Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Mega-klimaatcampagne mikt op miljoenen handtekeningen, ook bedrijven aan boord
Bron:De Morgen / binnenland

(05-12-2019 12:00)


Voortaan maken niet alleen scholieren tamtam over het klimaat. Meer dan 300 bedrijven, ngo’s, scholen, universiteiten, banken, media en vakbonden roepen met een megacampagne het hele land op om te tekenen voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat moet partijleiders aanvuren een sterk klimaatplan in het nieuwe regeerakkoord te betonneren.
THUMB
Daar is ie weer: West-Vlaming aapt opnieuw moeders op hilarische wijze na
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 16:00)


Nadat Jietse Pauwaert deze zomer Twitter veroverde met zijn imitaties van West-Vlaamse moeders en leerkrachten is de jongeman er weer. Deze keer aapt hij opnieuw moeders na, maar gaat het over het verkeer. Hij werd uitgedaagd door de korpschef van Politiezone Damme en Knokke-Heist om een filmpje te maken voor de campagne #ejmevelogezien.
THUMB
Geen vervroegde vrijlating voor dader ‘parkingmoord’ op Antwerpse prostituee na zeven jaar cel
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 15:17)


Aleksander Tryksza, de 26-jarige man die vijf jaar geleden veroordeeld werd tot 22 jaar cel voor de moord op Nathalie Pavel, krijgt geen vervroegde vrijlating. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) beslist. De man had het slachtoffer op 1 januari 2012 doodgeschopt in de Antwerpse Breidelparking na een fout gelopen rendez-vous.
THUMB
Nieuwe motoren en scooters moeten vanaf 1 januari voldoen aan Euro 5-norm
Bron:GVA / binnenland

(20-11-2019 13:51)


Gemotoriseerde tweewielers die vanaf 1 januari 2020 nieuw op de markt gebracht worden, moeten aan de Euro 5-norm voldoen. De overgang van Euro 4 naar Euro 5 betekent in de praktijk dat de uitstoot van vervuilende stoffen in één klap met zowat een derde vermindert, meldt sectorfederatie Febiac woensdag.
THUMB
Luchtwegeninfectie bij kleine kinderen in opmars: “En de piek moet nog komen”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 13:29)


RSV bij kleine kinderen is de laatste dagen aan een opmars begonnen. “Het virus zit inderdaad in stijgende lijn”, bevestigt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Net zoals elk jaar wordt het virus rond deze periode erger, om nadien terug naar beneden te gaan.
THUMB
Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal niet langer in Syrië maar in Turkije
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 12:51)


Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) en hun kinderen zouden zich niet langer in Syrië bevinden, maar in Turkije. Dat is woensdag vernomen op de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Hun advocaat, meester Walter Damen, had voor die rechtbank een kort geding ingesteld om te eisen dat België de vrouwen en hun kinderen zou terughalen, of daar minstens de inspanning toe zou doen, maar van dat kort geding zou afstand gedaan worden.
THUMB
Dikke rookpluim boven Brussel: brand in Paleis 5 op de Heizel
Bron:GVA / binnenland

(20-11-2019 12:10)


In Paleis 5 op de Heizel is vanmiddag een brand uitgebroken. Er is een dikke rookpluim te zien.
THUMB
Jumbo opent nieuwe supermarkt in Rijkevorsel
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 12:06)


De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft woensdag in het Antwerpse Rijkevorsel een nieuwe supermarkt geopend. Het gaat om de tweede winkel voor de Nederlanders in ons land, na die van Pelt in Limburg.
THUMB
Abortuswet wijzigen of niet? 9 feiten en vragen op een rij
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 11:38)


Nu er woensdag gestemd wordt over amendementen betreffende de wijziging van de abortuswet, laait het debat opnieuw op, zodanig zelfs dat de discussie neerslaat op de federale formatie. “Een breekpunt”, aldus CD&V-kandidaat-voorzitter Joachim Coens.
THUMB
Eerste nachtvorst zorgt voor heel wat lege autobatterijen
Bron:GVA / binnenland

(20-11-2019 11:30)


