Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Minister Frank Vandenbroucke kan tranen amper bedwingen tijdens bezoek aan Luiks ziekenhuis
Bron:GVA / binnenland

(28-10-2020 21:01)


Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) was woensdag erg aangedaan toen hij het CHC MontLégia-ziekenhuis in Luik bezocht. De taferelen die hij daar zag, lieten hem niet onbewogen, zo bleek uit de persconferentie die hij na zijn bezoek gaf.
THUMB
De Croo in videoboodschap: “Om het virus te verslaan hebben we iedereen nodig”
Bron:GVA / binnenland

(28-10-2020 19:10)


Premier Alexander De Croo (Open Vld) herhaalt dat de situatie in ons land dramatisch is. Hij zal vanavond (woensdag) maatregelen publiceren die ineens voor het hele land gelden en die vanaf middernacht in gaan.
THUMB
Alexander De Croo heeft videoboodschap voor heel België: “Regels voor iedereen hetzelfde en ze gaan
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 18:51)


Premier Alexander De Croo herhaalt dat de situatie in ons land dramatisch is. Hij zal vanavond maatregelen publiceren die ineens voor het hele land gelden en die vanaf middernacht in gaan.
THUMB
Universiteiten bundelen krachten om corona te voorspellen: “Maatregelen aanhouden tot na 19 november
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 16:34)


Uit simulaties van verschillende Belgische universiteiten blijkt dat een overschrijding van de eerste hospitalisatiegolf onvermijdelijk is. De onderzoekers waarschuwen dat de maximale capaciteit op intensieve zorgen in ons land mogelijk wordt overschreden indien de maatregelen na 19 november worden versoepeld.
THUMB
Kevin Huypens heeft zijn onterechte opsluiting nog niet verteerd: “Ik ben een wandelende tijdbom”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 16:15)


“De moord op mijn vader heeft ook mijn leven vernietigd”, zegt Kevin Huypens (31). Hij werd maandenlang onterecht verdacht van de moord op zijn vader Steve, maar hij kwam nu op het assisenproces als getuige aan het woord. Het Antwerpse milieu waar zijn vader tweedehandsauto’s kocht en verkocht, werd geschetst als een bikkelharde wereld waar je best niemand de rug toekeert.
THUMB
Dronken man die bankkantoor binnenrijdt voor politierechter: “Hij dacht dat hij in achteruit stond”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 14:33)


Een 47-jarige man uit Kortemark moest zich in de politierechtbank verantwoorden omdat hij dronken in een bankautomaat is gereden. De man vergiste zich en reed vooruit in plaats van achteruit. De politierechter toonde zich uiteindelijk mild in haar bestraffing.
THUMB
Het regent kritiek en dat heeft Jambon mede aan zijn partij te danken: “N-VA wilde niet, maar moet n
Bron:GVA / binnenland

(28-10-2020 14:00)


Te laat en te traag, dat zijn de verwijten die de Vlaamse regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag toegeworpen krijgt na de nieuwe verstrengingen. Jambon zelf moet dansen op een slappe koord. Zijn partij staat op de rem om de economie wat te sparen, hijzelf moet als bestuurder rekening houden met het coronavirus dat wild om zich heen grijpt.
THUMB
OPROEP. Heb jij een dierbare verloren aan corona?
Bron:GVA / binnenland

(28-10-2020 13:52)


Ben jij dit jaar een dierbare verloren aan corona? En ga je zondag met Allerheiligen bloemen brengen naar het graf?
THUMB
Jongen (12) ontsnapt bij dodehoekongeval: “Hij had een heel goeie engelbewaarder”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 13:20)


Een 12-jarige jongen had woensdagochtend wel heel veel geluk bij een ongeval in Brugge. Hij kwam met zijn fietser onder een vrachtwagen terecht, maar overleefde dat als bij wonder. “Hij had een heel goeie engelbewaarder”, klinkt het bij de politie.
THUMB
Federale regering in de bres voor huisartsen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 13:01)


De federale regering neemt maatregelen om de druk op huisartsen te verlichten. Dat kondigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) aan. Concreet kunnen vanaf volgende week ook arbeids- en schoolartsen een activatiecode bezorgen aan mogelijke coronapatiënten, zodat ze bij een testcentrum langs kunnen gaan zonder eerst via de huisarts te passeren.
THUMB
Minister Frank Vandenbroucke kan tranen amper bedwingen tijdens bezoek aan Luiks ziekenhuis
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 20:38)


Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) was woensdag erg aangedaan toen hij het CHC MontLégia ziekenhuis in Luik bezocht. De taferelen die hij daar zag, lieten hem niet onbewogen, zo bleek uit de persconferentie die hij na zijn bezoek gaf.
THUMB
Kunstgaleries blijven wél open, maar schrappen evenementen
Bron:GVA / binnenland

(28-10-2020 19:00)


De komende weken is er wél nog kunst te beleven. Dat kan in de galeries omdat ze onder het handelsprotocol vallen. Onder strikte voorwaarden kunnen de galeries openblijven. Zaterdag zou de ‘Antwerp Art Nocture’ plaatsvinden. Het evenement werd geschrapt uit solidariteit én om elk risico te vermijden.
THUMB
Assisenproces De Bondt: Vermeende minnaar geeft toe dat hij gevoelens had voor slachtoffer
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 17:33)


Op het assisenproces tegen William De Bondt (53) heeft een vermeende minnaar van Isabelle Deschodt (39) verteld over zijn gevoelens voor het slachtoffer. Volgens Johny De Sutter waren die gevoelens wederzijds, maar is er uiteindelijk nooit iets gebeurd.
THUMB
Vraag om verplicht telewerk klinkt luid, maar er is een “goede reden” waarom het er toch niet komt
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 16:22)


Verschillende virologen benadrukten de afgelopen dagen het belang van telewerk en wezen bedrijven die de regels niet naleven ook terecht. De vraag om het te verplichten in plaats van “maximaal aan te raden” klonk en klinkt dan ook almaar luider. Toch hield Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) het dinsdagavond bij een advies in de plaats van een plicht.
THUMB
Koppel schuimt wekenlang B&B’s in Oost-Vlaanderen af zonder te betalen: “Alle smoesjes waren goed om
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 16:06)


Een homokoppel lichtte de voorbije weken tal van B&B’s in Lokeren, Waasmunster, Zele, Temse en Dendermonde op. Om het vertrouwen van de uitbaters te winnen doet een van de mannen zich voor als een bestuurslid van N-VA Sint-Niklaas. “Ze gebruikten allerlei trucks om mijn vertrouwen te winnen”, reageert Heidi De Winne, een van de slachtoffers van een B&B in Lokeren.
THUMB
Ceo Bpost: “Postbodes die niet aanbellen voor levering pakje? Gaan we controleren”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 14:09)


Postbodes die zonder aan te bellen een kaartje in uw brievenbus steken terwijl u thuis op uw pakje wacht. “Dat kan niet”, zegt de ceo van Bpost Jean-Paul Van Avermaet op Radio 2. “We zullen dat streng aanpakken.”
THUMB
LIVE. Vlaams Parlement legt regering-Jambon op de rooster: volg hier de plenaire vergadering
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 13:55)


Op de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement zal Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zich onder andere verantwoorden over de aanpak van vlaanderen met betrekking tot de coronacrisis. Volg het hier vanaf 14 uur.
THUMB
Het was geen bandrecorder, maar wat was dat apparaatje op de koninklijke salontafel dan wel?
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 13:25)


De ontmoeting van Delphine met koning Albert en koningin Paola had niemand zien aankomen. Nu wordt echter volop gespeculeerd over wat dat apparaatje op de koninklijke salontafel juist is. Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter loste het raadsel snel op, en bezorgde ons meteen ook extra details over de foto’s en schilderijen in de achtergrond.
THUMB
Regering wil ‘recht op vergeten’ uitbreiden
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 13:07)


De regering gaat onderzoeken hoe het recht om vergeten te worden kan worden uitgebreid. Dat heeft staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker woensdag gezegd in de Kamercommissie Economie. “Het is niet logisch en rechtvaardig dat wie een medische aandoening heeft of heeft gehad die perfect onder controle is, zoals bepaalde types diabetes, kan gevraagd worden om bijpremies te betalen of een verzekering geweigerd mag worden”, zei De Bleeker.
THUMB
“Maximumcapaciteit op intensieve mogelijk al voor volgende week, nood aan plan B”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(28-10-2020 12:42)


De ziekenhuisopnames van Covid-patiënten stijgt nog altijd erg snel: nationaal is er een verdubbeling van het aantal op acht dagen. De stijging gebeurt nu ook sneller in Vlaanderen, met een verdubbeling om de zes dagen. Op dit moment liggen er 911 coronapatiënten op intensieve zorgen, ruim 100 meer op 24 uur tijd.
29 Oktober 2020
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]