Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Mega-klimaatcampagne mikt op miljoenen handtekeningen, ook bedrijven aan boord
Bron:De Morgen / binnenland

(05-12-2019 12:00)


Voortaan maken niet alleen scholieren tamtam over het klimaat. Meer dan 300 bedrijven, ngo’s, scholen, universiteiten, banken, media en vakbonden roepen met een megacampagne het hele land op om te tekenen voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat moet partijleiders aanvuren een sterk klimaatplan in het nieuwe regeerakkoord te betonneren.
THUMB
Kayleigh (14) sterft in verkeersongeval: “We zeiden het nog: rij met niemand mee”
Bron:GVA / binnenland

(20-08-2019 03:00)


Christophe Hazaer had zijn nichtje nog uitgewuifd toen ze naar de kermis vertrok. En gewaarschuwd dat ze met niemand moest meerijden. Maar Kayleigh Leemans (14) uit het Vlaams-Brabantse Asse besloot maandagnacht toch naar huis te rijden met een vriend.
THUMB
Vlaamse apothekers voelen zich onveilig: “Vier keer werd ik dit jaar beroofd, maar mijn overvaller l
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-08-2019 03:00)


Meer dan zestig procent van de Vlaamse apothekers voelt zich onveilig en vindt dat de overheid te weinig doet aan het probleem. Dat blijkt uit een enquête van het vakblad De apotheker. “We zijn een makkelijk doelwit”, vindt een Mechelse apothekeres, die dit jaar al vier keer werd beroofd.
THUMB
Net op moment dat N-VA subsidies wil terugschroeven, groeit wachtlijst voor sociale woning fors
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-08-2019 03:00)


Terwijl N-VA de schaar wil zetten in de subsidies voor de bouw van nieuwe sociale woningen, wachten intussen al 153.910 kandidaat-huurders op zo’n woning. 28 procent meer dan vijf jaar geleden. Om maar te zeggen: over die passage in de informateursnota van Bart De Wever zal nog een duchtig woordje onderhandeld moeten worden.
THUMB
Fabrizio post eerste foto van zoon: “Ik ben een trotse papa en verstop dat niet meer”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 21:32)


Fabrizio Tzinaridis (26) heeft op Instagram voor het eerst een foto gepost van zijn zoon. In dat bericht wil hij ook de “waarheid” over zijn kind te vertellen. “Ik was er niet altijd voor hem, maar ik probeer nu wel een goede vader te zijn.”
THUMB
Heisa over zwartgeschminkt model in Afrikaans kostuum van Bol.com: “Dit is heel ongepast”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 20:00)


Bol.com ligt onder vuur omdat het een ‘Jungle & Afrika’-kostuum aanbiedt, gedragen door een blank model dat zwart is geschminkt. Op de website krijgt het negatieve commentaren, en ook auteur en opiniemaker Dalilla Hermans is misnoegd. “Dit is heel ongepast.
THUMB
Een prangend probleem
Bron:GVA / binnenland

(19-08-2019 18:46)


Het probleem met dit land is niet alleen dat we nog geen regering hebben, we hebben evenmin een Eurocommissaris. En dat is eigenlijk een meer prangende kwestie dan die regering. Daar kunnen we nog wel even zonder, maar die kandidaat-Eurocommissaris moet er volgende week wel zijn.
THUMB
Tom Meeuws (SP.A): “Ik maak me weinig zorgen over onze Antwerpse afspraken”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 18:25)


SP.A-schepen Tom Meeuws maakt zich sterk dat de Bourgondische coalitie in Antwerpen de rit uitrijdt volgens de afspraken - inclusief de bouw en renovatie van 5.000 sociale woningen. ‘Als het Vlaams regeerakkoord iets anders bepaalt, hebben vooral N-VA en Open VLD een probleem.
THUMB
Lotus maakt speculoos niet meer alleen in Oost-Vlaanderen, maar ook in Verenigde Staten
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 18:01)


De gekende Lotus-speculoos wordt niet langer alleen in het Oost-Vlaamse Lembeke geproduceerd. Sinds begin augustus is immers de gloednieuwe Amerikaanse speculoosfabriek van koekjesbakker Lotus Bakeries operationeel. “De eerste ‘US made’ Biscoff (de Amerikaanse merknaam, red.
THUMB
Oostende verhoogt taks voor toeristen
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 17:31)


