Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Verschillende huiszoekingen bezig in Brussels gewest, buren onder de indruk: "De schrik van mijn le
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 11:59)


De politie is vanochtend bezig met meer dan tien huiszoekingen, verspreid in het Brusselse Gewest. Het zou gaan om een groot drugsdossier dat een doorbraak kent met de huiszoekingen. Meerdere cannabisplantages zijn al ontmanteld.
THUMB
Langdurig zieken willen werken maar doen het niet “omdat doktersbriefje het zegt”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 11:37)


Bijna een derde van de werknemers die langdurig in ziekteverlof zijn zegt te kunnen én te willen werken maar doet het niet. De grootste drempel voor werkhervatting is een negatief doktersadvies. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Securex.
THUMB
Oslo heeft al begrepen dat bussen zonder chauffeur veiliger zijn, binnenkort volgen Antwerpen en Mec
Bron:GVA / binnenland

(11-12-2019 11:15)


In Oslo rijden vier elektrische bussen zonder chauffeur. Deze maand komen er daar nog eens twee bij. “Een computer is een betere chauffeur dan een mens, omdat die geen menselijke fouten kan maken”, zegt Benjamin Øveraas, woordvoerder van de openbare vervoersmaatschappij Ruter.
THUMB
Dieter Vranckx wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 11:11)


Dieter Vranckx wordt zoals verwacht de nieuwe CEO van Brussels Airlines. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag bevestigd. Hij is nu nog financieel directeur bij de maatschappij.
THUMB
“Kinderachtig” en “tactisch onhandig”: waarom niemand De Wever als informateur wilde
Bron:GVA / binnenland

(11-12-2019 10:42)


De koning heeft Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), kersverse voorzitters van hun partij, aangesteld als nieuwe informateurs. Zij vertegenwoordigen beide een partij die het nog te vroeg vond voor paars-groen. Als bij hun “exploratie van alle pistes” de piste met N-VA én PS opnieuw onmogelijk zou blijken, kunnen diezelfde informateurs wel aan zet blijven om paars-groen in de steigers te zetten.
THUMB
Veroordeelde pedofiel die zich verkleedde als Sinterklaas moet naar cel
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 10:25)


De rechter in Kortrijk heeft woensdag beslist om de probatievoorwaarden in te trekken van de charmezanger die zich verkleedde als Sinterklaas. Hij kreeg die voorwaarden opgelegd nadat hij werd veroordeeld door kindermisbruik. Omdat hij die ze schond, wordt de opgelegde celstraf effectief en moet hij naar de gevangenis.
THUMB
Kind (11) doodgereden door vrachtwagen in centrum Aalst
Bron:GVA / binnenland

(11-12-2019 09:54)


Een vrachtwagen heeft woensdag rond acht uur een kind van elf aangereden in het centrum van Aalst. De jongen overleefde het ongeval niet, meldt de politie van Aalst. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.
THUMB
Verdachte van incident met hete olie in asielcentrum Lanaken voorgeleid
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 09:36)


Het parket van Limburg heeft dinsdagnamiddag een 23-jarige man bij de onderzoeksrechter in Tongeren laten voorleiden voor zijn betrokkenheid bij het incident in het asielcentrum Ter Dennen in Lanaken. Zondag rond 18 uur ontstond er onenigheid tussen een Palestijn en enkele Afghaanse bewoners van het asielcentrum in de Molenbergstraat, waarbij er met kokende olie werd gegooid.
THUMB
Dit googleden we het vaakst in 2019
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 09:18)


Het populairste zoekwoord op Google in België in 2019, was het tv-programma “wtFOCK”. Ook Julie Van Espen, “Love Island”, iPhone 11, de Stemtest, Tour de France 2019 en Karl Lagerfeld staan hoog in de lijst. Dat meldt Google woensdag. Opvallend is ook de lijst van meest gestelde vragen.
THUMB
Hendrik Bogaert (CD&V): “Paarsgroen is pest en cholera samen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 08:38)