Door de eerste nachtvorst van de winter hadden heel wat mensen vanochtend problemen bij het starten van hun auto. Bij pechverhelper VAB kwamen er 15 procent meer oproepen binnen dan op een gemiddelde woensdag. Maar daar waren ze voorbereid.
THUMB
ANALYSE. Al drie processen gevoerd om repatriëring ISIS-weduwes tegen te houden, maar nu kan Belgisc
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 16:05)


De kans is groot dat Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) binnenkort een tweede keer naar België worden gerepatrieerd, nu ze erin geslaagd zijn om de Turkse grens over te steken. Uitgerekend deze vrouwen wilde België liever niet terug zien.
THUMB
Pairi Daiza installeert grootste drijvende ijspiste van Europa
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 15:52)


Dierenpark Pairi Daiza pakt de komende feestdagen uit met een Europese primeur. Vanaf 14 december zullen bezoekers zich kunnen uitleven op de grootste drijvende ijspiste van Europa. Nog een publiekstrekker van formaat: op die dag zullen ook de babypanda’s te zien zijn voor het grote publiek.
THUMB
NMBS wil treinaanbod met nog eens 4 procent verhogen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 14:22)


Spoorwegmaatschappij NMBS heeft de ambitie om het treinaanbod vanaf eind volgend jaar met 4 procent te verhogen. Dat staat in het voorstel dat in december zal worden voorgelegd aan de raad van bestuur van de maatschappij, zo heeft NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir woensdag gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit.
THUMB
‘Slachtoffer’ van home-invasion in Hoevenen opgepakt als verdachte
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 13:46)


Vier jonge kerels zijn woensdagochtend opgepakt als verdachten van een home-invasion in Hoevenen in mei van dit jaar. Een van hen is het toenmalige vriendje van de dochter des huizes.
THUMB
Twaalftal bussen van De Lijn mag Gent niet meer in vanaf 2020
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 13:10)


In Gent mogen twaalf tot veertien bussen van De Lijn het stadscentrum niet meer in vanaf 2020. Ze zijn te vervuilend voor de lage-emissiezone die op 1 januari van kracht gaat. De Lijn heeft een uitzondering gevraagd, maar het stadsbestuur weigert die.
THUMB
Jaarverslag Kinderrechtencommissariaat: “Geef minderjarigen mogelijkheid om zelf gerechtelijke proce
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 12:47)


Jongeren moeten over een manier beschikken om zelf gerechtelijke procedures op te starten voor een familierechtbank, zodat ze hun eigen belangen op de voorgrond kunnen plaatsen. Dat zegt Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens woensdag naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat.
THUMB
Brand in Paleis 5 op de Heizel
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 12:10)


In Paleis 5 op de Heizel is vanmiddag een brand uitgebroken. Er is een dikke rookpluim te zien.
THUMB
Duidelijkere regels nodig voor belastingcontrole: “De fiscus mag soms meer dan de politie”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 11:39)


De fiscus mag tijdens een controlebezoek alle gegevens op uw computer inzien en meenemen, zelfs zonder uw toestemming. Dat heeft het hof van beroep beslist. “De slinger is volledig aan het doorslaan: een belastingcontroleur mag soms meer dan een politie-agent”, zegt professor Fiscaal Recht Michel Maus (VUB).
THUMB
Leopold II verliest twee lanen, maar verdwijnt niet
Bron:GVA / binnenland

(20-11-2019 11:30)


In Kortrijk krijgen de inwoners van de Leopold II-laan binnenkort een andere naam voor hun straat. Omdat de tweede koning der Belgen een massamoordenaar was, zegt het stadsbestuur. Ook in Dendermonde loopt de procedure, maar andere burgemeesters laten de straatnaambordjes voorlopig hangen.
THUMB
Het mooiste verjaardagscadeau voor Izaio (3): robottherapie die hem vóór z’n vijfde leert stappen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-11-2019 11:19)


Donderdag wordt Izaio drie jaar. Nog altijd kan de kleine knul niet stappen. Voor mama Sofie zou het allermooiste verjaardagscadeau zijn dat haar zoontje binnenkort ‘robottherapie’ kan volgen. Dat is een niet-terugbetaalde therapie die de alleenstaande vrouw zelf niet kan bekostigen, maar wel van levensbelang is voor kleine Izaio.
21 November 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]