Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Mega-klimaatcampagne mikt op miljoenen handtekeningen, ook bedrijven aan boord
Bron:De Morgen / binnenland

(05-12-2019 12:00)


Voortaan maken niet alleen scholieren tamtam over het klimaat. Meer dan 300 bedrijven, ngo’s, scholen, universiteiten, banken, media en vakbonden roepen met een megacampagne het hele land op om te tekenen voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat moet partijleiders aanvuren een sterk klimaatplan in het nieuwe regeerakkoord te betonneren.
THUMB
Prins Laurent opmerkelijke gast op verjaardagsfeest van Helmut Lotti: “Hij heeft mij veel plezier be
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 16:02)


Veel reden tot feest bij Helmut Lotti. De artiest vierde dinsdag zijn vijftigste verjaardag en dertig jaar carrière in het bijzijn van vrienden en familie. Uiteraard waren ook een heleboel bekende gasten van de partij in Antwerpen. Zo tekenden onder meer Willy Sommers, Silvy De Bie en Patrick Lefevere present.
THUMB
Suske & Wiske en Jommeke onder één dak: Standaard Uitgeverij en Ballon Media fuseren
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 15:51)


Standaard Uitgeverij en Ballon Media fuseren. Dat meldt Standaard Uitgeverij woensdag op zijn website. Met de nieuwe joint venture ontstaat de grootste uitgever in Vlaanderen en belangrijkste Nederlandstalige stripuitgever in de Benelux, klinkt het. Het nieuwe uitgeefbedrijf zal voortgaan onder de naam Standaard Uitgeverij.
THUMB
DISCUSSIE. Moet euthanasie nog uitgebreid worden?
Bron:GVA / binnenland

(23-10-2019 15:34)


Marieke Vervoort is dinsdag op 40-jarige leeftijd overleden na een progressieve spierziekte. De Paralympische atlete koos dinsdagavond voor euthanasie.
THUMB
Michel Nihoul, verdachte in zaak Dutroux, overleden
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 15:01)


Gewezen Brusselse zakenman Michel Nihoul (78) zou overleden zijn. Dat meldt de Waalse krant DH die het nieuws uit “goede bronnen” vernomen. De man zou al enkele dagen opgenomen zijn in het ziekenhuis van Zeebrugge.
THUMB
Brussels Airlines gaat komende jaren krimpen: minder vluchten, minder vliegtuigen en minder personee
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 14:22)


Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines staan er grote veranderingen op het programma. Het gaat al enkele jaren niet goed met het bedrijf en daarom werkte de directie aan een nieuw plan. Tegen 2022 zou het bedrijf op die manier opnieuw winstgevend moeten zijn.
THUMB
Energieke dansers op Antwerps festival gaan de wereld rond
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 13:57)


Fire is Gold op Linkeroever is al enkele maanden achter de rug, maar een video die op het festival werd gemaakt, gaat nog steeds de wereld rond. Het vurige Afro House-dansje werd intussen al miljoenen keren bekeken en verzamelde al honderdduizenden reacties.
THUMB
Twee keer per week van Brussel naar Wenen, nachttrein is 12 uur onderweg
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 13:50)


Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB woensdag bevestigd bij de voorstelling van haar nieuwe dienstregeling. In België zou de zogenoemde Nightjet halt houden in Brussel en Luik.
THUMB
Psychiaters wisten meteen dat moordenaar Shashia loog over geheugenverlies: “Hij was een tikkende ti
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 12:03)


Beschuldigde Jonny Van Den Broeck (28) was een tikkende tijdbom toen Shashia Moreau zijn pad kruiste. Hij vertoont psychopathische kenmerken, en hij kan moeilijk grenzen accepteren. Dat getuigden de gerechtspsychiaters op het assisenproces over Pokémonmoord.
THUMB
Rouwregister voor Marieke Vervoort geopend in Diest: “Ze was een topmadam”
Bron:GVA / binnenland

(23-10-2019 12:00)


In het stadhuis van Diest werd vanmorgen een rouwregister geopend voor Marieke Vervoort. De Paralympische atlete koos dinsdagavond voor euthanasie.
THUMB
Vrouw (70) overleden na bizarre crash op dak van Delhaize in Brussel
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 16:16)