Toeristen die in Oostende overnachten, zullen vanaf 2020 0,83 euro meer betalen per nacht. Die extra inkomsten uit de Oostendse verblijfsbelasting of ‘city tax’ wil de stad investeren in meer toeristische evenementen buiten het hoogseizoen.
THUMB
Apothekers voelen zich onveilig: “Vier keer beroofd dit jaar, maar mijn overvaller loopt weer vrij r
Bron:GVA / binnenland

(20-08-2019 03:00)


Meer dan 60% van de Vlaamse apothekers voelt zich onveilig en vindt dat de overheid te weinig doet aan het probleem. Dat blijkt uit een enquête van het vakblad De Apotheker. “We zijn een makkelijk doelwit”, vindt een Mechelse apothekeres, die dit jaar al vier keer werd beroofd.
THUMB
Prins Laurent: “Filip kreeg meer aandacht en kansen”
Bron:GVA / binnenland

(20-08-2019 03:00)


“Je weet niet wat dat doet met een kind, anders behandeld worden dan je oudere broer.” Prins Laurent (55) wijt in een interview zijn Calimerocomplex aan verwaarlozing in zijn kindertijd.
THUMB
Liever geld doneren voor offer in het buitenland dan hier verdoofd te slachten
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(20-08-2019 03:00)


Tijdens het Offerfeest zijn dit jaar de helft minder dieren geslacht in de slachtplaatsen in Vlaanderen dan een jaar eerder. Sinds het totaalverbod op onverdoofd slachten, dat sinds 1 januari van kracht is, kiezen veel moslims ervoor om in de plaats daarvan geld te schenken om in een ander land een dier te laten slachten.
THUMB
Fietsers in de war door verkeersborden aan de Leien: “Dit zijn tegenstrijdige verkeersborden”
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 22:00)


Alsof er nog niet genoeg verkeersborden zijn, maken ze het op de Leien nog iets lastiger om de borden te begrijpen. Aan de Frankrijklei en de Amerikalei hangen namelijk twee signalisaties die elkaar tegenspreken. Voorbijgaande fietsers kunnen er niet meer aan uit of je er nu wel of niet mag fietsen: “Ik weet het echt niet.
THUMB
Willy Naessens tast diep in de buidel op Waregem Koerse: juweel van 10.000 euro voor mooiste hoed
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 20:14)


Straks dingen dames op Waregem Koerse weer naar de titel van mooiste hoed. Niet enkel voor de eer, ook omdat er fameuze prijzen te winnen zijn. Zoals een juweel van 10.000 euro.
THUMB
Vertegenwoordigers moskee Al Ihsaan naar Leuvense gemeenteraadscommissies over intrekking van erkenn
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 19:43)


De Leuvense moskee Al Ihsaan stuurt dinsdagavond twee vertegenwoordigers naar de gezamenlijke vergadering van de Leuvense gemeenteraadscommissies voor veiligheid, erediensten en diversiteit, die zich buigen over het advies van de stad naar aanleiding van de procedure die Vlaams minister-president Liesbeth Homans gestart is voor intrekking van de erkenning van de moskee.
THUMB
Chauffeur die voetganger op R4 dodelijk aanreed, was onvermijdbaar
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 18:41)


De vrachtwagenbestuurder die maandagmorgen een man aanreed op de R4 in het Oost-Vlaamse Zelzate, kon de aanrijding niet vermijden. Dat blijkt uit de vaststellingen van een verkeersdeskundige, meldt het Oost-Vlaamse parket.
THUMB
Vrouwen aan de macht tijdens Filmfestival Oostende
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 18:19)


Voor zijn dertiende editie pakt het Filmfestival Oostende uit met een programma vol ‘leading ladies’. “Het gaat niet enkel over sterke vrouwen”, vertelt master of ceremony Lynn Van Royen. “Het draait om vrouwen die hun eigen leven in handen nemen.
THUMB
Omheiningen doorgeknipt en tien duiven gestolen: “Ik kan alleen maar hopen dat ze ergens weer vrijge
Bron:NieuwsBlad / binnenland

(19-08-2019 17:38)


Eddy Claes kreeg afgelopen weekend dieven over de vloer die aan de haal gingen met... tien duiven. Grootse prijsvogels waren het niet, maar de dieven hadden wel veel voor hen over. Eddy hoopt dat de dieven de duiven weer vrijlaten.
THUMB
Philippe Geubels dient klacht in tegen nepcampagne voor bitcoins
Bron:GVA / binnenland

(19-08-2019 17:29)


Komiek Philippe Geubels duikt al de hele zomer op in een grote advertentiecampagne voor bitcoins. Volledig nep. “We hebben klacht ingediend tegen onbekenden.”
20 Augustus 2019
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]