Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Bisschop “verwijdert” priester uit parochies na onvrede van gelovigen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 16:54)


De bisschop van Brugge Lode Aerts heeft maandag priester Luk Brutin “verwijderd” uit zijn parochies. Dat laat het bisdom van Brugge weten in een persbericht.
THUMB
Di Rupo blijft PS-voorzitter en wil gratis onderwijs en pensioen op 65
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 16:34)


Elio Di Rupo blijft voorzitter van de PS tot na de parlementsverkiezingen van 2019, wanneer zijn huidig mandaat afloopt. Dat heeft hij maandag verklaard tijdens de voorstelling van zijn nieuwe boek “Nouvelles conquêtes” (“nieuwe veroveringen”).
THUMB
Maar zes klanten van TUI en Thomas Cook annuleerden trip naar Barcelona
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 16:30)


We leren blijkbaar stilaan leven met de angst voor aanslagen, zo lijkt het. Wie bij touroperators TUI of Thomas Cook een trip naar Barcelona had geboekt, kon die na de terreuraanval gratis annuleren of omboeken. Slechts zes klanten hebben dat gedaan.
THUMB
Het gaat Ignace Crombé voor de wind. Al is er één ding dat hij wel mist in zijn leven
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 16:00)


Ignace Crombé (60) klinkt opgewekt en ontspannen wanneer we hem opbellen. Straks gaat hij op restaurant om een nieuw project te bespreken. Ignace zou met zijn evenementenbureau Animô de artiesten van een nieuw Vlaams platenlabel exclusief willen boeken en promoten.
THUMB
Vlaamse toeristen filmen ongewenste gasten in hun kamer: “Ze zitten overal”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 15:32)


De zomermaanden staan normaal gezien synoniem met kleurrijke vlinders die in de tuin rondfladderen, maar sommige motten kunnen voor heel wat overlast zorgen en een vakantie in het buitenland naar de knoppen helpen. Vooral als ze met tienduizenden tegelijk een volledig hotel inpalmen en het onmogelijk maken om ’s nachts een lamp te laten branden of de ramen open te zetten.
THUMB
N-VA roept Commissie voor bestrijding van gewelddadige radicalisering samen na bedreigingen
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 15:21)


Vlaams parlementslid Nadia Sminate (N-VA) roept de Commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering samen naar aanleiding van het verhaal rond de "geradicaliseerde" kleuters in Ronse in onze krant. Sminate, die zelf voorzitter is van de commissie, is naar eigen zeggen "geshockeerd".
THUMB
Politie verwijdert cannabisplant uit de bloembakken aan de trappen van het stadhuis van Gent
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 14:56)


“Alternatieve geneeskunde voor de burgemeester?” of “een nieuwe manier van inkomsten nu ze niet langer mogen cumuleren?” Op sociale media verscheen maandagochtend een foto van een cannabisplant die in de bloembakken van het stadhuis van Gent groeide.
THUMB
‘Koppeltje’ helpt kompanen binnen in hotel voor gewapende overval
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 14:22)


Vier jonge mannen en een jonge vrouw moesten zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een gewapende overval op een hotel in Hooglede. Twee van hen deden alsof ze een koppel waren, boekten en kamer en lieten de andere daders binnen.
THUMB
Karin Heremans (GO!) over kleuters die radicaliseren: “Het gaat in Ronse om zes families”
Bron:GVA / binnenland

(21-08-2017 14:05)


In een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern verslag dat is uitgelekt. Karin Heremans, beleidscoördinator radicalisering en polarisering in het Gemeenschapsonderwijs (GO!) en directrice van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen, volgt de zaak op: “Het gaat om zes families.
THUMB
1 op drie dossiers isolatie niet in orde
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 14:00)


THUMB
Di Rupo blijft PS-voorzitter tot na de verkiezingen van 2019
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 16:39)