Een 70-jarige vrouw is dinsdagnamiddag om het leven gekomen bij een bizar ongeval op het dak van de Delhaize in de Heembeeksestraat. De vrouw reed eerst een voetgangster aan en knalde nadien tegen een muur. Ze overleed in het ziekenhuis.
THUMB
Zondagochtend draaien we de klok nog eens een uur terug
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 15:56)


In de nacht van zaterdag op zondag goochelen we opnieuw met de tijd. Om 3 uur ‘s nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en belanden we voor vijf maanden in de wintertijd. Mogelijk is het de voorlaatste (of de voor-voorlaatste) keer dat we overschakelen naar de wintertijd.
THUMB
Duizendtal leerlingen, ouders en leerkrachten betogen tegen fusieplannen in Leuven
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 15:42)


Naar schatting duizend leerlingen, ouders en leerkrachten hebben woensdagmiddag gedemonstreerd tegen het plan van drie Leuvense katholieke scholen - het Heilige-Drievuldigheidscollege, het Paridaensinstituut en het Sint-Pieterscollege - om in 2021 te fusioneren.
THUMB
Verdachte in zaak Dutroux Michel Nihoul gestorven
Bron:GVA / binnenland

(23-10-2019 15:13)


Michel Nihoul is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt la DH op haar website. Hij zou al enkele dagen in het ziekenhuis in Zeebrugge gelegen hebben.
THUMB
“Zenn en Mazel gaan met pensioen, maar jongere honden proberen we te herplaatsen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 14:46)


Na het overlijden van Paralympiër Marieke Vervoort blijven ook haar twee trouwe viervoeters verweesd achter. Ze waren haar steun en toeverlaat, maar vooral ook hulphonden. “Zenn en Mazzel zijn in rouw, maar Marieke heeft opvang voorzien bij familie, ze kunnen met pensioen gaan”, zegt Gerrit Martens, voorzitter van Canisha vzw, de organisatie die assistentiehonden opleidt.
THUMB
Blankenberge viert 750ste verjaardag met eigen Suske en Wiske-strip
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 14:18)


Blankenberge viert in 2020 zijn 750ste verjaardag met een eigen strip van Suske en Wiske, die volgend jaar 75 jaar worden. De stad plant ook een feestjaar met tal van activiteiten in het teken van de geschiedenis van Blankenberge. Er komt ook een zomerexpo van Suske en Wiske.
THUMB
KMI noemt hitte van 24 en 25 juli uitzonderlijk, met verhoogd risico voor fruitsector
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 13:56)


De hitte van 24 en 25 juli was uitzonderlijk en er was voor de fruitsector een verhoogd risico op zonschade of zonnebrand. Dat blijkt volgens minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) uit een advies van het KMI. Er volgt nu een bevraging bij de lokale besturen om de mogelijke schade in te schatten.
THUMB
Haven Zeebrugge krijgt eigen 5G-netwerk
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 13:12)


De haven van Zeebrugge zal nog dit jaar over een privaat 5G-netwerk beschikken. Dat meldt de haven in een persbericht. Het havenbestuur gaat in zee met de operator Citymesh, die als enige over een licentie beschikt om 5G-netwerken op te zetten in Vlaanderen en Brussel.
THUMB
Zijn Miss België-kandidates ijdel? “Sowieso toch wel een beetje om te kunnen meedoen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 12:01)


Momenteel vertoeven de 32 Miss België-finalistes in Egypte. Tijdens de finalereis staan voor de dames onder meer fotoshoots en allerlei repetities voor de nakende finaleshow op het programma. Ook onze videoreporter is ter plaatse en schotelt hen dagelijks een vraag voor.
THUMB
Uitbaters all you can eat-restaurant vrijgesproken voor huisjesmelkerij
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(23-10-2019 11:49)


De strafrechter in Brugge heeft de uitbaters van restaurant De Wereld is Klein in Varsenare (Jabbeke) vrijgesproken voor huisjesmelkerij. Hij achtte ze enkel schuldig aan inbreuken op de wooncode. Daarvoor kregen ze opschorting van straf.
24 Oktober 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]