Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Mega-klimaatcampagne mikt op miljoenen handtekeningen, ook bedrijven aan boord
Bron:De Morgen / binnenland

(05-12-2019 12:00)


Voortaan maken niet alleen scholieren tamtam over het klimaat. Meer dan 300 bedrijven, ngo’s, scholen, universiteiten, banken, media en vakbonden roepen met een megacampagne het hele land op om te tekenen voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat moet partijleiders aanvuren een sterk klimaatplan in het nieuwe regeerakkoord te betonneren.
THUMB
Drie maanden gevangenis voor Maasmechelaar die computerscherm naar tandarts gooide
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 12:52)


De 46-jarige Maasmechelaar die in 2017 met een computerscherm gooide naar een tandarts heeft van de Tongerse strafrechter een gevangenisstraf met uitstel van drie maanden en een boete van 800 euro gekregen. De Maasmechelaar heeft ook een contactverbod van twee jaar gekregen voor de tandarts en de praktijk in Oudsbergen.
THUMB
Drie Belgen omgekomen bij familiedrama in Zwitserland
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 12:39)


In het Zwitserse dorp Apples, vlak bij het meer van Genève, heeft zich maandagavond een familiedrama afgespeeld. Daarbij zouden drie Belgen om het leven gekomen zijn. Mogelijk zouden ze enkele dagen geleden al overleden zijn.
THUMB
Wereldprimeur: Zoo Antwerpen en Planckendael laten monniksgieren twee jongen grootbrengen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 11:51)


Wetenschappers en verzorgers van de Antwerpse Zoo en Planckendael zijn erin geslaagd een koppel monniksgieren twee jongen tegelijkertijd te laten grootbrengen. Volgens de dierentuinen gaat het om een wereldprimeur. De twee jonge gieren zullen met nog twee generatiegenootjes komende zomer worden uitgezet in Bulgarije.
THUMB
Gelukkig staat ze vandaag op Google of je had Michaelina Wautier, de grootste Belgische schilderes,
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 11:38)


Het heeft Google dinsdag behaagd om Michaelina Wautier te eren met een doodle op de homepagina, een eer die alleen voor de allergrootsten is weggelegd. Adolphe Sax, Victor Horta, Roger Raveel, Mercator, Django Reinhardt … En nu dus Michaelina Wautier.
THUMB
Studeerpil uit handel: te veel cafeïne
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 09:49)


Het wonderbaarlijke liedje van de Studeerpil is al uit. Het medicijn, dat bij Kruidvat te koop is, wordt uit de handel genomen omdat er te veel cafeïne in zit.
THUMB
Begrotingstekort Franse gemeenschap explodeert: 855 miljoen tekort in 2024
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 09:11)


De schuldgraad van de Franse gemeenschap is aan het exploderen. Dat blijkt uit cijfers van de universiteit van Namen die dinsdag in Le Soir staan. In 1999 bedroeg de schuld nog 3 miljard euro, dit jaar is dat 8 miljard en over vijf jaar zou de schuld verder stijgen tot 12 miljard euro.
THUMB
“Sp.a-voorzitter John Crombez biedt ontslag aan”
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 06:40)


John Crombez heeft maandag zijn mandaat als voorzitter van sp.a ter beschikking gesteld. Het partijbestuur, voor de gelegenheid uitgebreid tot alle verkozenen van de partij, heeft Crombez echter unaniem gevraagd om op post te blijven tot er een nieuwe voorzitter is.
THUMB
Fietsertje (6) kritiek na aanrijding: “Ik zag de auto en plots zag ik het kind. Het was te laat”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 05:45)


In de Notelarenstraat in Runkst is maandag rond 16.15 uur een fietsertje aangereden. Ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
THUMB
En een goed gesprek met vrouwen
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 05:00)


Enkele grappen van de Facebookgroep van Schild & Vrienden: een opgetogen Hitler die bedenkt dat je geen racist kunt zijn als er maar één ras meer is; een foto van een schep as met als bijschrift ‘hoe je joodse grieten oppikt’. En ook deze, bij een scène uit Assepoester waarin zij op de knieën de vloer schrobt: “Als je van achteren naar voren kijkt, krijg je een film over een vrouw die leert wat haar plaats is.
THUMB
Loft van ‘Familie’ gooit hogere ogen dan koninklijk paleis: deze Mobiscore halen bekende woningen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 13:10)