“Paarsgroen is de pest en cholera samen”. Aan het woord is Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V), die zijn voorkeur voor een paarsgele regering woensdag in De Ochtend niet onder stoelen of banken stak. Hij belooft “elke lijn” van een paarsgroen verhaal “superkritisch te bekijken”.
THUMB
TUI gaat samenwerken met Brussels Airlines
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 11:44)


Touroperator TUI gaat vanaf Kerstmis samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken, zo meldt TUI woensdag. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen.
THUMB
Provincie Antwerpen verdubbelt investeringen in fietsostrades: “Het is een succesproduct”
Bron:GVA / binnenland

(11-12-2019 11:27)


Het provinciebestuur stelt deze week haar meerjarenplanning voor de periode 2020-2025 voor. Opvallend daarbij is het budget dat wordt uitgetrokken voor fietsostrades. Dat stijgt jaarlijks, tot een verdubbeling van de huidige investeringen. In totaal wordt er 117 miljoen euro vrijgemaakt voor vernieuwde fietsinfrastructuur.
THUMB
Man houdt alle fietsers op zijn weg tegen en geeft hen enveloppe met afscheidsbrief
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 11:14)


Schrik niet als je op het fietspad tussen Zedelgem en Assebroek dezer dagen wordt tegengehouden door een man die je een enveloppe geeft. Hij wil geen geld en wil je niets verkopen. Hij wil je enkel zijn afscheidsbrief geven.
THUMB
Onderzoek naar hakenkruisen op gevels en auto’s in Denderleeuw
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 10:58)


In het Oost-Vlaamse Denderleeuw is de lokale politie een onderzoek gestart nadat hakenkruisen werden aangebracht op de gevels van woningen en op auto’s. “Dergelijke daden veroorzaken meer polarisering in onze samenleving en worden niet getolereerd”, zegt het gemeentebestuur van Denderleeuw.
THUMB
Informateurs Coens en Bouchez: “We zijn optimistisch”
Bron:GVA / binnenland

(11-12-2019 10:37)


Kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaven woensdag een korte persconferentie. “We gaan alle tien de partijen ontmoeten.”
THUMB
Informateurs Coens en Bouchez: “We zijn optimistisch”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 10:07)


Kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaven woensdag een korte persconferentie.
THUMB
Kersvers informateur Joachim Coens koos die opvallende groene jas niet zelf
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 09:52)


Zijn gezicht is misschien nog niet overal bekend, maar zijn groene geruite jas alvast een tikkeltje meer. Waar CD&V-voorzitter en kersvers informateur Joachim Coens ook verschijnt dezer dagen, altijd draagt hij dezelfde opvallend groene geruite jas. Zelfs dinsdag tijdens zijn bezoek bij de koning.
THUMB
DISCUSSIE. Nog een rondje: hoe moeten de nieuwe informateurs het aanpakken?
Bron:GVA / binnenland

(11-12-2019 09:31)


De koning heeft Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), kersverse voorzitters van hun partij, aangesteld als nieuwe informateurs. Zij vertegenwoordigen beiden een partij die het nog te vroeg vond voor paars-groen.
THUMB
Kleuter doodgereden door vrachtwagen in centrum Aalst
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 09:01)


Een vrachtwagen reed woensdag iets voor acht uur een kleuter aan in het centrum van Aalst. Het jongetje overleefde het ongeval niet.
THUMB
Gerecht veroordeelt advocate voor oplichting AB InBev-familie
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(11-12-2019 08:31)


De strafrechtbank van Genève heeft maandag een Belgische advocate (57) veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan 15 maanden met uitstel, voor witwassen en oplichting. De rechtbank achtte het bewezen dat ze aandelen verduisterd had van twee leden van de familie de Spoelberch, een van de families achter de Belgisch-Braziliaanse biergigant AB InBev.
11 December 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]