden, maar augustus maakt dat goed. Dat we zoveel dagen op rij temperaturen van rond de 35 graden moeten uitzweten, is ongezien. En slecht nieuws...
THUMB
LIVE HITTE. Code rood in bijna heel het land - Wordt de kust overspoeld vandaag?
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 08:24)


Het kwik stijgt dit weekend zowel zaterdag als zondag opnieuw vlotjes boven de 35 graden. Het KMI heeft code rood voor hitte afgekondigd. Veroorzaakt de hitte problemen? Wordt de kust overspoeld met toeristen die een beetje afkoeling zoeken? Volg alles hier live.
THUMB
Gemiddeld 567 besmettingen per dag, aantal ziekenhuisopnames daalt licht
Bron:GVA / binnenland

(08-08-2020 06:57)


In de periode tussen 29 juli en 4 augustus zijn in België gemiddeld 567,9 mensen per dag besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 25 procent op weekbasis.
THUMB
Hij bleef de mensen entertainen tijdens coronacrisis, maar deze dj is nu zelf geveld door het virus:
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:53)


Al de hele coronacrisis lang brengt dj Eddy Goris uit Aarschot muzikaal entertainment in vele huiskamers. Maar nu valt dat stil. Het virus waar hij iedereen voor waarschuwde kreeg hem nu zelf te pakken.
THUMB
Charlotte (38) gaat geen bedrijven meer coachen, maar ouders, en dat vanuit Spanje
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:50)


Adieu Aarsele, het Leeuwenhuis en HaRvest. Charlotte D’halewin heeft haar bedrijf, waarmee ze ondernemers coachte op inspirerend leiderschap, verkocht om minstens voor een jaar naar Spanje te verhuizen. Van daaruit gaat ze met Charlotte From The Heart online ouders coachen naar een gelukkiger leven voor zichzelf en hun kinderen.
THUMB
“We hebben het kunnen inperken”: hoe Gent het coronavuur tot nu toe onder controle hield
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:46)


Hoewel ook in Gent enkele alarmbellen afgaan, is er van grote coronahaarden zoals in Antwerpen vooralsnog geen sprake. De keten van huisartsen, buurtwerkers en ziekenhuizen draait op volle toeren eens een besmetting wordt vastgesteld. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Met deze vier wapens gaat Gent corona te lijf.
THUMB
Hier begrijpen zwemouders niets van sluiting zwembad niet: “Onze jeugd moet uitwijken naar buurgemee
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:44)


Het zit de ouders van de competitiezwemmers van Mega Zwemteam heel hoog dat Eeklo begin augustus het stedelijk zwembad weer sloot, in navolging van Aalter. “Onze jeugd moest noodgedwongen uitwijken naar Wachtebeke en Beernem en zwemt nu in buurgemeente Lievegem, waar er momenteel meer coronabesmettingen zijn dan in Eeklo”, zeggen de zwemouders.
THUMB
Coronavirus - Beke: “Vind het mijn plicht om door te doen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:22)


Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) lag tijdens de coronavirus nagenoeg non-stop onder vuur, maar denkt niet aan een ontslag. Dat zegt hij in een weekendinterview met Het Laatste Nieuws. “Ik vind het juist mijn plicht om door te doen.”
THUMB
Kwart meer besmettingen op weekbasis: gemiddeld bijna 568 besmettingen per dag
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:09)


In de periode tussen 29 juli en 4 augustus zijn in België gemiddeld 567,9 mensen per dag besmet geraakt met het coronavirus.
THUMB
Het tragische verhaal van Maria van Bourgondië: haar doop was al een soap, haar einde was onverwacht
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(08-08-2020 06:00)


Ze heerste amper vijf jaar over onze gewesten, maar we zouden haar nooit vergeten. Haar tragische lot bezorgde de vorstin een speciale plek in ons collectief geheugen. Kijk mee tussen de laurierstruiken in het Warandepark, hoe Maria van Bourgondië als klein meisje zat te spelen met haar achterneefje.
8 Augustus 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]