Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Choreografen bekennen schuld na Jan Fabre-heisa: “Wij zullen niet meer de andere kant opkijken”
Bron:GVA / binnenland

(20-09-2018 19:13)


Choreografen werkzaam in België hebben zich solidair verklaard met de afsluitende oproep in de open brief van (voormalige) medewerkers van Jan Fabre en Troubleyn. “Wij zullen niet meer de andere kant opkijken. Wij zullen een collectieve inspanning doen voor een gezond arbeidsklimaat in de podiumkunsten”, luidt het.
THUMB
Mee in één minuut: drama op overweg, heisa rond islamschool en Linde in opspraak
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 17:38)


Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
THUMB
Villa's van kinderen Jeroen Piqueur openbaar verkocht. Dat leverde 1,7 miljoen euro op
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 17:00)


De ondergang van de Optima Bank heeft donderdag ook de kinderen van Jeroen Piqueur hun huis gekost. De panden in Sint-Martens-Latem gingen onder de hamer voor respectievelijk 972.000 euro en 732.000 euro.
THUMB
Mentaal gehandicapte vrouw (19) drie weken opgesloten en verkracht me behulp van voorwerpen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 16:09)


Een 19-jarige jonge vrouw van Afrikaanse origine met een verstandelijke handicap werd tussen half juli en begin augustus door een echtpaar uit Aiseau-Presles (Henegouwen) gevangen gehouden. Ze zouden haar verkracht hebben en daarbij tal van voorwerpen gebruikt hebben.
THUMB
Joodse gemeenschap pikt vergelijking met islamschool door Demir niet: "Uitspraken zijn schandelijk"
Bron:De Morgen / binnenland

(20-09-2018 15:42)


De Joodse gemeenschap in ons land vindt het niet kunnen dat staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) een vergelijking heeft gemaakt tussen de geplande islamschool in Genk en de erkende Joods-orthodoxe scholen. Dat schrijft Joods Actueel.
THUMB
Vlaamse fotograaf maakt confronterende fotoreeks: zo ziet een slachthuis eruit met mensen in plaats
Bron:De Morgen / binnenland

(20-09-2018 14:58)


Een Vlaamse fotograaf wil met een indrukwekkende fotoreeks aandacht vragen voor dieren. Dieter, die wel vaker op afgelegen plekken gaat fotograferen, trok naar een verlaten slachthuis en liet even mensen de plaats innemen van dieren. Het leverde confronterende beelden op.
THUMB
Deze twee Belgische bieren vallen in de prijzen op World Beer Awards
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 13:29)


Rodenbach Vintage is in de prijzen gevallen op de World Beer Awards. Het bier (7%) van Brouwerij Palm werd uitgeroepen tot het beste zuur bier ter wereld. Het Belgische bier Kerel heeft dan weer het beste bierdesign ter wereld.
THUMB
De ongelooflijke zwangerschap van Vlaamse Natasja: “Mijn dochters zijn op dezelfde dag geboren, en t
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 12:06)


Natasja Pilozzi uit Genk heeft twee dochters die op dezelfde dag ter wereld kwamen. En toch zijn ze geen tweeling. In een paar dagen tijd werd Natasja twee keer zwanger. Een uiterst zeldzaam fenomeen. “De gynaecoloog dacht eerst dat er iets mis was”, vertelt de mama van twee, die nu andere mama’s oproept om hun bijzondere zwangerschapsverhaal te delen.
THUMB
DISCUSSIE. Respect voor de hardwerkende leerkrachten?
Bron:GVA / binnenland

(20-09-2018 11:32)


Het onderzoek naar de tijdsbesteding van 9.600 mensen uit het onderwijs is klaar. Conclusie: gemiddeld werkt een leerkracht 48,5 uur per week. Hebt u respect voor de hardwerkende leerkrachten? Of valt het dankzij hun gunstige werkregime wel mee met d
THUMB
Ook Ryanair-piloten in België worden opgeroepen om te staken op 28 september
Bron:GVA / binnenland

(20-09-2018 11:25)