U woont beter boven de broodjeszaak uit soapserie ‘Familie’ dan in het kasteel van Laken. Want het paleis van koning Filip krijgt lagere punten in de ‘Mobiscore’, een nieuwe tool op immosites die bepaalt hoe goed je nieuwe huis gelegen is. Al valt het ook voor koning Filip nog mee: hij kan nog met de fiets naar de bakker, in de Westhoek liggen de scores veel lager.
THUMB
Brugse rechter krijgt opvallend verzoek: “Een boete? Kan ik geen celstraf in de plaats krijgen?”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 12:47)


De Brugse politierechter kreeg dinsdagmorgen een opvallende vraag van een beklaagde nadat hij die een geldboete had gegeven. “Een geldboete? Maar ik heb helemaal geen geld. Kan ik geen celstraf in de plaats krijgen?”, klonk het bloedserieus.
THUMB
Vlaams Parlement legt dinsdagnamiddag de eed af
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 12:01)


De 124 leden van het Vlaams Parlement leggen dinsdagnamiddag de eed af in de handen van tijdelijk voorzitter Herman De Croo. Aan het slot van de zitting wordt een Bureau en een voorzitter gekozen. Dat wordt N-VA-parlementslid Kris Van Dijck, al is het niet uitgesloten dat er in de marge van de regeringsvorming toch nog een andere naam uit de bus komt.
THUMB
Verplicht bezoek aan Kazerne Dossin als voorwaarde voor vrijlating: “Voor die-hards haalt dat
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 11:47)


Een verplicht geleid bezoek aan Kazerne Dossin, dat is wat Schild & Vrienden-boegbeeld Dries Van Langenhove moet doen als onderdeel van zijn voorwaardelijke vrijlating. Maar de maatregel wordt kritisch onthaald, ook door Antwerps universiteitsrector Herman Van Goethem, die mee aan de wieg stond van Dossin.
THUMB
Franstalige Groenen over rol Van Langenhove bij installatie Kamer: “Onze instelling niet nog eens la
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 09:49)


Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi wil niet dat Vlaams Belang-verkozene Dries Van Langenhove donderdag een prominente rol krijgt tijdens de installatievergadering van de nieuwe Kamer. Die wordt voorgezeten door Patrick Dewael (Open Vld), het Kamerlid met de meest anciënniteit, maar als een van de twee jongste parlementsleden zou Van Langenhove Dewael flankeren.
THUMB
DISCUSSIE. Laat het gras maar groeien (dat is beter voor het milieu en de biodiversiteit)
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 09:23)


De stad Aalst ondertekende als eerste Vlaamse gemeente het ‘ByeByegrass-charter’, waarin het belooft om openbaar groen en grasperken zo weinig mogelijk te maaien. Dat is beter voor de biodiversiteit en de waterinfiltratie. Zou jij het in je tuin
THUMB
Wantrouwen tegenover formateur groeit na derde gespreksronde met Vlaams Belang: “Verkent De Wever of
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 09:00)


De keuze van Vlaams formateur Bart De Wever om enkel met Vlaams Belang al over concreet beleid te spreken, botst op wantrouwen bij de gedoodverfde coalitiepartners CD&V en Open VLD. “Dit lijkt veeleer een strategie om ons achteraf de schuld te geven dat Vlaams Belang niet mag meebesturen.
THUMB
Bende van ‘Johnny Cash’ verdacht van invoer 1.300 kilo cocaïne: havenarbeiders opgepakt
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(18-06-2019 06:00)


Het Antwerps gerecht en de federale politie hebben opnieuw havenarbeiders opgepakt in een onderzoek naar grootschalige invoer van cocaïne. De bende rond Nawil T., alias Johnny Cash, wordt gelinkt aan drie drugstransporten van in totaal 1.300 kilo cocaïne.
THUMB
Gruwelijk vermoorde Antwerpse missionarissen kunnen na meer dan vijftig jaar toch zaligverklaard wor
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 05:00)


In het Congolese bisdom Kongolo is de zaligverklaringsprocedure opgestart voor de ‘Martelaars van Kongolo’, negentien missionarissen die in 1962 gefolterd en vermoord werden door het Congolees regeringsleger. Ook vier paters uit de provincie Antwerpen stierven bij de slachtpartij, onder wie twee nonkels van Groen-politica Mieke Vogels, die hen nog persoonlijk heeft gekend.
THUMB
Naar de festivalwei in T-shirt ‘van den Aldi’
Bron:GVA / binnenland

(18-06-2019 05:00)


Hippe vogels die graag met een ironisch T-shirt naar de festivals trekken, kunnen bij Aldi terecht. De winkelketen brengt T-shirts op de markt met de logo’s van de eigen merken, zoals het frisdrankenmerk River, pilsmerk Buval, de kloon van het Leo-koekje Olé en het energiedrankje Golden Power.
18 Juni 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]