Elio Di Rupo blijft voorzitter van de PS tot na de parlementsverkiezingen van 2019, wanneer zijn huidig mandaat afloopt. Dat heeft hij vandaag verklaard tijdens de voorstelling van zijn zijn nieuwe boek 'Nouvelles conquêtes' ('nieuwe veroveringen'). In dat boek schuift Di Rupo zijn persoonlijke ideeën over de uitdagingen van en antwoorden voor de toekomst naar voor.
THUMB
Vermist: Jean-Marie Claesen (54) uit Zutendaal
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 16:33)


Op maandag 21 augustus 2017 verliet de 54-jarige Jean-Marie Claesen tussen 03u00 uur en 03u30 uur zijn woning gelegen in de Hoogstraat in Zutendaal. De man verplaatst zich vermoedelijk te voet en sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
THUMB
Man (48) knalt met Mustang tegen gevel in Elen
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 16:11)


Bij een verkeersongeval op de Rijksweg in Elen (Dilsen-Stokkem) is de voorbije nacht een 48-jarige man uit Dilsen-Stokkem zwaargewond geraakt. Om een onbekende reden is de man in zijn Ford Mustang van zijn traject afgeweken en tegen de gevel van een woning beland.
THUMB
"Geen enkel gevaar voor de veiligheid" tijdens uitvallen communicatie op luchthaven Charleroi
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 16:00)


Er was op geen enkel moment een gevaar voor de veiligheid toen de communicatie met de luchtverkeersleiding gisterenavond even uitviel op de luchthaven van Chaleroi. Dat zegt Belgocontrol-woordvoerder Dominique Dehaene. Op het moment van het incident, dat snel weer was opgelost, was er nog één toestel in de lucht dat moest landen.
THUMB
Passagiersvliegtuig vliegt in brand op luchthaven van Luik na technisch defect
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 15:32)


Een passagiersvliegtuig dat op de luchthaven van Luik was geland, schoot zondagnacht plots in brand nadat piloten een hulpmotor hadden gestart. De crew van het vliegtuig slaagde er eerst in de vlammen te doven met de brandblusapparaten aan boord van het vliegtuig, maar enkele seconden later moest de brandweer worden opgetrommeld toen de brand opnieuw was gestart.
THUMB
Primeur in Gent: Minirobot haalt nier uit patiënt en plaatst ze terug
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 15:02)


In het Universitair Ziekenhuis van Gent hebben chirurgen een autotransplantatie gerobotiseerd uitgevoerd, een Europese primeur. Ze hebben daarvoor met een geavanceerde robot-arm een orgaan - in dit geval een nier - uit de patiënt gehaald, het daarna behandeld en vervolgens terug in het lichaam geplaatst.
THUMB
Vakbond en organisaties voeren ludieke actie tegen minimumdienst bij spoor
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 14:27)


Niet iedereen is het eens met de invoering van een minimumdienst bij de spoorwegen in geval van staking. De Brusselse afdeling van de socialistische spoorbond ACOD Spoor en enkele organisaties voeren woensdag in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal een ludieke actie tegen de minimumdienst.
THUMB
De gevaren van veganisme bij jonge kinderen: "Beelden uit ontwikkelingslanden ook in België te zien"
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 14:17)


Kinderartsen en diëtisten luiden de alarmbel: geregeld liggen er kinderen in het ziekenhuis met zware ondervoeding. De oorzaak: een extreem veganistisch eetpatroon, opgelepeld door hun ouders. “Het is onrustwekkend”, zegt kinderarts Anne Malfroot.
THUMB
Drugsdealer in cel voor betrokkenheid bij dodelijke overdosis
Bron:De Morgen / binnenland

(21-08-2017 14:02)


De Brugse correctionele rechtbank heeft een 45-jarige Limburger veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf voor het dealen van drugs in Brugge. Detlef L. verkocht cannabis, heroïne, speed en xtc. Momenteel zit hij in de gevangenis voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke overdosis.
THUMB
Lichaam gevonden in Dender aan sas van Denderleeuw
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(21-08-2017 13:59)


In het water van de Dender heeft de brandweer maandagnamiddag een levenloos lichaam aangetroffen.
22 Augustus 2017
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]