De pilotenvereniging BeCa roept de in België gebaseerde piloten van Ryanair op om mee te staken met het cabinepersoneel op 28 september. Dat zegt voorzitter Alain Vanalderweireldt donderdag.
THUMB
Nieuwe flyers omdat naakte vrouw "niet kindvriendelijk" is: "Tijd om volwassen te worden"
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 18:58)


Ophef in Ekeren, want een naakte vrouw is plots van duizenden flyers verdwenen. Op de originele flyer voor de Kasteelfeesten stond, onder meer, een kleine tekening van een man die een houten afbeelding van een naakte vrouw vast had. Niet kindvriendelijk, aldus het district.
THUMB
Gameopleiding van Howest weer verkozen als beste ter wereld
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 17:16)


De opleiding Digital Arts and Entertainment van hogeschool Howest, met campussen in Kortrijk en Brugge, is uitgeroepen tot de beste van de hele wereld. De opleiding viel in de prijzen tijdens de internationale competitie The Rookies. Howest volgt zichzelf op als winnaar van de competitie.
THUMB
Dilbeek heeft volgens Gaia diervriendelijkste bestuur van Vlaanderen
Bron:De Morgen / binnenland

(20-09-2018 16:20)


De Vlaams-Brabantse gemeente Dilbeek heeft volgens dierenrechtenorganisatie Gaia het meest diervriendelijke gemeentebestuur van Vlaanderen. Gaia gaf alle gemeenten na een bevraging een score over het gevoerde dierenwelzijnsbeleid. De resultaten staan op de nieuwe website kiezenvoordieren.
THUMB
24 personen opgepakt bij politieactie aan Maximiliaanpark
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 16:01)


Bij een politieactie aan het Maximiliaanpark heeft de Brusselse lokale politie donderdag 24 personen opgepakt. Dat meldt de politie.
THUMB
Nederlanders ondervinden geurhinder van brand op militair schietterrein Leopoldsburg
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 15:11)


Op het militair schietterrein in Leopoldsburg woedt er voor de vierde dag op rij een heidebrand. De brandweer en de mensen van defensie houden de brand in het oog. Het vuur woedt in een stuk natuurgebied dat niet toegankelijk is voor de brandweer, omdat er op het terrein niet-ontplofte munitie ligt.
THUMB
Opmerkelijke kiesslogan: spandoek roept op om niét voor CD&V-kandidaat te stemmen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 13:46)


“Stem niet op een CD&V-kandidaat die vrouwen slaat”. Die opmerkelijke boodschap prijkt op een groot spandoek aan de gevel van Kristel Defrères woning in de Letterbeekstraat in Gooik.
THUMB
Politicoloog Maddens haalt uit naar communautaire stilstand: “Verbod op boerkini’s, is dat waar flam
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 12:41)


Politicoloog Bart Maddens heeft het gehad met de communautaire stilstand. In een opiniestuk in Knack vraagt hij zich luidop af hoe het komt dat er niet meer gesproken wordt over de Vlaamse onafhankelijkheid. “Dat een man een hand moet geven aan een
THUMB
Ziekte-uitbraak in cruisechip dat vertrok in Zeebrugge
Bron:De Morgen / binnenland

(20-09-2018 11:38)


Het cruiseschip AIDAPerla in Rotterdam, dat vertrok in Zeebrugge, wordt mogelijk in quarantaine geplaatst. Meer dan 35 passagiers aan boord van het schip zijn ziek. Waarschijnlijk gaat het om het norovirus. 
THUMB
Wintertijd of zomertijd: wat is nu het verschil?
Bron:GVA / binnenland

(20-09-2018 11:27)


In de nacht van 27 op 28 oktober draaien we de klok een uur achteruit (3u wordt 2u) en begint de wintertijd. Die duurt dan tot 31 maart 2019. De Beneluxlanden willen nu een “vorm van raadpleging” organiseren over de afschaffing van zomeruur en winteruur.
THUMB
Autobestuurder krijgt slaag in inkomhal politiebureau
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-09-2018 10:49)


Een 31-jarige man uit Nevele mocht woensdag aan de rechter uitleggen wat hem in september vorig jaar heeft bezield. Een dispuut bij het invoegen op de stadsring eindigde toen met klappen in het gezicht van zijn slachtoffer … in de inkomhal van het politiebureau in Ekkergem.
21 September 2018
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]